Прескочи до съдържание

Камбоджа | Сием Реп | Къща за гости | Motherhome Guesthouse


Препоръчани мнения

Дата на престоя:: ноември 2010


Име: Motherhome Guesthouse


Държава: Камбоджа


Град: Сием Реп


Тип на мястото за настаняване: Къща за гости (B&B)

Официален уебсайт: http://www.motherhomehotel.com/


URL в agoda.com: http://www.agoda.com/asia/cambodia/siem_reap/motherhome_guesthouse.html?cid=1616519


URL в booking.com: http://www.booking.com/hotel/kh/motherhome-guesthouse.en.html?aid=368032


Препоръчва се за:: Индивидуално пътуващи,Групи от приятели,Млади двойки,Възрастни двойки,Семейства с малки деца,Семейства с големи деца

Обща оценка:: 5

Цена/качество:: 5

Местоположение:: 5

Чистота:: 5

Обслужване:: 5

Положителни впечатления: Ако сте попаднали в Сием Реп, то най-вероятно е защото искате да обиколите храмовия комплекс Ангкор. За да обиколите различните храмове общо взето ви трябва шофьор, дали на кола или на тук-тук (силно препоръчвам!)Тук е и основната сила на Motherhome Guesthouse, защото предлага шофьори, които са свързани с къщата за гости и печелите предимството, че шофьора ви няма да направи нищо нередно, след като има къде да се оплачете от него! Иначе истории в Сием Реп, където туристи са зарязвани по средата на деня, след като шофьора с който уж са се разбрали си е намерил други на по-висока цена не са рядкост. По този начин ще си спестите и преговорите, които лично за мен са от най-неприятните неща. Цените за шофьорите са фиксирани, а ако искате допълнителни услуги (например ставане рано за наблюдаване на изгрев над Ангкор Ват), могат лесно да се договорят с рецепцията. Няма го договарянето с 20 човека едновременно, което би ви се случило другаде, езикова бариера и т.н.. Шофьора беше перфектен, чакаше ни винаги на място, и имаше безплатна студена бутилирана вода за нас, която ни подаваше без да искаме. В ресторантчето към хотела винаги ни посрещаха с топла купа печени фъстъци със сядането, уникално вкусни, а едната вечер след като станах изведнъж да ходя до стаята едното момиче ме гонило през половината хотел за да ми пожелае приятна вечер. Цените са супер, съмнявам се че за подобна сума можете да намерите нещо по-подходящо. И като цяло, в Югоизточна Азия тормоза от хора, които искат да ви предлагат постоянно услугите си е постоянен, ако искате да си го спестите и да си гледате храмовете на спокойствие, свършете всички услуги през Motherhome Guesthouse.Последната сутрин щяхме да ставаме около 4 сутринта да гледаме изгрева и после директно с автобус към Пном Пен. Хората ни бяха подготвили топла закуска, в кутия за из път. Уникално място, когато пак се завърна в Камбоджа, със сигурност ще съм пак там.

Както отбелязах искрено препоръчвам придвижването с тук-тук между храмовете. Много хора си мислят, че климатизиран автомобил е по-добре, но термичния шок от охладената кола и околната жега може да е значителен. За това изберете тук-тук, където охлаждането идва от вятъра в косите ви. Чувствате се все едно се возите в кабриолет. 

 

IMG_0308.JPG

  • Харесвам 9
Връзка към мнение
  • 2 години по-късно ...

Нещо не мога да го намеря този хотел. Аз ли грешно търся, не знам......

 

Явно е сменено името. Точното място е това, към което води линка от booking.com по-горе и явно вече се казва El Hostel. Но не знам дали със смяната на името не идва и смяна на собственик и обслужване, от което като цяло бях останал най-доволен. Motherhome пък явно са две други хотелчета, към които води официалният сайт. Въобще, явно е станало някаква смяна на собственост. 

Връзка към мнение

Явно е сменено името. Точното място е това, към което води линка от booking.com по-горе и явно вече се казва El Hostel. Но не знам дали със смяната на името не идва и смяна на собственик и обслужване, от което като цяло бях останал най-доволен. Motherhome пък явно са две други хотелчета, към които води официалният сайт. Въобще, явно е станало някаква смяна на собственост. 

Ще се изненадаш, но ги открих..... няма ги по сайтовете за запазване на хотел. Имат форма за попълване за резервация на която отговарят в електронен вид.

Луксозните стаи са по 35 долара за нощ, а стандартните - 25 долара. Предлагат безплатна нощувка и безплатен трансфер от летището. Също и много турове. Много ми беше мерак за балон в Бирма, тук го предлагат за Ангкор Ват, при това на много достъпна цена. Така, като финал резервирах стая. Не искат кредитна карта, отговориха ми в рамките на два часа. Писаха ми на летището да се оглеждам за табела с моето име  :lol:  http://www.momguesthouse.com/index.html

Всъщност не знам дали са твоите хора, но много прилича да са те. Моля да кажеш.......

безплатна нощувка да се чете като безплатна закуска  :lol:

Връзка към мнение

Не, други са :) Нали ти казах, че мястото, на което бях аз е това маркирано като En Hostel, линка към гугъл стои верния: http://www.booking.com/hotel/kh/motherhome-guesthouse.bg.html?aid=368032

 

Но пък виж, че има само 6 отзива, а ти гарантирам че преди 5 години бяха десетки. Като сграда е същото, но за всичко друго не съм сигурен и не знам дали бих го препоръчал в днешно време без преди това да отида пак там. За твое успокоение, не съм видял до сега някой да е недоволен от престоя си в Сием Реп. Всички предлагат безплатен летищен трансфер, ще ти уредят и тук-тук (най-вероятно същият, който ще те посрещне на летището) и допълнителни турове, ако имаш нужда. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много жалко, подлъгах се по близкото име, предлагането на турове и почти еднаквия адрес  :(

 

В интерес на истината и това място има ок ревюта, няма да имаш проблеми според мен :)

Връзка към мнение

Аз пак да кажа и тук, Сием Рип е пълно с нови и страхотни места за спане. :) Като е на топ място и има оценка над 8.0 от двуцифрен брой ревюта, няма да сбъркате. :)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.