Към съдържанието

Добре дошли!

Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме.

За пълен достъп до форумите, влезте в профила си или се регистрирайте - бързо и безболезнено.

Условия за ползване и Правила за участие

Условия за ползване
 • Чрез регистрацията си и достъпа до този сайт Вие изразявате съгласие, че ще ползвате сайта и съдържащата се в него и форумите към него информация изцяло на Ваша отговорност.
 • Вие сте отговорен за ползването и опазването на конфиденциалността на вашето потребителско име и парола и за всички действия, произтичащи от вашата регистрация.
 • Чрез регистрацията си и достъпа до този сайт се съгласявате, че няма да пускате умишлено лъжливи, неточни, обидни, вулгарни, разкриващи чужда лична информация и като цяло, противозаконни мнения и материали.
 • Чрез регистрацията си и достъпа до този сайт се съгласявате да не споделяте във форумите материали, които подлежат на авторски права, освен ако Вие не сте притежателят на правата.
 • Екипът на Magelanci.com не носи отговорност за щети, причинени от достъпа, ползването или невъзможността за ползване на сайта и прилежащите му форуми, както и за грешки или пропуски в информацията на сайта.
 • Сайтът съдържа връзки към външни сайтове и интернет източници. Екипът на Magelanci.com не гарантира за тяхното функциониране, не поема отговорност за съдържанието им и не носи отговорност за щети, причинени от съдържащата се в тях информация.
 • Отговорност за съдържанието на дадено мнение и материал носи неговият автор и/или потребителят, който го е публикувал. Екипът на Magelanci.com не е отговорен за съдържанието на публикуваните от потребителите теми, мнения и материали.
 • Всеки потребител е лично отговорен за своите взаимоотношения с останалите потребители на сайта. Екипът на Magelanci.com не се задължава с нищо по отношение на комуникацията и действията между отделните потребители и/или в случай на възникване на конфликт с друг потребител на сайта.
Правила за участие
 • Ползването на кирилица е задължително, с изключение на потребителските имена, титлите и подписите, които могат да бъдат на латиница. В определени случаи, кратки постове на латиница могат да бъдат толерирани, например ако се налага спешно да публикувате мнение или ако се предоставя цитат на чужд език. Модераторите и администраторите на форума имат право да редактират и трият мнения и заключват теми, написани на латиница, както и да предупреждават или наказват потребители, публикуващи теми и мнения на латиница, при несъобразяване с предупреждението.
 • Темите се публикуват в съответния им тематичен раздел. Тези, които не отговарят на тематиката на форума, ще бъдат заключвани, премествани или изтривани.
 • Не се толерира спам (нежелани съобщения), (само)реклама, флуд (многократно публикуване на повтарящо се съдържание, публикуване на голям брой мнения едно след друго от един и същ потребител), чат и прекомерен офтопик. Теми и мнения с такова съдържание ще бъдат заключвани или изтривани, а отговорните потребители – предупреждавани/наказвани.
 • Избраното име на профил не трябва да напомня имена на туристически фирми или други комерсиални компании в основната сфера на дискусия на форума. Например КокаКолаФен е допустимо, защото въпреки че съдържа името на комерсиална компания, не е пряко свързано с тематиката на форума, докато ТА_СусурлевоТурс е неприемливо.
 • Имате право в подписа си да сложите връзка към личния си блог или друг некомерсиален проект. Връзки към комерсиални проекти не са позволени.
 • Забранено е:
  • Публичното обсъждане на модераторски действия и решения, както и публични обръщения и съвети към администратора/екипа на форума в качеството им на модератори.
  • Отправянето на нападки на лична основа, заплахи, цинизми и обиди към потребители, както в публичния форум, така и в личните съобщения;
  • Публикуването на порнографски материали (клипове, изображения, текстове) и материали, съдържащи зверства и жестокости, както и линкове с такова съдържание;
  • Публикуването на теми, мнения, материали и линкове съдържащи противозаконна, религиозна, идеологическа, политическа пропаганда;
  • Проявата на дискриминация и нетолерантност на базата на възраст, пол, раса, етническа и религиозна принадлежност, националност, образование, социален статус, сексуална ориентация.
 • Забранено е да разкривате лична информация за други потребители, без значение дали е в публичните форуми или в лично съобщение. Можете да споделяте лична информация за себе си по свое усмотрение, но е препоръчително да избягвате ЕГН, номера на документи за самоличност и банкови карти, телефон, адрес.
 • Забранено е публикуването на лична кореспонденция без съгласието на всички участващи страни. По желание на ощетената страна, такова съдържание ще бъде изтривано, а потребителят, публикувал личната кореспонденция – предупреждаван или наказван, при несъобразяване с предупреждението. Личните съобщения са неприкосновени и администратори и модератори нямат достъп до тях. С цел защита на потребителите от спам, реклама и нападки, е въведена опция за докладване на личните съобщения, което ги прави четими единствено за администраторите.
 • Ако забележите тема или мнение, което се нуждае от вниманието на модератор (тема или мнение, което нарушава правилата на форума), не влизайте в пряк конфликт с автора, а просто използвайте системата за докладване. Член на екипа ще обърне внимание при първа възможност.
 • Веднъж пуснати и след изтичане на минималния период за редактиране, мненията Ви остават завинаги във форумите. Молби за изтриване на всичките Ви мнения, ако решите да напуснете общността, ще бъдат игнорирани, освен за тези от тях, които разкриват лична информация. По желание, профилът Ви може да бъде преименуван, но мненията Ви ще си останат.
 • Членовете на администраторския и модераторския екип носят отговорност единствено и само за собствените си публикации и не носят отговорност за теми, мнения, съобщения и друго съдържание, публикувани във форума от други потребители. Всички теми и мнения, публикувани от потребителите във форума, изразяват личното отношение и позиция на автора им и той носи отговорността за тях.
 • Администраторите / Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват теми, мнения и съдържание по тяхна преценка.