Към съдържанието

Добре дошли!

Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме.

За пълен достъп до форумите, влезте в профила си или се регистрирайте - бързо и безболезнено.

Ryanair

Най-често задаваните въпроси за авиокомпания Ryanair


Ryanair

Вярно ли е, че тоалетната на борда на Ryanair се плаща?

Това беше едно от безумните предложения на CEO-то на Ryanair - Майкъл О'Лиъри. Той често се шегува с медиите, особено с тези които го взимат на сериозно и не могат да разпознаят шегите му. 

 

Тоалетните на борда на Ryanair са безплатни.


Кой метод е най-подходящ за плащане при Ryanair?

Може да заплатите билета си с Ryanair с кредитна или дебитна карта. С дебитната цената ще е малко по-ниска. 


За какво трябва да внимавам, когато резервирам билет в сайта на Ryanair?
Официалният сайт на Ryanair (http://ryanair.com) е един от най-агресивните в продажбата на допълнителни услуги. Най-лесно е, ако просто запомните цената, която ви е изкарана на първия екран и я сравните с цената, преди да натиснете бутона за плащане. Ако е по-висока, очевидно без да искате сте добавили някаква услуга.
 
Особено внимание трябва да се обърне на застраховката, където има падащо меню, което ви пита от коя държава сте. Просто изберете последната опция в дъното: "Travel without insure"
 
Разбира се, ако желаете Priority Boarding, информация по SMS, да играете лотария за цената на самолетния билет и подобни, добавете си и ги платете, просто гледайте да сте сигурни какво точно искате и добавянето на екстра услуги да не става по невнимание.

Как да си избера място в самолет на Ryanair?
При Ryanair можете да си изберете място по време на резервация, ако заплатите съответната сума. Иначе си избирате място при качване в самолета. 
 
Както и при Wizz Air, ако не ви се дават пари, а държите например на място до прозорец, е добра идея да сте от първите, които ще се насочат към самолета. Отново, при качване от задната врата имате по-голям шанс да намерите място, което ви харесва.