Прескочи до съдържание

Симулатор


ilkosem

Препоръчани мнения

Скоро попаднах на новината, че Emirates открива първия публичен симулатор на А380 в Dubai Mall.

 

http://www.emiratesa380experience.com/

 

От този сайт може да се купят билети както и да се запазят часове.

Цената е 350 AED (около 68 Евро).

 

 

Вие бихте ли се възползвали? Бихте ли дали около 70 евро за туристическа атракция. 

Аз някой ден като ида в Дубай със сигурност ще се възползвам от тази атракция, дори и да ми се вижда малко скъпа... 

 

Ако някой скоро ходи до там и мисли да се качва, моля за снимки. 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Може да е приятно изживяване, но по клипчето си мисля, че ще е просто луксозна видео игра. Това, че са го сложили в мол също не вдъхва доверие. Не виждам симулатора да се движи, което според мен е най-важното за по-реалистично усещане. И задължително преди да го пробваш цъкай на Flight Simulator вкъщи, за да не се запознаваш тепърва с ръчките на място :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Георги, къде гледа клипа за симулатора, аз така и не го намерих? 

 

Еми като цъкнеш на линка излиза с клипче от ютюб, ето го:

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А да това съм го гледал. Аз си мислех някое което дава отвън как е. Защото и на мен ми е интересно дали се движи. 

Връзка към мнение

А да това съм го гледал. Аз си мислех някое което дава отвън как е. Защото и на мен ми е интересно дали се движи. 

 

На 30-тата секунда го показват и ич не изглежда подвижен :) Ся, не че се фукам, ама...

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

На 30-тата секунда го показват и ич не изглежда подвижен :) Ся, не че се фукам, ама...

 

 

Да де...не че нещо ама ти завиждам! Сега и ако кажеш, че си се качвал? 

 

До клипа на ЕМ това е снимка на 30 секунда. Все си мисля, че платформите се прибират и той се вдига нагоре... 

Редактирано от ilkosem
Връзка към мнение

Еее супер!!! А какъв тип самолет симулира? 

 

Бях го описал в предишния ми блог, който го няма в момента...ще караш без снимки обаче, виждаш го на видеото какво представлява. 

SIMONA

 

Алл тайм номер 1 фейвърит въпрос, както знаете, ми е "Как е в Холандия?". В зависимост от настроението реакцията ми на тоя въпрос винаги е различна, но в общия случай никога не е стандартна. Втория ми любим въпрос е "Аре бе, кога ще ставаш пилот?".(абе нормално ли е четири пунктоационни знака един след друг?) Принципно, хората май не са в час много много какво уча и гледам да съм по-великодушен, но тоя въпрос ме изкарва от нерви с тоталната си липса на минимална компетентност в задаващия. За последен път: АЗ ЩЕ СТАВАМ ИНЖЕНЕР, А НЕ ПИЛОТ!!!.

 

ОК, след толкова крещене и важничене с единствената цел да се направя по-велик от простолюдието във ваше лице е време да посмекча малко тона. Става въпрос за това, че наистина бях пилот! Е само за 30 минути...и то не на самолет, а в симулатор, но какво от това? Симулатора се казва SIMONA, което е съкратено от Simulation, Motion and Navigation. Не знам дали само според мен, но имам чувството че всичките абревиатури в научния свят ги пишат сценаристите на Слави Трифонов - първо си измислят някаква думичка, която звучи яко и после напасват към нея безразборни термини. Пак се отплеснах в скучни детайли...я да превключа с една предавка нагоре.

 

Симулатора е един от най-коректните симулатори в света и например Боинг редовно го ползват за проучвания. Преди качване в кабината обаче не изглежда въобще така. Карат те да седнеш на някакво много грубо копие на седалката и контролите, които са си чисто и просто някакви дървени трупчета. На мен лично ми стана смешно като си представих как някакъв 90+ кг тулуп седи на някакви дървени трупчета и си представя че кара самолет. Оставаше да почна да викам буууу, бръммм и картинката щеше да е пълна. С качването обаче почна купона. Ето малко снимки:

 

 

Така изглежда кабината от вътре, пълно копие на Боинг 777, всъщност копие не е правилната дума, това СИ Е кабина на 777.

 

 

Такъв е изгледа през прозореца, доста е реалистичен макар че липсват детайли. Малък проблем се оказа, че нямаше как да гледам много навън понеже нонстоп се бях опулил в уредите да се опитвам да си държа самолета в рамки. А ето и как изглежда цялата кочина отвън:

 

 

Като цяло усещането е уникално. Сега, не може да го ползваш за нулева гравитация и подобни неща, които правехме по време на истинските тестови полети, но е изключително реалистично. По-елементарните маневри бяха едно към едно с истинския самолет, дори и на кацане ми пуснаха малко турболенция и си беше все едно е реална. Е...катастрофирах два пъти при опит да кацна и със сигурност истински самолет няма как да ми даде да опитам пак, но това е едно от преимуществата на симулатора.

 

Шефчето реши да ми се отваря нещо и ме питаше на кое летище искам да кацна да го зареди в симулатора. Казах му София. Той помисли помисли малко и вика айде ще ти пуснем нещо друго, че това го нямаме. Та ми заредиха да кацам на една от военните бази в САЩ и след кацането ми пуснаха в слушалките някакво бясно кънтри, сравнимо с музикалните качества на Ватмана от Враца в чалгата...спомням си че се пееше нещо за motherfucking french. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Малев си даваха техния симулатор на аматьори, но цената звучеше като "800 евро/час" - имаше реклами в тяхното списание. Симулираше 737NG. Ето тук има видео от него:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.