Прескочи до съдържание

Сицилия - съвети, предложения, маршрути...


Duke

Препоръчани мнения

На 10.04.2024 г. в 12:12, The rider каза:

Имаме две нощувки в Катания на Piazza Stesicoro. След това ще направим една в Рагуза. С какво е по-удобно да се придвижим м/у двата града? И ако е с бус, дали има някъде по-близо спирка до пиацата, или трябва да се ходи до автогарата?

Може и от тук да се качиш - поне през декември автобуса от Катания за Рагуза спираше.    Catania Piazza Paolo Borsellino

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 6 минути , savagejo каза:

Благодаря. Нещо не ми излезнаха такива автобуси, но ще проверя на място

https://book.distribusion.com/?marketingCarrierCode=ETSP&retailerPartnerNumber=130331&utm_campaign=gtfs&utm_medium=agency-url&utm_source=googlemaps

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 5 минути , Otnesen каза:

За Палермо не излиза нито един автобус за следващата седмица:blink:

Връзка към мнение
преди 50 минути , savagejo каза:

За Палермо не излиза нито един автобус за следващата седмица:blink:

https://saisautolinee.transport-ticket.com/?retailerPartnerNumber=130331&marketingCarrierCode=SREG

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 9 часа, blueriver каза:

Вижте на SAIS

https://www.saisautolinee.it/

 

преди 8 часа, Otnesen каза:

Много благодаря. Не знам защо през rome2rio ми излизаше същото разписание но с крайна спирка около летището :huh:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Проста проверка в гугъл показва, че автобусите тръгват на кръгъл час (понякога има още един в и 30 ) от Terminal Bus Città di Catania, след 10мин минават и през летището и продължават за Палермо 😉

https://book.distribusion.com/?marketingCarrierCode=SREG&retailerPartnerNumber=130331&utm_campaign=gtfs&utm_medium=agency-url&utm_source=googlemaps

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А в Ното дали някой е ползвал място за съхранение на багаж? Мислим след Рагуза, в посока Сиракуза, да слезем там и да го разгледаме за 2-3 часа и след това да продължим.

Връзка към мнение
На 11.04.2024 г. в 21:13, Otnesen каза:

Тръгва от автогарата до централната гара - Via Archimede, 206, 95131 Catania CT, Италия  / https://maps.app.goo.gl/RBJxRz5qFK5ShaW1A

 

Потвърждавам .Днес ги видях.Тази гара ползваме за пътуванията до момента.До Таормина и Сиракуза

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Прибрахме се от прекрасна Сицилия.Много имам да пиша, не зная откъде да почна, н о на първо чете ще споделя малко актуална информация, свързана с последните ми питания.А именно- ходенето до Ачи Кастело и Ачи Треза.Въпреки че бяхме подготвени с разписание, в сицилия времето е относително понятие. Автобус 534 закъсня повече от 40 минути.На гише вдигаха рамене  с усмивка .Щял да дойде.Някога... 🙂 Е-, дойде.Пътувахме в неделния ден близо час  мега нагъчкани.Имаше задръстване сериозно по пътя. 🙂 ТОва си е градския им транспорт.БИлетчета с валидност 90 минути за едно евро, с валидиране в автобуса.Слязохме в Ачи треза при скалите.ВИдяхме ги, направихме снимки, разходка, хапнахме и тръгнах да търся опцията за преход до Ачи кастело. Притеснихме се дали ще  успеем за планирания за връщане автобус ( а и дали самият той ще благоволи да дойде).Двете селца са  наистина много близо и са свързани с алея.Прекъсването на въпросната алея всъщност се избягва с обозначен с табели преход през  плажно заведение..За 20-ина минути спокойна разходка в жегата стигнахме покрай брега.Отидохме в крепотта и  после заседнахме на сладолед в подножието й .На финала успяхме и  да хванем автобуса, който по  чудо дойде навреме, че и спря на спирката. Казвам последното, защото  малко по-късно имахме доста неприятно изживяване  в опит да си хванем планирания Алибус вечерта за летището от Борселино.Дойде, спря, огледа се и реши че няма как да ни качи( на спирката бяхме 20-ина души.Тогава настана офанзивата на таксиметровите шофьори .Направо изглеждаше като номер.Ние имахме време, а и си бяхме купили билети за Алибус и реших да се върнем до по-предна спирка, където следващия ще е по-празен.Качихме се без проблеми от втория път.Казвам всичко това, за да имате предвид при разчета на времето и евентуален план Б, за да няма напрежение и неприятни изненади в последния момент.  Иначе в Катания  имаше няколко места за оставяне на багаж.Ние  оставихме нашия на супер местенце в центъра  до университетския площад.На самообслужване кутии с код, изпратен на мейл и телефон и на добра цена.Насреща съм ако може с нещо да помогна с оглед на скорошния опит.Нямам търпение да се върна отново и вече планирам кога да е това 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Може ли да кажете или изпратите локация на предната спирка на Алибус , тъй като и ние се гласим от Пиаца Борселино да се качим и ако ни се случи нещо такова да знам къде е .

Връзка към мнение

Просто тръгнахме до най-близката пешеходна  спирка преди борселино спрямо картата на разписанието . Тук е разписанието на целия маршрут.Бях си свалила картата .Обикаля целия град.

Via Vittorio Emanuele II, 239, 95124 Catania CT, Италия е спирката до която се добрахме .

Връзка към мнение
Катя мравката

Ако някой иска да пътува от Рагуза до Сиракуза Сиракуза за Катания трябва да има предвид, че влака заради ремонти по линията се замества от автобус. Почти никой от местните обаче не знае къде спира автобуса.  мъка открих, че е отпред на гарата, на 50 метра надолу  отдясно когато човек е с гръб към гарата, до един триъгълен камък за скулптура и няма означение за спирка. Няма откъде да се вземат билети освен онлайн от трениталия. Има 3 автобуса след обед. Дано да съм била  полезна за някого.

Редактирано от neuromancer
Грешка в поста
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Катя мравката
На 19.04.2024 г. в 17:55, Катя мравката каза:

Ако някой иска да пътува от Сиракуза за Катания трябва да има предвид, че влака заради ремонти по линията се замества от автобус. Почти никой от местните обаче не знае къде спира автобуса.  мъка открих, че е отпред на гарата, на 50 метра надолу  отдясно когато човек е с гръб към гарата, до един триъгълен камък за скулптура и няма означение за спирка. Няма откъде да се вземат билети освен онлайн от трениталия. Има 3 автобуса след обед. Дано да съм била  полезна за някого.

Извинявам се много. Имам грешка тук. Горният пост се отнася за транспорта от Рагуза до Сиракуза, а не от Сиракуза до Катания.

Връзка към мнение

Здравейте, в момента сме в Катания, връщането ни е в 7 сутринта в четвъртък и ми се иска да хванем някакво такси или трансфер до летището, защото сме с малко дете. Някой има ли опит с предварителна поръчка на такси, някакъв апп, сайт? Или място, където със сигурност ще има таксита в 4 и нещо сутринта?

Връзка към мнение
На 7.04.2024 г. в 13:11, Velmar каза:

Никъде не намирам информация за автобусите.Къде гледате за актуално инфо?Реално план за ползване на влак нямам.Чудя се дали да не размисля и да вземем кола под наем.Исках да си спестя това притеснение, тъй като не съм  ангажирала досега сама.Може ли някой  с опит за услугата в Сицилия да се включи със съвет? Не искам да се провали цялото пътуване...

Здравей, преди две седмици наехме кола чрез Sicilybycar. Колата имаше много щети, които не бяха описани. Направихме снимки и казахме, че имаме  забележки. От фирмата също направиха снимки и ги изпратиха на пощата ни. Взехме я с външна застраховка и нямахме ПТП. Върнаха ни депозита до 10тина дни. Много бързо и любезно ни обслужиха.

ОБАЧЕ, ако ни сте опитен шофьор и не карате под стрес, наемането на кола не е за вас. В големите градове е напрягащо да шофираш и по време на почивка тези нерви ми се виждат ненужни. 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.