Прескочи до съдържание

Пътуване до Рим, бюджетни хотели и съвети


Lindt

Препоръчани мнения

Колкото повече опознаваш Рим, толкова по го заобикваш. Чужди туристи пътуват от Япония, САЩ, Нова Зеландия, та ние с вас дето сме под два часа на Фиумичино, да не се изтъпаним там.

 

Това, че някой иска да го посети нискобюджетно, не е лошо, даже аз съм го правил много пъти навремето, и то с Русенско варено в сака, пастет (ех, колко е приятно да се оригваш на пастет във Ватикана :lol:) и стек "Бяло виктори".

 

Какво по-приятно от това да си легнеш в някое католическо общежитие, над теб Иисус да е закачен като разпятие, гаджето ти да е настанено в съседната стая, тъй щото трябва да се спазва приличие... романтика.

 

Я да ви пратя линк на един хубав сайт (http://archeoroma.beniculturali.it/en  ), често го ползвам, айде да влизаме на Форума:

 

http://archeoroma.beniculturali.it/carcer-tullianum/

 

 

 

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Не разбрах какво стана, но бих се радвала и питащите да питат "като хората"!!

 

Първо: ясно беше заявено, че за харчове остават 200 лв. (100 евро) за 2-ма за 5 дни, като се наблегна на мерака да се опитват нови вкусни неща. За пиците на парче и сладоледите има конкретни ясни отговори. Препоръча се готвене в апартамента - така нито се опитват нови неща, нито се разхождаш, а си седиш "у дома" и си готвиш.

 

Сладолед - 2 евро х 2 души х 5 дни = на 20 евро. 

Да си купиш хляб, сирена, салами, за да си направиш сандвичи за закуска - няма как да излезнеш от кварталния магазин с по малко от 7-8 евро: 8*2*5 = 40 евро

 

Кафе (веднъж на ден): 2*2*5= 20 евро

 

За вода, някой плод, кроасан с кафето, чаша вино, обедно меню - нищо не съм казала.

 

Останаха 20 евро, които не знам къде да ги наместя!

 

Второ: Изведнъж Lindt вече говори за 200 евро, а не за 200 лева! Еми, разликата е двойна! Stenk разсъждава върху сума от 300 лева, която не разбрах откъде дойде.  

 

Та, какво обсъждаме ?!?

 

За спането: явно никой не е спал за под 50 евро за нощувка в хотел или апартамент, но бяха посочени поне 3 сайта, освен booking,com, където излизат цени под тази сума. Ακο Lindt си хареса нещо, може да го сподели да обсъдим района и евентуално отдалеченост от транспорт и т.н,

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Кога кафето стана 2 евро  :angry:  ?

Точно пък Рим е градът където с тия чешмички на всяка крачка изобщо не ти трябва вода и т .н. , и т.н.

 

П.С. Мерна ми се някъде нещо 300 ...

Казвам само , че е постижимо за много бюджетно пътуване , не че с повече няма да е по-добре. Ясно , че няма как да стигнат за специалитети и по-така угаждане.

Колкото повече толкова повече .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз всъщност вече не питам :) И се примирих, че нещата няма да струват колкото искам, така че се налага да си увелича джобните. О, и ми показаха снимки на зелени полянки, така че опциите на какво да се радвам без пари рязко скочиха. Ако и някой синоптик ми каже, че ще има нетипично затопляне в началото на март и ще е 20 градуса, ще си организирам пикник на някой хълм и ще си направя труда да си снимам щастливата физиономия и да я публикувам. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Е, сега не влизай в ролята на обидена ученичка, моля те. Всеки един в тази тема се опитва да бъде полезен с нещо. Идеята е да спестим на тръгващите към Рим някое и друго разочарование за сметка на някой и друг хубав спомен от първото посещение на Вечния град. Ако лично аз съм те обидил с нещо, Lindt, моля за извинение...

Връзка към мнение

Към момента кафето в Рим е на нива 70-80 цента и е по-евтино отколкото в ОМВ - България (перке бе, печалбари?!) и в много редки случаи струва повече, освен ако не го пием на Виа Венето. Чудесна и актуална статия за кафето в Рим на сайта на вестник "Република": http://roma.repubblica.it/cronaca/2013/12/01/news/caro_caff_roma-72402504/

Връзка към мнение

Предполагам става дума за кафе на бара, което не включва сервиз и се пие на крак. Но, стига толкова дребни сметки, мисля, че станаха ясни позициите на "спорещите", време е за пътешествия и най-важното споделяне на преживяните емоции след завръщане...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Говорим за масовите кафенета, че кризата и в кафето ги е ударила италианците.

 

Ето виждаш ли, завършваш НПМГ и имаш пари за кафе на Виа Венето. Ако това е така, моите поздрави! :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз съм спала в района на Термини (не съвсем до гарата, ама близо), нищо не ни се случи в нещо като хостел - един апартамент с 3 стаи, ние бяхме в едната + обща кухня и 2 бани, за около 20 евро на човек т.е стаята излизаше 40 (айде сега да е 50). В другата бяха 2 японки, а в третата - две американки. Точно отсреща имаше една пекарна с чудни закуски, та оправяхме и закуската. Почти до пекарната имаше супер, бяхме си купили един буркан нес кафе, сок и захар за събуждане сутрин :-) Ма'ахме основно пеш, през деня някоя пица на парче или друго нисико бюджетно, само вечер се поглезвахме малко в Трастевере. Пийвахме и по кафе навън и по някоя биричка. Мина доста време от тогава, и не му помня името на тоя апартамент, ако се разровя, може и да го намеря, някакво B&B беше - не че чак го препоръчвам, ама и не беше зле. И макар и нискобюджетно доста добре си прекарахме :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Много ми се искаше всеки да сподели едно изживяване, което му е харесало и го е открил в Рим, а аз са преценя дали да си го включа в програмата и пасва ли ми на мирогледа. Не беше нужно да съобразявате тези си моменти с моя бюджет. Просто разкажете най-стахотните си мигове и при желание хубави идеи, които не пише в гайда ми.

Някъде в темата назад споменах, че съм интроверт. Вниманието и опитите да се вмени какво ми е нужно, за да усетя Рим ме изнервят, иначе нищо обидно не съм прочела. Прекарвала съм най-много време, тоест над месец само в Гърция и Румъния, но ми стига, за да знам, че можеш да се храниш и за 3, и за 10, и за 100 евро и поне според мен да си доволен, ако познаваш вкуса си и си ентусиазиран. 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

За да спестя разочарованието да кажа ли, че на живо не изглежда така? Къде са блъскащите се туристи и карабинери следящи да не снимаш :)

 

Аз иначе споделих за крипатата на капучините вече. Дано Линдт да прекара добре (сигурна съм, Рим е все пак) и после да почерпи по един....Линдт :)

Връзка към мнение

С огромна радост искам да вметна, че сменяйки датите с 25 февруари- 1ви март, разходите за нощувка намаляват почти двойно и мога да си взема примерно ето това нещо за 188 лв :

http://www.booking.com/hotel/it/brunella-roma.bg.html?aid=323176;label=b-b-two-flowers-1lw7R3sz6BpFwg3ri1GRUQS7026438204;sid=5282d309986c6a23530ea8a67a39dc62;dcid=1#map_opened

 

 Така че съм щастлив човек, който има джобни за 4 дни в Рим. Даже ще ми останат за магнитче :)  

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Безспорно по-ниска цена няма да откриеш за четири нощувки в Рим. Притесняваме единствено липсата на обективни ревюта за хо(с)тела. На практика има само седем и като цяло те не са добри. Но, ако наистина това е оптималния бюджет, буквай стаята, но имай предвид, че тази резервация изисква предварително заплащане на пълната сума иначе цената скача...

Връзка към мнение

И на мен ми е странно - 7 ревюта, никакво ясно съдържание,прости излезе първи и ми даде крила. Но има много за под 350 лв, около Ватикана, включително и един с 3* и  градина на покрива за панорамни гледки. 

Връзка към мнение

Цената е доста ниска, но лично мен ме притесняват отзивите на хотела и аз не бих рискувала с него.

Не знам как да ти пусна линк тук, но погледни в букинга B§B Two flowers. Цената е малко по висока за тези дати 124 евро, но пък можеш да отмениш резервацията. Включва и семпла закуска. Отзивите са значително по-добри. Вярно е, че е в близост до Термини, но пък ако аз трябва да избирам бих предпочела неприятен район вместо съмнителен хотел.  Разочарованието може да бъде голямо. 

Връзка към мнение

Ревютата не е задължително да са определящи, ако не сте много капризни. Виж да не пише за нещо, което категорично не приемаш. А препъни-камък може да е всякаква глупост, за която няма да се сетиш предварително, например последния път при мен беше газовия бойлер в апартамента под наем, и през ум не би ми минало да питам за такова нещо, а жената категорично не го хареса, после естествено бях виновен...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Една много мила дама вече ми го предложи на лични, цената не е висока, а и някой лично ми е дал отзив, но няма места на тези дати. Ще търся още, не съм букнала билетите така или иначе :)

Връзка към мнение

Като не си букнала самолетните билети, имай предвид, че последния уикенд от всеки месец (или само неделята беше) Ватиканските музеи са безплатни, така спестяваш цената на билетите. Не знам дали се записва час предварително, нека някой по-компетентен да каже, а и на страницата на Музеите би трябвало да има инфо.

Връзка към мнение

Преди години не се записваше, просто отиваш, но скоро не съм ходил. Опашката в безплатните дни е километрична (наистина), но пък щом отворят тръгва бързо. Всъщност се смаях как сградата погълна толкова хора без да стане прекалено претъпкано (не се отнася за Сикстинската капела).

Връзка към мнение

Ревютата не е задължително да са определящи, ако не сте много капризни. Виж да не пише за нещо, което категорично не приемаш. А препъни-камък може да е всякаква глупост, за която няма да се сетиш предварително, например последния път при мен беше газовия бойлер в апартамента под наем, и през ум не би ми минало да питам за такова нещо, а жената категорично не го хареса, после естествено бях виновен...

 

Отговорността по избор на местата по настаняване ВИНАГИ трябва да се оставя в женските ръце. Преди пътуване се спирам на 10 хотела и казвам на синьора Ароста: "Избирай!" Ако тя "тресне греда" при избора си, отговорността не е моя. Ако не - пътувал си цял ден, морен, прашасал и потен, и като добавим после едно женско мрънкане гранде... :lol:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.