Прескочи до съдържание

Шри Ланка


Sun4o

Препоръчани мнения

Вече имам купени билети за Коломбо-31.01.2016-12.02.2016 с FlyDubai.

Завид <_<  И периода би ми паснал идеално. Какви пари и от София ли са билетите ?

Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Вече започнах с планирането и разпределението на дните в Шри ланка.Идеята е да вземем кола с шофьор.Резервен вариант,ако цената не ме устройва-обществен транспорт.Моля всички ходили за съвет в разпределението на времето и нощувките.

31.01.2016-неделя

15:20 часа София-22:05 часа Дубай-4ч.45мин.

23:25 часа Дубай - Коломбо

01.02.2016-понеделник

05:20 часа Коломбо-4ч.25мин.

Трансфер Colombo-Negombo

Релакс

Нощувка Negombo

02.02.2016-вторник

Отпътуване към Anuradhapura

Вариант 1-пряк път-210km-3 часа

Вариант 2-през Puttalam-210km-4 часа

Разглеждане на Anuradhapura

Нощувка Anuradhapura

03.02.2016-сряда

Отпътуване към Dambulla

71km-1,30 часа

Разглеждане на Dambulla

Sigirya

Нощувка Dambulla

04.02.2016-четвъртък

Minnerya

Polunnaruwa

Нощувка Dambulla

05.02.2016-петък

Отпътуване към Kandy

84km-2,15 часа

Разглеждане на Канди и кралските ботанически градини

Нощувка Kandy

06.02.2016-събота

Отпътуване към Nuwara Eliya

91km-2 часа

Разглеждане на Nuwara Eliya

Нощувка Nuwara Eliya

07.02.2016-неделя

Adam`s peak

Отпътуване към Palatupana

161km-3,5часа

Нощувка около Palatupana

08.02.2016-понеделник

Game drive Yala National park

Отпътуване към Mirissa

Нощувка Mirissa

09.02.2016-вторник

Релакс Mirissa

Whale watching

Нощувка Mirissa

10.02.2016-сряда

Релакс Mirissa

Нощувка Mirissa

11.02.2016-четвъртък

Отпътуване към Colombo

Разглеждане на Colombo

12.02.2016-петък

01:40 часа Коломбо-05:15 часа Дубай-5ч.5мин.

10:50 часа Дубай-14:35 часа София-5ч.45мин.

Редактирано от Emil Chakalov
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ние обикаляхме 2 седмици с кола и шофьор и тази програма ми се струва малко изморителна. Също така, може да се кара много по-бавно от предвиденото. Ако посещавате чаената плантация Макууд преди Нувара, трябва поне 1 час. Ако ходите в Хортон Плейнс, сьщо трябва време. Сигирия и Дамбула в 1 ден ми се струва много, заслужават повече време. В Кенди непременно отидете и на представлението на местен танци: организират ги в определени часове в културния център до двореца.    

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Доколкото знам Анурадхапура и Полонарува са сравнително подобни и може да махнеш едното. Аз съм бил само в Анурадхапура, но някой посетил и двете ще каже. Иначе да пътувате до Анурадхапура и да разгледате същия ден ми се вижда малко натоварено. Мириса местните казаха, че не си заслужава много защото е едно село, което е ужасно пренаселено с туристи. По-скоро Унаватуна, където бяхме ние или Хикадува. Унаватуна е близо и до Гале и може да си направите някой ден една лежерна разходка. На около час е и от Мириса, ако сте я избрали заради китовете. 

Връзка към мнение

Хайде,очаквам и Eloena и Lindt да се включат.Знам,че програмата е натоварена.Винаги така ги правя.Просто не мога да отделя повече време.И тези 13 дена са ми over-limit.Затова искам съвети-ако някъде съм заложил повече време от необходимото,да го прехвърля на друг обект и т.н.

Връзка към мнение

Здравей, аз също имах 2 нощувки в Dambulla и според мен по-добре спете поне едната от тях в Сигирия. Имаше супер къщички в джунглата. Там, където ние спахме беше супер, но самата Dambulla не е интересна. Няма какво да се прави там, освен да се иде до храмовете в скалите.

Аз ходих до Polunnaruwa, но не знам дали си заслужаваше времето. Има много останки, много неща от едно време, но аз самата не съм човек на историята и не останах достатъчно доволна, че отделих време за там. Може би трябваше да го пропусна.

За Nuwara Eliya, лично мое мнение, голяма грешка. Ние имахме идея да спим там, но като отидохме и се разходихме малко в града - се отказахме. В Ella е много по-добре и има много какво да се види в района. Ние ходихме до една чаена фабрика наблизо и много ни хареса (освен всички водопади, които видяхме). Преди Ella, за да се качим до Adam's peak, спахме в една къща точно в началото, където почват стълбите ( забравих как се казва градчето). Това беше добра идея, защото само станахме и тръгнахме нагоре.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря,Nati!Пропуснах,че и ти беше там тази година.Мислиш ли,че за един ден може да разгледаме Dambulla и Sigirya?

При тази промяна мога да преместя нощувката в Сигирия.

Връзка към мнение

емии ние пристигнахме късно вечерта в Dambulla и на другия ден бяхме до Сигирия и Полунарува. Вечерта пак спахме в Dambulla. На другия ден разгледахме храмовете в скалата и отидохме в Канди. Така, че ако станете много много рано, няма да имате никакъв проблем да направите Dambulla и Сигирия в един ден. Имай предвид, че ако отидете малко по-късно на Сигирия, ще се наредите на едни дългииииии опашки зад всички групи на японци, китайци .... Ние бяхме много рано там и почти нямаше хора. До към 11 бяхме приключили и разгледали всичко

Редактирано от Nati
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Аз ще нахвърля някои неща днес, утре ще се опитам да съм по-изчерпателен.

 

-Анарудхапура не ми хареса, но пък нямахме гид да ни обяснява кое какво е (основно руини).В Полонарува не успяхме да отидем, така че не мога да коментирам кое е по-добро. Чисто логистично погледнато, Полонарува е по-удобна.

 

-На Сигирия гледайте да сте рано - освен тълпата, ще избегнете жегата. Също така срещу Сигирия има един хълм, на който не можахме да се качим, но гледката ще си заслужава. По обед ще сте слезли 100%, имате цял следобед

 

-Не разбрах дали ще изкачвате Адамс пийк. Изкачването започва в 2:30 сутринта, така че трябва да спите там. В района има чаени плантации и водопади.

 

 

-Сутрешен влак Нувара Елия-Ела е задължителен. По обед пада мъгла.

 

-Сафари - мога да препоръчам нашия гид. Леопард спешъл започва в 4:30

 

-Препоръчвам нощувки за релакс в Тангале. Широк плаж, няма хора, големи вълни, симпатични места за настаняване. Мога да пратя локация, на 2км от града е.

 

-Препоръчвам Хикадува за шнорхелинг. На 15м от брега има сума ти риби + костенурка. Мога горещо да препоръчам място за ядене и за спане.

 

-Китове в Мириса - не си го причинявайте, ще сте разочаровани.

 

-Градският транспорт е много готин. Няма да е загуба, ако опрете до него.

 

Като цяло трябва да си направите сметка дали прекарвате доста време по исторически забележителности. Ако не, смятам, че можете да сгъстите програмата, за да имате време за почивка накрая.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Живко,благодаря за включването.Промених програмата спането да е близо до Сигирия,така че да сме първи сутринта.

Какво имаш в предвид с китовете в Мириса?Не мислих да ги пропускаме,както направихме в Исландия.Избрах Мириса заради китовете.Идеята е да вземем кола от Негомбо и да я освободим в Мириса.Пък и като ще си почиваме да сме на едно място най-вече заради багажа.Можем да направим разходка до Гале.

Връзка към мнение

Здрасти, Емо  :) 

Ние ходихме за китове на втория ден в Шри Ланка. Още не бяхме отпочинали от полети, придвижване до Мириса и тн. и станахме в 5 за този тур. Аз обичам вода, море, лодки и нямах проблеми като морска болест или някакъв дискомфорт. Но беше скучно да плуваш 7 часа в бурни води на една гемия и да не виждаш нищо особено интересно - малко живописни пейзажи или поне земя нямаше да навредят ;) . Видяхме една опашка, малко гръб и няколко делфина. В района има доста по-любопитни неща, включително животни. 

Това от позицията на вече направили го. Който и да ни беше казал "не ходете", нямаше да го послушам - това са си китове пък! Има шанс при вас да се покажат по-бързо китове и да не ви клатушкат 7, а около 4 часа. 

Отидете на тура, ако винаги сте искали да видите кит и не ви става лошо в открито море. Но не спете в Мириса, тъпо място е  :rolleyes: От Тангале и Гале също тръгват лодки. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Къде спахте в Хикадува?

 

http://www.booking.com/hotel/lk/camellia-dwelling.en-us.html?aid=368032;label=New_English_EN_ALL-GBIECAUS_5226333385-zrfE0CU6K_HWeoloJw%2APrQS73336492345%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=c8641ae97d762bde8921a24fb11aafc1;dcid=4;dist=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=59834225219264b307b03fca965c1d28d278b591X1;type=total;ucfs=1&

 

Когато ходихме, правеха довършителен козметичен ремонт и градината, беше нов и с доста ниски цени. Беше най-чистото и хубаво място от цялото ни пътуване. Много мил персонал, наистина нямаше никакви недостатъци. 

Връзка към мнение

За мен не е останало много какво да добавя. Гале си заслужава 2-3 часа разходка. От Хикадуа направихме една разходка с лодка по река Madu ganga, много ни хареса. В Дамбула /околнистите/ може да пояздите слон, а и пак оттам организират чудесно village safari, беше прекрасно изживяване, но това, ако имате време. Ще видите особеностите на местния бит, ще се повозите на различни превозни средства, ще ви нахранят с екологично чисти и много вкусни неща, приготвени пред вас. И аз не останах очарована от наблюдението на китове, но вие може да имате повече късмет да ги срещнете по-рано и по-отблизо. Мога да препоръчам и шофьори, ако вече не сте си наели.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря Eloena!Последните три нощувки исках да са на едно място,но не се получава.Решил съм да ходим на whale watching и ще отидем,после сигурно ще съжалявам,че не съм ви послушал.Та заради китовете ще спим една вечер в Мириса и две в Хикадува.Моля те да ми пратиш координати на шофьора,за да се свържа с него след като съм готов окончателно с програмата.

Тази разходка по Madu ganga от Хикадува ли тръгнахте и с коя ТА?

Връзка към мнение

Сетих се още няколко неща да добавя :)

- Ние ходихме до Muthurajawela - това е природен парк близо до Негомбо, взима се лодка с гид и той ви развежда по реката и показва животните и дърветата в района - цена 1100Rs

- ако решите да ходите до Polonnaruwa - да знаете, че билетите се купуват от едната страна на пътя, а от другата са почти всички руйни. Предлагат се тук-тук и гид за посетителите, защото разстоянията наистина са големи (въпреки това ние бяхме пеша).

- в Канди, има няколко церемонии през деня, когато може да се види зъба на Буда, но опашките са големи. Ние случайно попаднахме на една такава церемония (мисля, че беше около 18:00 часа)

- видях, че Peradeniya ти е в списъка, браво, многоооо красиво и поддържано място, ще ви хареса.

- ако решите да ходите до Pinnawala - не е лошо място, има много слонове, и малки и големи; може да ги храните с банани, да ги галите, да си направите снимки.... но е малко скъпо и не знам колко е хуманно отношението към животните

- градчето, от където се тръгва за Adam's peak се казва Dalhousie. Ние тръгнахме към върха около 3:00 и малко след това. Успяхме да се качим навреме за изгрева, но почти не спирахме за почивка.

- с шофьор всичко става много по-бързо, но с градския транспорт е в пъти по-евтино; ние шофьор не сме ползвали, защото бяхме само двама и градския транспорт е направо без пари - пример отсечка Dambulla - Kandy струва 93Rs. Автобуси има постоянно и почти не се чака. Е, някои отсечки са претъпкани и може би не е за всеки, но го имай предвид като вариант.

- ние си избрахме хотелите/ къщите, на място, а не предварително. Отнема около 5-10 секунди, за да те спре някой местен и да ти предложи да ти покаже къде може да спиш.

Редактирано от Nati
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

На разходка по реката се ходи от Хикадуа, да. Шофьорът ще ви заведе. Също в Поланарува ще влезе с вас и ще ви вози из руините. Довечера пращам координати на лично, че сега съм от телефон.

Връзка към мнение

Ако може и аз да се включа с въпрос?

Може ли с автобус от Дамбула да се стигне рано до Сигирия? После до Полонарува и обратно до Дамбула за 1 ден.

Eloena, можеш ли да препоръчаш конкретно място за яздене на слон. 

Връзка към мнение

Ако може и аз да се включа с въпрос?

Може ли с автобус от Дамбула да се стигне рано до Сигирия? После до Полонарува и обратно до Дамбула за 1 ден.

Eloena, можеш ли да препоръчаш конкретно място за яздене на слон. 

Конкретното място е на 10тина километра от Дамбула, посока Сайгирия, почти до нея. От същото място се организира и вилидж сафарито, което споменах по-горе. За автобуси не мога нищо да кажа, защото бяхме с кола.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако може и аз да се включа с въпрос?

Може ли с автобус от Дамбула да се стигне рано до Сигирия? После до Полонарува и обратно до Дамбула за 1 ден.

Eloena, можеш ли да препоръчаш конкретно място за яздене на слон.

Не мисля, че ще се справите.

 

Автобусите от Сигирия са на 30мин,тези за Полонарува - също. Слънчасах докато чакам последния.

 

А пък има почивка между Дамбула и Хабарана, така че пътуването става около 2 часа, ако не и малко повече.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря, Gentleman Basta Тогава може би в единия ден ще яздим слон и ще отидем в Полонарува, а втория Сигирия и пещерните храмове в Дамбула.

А като цяло нашия план изглежда така:

1 ден - пристигане, аклиматизация, нощувка Негомбо

2 ден - Канди - храма, Дамбула нощувка

3 ден - слон, Полонарува, Дамбула нощувка

4 ден - Сигирия, Дамбула нощувка

5 ден - Дамбула - Унаватуна, като най-добрия начин го виждам до Коломбо автобус и влак до Унаватуна

там седмица плаж и на самолета

Връзка към мнение

Естествено е въпрос на вкус, но бих обърнал внимание на планинската част на Шри Ланка. За мен там е уникално красиво място.

 

Ако се върна в Шри Ланка, ще е заради този район.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Тополска, за мен за две седмици най-впечатляващо ми беше сафарито в Яла, така че ако имаш възможност вкарай го в плана. И другите ще ти потвърдят, че е едно от топ преживяванията.  

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Тополска, за мен за две седмици най-впечатляващо ми беше сафарито в Яла, така че ако имаш възможност вкарай го в плана. И другите ще ти потвърдят, че е едно от топ преживяванията.  

 

Аз си мисля, че след Кения няма да е толкова впечатляващо. По-скоро някое от тези за птици в лагуна или джунгла евентуално или гушкането на маймуни/яздене на слон.  

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.