Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

Музей на индианците Тайно

Музей на индианците Тайно
примкаря
Албум на
примкаря
  • 109
  • 0
  • 0

Алтос де Чавон, Доминиканска република, април 2015г.Снимките на указателните табелки предхождат снимките на експонатите, приятно гледане ;)
Този музей беше, може би, кулминацията на посещението в Алтос де Чавон - туристически комплекс, построен през седемдесетте, копие на италианско градче с архитектура от XVI век. На пръв поглед си е чиста проба латино кич, но примерно, като се вгледаш в ''камъните'' от които са построени къщите и осъзнаеш , че са блокове от вкаменен корал, мнението ти бързо се променя. Музеят е не много голям, но с богата експозиция, свързана с история, ритуали и ежедневен бит на индианците тайно, изчезнали напълно само 40-50 години след като испанците откриват о. Испаньола.

0 Коментара

Няма текущи коментари

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.