Прескочи до съдържание

Проблем с плащане към airbnb


vici

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Организирайки пътуването ни и в търсене на добро настаняване попаднах на airbnb.

Избрах си помещение, свързах се с хоста за да питам за наличност, той потвърди и аз направих плащане през Pay Pal. Получих потвърждение и тяхната Customer Receipt в която пише PAYMENT RECEIVED. И няма и час след това получавам мейл със следното съдържание:

 There was a problem processing your payment for your trip to Florence using Airbnb.com (the stated reason is ). Please re-submit payment using the following secure lin

 

Проверих си сметката и видях, че парите ми са взети, писах им мейл, но ми даде грешка и върна съобщение, че не може да се изпрати.

 

Моля споделете има ли ли сте подобен проблем, гледах сайта, но не мога да намеря координатите им да се обадя или мейл.

Не смятам пак да пращам пари при условие, че Pay PAl  вече ги е взел.

Връзка към мнение

Я дай цялото съдържание на имейла (премахната лична информация естествено), подозирам, че е измама от хоста и се опитва да те накара да преведеш втори път на неговата сметка. Специално виж дали имейл адреса, от който е изпратен е от airbnb или от paypal или от кой въобще.

Връзка към мнение
logo2x-ef44fff315f848a7e48cf9663eea36f0.

 

Dear ...............,

There was a problem processing your payment for your trip to ................. using Airbnb.com (the stated reason is ). Please re-submit payment using the following secure link: 
http://www.airbnb.com.........................

We haven't mentioned this to M....... & Т....... because this is a common situation we encounter and normally it can be resolved easily with your help.

We appreciate your prompt attention to this matter.

Thanks, 
The Airbnb Team
2014-04-20 19:11:44 +0000
Връзка към мнение

Аз се обадих на хоста, обясних му и той каза, че всичко е ок с плащането 

 

Въпреки това, трябва да си наясно, че някой се опитва да те изпързаля. Може да е на метода "ако мине", но все пак, може да е малко притеснително да те приюти човек, който най-вероятно се е опитал да те измами. Имейла ти го имат само airbnb, хоста и paypal. Няма много варианти, кой може да се опитва. 

Връзка към мнение

Airbnb <automated@airbnb.com>    от този мейл е пратено

 

ОК, изглежда легално. Може наистина просто да е лек технически проблем. Стреснах се да не е запитване да пуснеш плащането на банкова сметка и т.н. Има ги такива измами, май можеш да спиш спокойно :)

 

Иначе ей тук има форма за контакти: https://www.airbnb.com/help/contact_us

Аз бих им писал на airbnb за всеки случай да потвърдят и те, че всичко е ОК. 

 

Ей това може да е от полза също: https://www.airbnb.com/help/question/199

Връзка към мнение

ОК, сега пак ми светна червената лампа. Виж това: http://www.scambook.com/report/view/181558/AirBNB-Leader-For-Welcoming-Fraud-Scams-Complaint-181558-for-$10,070.00

 

препрати имейла към safety@airbnb.com и дръж в течение, моля, да знаем всички какво се е случило и какво да избягваме ако се наложи :)

Връзка към мнение

Още малко информация...прегледай email headers на това съобщение. Кажи речи всеки може да направи имейл да изглежда от всеки, но техническата информация пази истинския сървър на подателя. Кажи какъв имейл клиент ползваш (outlook, gmail, abv и т.н.) и ще видим как да прочетеш header-a на имейл адреса. 

 

Прочитайки горния линк съм 90% сигурен, че е опит за измама. И с оглед на това, че доста препоръчваме airbnb тук и, че е втория случай на опит за измама си мисля, че доста трябва да раздухаме нещата. 

Връзка към мнение

Не мисля, че има как да е измама от хоста, защото при букване парите се резервират от сметката ти от airbnb и чак след като се настаниш те ги превеждат на хоста, т.е. той няма никакъв достъп до пари или нещо друго.

 

По-скоро ако е някаква измама според мен варианта е ако има троянец на компа, който може да предаде тази информация за мейла и резервацията.

 

При всички положения пиши на airbnb и виж целия оригинал на мейла ако можеш, може би там ще има малко повече детайли поне за сървърите от които идва.

Връзка към мнение

Не мисля, че има как да е измама от хоста, защото при букване парите се резервират от сметката ти от airbnb и чак след като се настаниш те ги превеждат на хоста, т.е. той няма никакъв достъп до пари или нещо друго.

 

Мисля, че може да е измама с оглед на това, че хоста ти вижда истинския имейл адрес, телефон, както и ти неговите след като е извършено плащането. Нали е така? От там нататък хоста праща фейк имейл, че плащането не е минало и ако може да изпрати парите на еди коя си банкова сметка. 

 

На практика, ако изключим троянци и подобни вируси (доста нереалистично според мен, с оглед на това колко изпипан трябва да е този вирус), достъп до имейл адреса има само хоста и airbnb. 

Връзка към мнение

Ако те лъже хоста няма да го прави като преди това има 22 ревюта за този апартамент и още 222 за други, които предлага. За това исках и да видя линка. Съмненията отпадат от него, явно човека върти сериозен бизнес в ербнб, изманиците се регистрират само за да вземат парите и да духнат. 

 

За троянец, според мен не се притеснявай както ти писах и в личното съобщение. Троянец няма да те дебне кога точно пазаруваш в airbnb да изфабрикува фалшив имейл, който да ти прати и да чака да клъвнеш, не че  е невъзможно да се прави такъв, но обикновено не по тоя начин работят троянците. Питай някой програмист, много по-лесно е просто да ти открадне paypal паролата и да си пазарува директно като промени имейл адрес и т.н. :)

 

Може би наистина е просто невинен технически дефект - плащането е минало, те ти пишат, че не е минало заради някакъв проблем при тях. Не знам, три пъти си сменям мнението в тая тема, не е на добре :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.