Прескочи до съдържание

Пътуване до Рим, бюджетни хотели и съвети


Lindt

Препоръчани мнения

    Здравейте, приятелка ми спомена за аерохроники и четейки хаотично из темите се оказа, че имам ужасно много за учене.. 

Избрах си Рим като първи опит за самоорганизация за мен и приятеля ми, падаме си малко интроверти. Началото на март ми се струва добър избор, имаме 5 нощувки от 6ти до 11ти. Летим с уиз еър и цената ми се струва приятна. Имам желанието да се вместя в 1200 лв, като за билети, транспорт и Roma Pass ще отидат  500 лв според моите сметки. 

   Ще съм благодарна на всякакви ценни съвети за избор на хотел (не сме за хостел, апартаменти за двама ми се струват труднооткриваеми, но пък нещо подобно на Easyhotel ще ми е предостатъчно). Трябва ми собствена баня, поносими за пешеходци разстояния и легло. Освен това сме малко лакоми и всякакви препоръки като местоположение около споменатите пици на парче и сладоледи ще са приети с възторг. 

   Има евтини предложения около Термини, четох препоръки да го избягваме, но от какво раствояние и по каква причина не разбрах.

   Обичайно на мен се пада организирането на маршрут и тормоз да се спазва и сега съм доста затруднена.

   Благодаря предварително на всеки, който си загуби времето с мен! 

Връзка към мнение

Районът на Термини изобилства с всякакви тъмни субекти (индийци, пакистанци, жълти и пембени) почти като в "Междузвездни войни". За интроверти това не е приятно. Не е и романтично.

 

Как бих постъпил: Влизаш в сайта на "Леонарди Хотели", вкарваш дати и ти излизат, смея да твърдя, едни от най-добрите цени в Рим. Имаш и карти на местонахождението на хотелите. Сайта на "Леонарди хотели" е на: http://www.leonardihotels.com/en/index.html

 

Закуската в тази верига е много добра. Имам десетки нощувки в хотел "Блед" и съм доволен от него. Той също е част от гореспоменатата верига и е на адрес: http://www.hotelbled.it/it/index.html

 

Навсякъде из града има отличен сладолед и пица на парче (pizza al taglio). Поздрави!

 

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Здравей,

 

Рим е сред градовете с най-много опции за нощуване в Европа. Аз в две от посещенията ми съм бил в апартаменти под наем. Във всеки град районът около големите гари не е сред най-приятните. Аз лично не бих спал в този район, защото е

- малко по-отдалечен

- не се усеща типичната атмосфера, както е около Навона или Трастевере

- малко като районът около халите в София.

 

Рим е уникален вечерно време. Както можеш да прочетеш в тази тема, най-добрите места за ядене на пица, сладолед са около Пантеона или Кампо деи Фиори. Трастевере е също опция, а да ... разбира се Ватикана.

 

Няма такова усещане като да стъпиш на най-величествения площад в света нощно време без тълпите през деня. Зашеметяващо е :wacko: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fountain_of_Carlo_Fontana_on_Piazza_San_Pietro_at_night.jpg

Редактирано от Пожето
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря! 

Знам, че Италия е скъпа дестинация, но 360 евро най-ниска цена за Леонарди ми надхвърля бюджета, без да смятам храна и импровизации. Иначе за Термини разбрах, преди години имах такова преживяване в Атина... една крачка от централната улица посока хотела и се изправяш на нокти.

Spqr, някакъв сайт за тези апартаменти, нещо като barselonaapartments има ли, може ли линк?
Връзка към мнение

Прегледай и тази тема:http://magelanci.com/topic/1515-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/

 

Може да ти свърши работа,има доста инфо относно сайтове за апартаменти и др.

Връзка към мнение

Аз само в района на Термини съм отсядала, защото е по-евтино. Като съвет ако решите да спестите си търсете място с кухня: има такива, ще си сварите по една паста със сос от Barilla (maialino да не чете това). Пробвайте и хостели.

 

Отдалечено е от "центъра" (нарочно в кавички), но има станция на метрото, а дневните карти не са скъпи доколкото помня.

Връзка към мнение

има такива, ще си сварите по една паста със сос от Barilla (maialino да не чете това).

 

Това е варварство!

 

Спала съм в района на Термини и нищо лошо не ми се случи, а и не съм се чувствала некомфортно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

   Нямам нищо против готвенето и Барила, но не в Италия, граничи със светотатство за лакомник и любител-готвач като мен. Предпочитам да пестя като ям на крак нещо типично, надявам се да е достатъчно икономично. 

   Прочетох 3 теми - за апартаменти, за хостели и за хотели и пак не научих достатъчно,за да намеря търсеното. Искам само моя баня и нощувка под 50 евро на ден, като 50 евро е ако е супер удобно и със закуска, а над тази цена е ако докоснат скрито и за мен желание за нещо повече.

  За Термини - не ми се струва отдалечено, а и 3 от 5 дни ще сме с карта за транспорт. Иначе е 6 евро на ден картата за транспорт. 

Връзка към мнение

аз лично съм спал 3 пъти в Tirreno Hotel, но си беше преди повече от 4-5 години; за не особено претенциозни туристи става:

- локацията е добра, доколкото помня само Ватикана и Трастевере бяха относително далече от него

- имаше закуска - сравнително скромна, нищо особено

- малки стаи

- сравнително поддържано

 

така или иначе примерно booking върши добра работа - гледат се цени, четат се отзивите от туристи и се знае горе-долу какво можеш да очакваш; поне засега не ми се е случвало да оставам неприятно изненадан по този начин

Редактирано от logist13
Връзка към мнение

Погледнах в booking, има за вашите дати двойни стаи за 50 евро, но като го смятам това са 500 лв. и 500 по твои сметки за билети и Roma Pass ти остават 200 лв за храна, кафета, сладолед и сувенири.

 

Кажи какво те интресува по-точно: както казах, хотели има за твоите дати.

 

За Barilla и доколко употребата й в Италия е светотатство ще си замълча :)

Връзка към мнение

За Рим трябват още пари.

 

И какво, не стига, че ще водиш синьор мъжа си, ами и ще му вариш спагети, ще си му екскурзовод и няма да се насладите на сладките, кухнята... и че ще си тръгнеш без подаръци, купени от Рим?

Без пари Рим не е романтичен.

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

И аз мисля, че с 200-300 лв за 5 дни в Рим е доста притеснително. Не е невъзможно, но пък на човек все ще му се допие една бира повече...
 
За спане прегледай и този сайт:

http://www.rentalinrome.com/

 

 

 

P.S. Spqr го е посочил по-горе!

Редактирано от но нейм
Връзка към мнение

Защо всяка тема трябва да се превръща в сравнителна и раздаваща квалификации? И какво, човек като не може да си позволи ресторанти с минимум една звезда от Мишелин да си стои вкъщи ли?

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За да предпазим брата/сестрата-магеланец от това да е за първи път в Рим, без да има достатъчно пари и това да му/й донесе разочарования. Разбира се, това е само пожелателно. По-добре в Рим да имаш резерв от няколстотин евро отгоре, отколкото да мрънкаш тежко-тежко, поради своята неподготвеност!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За какви сравнения става дума?

Момичето е споделило бюджета си и как горе-долу мисли да го похарчи. Всеки си каза мнението. Още повече сподели, че самоорганизирането й е за първи път.

 

Едно е да ти се иска да изкарате двама души 5 дни в Рим със 100 евро, друго е дали наистина е реално!  И ако изникне само едно непредвидено обстоятелство? Какво правят тогава?  С такъв минимален бюджет препоръчвам поне медицинска застраховка да си направят.

 

И аз искам да отида на Карибите за около 700 евро на човек за седмица, но засега не ми се получава сметката.

Връзка към мнение

Разочарованието според мен не идва от липсата на финансови средства: Рим е прекрасно място, дори само да обикаляш и да му се възхищаваш. С дорба компания, бутилка вино, хляб и няколко сирена не ти трябва много.

 

За пръв път му е на момичето, предполагам, че има дебитна карта но просто иска да се вмести в бюджет. Ако изникнат непредвидени разходи има достатъчно банкомати.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Хора , не анализирайте информация, която нямате :)  Иска ми се да излезе толкова, ако не се получи, ще изхарчим повече. Обаче няма да дам 700лв за хотел или псевдоромантика - за храна, за нещо, което да искам да видя, за нещо, което ще си купя - да... но имам планове за още 3 места тази година и кола, а пестя по около 1000 кинта на месец. Или правя някой компромис(хотел), или отивам на 3 великолепно-романтични уикенда годишно, прекарвам идеално според чужди представи за минимум и това е. Аз искам да се разхождам из града, да се мотая, да се губя и да ям сладолед и пица, да пия кафе и да видя нещата, които има само в Рим. Другия път ще видя още. 

По повод първия път - за първи път отиваме само двамата, за да не се съобразим само с нашите желания.

Все пак благодаря ви, мога да чета още мнения от посетилите Рим, без да ви ангажирам. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

потърси и тук - http://www.romecityapartments.com/   Ние наехме в самия център - между испанксите стълби и Ди Треви и всичко си беше на пешеходно разстояние.

Не пропускаите Сан Джовани ин Латерно - първата резиденция на папите, малко е встрани но си заслужава. А и от там през църквата Свети Климент и си на Колизеума.

За Ватикана не е лошо да си вземете екскурзовод, иначе просто ще се забъркате от чудеса..

Кафето си го пий на бара че сервиза е доста скъпичък..

Моето мнение да се поровиш из форумите на bg-mama , тук можеш да откриеш информация за по далечни и сериозни дестинации

Редактирано от stefanrusev
Връзка към мнение

Погледнах в booking, има за вашите дати двойни стаи за 50 евро, но като го смятам това са 500 лв. и 500 по твои сметки за билети и Roma Pass ти остават 200 лв за храна, кафета, сладолед и сувенири.

 

Кажи какво те интресува по-точно: както казах, хотели има за твоите дати.

 

За Barilla и доколко употребата й в Италия е светотатство ще си замълча :)

  Благодаря за предложената помощ  и Честита Нова Година! 

Видях, че има хотели, които са с подходящи цени. Надявах се някой директно да ми каже, че в търсения ценови диапазон има нещо проверявано и условията са поносими :)  Чудех се за района около Citta Universitаria, възможно е да има достъпни заведения, магазини и удобен транспорт.

  Мисля, че ще има доста заведения с обедно меню и именно по това време ще дадем почивка на краката си и ще задоволя нуждата си да пробвам нещо ново на поносима цена. В това отношение ще са ми полезни препоръки. 

Купила съм си гид за Рим пеша като старт в подготoтовката, за да не вися цял ден пред компютъра и си сега мисля за 1 цял ден за Trastevere. Ще съм щастлива ако някой от любителите на района ми каже какво да не пропускам, освен посоченото в гида. Един ден Ватикана и музеите, 1 ден за основните забележителности. Остават още 2 незаплюти. 

Обожавам цветя и градини и за мен е голяма стъпка да реша да пътувам преди април. Освен това детето в мен обича да влезе в зоогическата градина във всеки град, дори Тимишоара. Препоръчана е ботаническата градина, портокаловата градина, хълмът на градинките Пинчо, паркът при Боргезе и тн., но през март заслужават ли си или да ги оставя за следващия път? 

С Рома Пас имаме 2 безплатни входа, Вила Боргезе ми се струва най-удачен избор, но ако се сетите за нещо по-добро..

Това са ми днешните питанки, още не съм прочела достатъчно за това къде отивам ,за да питам повече.

За Барила - препоръчани рецепти приемам всякакви, иначе по-скоро ще си правя сосове от сирена. 

 В бг мама не ми харесва, много пъти се повтаря едно и също, много бебета, колички и мързеливци, много романтика и прекомерни очаквания. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Рим е по-топъл град и се запролетява по-рано от София, не съм бил през март, но в началото на април вече е приказка. За началото на март не знам, но много от растителността е вечнозелена и няма да е толкова зле и за любителите на градини си мисля, няма да е като София в никой случай.

Връзка към мнение

С Рома Пас имаме 2 безплатни входа, Вила Боргезе ми се струва най-удачен избор, но ако се сетите за нещо по-добро..

 

Лично аз използвах "Рома Пас" за вход в Колизей и хълмът Палатин, защото тази комбинация ми се струва с най-добро съотношение "цена - избягване на опашка" (особено за Колизей), но ти сама си решаваш, разбира се...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Те са 2  входа безплатни, един комбиниран за Хълма, Форума и Колизеума и един за.. Вила Боргезе или каквото там си реша.

 

Други свободни с картата, които не съм проверила каквопредставляват, са :

  • Free admission to the following museums: Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico and Villa di Massenzio (during Roma Pass validity period and in addition to the 2 free admissions).
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.