Прескочи до съдържание

Пренос на цигари от България


Препоръчани мнения

Здравейте, искам да питам колко стека цигари мога да сложа в чекирания багаж от България за Испания?

Колко мога да купя от безмитния магазин на летището в София?

 

Връзка към мнение

http://info.mitnica.com/index.php?p=zabrani

 

Ето, това е сайтът на митниците, там можеш да прочетеш, за цигарите е 200 броя - не зная колко има в един стек, ама май са точно толкова.

Връзка към мнение

Здравейте, искам да питам колко стека цигари мога да сложа в чекирания багаж от България за Испания?

Ако питаш за позволеното от закона количество, горе ти е отговорено вече.

Ако питаш за обема в чекирания багаж - то отговорът е, колкото стека се съберат в него - толкова може да сложиш. (по лични тестове към 7-8 ПОНЕ + малко дрехи, и повече - зависи от големината и фОрмата на сака ти). А можеш да внесеш на борда като отделен багаж и един плик от магазина, който в твоя случай може да е пълен само със стекове (6 от тънките, и 4 от нормалните мисля). Но така ще се набие директно на очи като минаваш граничен контрол на влизане в Испания.

 

 

Колко мога да купя от безмитния магазин на летището в София?

От безмитния на практика може да купиш колкото можеш да носиш. (аз съм взимал и по 8-10 стека). Там никой не ти слага ограничение на броя стекове. Но рискът за теб остава при влизане в Испания (предполагам за там е питането), ако те спрат митничарите, какво ще им обясняваш. По принцип може и с 10 стека да те пуснат, стига да ги убедиш, че не са с цел препродажба и печалба. Тоест са за лична консумация, или подаръци за близки и приятели.

При всички случаи говорим за цигари с бандерол. Всякакви други водят до много по-големи усложнения, дори и да си спазил условието за ограничение на количеството.

Редактирано от wilks
Връзка към мнение

В сайта на митниците пише за трети страни, което изключва пренос в рамките на ЕС. Прав е Wilks, за лична употреба принципно няма лимит. Ето тук по-подробно:

 

http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/travellers/within_eu/index_en.htm

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако на пример сложа пет стека цигари в чекирания багаж, ще ми направят ли проблем? За алкохол няма проблем от личен опит знам.

Връзка към мнение

Аз съм слагал и повече за Франциия. До сега не съм имал проблеми. Веднъж малко се притесних при кацане в Лион, попитаха ме - нещо за деклариране? Казах, не. -Ама сигурни ли сте? - Ъъ, да. -Добре, минавайте. И това беше. Винаги летя с минимум 4 стека в багажа (понякога 5-6) + 1 от безмитна.

Връзка към мнение

Нямаш проблем с 5 стека в ЕС. Няма значение в кой багаж са. Нали си над 18?

Разбира се, че съм над 18. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.