Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Относно подаръците на стюардите - това е доста US подход 🙂 и винаги съм се чудел дали наистина работи?

Ами според мен ще работи, но има страничния ефект след време хората да свикнат и бакшиша да стане "задължителен", като в US

Връзка към мнение

Мисля че в САЩ нещата се дължат на особеностите в заплащането на определени категории труд и  бакшишът наистина е неотменна част от дохода. Работодателите така са ги научили и това няма да се промени.Все пак туристите от Япония и България не са основна клиентела ,а за вътрешна употреба съм сигурен че системата си функционира добре.Добре е и за навсякъде където посрещат американски туристи ,но разбира се за сметка на мнозина други.

Връзка към мнение

Европейците също не дават бакшиши като някои си мислят.

по-даващи са немци, англичани и скандинавци.

останалите трудно или нищо

 

На мен това безконечно даване на бакшиш от някои американци  на всеки,   ми прилича както У нас се дават подкупи на почти всеки  за да мръдне, иначе просто не мърда нарочно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не дават задължително , защото знаят че в техните държави всеки получава пълното заплащане за труда си и бакшишът е само бонус. В САЩ  не е така.Просто Европа е много по-социално устроена , то затова няма и чак такова класово разслоение.Ама винаги зависи и от коя страна на оградата си ,нали знаеш ....

 

Връзка към мнение

Сувенир/корнет/ шоколад  съвсем не е бакшиш , а култура и възпитание . По аналогичен начин на малките деца по самолетите , част от традиционните превозвачи им дават малки играчки. 

 

Връзка към мнение
  • 7 месеца по-късно ...

Не виждам скорошни отзиви за FlyDubai, а летя с тях след 3 дни. При това за първи път - два последователни полета: до Катманду, с престой от 4 часа на Dubai Intl. 

 

Какво мога да очаквам?

 

Предварително благодаря 🙂

 

 

 

 

 

 

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
  • 3 месеца по-късно ...
На 9.01.2023 г. в 14:20, deyan каза:

При липса на запазени места - FlyDubai настаняват ли пътниците заедно или ги разпиляват като Уиз и Райн с възпитателна цел?

Да си отговоря на горния въпрос, ако някой също се чуди - при онлайн чекиране, на всичките четири полета получихме съседни места за четирима

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...

Предстои ми полет до Катманду в последните дни на април 2024 г. 

Последния път летях най-изгодно, но все пак скъпо, именно с тях. Кога излизат новите оферти за първата половина на годината? 

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Пиша малко "незаконно" в темата, защото въпроса ми е за Flydubai. 

Та...при всички авиолинии(конкретно за flydubai питам) ли е както при Wizz - когато пътуваш с дете и да не купиш място, системата ви слага автоматично един до друг ?

Писах им на мейл, писах им във Facebook. Отговарят ми едни и същи неща и заобикалят въпроса. Четох и в google и така и не разбрах. Досвидяват ми още 200-300лв за избор на места ;)

Връзка към мнение
преди 37 минути , Denittta каза:

Пиша малко "незаконно" в темата, защото въпроса ми е за Flydubai. 

Та...при всички авиолинии(конкретно за flydubai питам) ли е както при Wizz - когато пътуваш с дете и да не купиш място, системата ви слага автоматично един до друг ?

Писах им на мейл, писах им във Facebook. Отговарят ми едни и същи неща и заобикалят въпроса. Четох и в google и така и не разбрах. Досвидяват ми още 200-300лв за избор на места 😉

Ето тема за flydubai, не знам писано ли е.

Но не, не всички са като при Уиз, Райън например искат да платиш едно място и дават едно безплатно, други ви слагат заедно дори и възрастни без доплащане, всеки си има правила.

Ако нищо не ви кажат, аз не бих платил, после като видя местата ще реша какво да правя. Смятам, че никой няма да остави малки деца без родителите им ей така от лошотия, най-много да ви поискат пари.

Връзка към мнение
преди 48 минути , Denittta каза:

при всички авиолинии(конкретно за flydubai питам) ли е както при Wizz - когато пътуваш с дете и да не купиш място, системата ви слага автоматично един до друг ?

По скоро  е обратно на Уиз , тоест всички пътници на една резервация седят заедно , независимо дали има деца в групата . Няма от какво да се притеснявате , вземете си и собствени слушалки - всички места са с мултимедия , а техните слушалки са възможно най-обикновените …

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Зависи от дестинацията , летял съм с тях от Дубай до Катманду и явно за бедните страни пускат машините на които предстои да бъдат пратени за скрап.

Всъщност нещо подобно правеха и Qatar за полетите си до Индия , въпреки че няма много място за сравнение с FlyDubai.

Връзка към мнение

За полета от София до Дубай няма онлайн чек ин и чак на летището ще се чекираме. Ще запазвам така пък да видим. После ще споделя какво се е случило, ако идем де. Четох коментари от 2018, 2019 за отменени полети в последния момент...давали ваучери за сумата, но не цялата и трябвало да пишеш мейли и да се разправяш. Дано не изтегля късата клечка и това да са единични случаи.

Връзка към мнение

Притеснявате се излишно много , всяка а/к отменя полети .

 Предлагат онлайн чекин , не вярвам да има рестрикция за полета от София.

Връзка към мнение

На всеки се случва да сгреши , а и изглежда летите рядко, тоест е нормално да се стресирате повече . Всичко ще е наред , наслаждавайте се на полета. 👍

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...
преди 10 минути , Eva eva каза:

Бих искала да попитам - нали ако не се чекираме онлайн, няма проблем да се чекираме безплатно на летището?

Така постъпих окт/ное 2022 г. Дори не знаех, че има онлайн чекин. Просто отидох с паспорта на летището тук и в Катманду за обратния полет.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Доста изненадващо , на Дубайското авиошоу са поръчали 30 широкюфюзелажни самолети (787-9) , при положение , че флотилията им е съставена единствено от малките 737 ( различни варианти ).

 

Here’s how Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman of FlyDubai, describes this order:

“In 2008 when we placed our first ever order for 50 Boeing 737 aircraft, we were confident of the vital role flydubai would play in supporting Dubai’s aviation hub. I am proud today to see flydubai evolve further, surpassing labels and challenging the traditional conventions around travel. Today’s order reaffirms flydubai’s commitment to enabling more people to travel across its expanding network. The highly fuel-efficient Boeing 787 Dreamliner will allow flydubai to expand its horizon and cater to the growing demand on existing routes.”

Meanwhile here’s how Ghaith Al Ghaith, CEO of FlyDubai, describes this order:

“Innovation is at the heart of everything we do at flydubai. We are committed to offering the right product at the right time to cater to the changing market and customer needs. The Boeing 787 Dreamliner offers a perfect combination of operational excellence, fuel efficiency as well as passenger appeal.”

 

Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Скоро ще пътувам с FLU DUBAi  и сега получих имейл че мога да наддавам за места в бизнес класа. Някой има ли опит с такова наддаване? В какъв порядък може да е сумата с която може да се спечели?  Актуалната цена на която са закупени билетите е около 100 евро на посока на човек по празниците.

 

EDIT-  сега видях, че ми дават минимална цена за 3 билета 450$ . Ще преживеем 5 часа и в стандартни места...

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.