Прескочи до съдържание

Пътешественик с кемпър


Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

Днес се регистрирах във форума и сега да се представя накратко. 

 

Казвам се Начо и разбира се обичам пътешествията. От няколко години имаме кемпър и светът вече е по-различен. Свободата да пътуваме без програма, без резервации, да спираме там където решим и да продължаваме тогава, когато решим е най-ценното преимущество. Разбира се, непрекъснато се запознаваме с нови приятели и обменяме хиляди ценни съвети за пътешествия. Както се досещате, мразя организираните пътувания и съм сигурен, че тук във форума ще срещна още приятели от една кръвна група. 

 

Позволявам си да пусна линк към последния ми пътепис, публикуван във форума на кемпъристите: 

 

http://forum.bacc-camping.bg/viewtopic.php?f=39&t=1326

 

Ако намеря време, може да копирам пътеписа и в този форум. 

 

Поздрави и до нови пътешествия ! 

Редактирано от natchobg
  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Всъщност кемпърът не е толкова недостъпно удоволствие, колкото изглежда на пръв поглед. Има за всеки джоб - от около 5'000 лв. до..............Разликата е в комфорта, поддръжката, но всеки кемпър стига да е в изправност ще ви заведе от т. А до т. Б, а след това т. В и така нататък. А винаги има опцията вместо кемпър - каравана, която често пъти е наполовина по-евтина. Или пък палатка. Важното е човек желание да има да избяга от клишето и да вкуси от свободата. След това връщане назад няма. Има само един малък проблем - пристрастяването. Но то е от хубавите зависимости в този живот. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Еееех, кемпер! Една моя отколешна мечта! Тук проблемът не е толкова цената му, а свободното време. За едно кратко пътешествие си трябва.... минимум месец. За да е качествено де. Някой ден с наближаването на пенсионната възраст, вероятно и това ще стане. А то май не е много далеч времето :blush:

Връзка към мнение

Е това е пълната свобода, стига да имаш времето. Някой ден ще опъна от северна до южна Австралия с кемпер, май съм го споменавал и друг път, дано да е по-скоро. Добре дошъл :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Petkan, 

Свободното време е проблем, да. От друга страна, дори и съботно-неделно пътуване, дори и на 20 км. от града предлага приятни емоции, нощуване на диво и т.н. България и Балканите все още са подходящо място за диво къмпиране, което е страхотно богатство. И определено не мисля, че за кратко пътешествие е необходим поне месец. За седмица може да се разгледа част от Румъния, Балканите, Гърция. Възможности много, стига човек да иска да пътува.

 

Георги,

И на мен обиколка на Австралия с кемпър под наем ми е в далечните планове. А дотогава се фокусираме на добрата стара Европа и в частност Гърция.  

Връзка към мнение

Здравейте, 

 

Днес се регистрирах във форума и сега да се представя накратко. 

...............................................................................................................

Поздрави и до нови пътешествия ! 

Евала Начо, много силен пътепис по много силна дестинация J

Още по-вълнуващото за мен е, че и мен ме чака много подобен маршрут скоро, за който съм предвидил седмица та имам няколко въпроса как ти се струва моя план от гледна точка на време/път/разглеждане. Не съм с кемпер (за съжаление), а с кола.

 

Ден 1 – Атина – Коринтски провлак – Епидавър – нощувка о-в Хидра или Спецес.

На провлака има ли къде да се спре по пътя човек да му метне едно око? Към островите не си ходил гледам, но предполагам терена е ок там за каране в този район към Нафплио (не е планински имам предвид и се стига лесно)? Малко амбициозно ми се струва този първи ден като програма ..

Ден 2 – Хидра/Спецес – Нафплио и нощувка там. До тук добре.

Ден 3 – Нафплио – Монемвасия и нощувка там. Въпросът тук е по кой път? Нафплио – Леонидо ясно. По-нататък от Леонидо гледам има един крайбрежен, мишелина ми го вади него, но съм чел че не е в цветущо състояние, имаш ли идея? Царският път гледам, че го дават от Леонидо през Гераки и надолу (юг) през Скала и от там на запад до Монемвасия. Ти откъде мина колко време ти отне?

Ден 4 – Монемвасия до Елафонисос с единствената цел да стъпя на този нечовешки плаж. Цял ден много ли е, малко ли е като идеята е, че най-вероятно няма да става за плаж (месец май говорим тук)? След това смятам да се върна в Монемвасия да пренощувам пак, за да го усетя това място. И все пак 2 нощувки в Монемвасия много или малко са при условие, че има и друго за гледане, а време няма J?

Ден 5 – Монемвасия – Гитео? (заслужава ли си?) или направо да дърпам за Мистра? И заслужава ли се да се спи някъде из Мистра или е място само за един ден без нощувка и по-добре да дърпам обратно към Нафплио или някое друго заслужавощо си местенце на път за Атина?

Ден 6 – за съжаление ще се наложи прибиране към Атина. Нафплио – Атина мишелина го дава 2 часа и малко, така ли стоят нещата?

 

И аз съм луд фен на Гърция и си лудувам там по крайбрежия и острови, когато мога, та ако мога да бъда полезен с некво инфо ..

Айде жив и здрав и по-често да си караш кемпера J

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Малее, кемпър! От малък си мечтая да имам такъв. Ама от ония големите където са като автобуси. Много яко! Предполагам, че е много приятно да пътуваш по света с кемпър?

 

Добре дошъл!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Страхотен пътепис! Бях го чела преди и искренно се смях на великденските празненства с "престъпната миризма на агнешко чеверме" :lol: .  Ама май ти беше недовършен пътеписа...

 

И аз горе долу мисля подобен маршрут за догодина, но без кемпер. Ще черпя идеи от теб и Двуцветко :) .

Редактирано от Бръмбар
Връзка към мнение

Двуцветко,

отворих нова тема в / Дестинации / Европа / Пелопонес, там ще намериш още инфо.

 

ilkosem,

дано ти се сбъдне мечтата скоро. То и аз предпочитам тристаен пред гарсониера, обаче помисли как се кара, маневрира и паркира кемпър - автобус. Така че започни първо с нещо по - компактно.

 

Бръмбар,

Наистина е недописан. Трябва да го завърша тези дни, че съм подготвил следващият за Монтенегро...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Както се досещате, мразя организираните пътувания ...

 

Замислям се каква картинка би била организирана екскурзия с кемпъри  :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Не се брои. Това е крайна точка. Пътуването е по-интересно.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 години по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.