Прескочи до съдържание

Лаос - установяване и живот


Препоръчани мнения

Аз с удоволствие бих прочела и твоя разказ. Интересно ми е да разбера и твоето виждане за Лаос. Това е една екзотична страна, за която няма много информация и всеки разказ е добре дошъл. До преди да прочета разказа на Maik нямах никакво желание за пътешествие до там, въпреки че имаше бегли идеи за това, но сега съм сигурна, че бих искала да посетя Лаос.

Ако не ти представлява трудност сподели и твоето виждане и поглед към страната

За съжаление пътеписа за тая страна има само частI - Муза "хвана пътя". А и след 30 дни обиколка из ЮИ Азия гледките, емоциите и усещанията надделяха над спомените. Сега е лято и е време за купони , но обещавам  в някой "почивен"ден да се стегна и да го допиша!

Моето виждане за тая страна  - бедна, изостанала и смазана от комунизма страна, която с невероятни усилия се опитва да намери "място под слънцето".

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Георги Матеев

бедна, изостанала и смазана от комунизма страна, която с невероятни усилия се опитва да намери "място под слънцето".

 

Странно, но това описание много ми напомня на една друга страна :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз ще продължа с по-неглижараното мнение за Лаос, в който не видях нищо уникално като природа или архитектура. Приятно местенце но нищо повече.

 

Оформил съм мнението си за тях като някаква издънка на тайландския народ- говорят диалект на тайландския, пишат с техните букви, поздравяват се със sawadee. От историята разбирам, че по стечение на обстоятелствата (най - вече отслабване на властта на тайландски крал) разните му феодали в областта се отделят в самостоятелна държава. После идват французите и по подобие на Камбоджа, присъединяват територията към тяхната колния Френски Индокитай - бледа сянка на английската колниална мощ в Азия. Накрая прегръщат комунизма като единствена сламка за самостоятелно оцеляване. Винаги били по-близки в политическо отношение с виетнамските комунистически си съседи, отколкото с родствено близките им тайландци. Частично са плод на империзлизма и противопоставянето по време на Студената война.

 

Ако не бяха самостоятелна държава, едва ли щяха да привликат такова внимание от туристическа гледна точка.  

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.