Прескочи до съдържание

Една нощ в Париж....съвети


ivo_121212

Препоръчани мнения

Здравейте на всички, имам прекачване в Париж - Шарл де Гол на 14 май, пристигам на 14 май вечерта и имам 14 ч, до следващият полет...т.е. цялата нощ в Париж. Някакви съвети за low cost разглеждане на Париж през нощта без нощувка в хотел :) Благодаря на всички  :) 

Връзка към мнение

Здравейте на всички, имам прекачване в Париж - Шарл де Гол на 14 май, пристигам на 14 май вечерта и имам 14 ч, до следващият полет...т.е. цялата нощ в Париж. Някакви съвети за low cost разглеждане на Париж през нощта без нощувка в хотел :) Благодаря на всички  :) 

 

Виж времето какво е и дано не вали. Иначе стигаш до Триумфалната Арка и се опъваш чааак до Нотр Дам. Това си е поне 2 часа в едната посока, добре осветена и приятна разходка.  Макар че веднага след кацането ти препоръчвам първо да отидеш до Трокадеро и Айфеловата Кула, защото тя е осветена, но в първите часове на нощта (до 1 мисля, ма да не излъжа) светлинките се сменят, става шарена и си заслужава да се види. След това остатъка от нощта свети само по един начин. 

 

Има ли нужда да пусна карта на маршрута?

 

Това е не само лоу кост, но направо безплатен вариант :)

 

Ако все пак искаш да изхарчиш някой лев, можеш и да се качиш на кулата, работи до 11 часа, вечер обикновено е най-малък наплива. Алтернативно може да вземеш някой от вечерните круизове по Сена, обикалят по реката, с мощни прожектори осветяват забележителностите и разказват за тях. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здравей,

Трудно е да се разгледа Париж лоу-кост, още повече през нощта, заради липсата на градски транспорт. Париж се преоткрива всеки път, когато се посети и всеки път има какво ново да се види. А нощен Париж в зависимост от квартала може да не е най-приятното място, на което да бъдеш. Във Франция всичко е затворено вечер. Предполагам, че щом правиш връзка, няма да имаш багаж.От Шарл де Гол ли летиш или Орли? 

Аз бих си взел еднодневен пас за метрото - 6,80 евро, и бих започнал от Sacré Coeur - оттам може да се види целия Париж отвисоко, без да се налага да плащаш, а наоколо е доста оживено. Метро 2 - Anvers. Оттам вървиш до Пигал - внимавай за джебчии вечер - и хващаш 12 до Площад Конкорд. Ако имаш време вървиш по Шанз Елизе до Триумфалната Арка, ако не - пак метрото до там - Спирка Charles de Gaulle - Etoile. Хващаш метро 6 и слизаш на Passy или Bir Hakeim- до Айфеловата кула. RER C до дома на Инвалидите (2 спирки), където пресичаш пеша уникалния мост Александър 3. Пак се озоваваш близо до Конкорд. Хвани метро 1 и слез първо на Лувъра, след това същото метро до Hôtel de Ville (кметството). Върви из Риволи и Le Marais, там ще намериш много заведения и барове. Има много гей клубове там да си знаеш, но е оживено до късно и доста туристическо - ще има отворени заведения и магазини до късно. Слез до Ile de la Cité до Notre Dame de Paris, съвсем близо, помотай се там, и пресечи до Saint Michel - тук има много ресторанти и заведения, тук е латинския квартал, университетска зона, градините на Люксембург. 

Толкова за експресна обиколка на Париж за една нощ, разбира се има още много какво да се види и на повечето места би било добре да се влезе, да се разгледа, да се обиколи. Пращам линк към пътепис от първото ми ходене там, където за такава обиколка имах 2 дни и половина, но мисля, че е възможно за една нощ, ако не се моташ много и имаш късмет с метрото. Не се губи, ще загубиш ценно време. 

Успех!   http://patepis.com/?p=33334

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Много се кефя на такива стопоувъри. Възприемам ги като подарък към пътешествието. И аз съм правил такъв в Париж, но кацнах малко преди полунощ, добрах се до хотела и станах в 05.30ч. за 4-часова разходка в района на Конкорд, така че, за съжаление, няма да съм ти много полезен. Както казва и Калоян проучи си хубаво транспорта и връзките, за да не се губи време в лутане.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Газ към на Тура на Айфел, на всеки кръгъл час свети със светкавици, оттам по Шанс Елизе до Триумфалната арка.

 

П.П. Майтап бе, бегай в бардаците по това време, има официални - Мулен Руж и др., има и неофициални.

 

П.П.П. Аз не съм ги обикалял тия горните, само така съм чувал...:)

Връзка към мнение

Не мога да не се изкажа в тема за Париж. :)

Едва ли мога да ти кажа как да прекараш цялата нощ в Париж, но искам да направя някои дребни уточнения във връзка с написаното преди мен:

Ако решиш да си вземеш дневна карта за транспорта, то имай предвид, че тя наистина е дневна, а не 24-часова. Ще важи до полунощ, а след това ще ти трябва друга карта.

Метрото се движи до полунощ(или 0,30 часа). След това могат да се ползват нощни автобуси.

 

Ако решиш да се разхождаш към Сакре Кьор, моят съвет е това да бъде по-рано в нощната смяна. :) С напредването на нощта там не е най-приятното място в Париж.

Избягвай района на Халите, защото там обикновено има голямо присъствие на мулти-култи народ.

Парковете в Париж се заключват през нощта, та не са вариант да отдъхнеш там.

 

Кабаретата също не са отворени през цялата нощ, а цените им не са бюджетни.

 

Аз бих оставила последна разходката по Шанз Елизе, защото ми се струва най-неспящото място в Париж и съответно по-безопасно.

 

Ако случиш на хубаво време покрай Сена ще е пълно с народ, който кротко си пийва винце и споделя вълшебни мигове с приятели.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.