Към съдържанието

Добре дошли!

Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме.

За пълен достъп до форумите, влезте в профила си или се регистрирайте - бързо и безболезнено.

еasyJet

Най-често задаваните въпроси за авиокомпания easyJet


еasyJet

Има ли нещо специфично относно административната такса на easyJet?

Таксата на easyJet е в размер на 11 евро и важи за всички пътници и всички полети. Това означава, че колкото повече хора пътувате на една резервация и колкото повече полети се резервират едновременно (уебсайтът на easyJet позволява да добавяте колкото си искате различни отсечки на една резервация), толкова по-евтина ще е крайната цена на полетите.. 
 
Пример:
Вариант 1: купувате билет София - Берлин, а утре Женева - Копенхаген.
Вариант 2: купувате едновременно и двата полета.
 
Вариант 2 ще излезне по-евтин с 11 евро, защото при Вариант 1 административната такса е сметната два пъти.


Кой метод е най-подходящ за плащане при easyJet?

easyJet позволява плащане с дебитна и кредитна карта, като разликата в цената е малка в полза на дебитната карта. 


Какви са ограниченията в килограми и размер на багажа при easyJet? А каква е цената?
Ако размерите на вашия кабинен багаж са по-малки от 50 x 40 x 20cm, то раницата ви със сигурност ще бъде с вас в кабината безплатно. Ако багажът ви е по-голям от 50 x 40 x 20cm, но по-малък от 56 x 45 x 25cm, може ако полетът е пълен, да бъдете накарани да го оставите в товарния отсек на самолета. Отново няма да дължите такса, но правете сметка, ако в багажа ви има ценни вещи като лаптоп или скъпа камера. Няма ограничения в килограми за ръчния багаж. 
 
За куфар ситуацията отново е специфична. Всеки пътник може да закупи до три куфара на цена от 20€ (при покупка онлайн) с ограничение 20кг на куфар. Ако сте закупили два куфара или сте двама на една резервация с по един куфар, е позволено да комбинирате багажа помежду си до 40кг, например един куфар от 25кг и един от 15кг. При никакви положения теглото на куфар не трябва да надвишава 32кг.
 
Повече подробности тук: http://www.easyjet.com/EN/Planning/baggage

Как да си избера място в самолет на easyJet?

За полети на easyJet, по време на резервация системата позволява да си изберете конкретно място, ако заплатите съответната сума. Ако решите да си спестите парите, място ще ви бъде определено на случаен принцип по време на регистрация за полета (чекин) - онлайн или на летището. 
 
Внимание! Ако сте двама, почти сигурно случайния принцип ще ви раздели на различни места в самолета, затова ако държите да седите заедно, ще се наложи да си платите.