Прескочи до съдържание

Дайте препоръка за раница - здрава, на разумна цена, с голяма вместимост, за човек висок 158 см


Препоръчани мнения

Но сега - още не мога да взема решение дали да пътувам с раница. И ако да - каква да си купя. Приемам препоръки. (Бях си купила една, която да става и за няколкодневен преход и при първото й ползване - още в таксито от летището на отиване - ципът й се развали.) Имам ограничения - да е здрава, да не струва майка си и баща си, да побира много и да е подходяща за човек с височина 158см.  ;)

 

Childish, раниците на Tashev ги препоръчват доста по пътешественическите форуми. Имат размери и разновидности. 

 

Edit: Темата е разделена от тук: http://magelanci.com/topic/368-с-какъв-куфар-пътувате/?p=35297

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също препоръчвам раниците на Ташев.Използваните материали са като на повечето реномирани марки,а цената поне наполовина.Миналата седмица пазарувах в магазина на North Face в The Mall-почти всичко беше на -50%.Имаше и три-четири модела раници.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Във средния ценови клас, Ташев са добър избор, още повече, че при евентуален проблем, раницата може лесно да им се изпрати за ремонт. Моделите им от кордура са по-здрави, но и по-скъпи, циповете , които използват са най-добрите(YKK). Във високия ценови клас, добри раници са deuter, black diamond и osprey,  основното им предимство пред ташев и други раници във средния ценови клас е че, като цяло са много по-удобни и с по-премислен дизайн, иначе като здравина, не мисля, че с нещо превъзхождат ташев. Каквато и марка да избереш, най-важното е,да пробваш раницата, пълна как ти стои на гърба, дали ти пасва добре. За целта е добре да отидеш в някой туристически магазин, където имат богат избор на модели и като си харесаш определена раница да я напълниш със няколко спални чувала или нещо друго от инвентара на магазина и да я пробваш пълна.

Специално за Гватемала, с раница ще ти е много по-удобно да пътешестваш, това не случайно е  backpacker-ска дестинация, по улиците има неравности, дупки, боклуци, кучешки изпражнения и т.н. Куфар с колелца, не е много добра идея, освен ако не ползваш предимно таксита, за придвижване в населените места. Повечето туристи са с раници, най-често 50-70 литрови.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз последните три пътувания, в които съм си чекирал багаж, използвах 70-литрова раница на Ташев, побираща винаги 12-15 килограма. Минавал съм през около 15-тина летища и само на Лутън ме помолиха да я занеса при outsized baggage.

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Послушах съветите ви и си купих Ташев 55л+. В магазина се влюбих в една Deuter 60+10, красавица, успях да се въздържа, но още въздишам по нея ;)

Много добро впечатление ми направиха продавачите в магазините за екипировка днес - любезни са, гледат да ти помогнат без да те притискат.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Мисля, че си направила добър избор! Като вложени материали и здравина, ташев не отстъпват по нищо, на най-добрите марки в бранша, единствено като дизайн и ергономика са по-назад, но за цената си, са супер!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много добро впечатление ми направиха продавачите в магазините за екипировка днес - любезни са, гледат да ти помогнат без да те притискат.

Наистина бяха толкова любезни, че ги заподозрях, че са магеланци...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз мисля, че си направила добър избор с раница на Tashev. Имам една малка такава раница, която е на повече от десет години и не е мърднала изобщо, а е била навсякъде с мен и понякога е товарена доста брутално :). Единствено факта, че я има на стотици снимки назад в годините, ми пречи да казвам, че е съвсем нова :).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Послушах съветите ви и си купих Ташев 55л+.

 

Със здраве да си я носиш. И да обиколиш с нея пет континента и две планети! :)))

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

+1 за Ташев(с извинение :lol: ).

Разпитах в магазина и разбрах, че са си българско производство и човека постоянно твори и експериментира. 

Страхотно качество. Аз боднах една 60+10, 130 лв.

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

В момента в "Стената" има намаление на Deuter. Само на градските им раници. (http://www.stenata.com/bg/products/category/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8-863)

Редактирано от Nine
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...
Евгени Димитров

Хората, пътуващи с раници, бихте ли споделили какъв капацитет на раницата е най-оптимален. Не мога да преценя от картинките в нета. Разгледах 50, 60 и 70 литровите раници. Никога не ми е минавало през главата да си купя раница. Винаги съм пътувал с куфар и малка чанта ръчен багаж, ама сега твърдо съм решил да си взема. Гледах Osprey раниците, ама те не се пипат направо с тия цени.

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към мнение

Моята е   McKinley  20 Air Channel.Минава за безплатен малък багаж,а събира за няколко дена всичко необходимо.Подариха я на брат ми в Париж някакви доброволци като го видели да чака на улицата автобуса за България цяла нощ по Коледа,защото нямаше свободен хотел.Той ми я даде на мен.

Връзка към мнение

Пътувал съм с раницата на Ташев Vango Freedom 60+20 на почти всички континенти и като цяло съм доволен от нея. Това, което ми харесва във Фрийдом, е че има допълнителна раница day pack (20 литра), която се закопчава с цип за основната. По този начин може да се отдели и да се ползва за през деня.

Предимството на Ташев са, че са непрентециозни, не се набиват на очи, и наистина издържат третирането на багажи по летищата. В същия момент обаче откъм функционалност, удобство и тежест има и по-добри на пазара, съответно на двойна цена.

Когато я купувах цената и в amazon.co.uk (там са брандирани само като Vango) беше по-евтина от тази в България, което беше леко дразнещо. Гледам, че в момента са уеднаквени.  

Редактирано от petko
Връзка към мнение

Колкото и голяма раница да вземеш все я пълниш.Това е моят опит последните 15г.Първата ми раница беше Ташев 85+15-винаги пълна.Имам 7 раници все различни размери.Сега пътувам най-често с Camp-30л.Събира ми всичко необходимо за 2месеца.Около 40-45л.раница е оптималният вариант(ако си свикнал с повечко багаж да пътуваш).За марките-Дойтер в Стената са доста здрави,Black Diamond са супер,но не са евтини.Има добри попадения на Кечуа в Декатлон.Но мисля най-напред е решението с литража,пък после според финансите е марката

Редактирано от malkia
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Една ташевка 30/35 литра, ийгъл рок, но с кордура - 7-8 години, над 30 държави, ужасно третиране от трети лица и още не е мръднала. Събира всичко необходимо за 3 месеца по топлите страни при моя начин на пътуване. Еми не е много удобна, не е изобщо красива, обаче е здрава, събира се за ръчен багаж без грижи и се е доказала :) Не мисля да я сменям скоро, ефективността и рационалността побеждават хаха... 

 

Аз винаги нося и една сгъваема раничка, която да си ползвам за дневна раница (за плаж, за гмуркане, за катерене, т.н.) или ако събера много неща за подаръци и сувенири - тогава отделям в сгъваемата раничка разни дрехи и т.н. и я чекирам - тва се случва доста често на връщане :)

Редактирано от Kyuubi
  • Харесвам 3
Връзка към мнение
ТАШЕВ Kentaurus 60+10


Най-доброто като съотношение качество-цена, според мен

линк давам за подробностите, мен ме спечели с тегло 1,900

 

Ако не е напълнена до откат – минава за ръчен в Луфти, примерно.

Какво позволява този обем – палатка VANGO (3местна), надуваемо шалте, спален чувал, гумени ботуши, полукецове/кубинки (едното от двете е на мен, до последно не е ясно кое), джапанки за баня, пълен набор тоалетни джаджи, яке(често се налага да е на мен), елече, 10 тениски, чорапи, бельо, 2+къс панталони, дълго термо бельо, бързосъхнеща хавлия, фенерче, Лампа VANGO за палатката, дъждобран, стек цигари, неща срещу слънце, насекоми, антисептичен гел, и още една камара дреболии... плашеща камара. За 7-8 дни това.

 

За еднодневна ползвам ето тази раничка – 14 л, 55 грама, презрамките са регулируеми, Декатлон.


Когато имам чекиран, в нея се побират електрониката, по 1 бройка резервни дрехи и всичко, без което не мога 24 часа (човек никога не знае кога ще му се разгневи БогаНаЧекиранияБагаж)

 

Малък ръчен, откак намалиха размера, си купих нова раничка, но не и намирам линк, не е българска.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Колко голяма раница ти трябва си зависи лично от теб - с колко точно багаж можеш да 'преживееш' :)

Лично аз имам една раница Ташев 40л в която си събирам целия багаж спокойно като даже си нося и спален чувал.

Сега за Нова Зеландия трябваше да носим и палатка, чували и шалтета, така че заложихме на една Ташев 60 +10 и малка Салева за ръчен багаж, като само в тези 2 раници събрахме багажа за двама за 20 дни. (Не бяхме сигурни че моя Ташев ще мине в лоу костовете като ръчен и заложихме на сигурно на Салева-та)

Редактирано от мая
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

бързосъхнеща хавлия ...

може ли малко повече за тази хавлия? 

 малка Салева за ръчен багаж

Може ли малко повече инфо?

Редактирано от Фичо
Връзка към мнение

Аз съм супер доволна от ето този тип хавлия - има я в Декатлон, супер компактна и лека и за път е супер :)

http://www.decathlon.bg/karpa-ot-mikrofibar-zelena-razmer-l-80-x-130-sm-id_8271391.html

 

Салева - принципно това е сноуборд раница, но малка туристическа нямаме, а и тази е много лека :)

http://www.salewa.com/en/crystal-30-backpack.html

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също имам подобен проблем, защото се чудя колко литрова да си взема. Проблемът е, че не знам дали ще мина за ръчен или не. В крайна сметка реших да си поръчам 65 л., защото винаги може да се наложи да сложиш нещо в нея. Ето и самата раница: http://www.sportsdirect.com/karrimor-bobcat-65-rucksack-793000?colcode=79300003

Връзка към мнение

може ли малко повече за тази хавлия? 

 

http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=970- тази, има и други размери на подобна цена

Тежи под 100 грама и сгъната суха е с размери на шоколад. При постоянен 3-дневен дъжд, изсъхна на кукичката в палатката за около 8 часа. Попива идеално, вкл. дълга коса. 

* хвърли едно око на онлайн магазина - има интересни неща :)

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Евгени Димитров

Без да се замислям, бих си взел раница на Ташев, ама проблема е, че не съм в България. Засега съм се спрял на тази за $129. Няма и кой знае какъв избор в ибей. Има много скъпи или тип "китайски" за $40, които ще пристигнат края на февруари или някой си март.

post-4606-0-24947700-1453172266_thumb.jpg

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към мнение

може ли малко повече за тази хавлия? 

 

Може ли малко повече инфо?

Фичо, в Декатлона(май тази верига беше) преди Икеа-та, продават чудни хавлии, сгънати са с размер на шоколадчета, по 10-на лева.

От 2 години ползвам такива за екскурзии, невероятни са.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да не прозвучи много комерсиално, но имам една раница на Ташев, Alpin 60+10, купих я за сина ми преди година, за РД, но той прояви такъв небивал интерес към нея, че още си седи с етикетите в гардероба му.

Та ако някой желае, може да си помогнем взаимно. В магазина е 135 лв, аз за 90 ще се дам:).

Та ако има интерес, на ЛС, да не занимаваме аудиторията.

 

П.П. Георги, ако това мнение е в разрез с правилата, махай го.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.