Прескочи до съдържание

Здравна застраховка при пътуване в чужбина (извън ЕС)


Препоръчани мнения

Погледнах ги и тези, намирам до тук няколко разлики:

1. При http://www.worldescapade.com/en/ може от дата до дата, докато при номадите е на седмици. И на мен от четвъртата седмица ми трябват два дни, но я плащам цялата. Ако платя за три седмици, цената ми е по-ниска, но пък, има два дни непокрити, от които единият е в пътуването.

2. При тези http://www.worldescapade.com/en/ за различната възраст цената е различна, при номадите - еднакво.

3. При номадите покритията са по- големи, а раликата в цената, която ще плащам  не е много голяма.

Като цяло номадите като че ли ми харесват повече, ама кой знае? :blink:

Моля, да се намеси Fly и да внесе яснота :punish:

 

Мога да се намеся, но не мога да внеса яснота, защото никога не съм ползвал Worldescapade. Много набързо ги погледнах преди малко и ми направи впечатление, че за отмяна на пътуване им е сравнително малък лимита на обезщетението (ако е за покритие на самолетните билети е ОК, но аз последно време предплащам и много други неща).

 

Това, че при Номадите срока на пътуването трябва да се закръгля  на седмици наистина не е много добре, както и 100-те долара самоучастие, но това е положението.

 

Може би утре ще ги разгледам по-подробно и евентуално ще купя застраховка от една от двете компании и ще споделя какво ми е направило впечатление. Предполагам, че най-добре е да се избира м-у двете в зависимост от спецификата на всяко отделно пътуване, както и самите пътуващи - брой, възраст и пр.

 

Не съм гледал и Worldescapade къде се намират, при номадите за българи застраховката се поема от датска компания и всички контакти са в Дания.

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към мнение

Относно българските застраховки - аз си направих такава в ЗАД Армеец, с лимит до 50 000евро+ застраховка на багаж (с покритие до 400евро). Цената за 8 дена (за двама човека) е общо 48лв.

Не знам до колко е добра, но се надявам и да не разбирам!!!

Редактирано от ElenaS
Връзка към мнение

За цените проверявайте в SDI - работят с един куп застрахователи (включително Армеец) и могат да ви изберат най-изгодната. До скоро не предполагах, че правят и такива застраховки, а мислех, че се занимават само с автомобилни...

Връзка към мнение

И аз си правя в Армеец, не се е налагало да ми плащат и дано не се наложи, но все пак предпочитам да се разправям на място с Бг компания, отколкото по имейли или тел. разговори с чужбина.

Връзка към мнение

Офффф, да не опира работата до ползване, че имам горчив опит с родни застрахователи.

Fly, много ти благодаря, и ще чакам да споделиш какво си решил.

Връзка към мнение

Както казах, с номадите не е нужно да се закръгля на седмица, можеш да добавяш дни после.

Аз се каня да искам пари от тях за едни нощувки, ама не храня големи надежди, че вината си беше чисто моя.

Връзка към мнение

Както казах, с номадите не е нужно да се закръгля на седмица, можеш да добавяш дни после.

Аз се каня да искам пари от тях за едни нощувки, ама не храня големи надежди, че вината си беше чисто моя.

Ти къде го гледаш това? Че аз стигнах до плащането и освен за седмици, друго не видях. Дай, жокер, моляяяяя!

Връзка към мнение

Плащаш си за 3 седмици, и после можеш да удължиш с колкото искаш (на същите цени, доколкото си спомням, т.е. ако добавиш 2 дена ще е на цената на 2 дена самостоятелно). Това преди да ти изтече изцяло застраховката.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Сигурно няма да направя така, ами ще си платя за 4 седмици, че да съм спокойна. Благодаря ти.

Вчера се порових из нетЯ и ето какво намерих, което е интересно.

Една дама от руския форум, занимаваща се с планеризъм, счупва коляно и гръбначен прешлен. Имала е застраховка в Номадите и е описала подробно всичко, което се случва, след нещастието. Става ясно, че наистина суми от сорта на 10-20-50 000 евро в такъв случай не стигат за нищо.

Тучка е авторката.

 

http://paraplan.ru/forum/topic/92013

 

И ако прочетете и по-надолу, когато е подала молба и в руската си застрахователна компания за обезщетение, оттам са и поискали документ, че не е била употребила алкохол в момента на инцидента. :girlwerewolf: :girlwerewolf: :girlwerewolf:

 

А тук има много мнения и отговори на въпроси:

 

http://www.productreview.com.au/p/world-nomads.html

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 5 години по-късно ...

Здравейте всички,

Винаги съм ползвал World Nomads за по-далечни и особено африкански пътешествия, този път обаче ударих на камък - директно ми изписаха с червено, че не продават застраховки за Чад, да съм си избрал друга дестинация... 🙂 

Обадих се на Corris Bulgaria (те продават чрез Армеец и други компании). Момичето ми каза, че нямало проблем да ми продадат застраховка за Чад, явно без да провери. Чудя се доколко би свършила работа такава застраховка на Армеец (там където би била най-нужна за евентуална евакуация по спешност, то не случайно World Nomads не покриват дестинацията). А и най-високото им покритие за медицинска (включително и евакуация) застраховка е до 50 000 евро, което за там може да се окаже и много малко...


Някакви идеи за големи застрахователни компании, които биха покрили Чад, които хем да продават на българи, хем по възможност да не са български.

П. П. Дадоха ми идея за Campbell Irvine в UK, които изглеждат специализирани в Adventure Travel, а и имат България в менюто за местоживеене на страницата си. Изпратих мейл да питам специално за Чад, да видим отговора.

Ето и линк към страницата им, може да свърши работа на някои съфорумци:

https://www.campbellirvinedirect.com/

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.