Прескочи до съдържание

Как намерихте форума и сайта?


  

626 магеланци са гласували

  1. 1. Как ни открихте?



Препоръчани мнения

ОК, в началото, в далечния вече април, когато започна авантюрата magelanci.com кажи речи всички потребители пристигаха от блога ми, май и в днешно време значително количество регистрации идват от там. 

 

Но все повече забелязвам мимоходом да се среща "търсих за ХХХ и попаднах тук". Интересно ми е ако можете да разкажете малко повече думи как сте попаднали на форума, сигурен съм че ще има любопитни истории. Обяснението е задължително ако гласувате с "Друго" в анкетата :)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

На мен пък ми е интересно Ти как достигна до създаването на форум. Впрочем горе долу  мога да се досетя как и защо, а и сам си го написал и обяснил обширно в блога, но в кой точно момент идеята придоби вече ясни очертания? (Остави това, че идеята я е имало кажи-речи от самото създаване на блога). Имаше ли конкретна причина, или повод. Или си дойде като естествено развитие и продължение на АХ, поради набиране на популярност в мрежата, и увеличаването на коментарите, съответно и въпросите.

Оказаха ли някакво влияние медийните ти изяви? Като беше гост в студиата на бТВ и БНТ1, нищо не спомена за форум, доколкото помня. :) Или подробно те инструктираха преди ефира да не правиш самореклама? 

Или пък неблагоразумното включване на онази персона от забравих коя тур агенция беше, с която имаше там някакви спорове в АХ, те стимулираха да предприемеш следващата стъпка? И другите зачестили случаи напоследък с "опарени" от такива агенции. Един вид като място, което да предпазва хората от капани. Или поне тази част от тях, които не се плашат от самоорганизираните пътувания. Ясно е, че винаги ще има и от другите, на които не им се занимава, и предпочитат да дадат двойно и тройно, да вземат пакета, и да нямат други грижи.

Или натрупването на приличен опит в авиоинженерните науки?

Или от всичко по малко, плюс други фактори, които сега не съм се сетил да напиша.

 

За страстта към пътешествията и летенето, и желанието да бъдат споделени между повече хора, е ясно мисля на всички тук.

Няма само ти да питаш, я! И ние можем да задаваме въпроси. :)

 

П.П. Много стратегически вярно си подредил местата на отговорите в анкетата. За мамите няма тайни, и не остава нищо скрито. Особено ако е ценно и полезно.  :P

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Е какво стана, интервюиращия стана интервюиран :) Дай, че ме е треснала съчмата и нещо съм на кеф...

 

Блога започна общо взето като място, където да си дудна за моите неща. Ако на някой му е интересно, ей това ми беше първия пост: http://www.aerohroniki.com/2011/12/13/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BC-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4/

 

Освен него имах публикувани и два от пътеписите ми, колкото да не започваме абсолютно от нулата. Макар и да съм си мислил за форум от самото начало, беше на много базово и елементарно ниво, да видя например дали има плъгин за форум за Wordpress, така че да го прикача директно към блога някой ден в обозримо бъдеще. Но това щеше да стане най-рано след няколко месеца, след като съм сигурен че има хора, които ми се връзват на акъла :) 

 

В началото блога беше просто платформа, където да ме четат фейсбук приятелите ми. Лека полека се появиха и други читатели, Meidj се появи бързо (бях сложил линк към блога в профила ми във форумите на дир.бг, а там се знаем с него отдавна), Мрън беше от първите активно коментиращи, captain_oveour също, Elena се появи някъде по това време и тя, ed_bloom, който макар и да не пише редовно тук мисля, че беше първия редовен читател извън кръга ми от познати. Но да, популярността се вдигна, не само броя коментари и посещенията в блога, но и доста имейли получавах. С Красен примерно разменихме по няколко имейла, коментирахме че няма проблем да отиде то Китай без агенция :) Разни професори от СУ също ми писаха да ми благодарят, че това което пиша им харесва, което ме шашна малко, защото стила си ми е доста неформален и от време на време леко профански. Та така, тогава ми просветна, че може би не сме чак толкова малко хората на тоя акъл. 

 

Лека полека и дискусиите под статиите често се разклоняваха в съвсееем различна посока от написаното, и узря идеята за форум. И докато исках идеята да е само моя, то мине се не мине време и някой изпищи в коментарите или в съобщение във фейсбук групата - айде беее, къде ни е форума и ми стана ясно, че гениалния ми замисъл за форум всъщност са го усещали и други хора. По това време мислех да го направя точно към блога, ей тая приставка служи за тая работа: http://bbpress.org/, ама трябваше да сменям визуалния облик и откровено не ми се занимаваше. Мислех да добавя отделна страница, да е нещо като въпроси/отговори, ама бяха някак половинчати решения и двете. 

 

После дойде конкурса бг сайт. Никога не съм бил на токова различни полюси, вбесен от откровено малоумната им организация, и понеже конкурса пак ще завземе медийно внимание скоро - да ти кажа, че т.нар. интернет експерти там за чеп за зеле не стават и да ги изправят до стената, когато дойде революцията ще им е малко. Толкова много са безумията там, когато следиш нещата с повече интерес, че не е реално.

 

В същото време бях поласкан от гласовете на публиката, където спечелих наградата само с едно малко банерче в блога, молба във фейсбук страницата и едно напомняне в темата в бг-мама, която имаше за блога. Не е шега работа да накараш над 250 човека да се регистрират в някъв конкурс, дето хич не ги е еня, после да потвърдят гласа си с кликане на линк в имейл, без да печелят нищо в замяна. Тогава ме тресна малко мегаломанията и реших, че прилепване на форум към блога ще е само решение, което вероятно ще отеснее, а и няма да ни даде възможност да се разгърнем изцяло. Реших, че е необходим съвсем отделен домейн, сайт и всичко, а просто щях да ползвам блога за първоначален старт да пренасочвам трафика от там насам. 

 

За телевизионните изяви, нямаше проблем да се саморекламирам. И на двете места се спомена името на блога. При Денис споменах, че се очаква пускане на форум, той даже изрично ме помоли да спомена името на блога, да видиш как брояча на посещения и лайковете във фейсбук хвръкнаха секунди след като го споменах по телевизията, невероятен феномен беше!

 

Проблема беше, че аз съвсем наивно си мислех, че мога да купя софтуера в началото на декември и да пусна форума след 2 седмици. Даже това ми беше една от основните идеи като говорихме с Пожето по това време - дай да го пускаме тоя форум преди Бтв-то, за да се ползва като реклама участието там.

 

Сметка без кръчмар се оказа и началото си отне едно пет месеца, в изработване на лого, превод, избиране на скин, първоначални идеи. Пожето и Брани си знаят колко съм ги тормозил в тоя период. Че само домейна сигурно го мислихме поне месец. Бях се спрял на три варианта (magelanci.com, travelforums.bg, vaskodagama.com), изпратих имейли на Мрън, captain_oveour, Фичо, stenk и не помня още кой, 6 човека общо, да ги питам кое име си избират, от шесте човека имах по 2 гласа за всяко :) Та трябваше тоталитарно да си го избера името и сега, 10 месеца по-късно безкрайно си се кефя на избора!

 

Ами другото е история, в първия ден след като го обявих в блога имахме 70 регистрации, коментарите валяха като за световно, още се опознавахме и теми като "Къде ще ходите?" и "Коя ви е любимата дестинация?" бяха доста вървежни. Общо взето за седмица имаше толкова трафик, колкото прохождащи форуми не могат да съберат за половин година, включително десетината шизофренични акаунта на собственика, които трябвало да си ги прави за да пълни съдържание и да прави форума активен. На мен това ми се спести, защото може би нямаше да издържа цял ден да си говоря сам в пустинята, но все пак бях минал веднъж през това, след като започнах с блога от кръгла нула...

 

И така. В началото имаше само Форум и Новини, като секцията с Новини седеше пуста с месеци. Постепенно се появи Галерията, Пътеписите, Атласа, Връзките, Новините ги активизирах и така. В момента имам планове за развитие  и работа сигурно за поне година напред, ще видим до къде ще ми стигнат силите.  

  • Харесвам 41
  • Браво 1
Връзка към мнение

Аз викам, заключвай тая тема, преименувай я на как започна всичко и премести първото мнение в нова тема. :D Толкова е готино описанието, че си заслужава класическа тема или поне страница някъде из форума за да може да се вижда и от хората след 5 години, като тоя форум стане популярен като БГ Мама. Не, сериозно, това описание беше много по-добро от описанието в блога. :D

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 

 

 

Пожето и Брани си знаят колко съм ги тормозил в тоя период. Че само домейна сигурно го мислихме поне месец. Бях се спрял на три варианта (magelanci.com, travelforums.bg, vaskodagama.com), изпратих имейли на Мрън, captain_oveour, Фичо, stenk и не помня още кой, 6 човека общо, да ги питам кое име си избират, от шесте човека имах по 2 гласа за всяко :) Та трябваше тоталитарно да си го избера името и сега, 10 месеца по-късно безкрайно си се кефя на избора!

Добре....това ще го запомня....

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Като беше гост в студиата на бТВ и БНТ1, нищо не спомена за форум, доколкото помня. :) Или подробно те инструктираха преди ефира да не правиш самореклама?

 

По онова време все още нямаше форум, ама виждам, че по-долу Георги е обяснил...

 

Аз лично наистина не помня откъде разбрах за блога, но съм един от най-първите читатели. Истината е, че така и не съм пускал коментар там. Някак блоговете не ме предразполагат към коментари. Същата работа и с блога на Стойчо. Както и да е, в момента, в който Георги реши да направи този форум, вече можех да изляза от "анонимност" и ако не се лъжа се регистрирах не повече от час след съобщението в страницата на "аерохрониките" в социалната мрежа...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

По онова време все още нямаше форум, ама виждам, че по-долу Георги е обяснил...

 

Аз лично наистина не помня откъде разбрах за блога, но съм един от най-първите читатели. Истината е, че така и не съм пускал коментар там. Някак блоговете не ме предразполагат към коментари. Същата работа и с блога на Стойчо. Както и да е, в момента, в който Георги реши да направи този форум, вече можех да изляза от "анонимност" и ако не се лъжа се регистрирах не повече от час след съобщението в страницата на "аерохрониките" в социалната мрежа...

И аз така. :) Дълго време четях блога, ама нещо не можех да се наканя да пусна коментар....сега е друга работа! :)

Връзка към мнение

За блога научих от бг-мамма и даже си го бях маркирала сред favorites, но после нещо нещо го забравих :blush: . Тогава нямаше още форум :)

 

После докато търсих за Петербург в гугъл пак попаднах на блога и от там на форума. И така се затруднявам как точно да отговоря на анкетата :P

 

Блога е много интересен, но формата форум е по-динамичен и интерактивен и съответно поне за мен много по-интересен.

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Гласувах от бг-мамма, но от там разбрах за аерохрониките. "Присъствах" на купуването на билетите на Алиталия от японския сайт. После и до Берлин. Сега, естествено ми е във фаворитите.

Връзка към мнение

Аз разбрах за хрониките от Исландските пътеписи ( или беше от Карибските, не помня ) и след като не спечелих от томболата на Жоро ми стана интересно и станах редовен читател :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Втората божа заповед гласи - "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (Изх. 20:4-6).

 

За родното интернет пространство идването на Георги Пенин бе идването на Месията.

Чат-пат се питам защо родната църква няма успехи в това наше модерно време. Ми как да има? Ми к`во дава на клетите си пасоми – храна за душата?! Вяра?! Може би само няколко хиляди красиви попадии.

 

Докато наш Георги, влязал в ролята на ангел, огласява нашата религия – пътуването. „Ангел” означава „вестител”. Та, Георгие, брате, ти стана вестител на доброто, певец на/за пътя, пътеводител. Но не ставай светец, защото много им разнасят мощите насам-натам.

 

От друга страна, ти си най-симпатичният дявол на родния уеб, защото ни подтикваш към пътеводния грях, като при това весело поскърцваш със зъби и доволно клатиш опашка.

 

Аз ти пожелавам много здраве и милиони пролетени километри. Ако не си си намерил момата Пенина, в този форум да я срещнеш. Ако пък си имаш – чакаме покана за ДелфТийска сватба. Нали знаеш, всяка една комедия между мъжа и жената завършва със сватба. Ако това стане и ме поканиш на сватбата си, тутакси чекирам едно печено прасище по направление Делфт... :lol:

 

Докато българската майка юнашка ражда такива свидни рожби като Георги, аз съм спокоен за бъдещето! Ще я пребъде таз България!

 

На многая лета!

 

http://www.vbox7.com/play:9da15cf9

  • Харесвам 13
Връзка към мнение

Аз следях от хрониките, за които пък разбрах от Жоровия скайп :) А инак с него се знаеме от клубовете на дир.бг. Регистрирах се мисля още на първия ден от официалното му откриване.

 

ПС. Като тия теми ги пускате в среднощ / да ви се чуди човек не спите ли?:)/ Ти, Основателю, обмисляш ли вече как ще изпразнуваме първата годишнина?

 

ПС.2. Сега виждам, че логото ни вече е в различни цветове. Тъй че и това да ни е честито /надявам се да е отскоро, че инак шЪ сЪ излагам само/.

Редактирано от Polina
Връзка към мнение

За хрониките, нямам точен спомен, но май беше от бг мама, за форума естествено разбрах от Фейсбук, но мисля, че се регистрирах на втория ден, защото помня, че много се ядосвах, че името Zany на кирилица е заето вече и си мислех: " Кой пък сега реши, че трябва да се казва Зани :rolleyes: ?!" Но сега, не минава и ден без да съм посетила поне  десетина пъти форума, нищо, че не пиша постоянно  :) !

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз съм регистриран сравнително отскоро тук. Попаднах естествено съвсем случайно, ровейки из гугъл за варианти да достигна от автогарата в Истанбул до "Сабиха". Гугъл ми даде някаква препратка към "магеланци", аз останах неудовлетворен от резултата (съответно вече съм се постарал да запълня въпросната тема с нужната ми тогава информация)и след някое друго време просто се сетих за името на сайта (магеланци е доста запомнящо се и тематично заглавие) и скучаейки на работното място влязох да поровя, почета и въобще да видя за какво иде реч! Хареса ми стегнатия вид на форума и изобилието от информация (и то на български - к'во да се прави, това ми е най-силния език и предпочитам информацията да си я черпя именно на него!), регистрирах се и воала - тук съм:) Въпреки, че аз съм основно пътуващ с мотор, после с кола и най-накрая със самолет, което леко ме дистанцира от повечето хора тук, но съм преди всичко пътуващ, мечтаещ и планиращ, което може би обяснява защо сме всичи ние тука-във форума!

Адмирации към Жоро за идеята и огромният труд, който е положил и продължава да полага! Свалям ти шапка!

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Много ме зарадва темата. За мен всичко започна от Денис и приятели.

Направо ме е яд за хората, които биха искали да пишат и помагат тук, но така и не са попаднали до сега на форума.

Дано да излиза нагоре в google при търсене, че там са малко неведоми подредбите и си имат своите тънкости, чел съм че има начин да се изкачиш доста бързо нагоре, ако знаеш как или си платиш на накой който знае.

Връзка към мнение

И аз разбрах за форума от блога, а за него от бг-мама. Регистрирах се в първите дни и имах някакъв безумен проблем с регистрацията, но толкова ми харесваше идеята за такъв форум, и то на български, че се наложи да тормозя лично Основателя с този проблем  :blush:

От тогава чета почти всеки ден, макар и рядко да пиша.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също от аерохрониките, преди доста време, от там в блога, после тук и така.

Иначе самите аерохроники не помня как ги открих точно, наистина мина доста време, но пък там от обсъждане на предната промоция на катарците се познахме и със стенк и други от разни форуми. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да не забравяме и огромната тубма народ от бгспотърс, които надничахме в хрониките и идването ни тук беше повече от ясно :)

А и аз в хрониките коментирах с моето си име (и отначало с фалшив мейл).

Редактирано от Nine
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз разбрах от аерохроники за форума. На блога пък попаднах за първи път от фейсбук приятел, който беше споделил статията за водните пари в празните глави  :lol: . Тогава понеже нямах много време за четене, прочетох набързо статията и предгледах заглавията на останалите публикации, като си отбелязах да прочета всичко по-късно, но..... забравих изцяло за този оазис.

Някъде около новогодишните празници на отиващата си 2012 година, пак ми се изостри желанието да видя Северното сияние и гугъл много бързо ми припомни за хрониките на Георги и благодарение на него  :thankyou:посетих Исландия и тя остана в сърцето и душата ми... 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За хрониките, нямам точен спомен, но май беше от бг мама, за форума естествено разбрах от Фейсбук, но мисля, че се регистрирах на втория ден, защото помня, че много се ядосвах, че името Zany на кирилица е заето вече и си мислех: " Кой пък сега реши, че трябва да се казва Зани :rolleyes: ?!" Но сега, не минава и ден без да съм посетила поне  десетина пъти форума, нищо, че не пиша постоянно  :) !

 

 

Всъщност Зани е свободно, не знам защо ти е дало, че е заето, имаш право на една смяна на име, пробвай ако искаш :)

 

Много ме зарадва темата. За мен всичко започна от Денис и приятели.

Направо ме е яд за хората, които биха искали да пишат и помагат тук, но така и не са попаднали до сега на форума.

Дано да излиза нагоре в google при търсене, че там са малко неведоми подредбите и си имат своите тънкости, чел съм че има начин да се изкачиш доста бързо нагоре, ако знаеш как или си платиш на накой който знае.

 

Ами лека полека ще се катерим в гугъл. Тия експерти, на които плащаш, обикновено спамват половината интернет с коментари и линкове, работа на кило, но с малка полза. После идва новия ъпдейт на алгоритъма на гугъл и ги праща подобни сайтове в десета глуха...нещата натурално ще станат. Ето forry е търсил за летище Сабиха, лека полека като понатрупаме съдържание за всички места ще се изкатерим и по-нагоре. Може и да направя малко таргетирана реклама тук-там, ще го мислим.

 

Да не забравяме и огромната тубма народ от бгспотърс, които надничахме в хрониките и идването ни тук беше повече от ясно :)

А и аз в хрониките коментирах с моето си име (и отначало с фалшив мейл).

 

О, определено, как можах да забравя, има поне 20-ина спотери тук, и то от най-активните :)

Връзка към мнение

Всъщност Зани е свободно, не знам защо ти е дало, че е заето, имаш право на една смяна на име, пробвай ако искаш :)

Тц, пробвах пак, но не става! Здраве да е  :) !

Връзка към мнение

във форума попаднах от Хрониките, а там как попаднах вече не си спомням ... ;)

 

 

(P.S. Всъщност, като се замислих - има една вероятност да беше във връзка с едни спорове с конспиралници-кемтрейлисти и така в търсене на повече инфо, попаднах май на твоите коментари по темата в Аерохрониките ... :)  )

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дам, дори го пусна в друг форум като подкрепа на твърденията ти. Макар че опонента не може да се надвие с факти. :lol: :lol: :lol:

Малшанс. Вече след онзи спор те забелязах в хрониките. ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Тц, пробвах пак, но не става! Здраве да е  :) !

 

Подозирам, че е заради кирилицата. След нова година ще стане, ще напомня :)

 

във форума попаднах от Хрониките, а там как попаднах вече не си спомням ... ;)

 

 

(P.S. Всъщност, като се замислих - има една вероятност да беше във връзка с едни спорове с конспиралници-кемтрейлисти и така в търсене на повече инфо, попаднах май на твоите коментари по темата в Аерохрониките ... :)  )

 

Ох, да , кемтрейслката тема доста хора докара, но малко от тях залепнаха по останалия материал. Тя и до ден днешен си докарва трафик, като видя, че посещенията в блога скачат с 20-30% и ми е ясно, че пак някъде е станал спор :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.