Прескочи до съдържание

Чух и споделих.


Тони

Препоръчани мнения

Готина тема, но не одобрявам наблягането на цитатите с диалектите...Всеки може да е селяндур, независимо къде живее и как говори.

Че аз мога дам примери за селяндурски прояви на (не) много "правилно" говорящи...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Между другото, сега се сетих. Преди години ще пътувам за Ау. Моя приятелка казва на мъжа си и той съответно- Ама ти знайш ли де е това ма? В Австрия ше ходи сигурно, то онуй е на края на света ма!

 

Аз като не схващам какво ще е туй Ау та разгеле се сетих. Претакаме си ние хладен Ефес в един кебаб хаус насред Селчук и нещеш ли пристигат 3ма запотени австрийци силно гневни на местния банкомат. Бил им глътнал пластиката. Попитаха ни местни ли сме, казах им че сме от България. Единия направи неква кисела физиономия та захванахме лек разговор:

Попитах го от къде сте? От Аустрия. Веднага ми светнаха очите: А кенгуру ферщейн...

А той: Найн, найн, Аустрия - Моцарт. Сега вече съвсем ухилено кимах Яа яа, их, их шоколад обичаааа 

Силно потресени от балканското невежество и поради остра недостатъчност на чувство за хумор ни отминаха с гордо арийско презрение.

  • Харесвам 14
Връзка към мнение

Готина тема, но не одобрявам наблягането на цитатите с диалектите...Всеки може да е селяндур, независимо къде живее и как говори.

Че аз мога дам примери за селяндурски прояви на (не) много "правилно" говорящи...

Eee, Сънчо, просто ефектът е по-различен, когато го напишеш, по начина, по който реално си го чул, по-забавно е, а и изобщо не означава, че говорящият не е от София, защото тук много, много хора говорят на шопски :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз не се обиждам (щото си говоря сравнително правилно), но има хора, дето се обиждат. За тях адвокатствам. Примерно, да попитам каква е разликата между "шъ прайм" и "че правимЕ"...?:)

Връзка към мнение

Метрото. Пред мен група юнаци, спретнати, вчесани и с вежлив глас питат две девойки.
-Прощавайте имаме проблем бихте ли ни помогнали със съвет?!
Девойките мигат ошашавени, аз се кефя на възпитана младеж, а юнака продължава:
- Това е приятелят ми! ( Приятелят кима учтиво : Здравейте!) Та с приятелят ми имаме домашен любимец стоножка...искаме да я гримираме..ще ни кажете ли как?!?!
..........................................

смях се по улицата самичка като откачена..........

 

 

И друга случка

Тръгваме за Щатите.

Колежката ползвала такси посока : автогарата - летището

Таксижията, мургав един такъв, задава въпроси.

 Той - Къде ще ходите?!

Тя  - Отивам да се видя с Брат Пит

Той - Еееее щом имате роднини...

 

:)

 

Редактирано от Angelika
  • Харесвам 22
Връзка към мнение

...да попитам каква е разликата между "шъ прайм" и "че правимЕ"...? :)

 

Сещам се каква е приликата - и двете са неправилни. ;)

 

А днес пък е 24-ти май!

Честит празник!  :)

И поздрави за всички, които се опитват да говорят и пишат на правилен български език!

А в този форум те са много, повече от всички други форуми, които съм посещавал. :)

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Преди няколко  години бях в Рига.Аз и група руснаци се качваме в асансьора към камбанарията на централната катедралата.В последният момент идва млада двойка с дете.Жената,обслужваща асансьора казва:

- One more person!

Мъжът от двойката тръгва да се качва ,но жена му го спира.

Вратите се затварят,асансьора потегля,а един руснак -шегаджия констатира:

- Он не person,он  husband!

  • Харесвам 12
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Не знам дали тука му е мястото. :lol: :lol:

Нашите волейболни национали имаха престой в Москва на път за Сургут, където са мачовете с Русия. Та медиите съобщиха, че Сеганов почти се загубил. Разказ на Владо Николов за случката:

 

 

"Малко преди да се кача на самолета за Сургут хора от летищния персонал ме спряха и попитаха: "Имате ли в групата Сеганов?" Отговорих им: "Да, имаме"! Той трябва вече да е в самолета, защото аз съм последния, който се качва". Те ми отговориха, че не се е качил все още. Обаждам му се на Сеганов, а той ми затваря на няколко пъти. това става 10 минути преди тръгването на самолета. Пиша му SMS: "Къде си?" А, той ми отговаря: В Русия съм! В Русия съм!"

Редактирано от Тони
  • Харесвам 14
Връзка към мнение

 

 

Пиша му SMS: "Къде си?" А, той ми отговаря: В Русия съм! В Русия съм!"

Той пък какво е недоволен, човека е уточнил точно - в Русия е. Не е да кажеш в Африка или Австралия съм. Колко е Русия? За два три часа са го намерили :lol: :lol:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

При така разрастващото се се магеланско войнство и при хилядите бъдещи и настоящи членове не е зле да се се помисли за магелански хор подобно на долния холандски хор, изпълняващ "Болен ми лежи Миле Попйорданов".

 

Нали познахте и можете вече да си представите кой ще е диригентът... ах, метр Пенин, как би ти отивал диригентският фрак...  :)

 

http://vbox7.com/play:c67007d0

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Терминал 2, полет на LH, идва реда на чичко да си сложи куфара на кантара. Надвишава 23 кг. Съветват го да прехвърли нещо ако трябва в ръчен багаж. Отваря куфара и решава да вземе най-ценното- 2 пластмасови бутилки 1.5л от минерална вода пълни с домашна ракия. Казват му: "Не може течности в ръчния багаж", а той "Имам и една бучка сирене, аааа и това ли не може?"

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

За никого не е тайна,че две-трети от багажа в тази посока е предимно ракия,сирене и лютеница.Имам познати три сестри шведки (майка им е българка),които си идват в България само със стари дрехи и си ходят с по 15-16литра ракия.Когато не летят заедно,като се обади някоя,че е кацнала въпросът към нея е "Мина ли?",имайки в предвид митническия контрол.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Моя позната, живееща в щатите разказваше, че американците знаят за "люканка" и валериан, също често носени от българи неща и съответно следят за тях. Тук се сещам за една история, която чух и ще преразкажа, дали е истина.. не гарантирам.

 

Колега мушнал една луканка в раницата и седнал в чакалнята на летището (някъде из Европа). Не щеш ли се появили полицаи с кучета и започнали да обикалят наоколо. Стигнали до него и кучето взело, че седнало до раницата му. Втурнали се полицаите, завели го в стаичката за проверка, ровили, ровили и изкарали луканката. И казали:

"Това не е възможно, кучетата са обучени да не се влияят от салами, а само от наркотици".

Колегата отвърнал обидено:

"Какви салами, бе? Това си е луканка!"

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Ми така де! Луканката не е салам :)

Мен пък тази история ме подсети за позната, която отиваше на гости в Канада и беше много притеснена, че носеше в себе си ванилия на прах и пликове с чубрица. Майтапеше се, най-много да се наложи да изшмърка ванилията и да изпуши чубрицата :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Мен пък тази история ме подсети за позната, която отиваше на гости в Канада и беше много притеснена, че носеше в себе си ванилия на прах и пликове с чубрица. Майтапеше се, най-много да се наложи да изшмърка ванилията и да изпуши чубрицата :)

Носих една канела до Лондон и обратно, заради легендата, че дървениците (bed bugs) бягат от тази миризма. Никой нищо не каза, нито на отиване, нито на връщане :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

http://www.vesti.bg/sviat/azia/snezhna-buria-pogubi-desetki-turisti-v-nepal-6024958

 

Имаме една магеланка в Непал, до колкото знам, дано всичко да е наред...

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Преди време, преди да отида до Кападокия, споменах за това с един познат, а той супер отегчено: "Уф, Кападокия, то това е в Гърция!"

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Действието се развива на борда на самолет на wizzair. Късен полет до Форли. Наближавахме летището и долу  в тъмното се виждаше една магистрала и поток от коли. И една жена зад нас виждайки колите, започна да обяснява компетентно на внучето си, че:

"Виждаш ли баби тези коли долу, това са все посрещачи за нашия самолет" :biggrin::lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ако попаднете в Русе ,и чуете някой да си определя среща с друг на ,,лайното,, , моля не се възмущававайте .

 Така се ,,нарича ,,   градинка в центъра на града .

А се нарича така ,защото е оцвъкана с пилешки ,,пъцулчита ,, ( русьиенски лаф за акано ) .

 

:)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Припомних си една стара случка от преди години в Париж. Късно вечерта се прибираме към хотела, беше се постъмнило. В някакъв момент зад нас чуваме българска реч, а ние пътувахме само двама, та се заслушахме: "Ей, какво ще правим, има клиенти, а няма къде да ги водим".

Обърнах се и видях две циганки от най-стария занаят...

Връзка към мнение

Венеция. Дворецът на дожите. Двама българи пред мен разглеждат картата на света, единият казва:

 

- Ае, пич, тея били многo прости, глей къде забили Румъния! (показва надпис Romania на картата)

 

Същият образ го засичам на излизане:

 

- Т'ва щеше да е бахти скуката, добре че са били реставраторите да направят скулптури и рисунки!

 

Неговите приятели започнаха да му обясняват с какво се занимават реставраторите...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 2 години по-късно ...

На касата в Lidl  у нас пишман емигранти  си говорят ама на висок глас та да ги чуе цялата опашка : "Само боклуци тук  , в Германия каква качествена стока продават в Лидъл , нищо общо няма с тукашната " 

 

Може да изглежда смешно, но преди няколко години унгарската КЗП направи проучване на праховете за пране и се оказа, че при няколко марки прахове за пране производителите спестяват скъпи съставки при партидите продавани в Унгария за да може цената да е по ниска и подходяща за местния стандарт! От тогава доста унгарци съзнателно ходят в Австрия да купуват прах за пране, а хейтърите псуващи ниското качество на праховете за пране в унгарската търговска мрежа се оказаха прави ;)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.