Прескочи до съдържание

Говорим си за Израел


stanimir
Към решението Решено от Hollywood,

Препоръчани мнения

От теб зависи.

Плажът на Тел Авив е доста добър и прилично уреден, така че ако наистина отиваш само заради плажуване можеш да убиеш времето там. Ако отидеш за един ден до Йерусалим ще разгледаш стария град, но няма да имаш време за Витлеем и Мъртво море, които според мен също си струват.

Връзка към мнение
преди 30 минути , tonik каза:

От теб зависи.

Плажът на Тел Авив е доста добър и прилично уреден, така че ако наистина отиваш само заради плажуване можеш да убиеш времето там. Ако отидеш за един ден до Йерусалим ще разгледаш стария град, но няма да имаш време за Витлеем и Мъртво море, които според мен също си струват.

Благодаря. Доколкото четох и транспорта Тел Авив - Йерусалим в събота е труден покрай този Шабат. Не ми се пришпорва Йерусалим честно казано  изначало, а и събота ... ще съм на тръни как ще се прибера до Тел Авив, та май вече клоня за отделно ходене друг път специално за това(а Мъртво море, за 8 дни в Йордания само го погледнах, така и не влезнах, така че и то ми е в листа). Сто пъти вече съжалих, че не ги съобразих дните четв-неделя, вместо събота-вторник/сряда, че и 2 дни отпуска си изфирясаха, вкупим с хотел, за едното нищо като гледам как върви.

Връзка към мнение

Ами по принцип в Тел Авив няма кой знае какво за гледане, въпреки че Яфо е много приятен квартал и си струва да се посети (но пък се разглежда доста бързо). Но пак казвам, плажът е добър, ще събереш тен, ако си фен на морето няма да ти доскучае.

Иначе другият ти вариант е още в четвъртък да отидеш в Йерусалим, от там да отскочиш набързо до Витлеем (препоръчвам ти арабския автобус от стария град). Петък и събота - Йерусалим. За Мъртво море можеш да си букнеш тур с фирма (те се провеждат и на Шабат, това не е проблем). Аз пoлзвах  Abraham Tours и тура им до Масада, Ейн Геди и Мъртво море. Масада и Ейн Геди не ме впечатлиха особено, но Мъртво море е интересно преживяване. За Тел Авив можеш да отделиш събота вечер, преди да отлетиш за България. 🙂

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 9 месеца по-късно ...
преди 41 минути , Eti* каза:

Края на май много ли е горещо в Йерусалим или е поносимо?

В този сайт може да погледнете,но ми дава грешка за заден период

https://www.wunderground.com/calendar/il/jerusalem/LLBG

 

Аз съм бил в Израел средата на май-беше си горещо,юли-жега,октомври-бива.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

Никога не съм се стремяла към Израел, но попаднах на едни евтини билети до Тел Авив за средата на ноември и вече съм горд собственик.

Сега като ви попрочетох  малко и ми стана ясно защо са толкова евтини.

Та: кацаме в 15 и 10 в петък- естествено Шабат и не можем да ползваме обществен транспор, та в предвид факта че сме 4ма или ще сме с такси или с шерут- според отзивите, цените са горе долу еднакви. Вие как мислите по въпроса?

Имаме 2 пълни дни-събота и неделя, петък вечер и понеделник в 16ч. наобратно

В тази връзка реших да сме само в Йерусалим като нощувки, да пропуснем / отложим Тел Авив, но под влияние на останалите-искат да видят Мъртво море и сега чета отзивите за Халид. Тук въпроса ми е кога според вас е по-удачно да отделим за Палестина-събота или неделя-в предвид Шабата. И още кога да му пиша-сега рано ли е още?

Връзка към мнение

Мисля че автобусът си пътува по всяко време. Като се свържете с Халид ще уточните, но неделя ще ви е може би по-удачно. По време на шабат стария град си е отворен. Според мен за предварителни уговорки никога не е рано, винаги в последствие може да доуточните плана.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...
  • 2 години по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,

Решил съм да отидем на екскурзия до Израел със съпругата с агенция в близките няколко месеца. Въпросът ми е следния:

В сайта на МВР пише: ,,... предварителна проверка за достъп до територията на Израел : български граждани които са пребивавали легално и са работили в строителството ..."

,,...И е нужна предварителна проверка чрез Посолството на Израел в София дали ще бъдат допуснати ..."

Бил съм на работа преди повече от 15 години ,но още тогава ни взеха пръстови отпечатъци. Не си спомням за какво бяха.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.