Прескочи до съдържание

дневник Франция - замъците по Лоара


alienad

Препоръчани мнения

Да, сигурно е много интерсно, но аз разбрах това чак като се върнахме. Ако знаех сигурно щяхме да намерим време да го видим. :)

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте,

Вече е почти на 100% сигурно, че догодина август ще отделим между 10 и 16 дни(в зависимост от отпуската, която си осигури мъжа ми) на Лоара и замъците и. Всякаква информация ще е добре дошла. НА този етап разгледах замъците, но все още съм леко объркана кои да посетим и кои да пренебрегнем. Като под посещение разбирам влизане вътре и в гадините. Също и кои от тях си заслужава и е възможно да видим само отвън. И всичко това с идеята да не ни досадят и отегчат твърде много. Прочетох мненията по-горе, но ще бъда благодарна и на други коментари.

Вероятно ще кацнем в Бове, което преполага възможността пътьом да посетим къщата на Моне в Живерни, Château de Chantilly и Фонтебло. Ще сме отново с кола под наем.
Друг важен въпрос за мен е кои градчета и особено села по Лоара си заслужават вниманието. Орлеан, Тур, Анжу? В Блоа и Амбуаз ще ходим задължително.
Споделеното за места за настаняване (предпочитаме нещо различно от безлични хотели), храна, вина (винен туризъм), други интересни забележителности ще е полезно.
Последните два до три дни ще прекараме отново в Париж, защото имаме още много неща за преоткриване.

 

Ако имаме 16 дни си мисля, че можем да отделим време и на Нормандия. 

 

Изобщо, в началото на планирането съм и ще съм благодарна да споделите опита си и впечатленията си.

Връзка към мнение

От описаните по-горе от мен замъци всеки имаше нещо различно и своя атмосфера, така че в никакъв случай не омръзват.

Ако имахме повече време бихме посетили и замъка Амбоаз, да го разгледаме отвътре. Отвън изглеждаше впечатляващо. Също не ни остана време и за вечерното шоу звук и светлина в замъка Блоа, което също мисля, че би било интересно. Почти във всички замъци освен разглеждането на градините и вътре има и допълнителни забавления като каране на лодка, колело или вечерно шоу и др. Не ни остана време и за един малък, но много кокетен замък, който се намира до Юсе и се казва Азай ле Ридо. Интересен ми се видя и замъка Семур, но за нас оставаше по-встрани. Целият район за мен беше приказен и каквото и да посетите ще е добре. Нашето хотелче беше тип къща за гости с много любезни домакини и красиви градини. Предлагаха ни и талони за отстъпка при посещение на замъците, което много ми хареса. Намира се близо до замъка Шиверни, Блоа и Шамбор. Ако се интересуваш ще ти дам координатите.

Редактирано от alienad
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Изчетох на един дъх пътешествието ви. Чудя се тази или следващата година и ние да направим нещо подобно. Та.. за това - може ли линк към хотелчето. Изглежда приятно, а дава и намаления :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Предполагам, че питаш за хотелчето в долината на Лоара, в Cour Cheverny http://www.booking.com/hotel/fr/le-clos-des-perraudia-res.bg.html?aid=368032&sid=0d5a859cd4dd81b22ddd42b9f71eb80a;dcid=4;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0&

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте,

искам да изкажа моите благодарности на alienad за чудесния пътепис! Ако не беше тя, нашето пътуване до замъците на Лоара нямаше да е толкова успешно.

Ние бяхме там през август. Бяхме с децата -едното прекалено малко, за да го оставим, а другото достатъчно голямо, за да се сърди, ако не го вземем, и по този повод програмата ни беше доста по-лежерна, Отделихме и един ден на зоопарка в Beauval, който има най-голямата колекция от животни във Франция. 

Пак благодарение на alienad, посетихме и Града на науката и индустрията в Париж. Там има и специални зали за деца, с невероятно прости на глед демонстрации от различни области на науката - имаше зала на водата(в много малки фонтанчета, водовъртежи, стрелба с водна пушка), на звука(с дълги тръби с фунии на края, през които си говориш), на телевизията(влезнах в ролята на синоптичка :) ), на природата... Супер интересно направено за децата и много достъпно и лесно за възприемане. Влезнахме и в подводницата, една част от нас посетиха и киното. За съжаление не ни остана време за планетариума, а тези роботи пък съвсем не сме ги разбрали къде са...

 

Накратко, страхотно си изкарахме и вече гледаме към следващата дестинация.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.