Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка


Препоръчани мнения

Не е ли замъкът в Берн?

 

Edit: Справката с чичко Гугъл ми показа, че аз съм в грешка, а @kakadu в горното мнение е нацелил центъра на мишената от третия опит ;)

Редактирано от master_of_germs
Връзка към мнение

Да, това е замъкът Тун в Швейцария.
Обаче, не мога категорично да реша кой от двамата е познал загадката :mda:Всъщност kakadu се чуди и предполага, че може да е един от трите замъка, които е изредил, а master_of_germs, както разбирам, точно го е открил, макар и с помощта на чичко Гугъл...

Ами, струва ми се, че за отговор на загадка би трябвало /принципно/ да се приема не предположение - евентуално, при предположение може да се подаде малък жокер за насочване при липса на ясен отговор от някой друг играч.  Та си мисля, че май master_of_germs да е наред със загадка... ами, евентуално както се споразумеете. Само не се назлъндисвайте, моля, да не стопирате играта :)

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@iaia_mama, дори и Билбо Бегинс дава на Ам-Гъл три предположения на въпроса "Какво имам в джоба си?" :)

Верният отговор е на kakadu. Аз не съм бил в Швейцария, стрелях почти на сляпо, само от снимки, които съм разглеждал и чистосърдечно си признавам когато сбъркам. А и вече имаше верен отговор... Ама щом така си решила, че съм аз наред... Що е то и къде?

building.jpg

Връзка към мнение

Аз утре няма да имам възможност да следя темата, че ще обследвам качествата на един водопад (да внимава Директора ;) !)

Затова давам мощен жокер, че да познаете още днес :)

 

И друг път съм споменавал, че съм безобразен шофьор.

В същия обект, макар и не в същата сграда, за малко да прегазя представител на защитен животински вид...

 

tiger.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Няколко думи за замъка Тун  :) 

Прелестното днес, имам предвид старата му част, градче Тун в кантон Берн било просто едно алпийско селце в ехеее... 1033 година, когато било присъединено към Свещената Римска империя. На хълма над реката по онова време имало само една църквица и укрепление. Обаче около 1150-те г. око на мястото хвърлил знатният швабски благородник херцог Циринген. Решил човекът да превърне селцето в град и запретнал ръкави. Или по-скоро,  развързал кесията. Освен всичко друго, което спонсорирал,  за има-няма десет години - 1180 до 1190г. имащият власт, пари и възможности херцог Циринген построява красив замък на хълма, чиято впечатляваща рицарска зала е запазена твърде добре и до днес. Неясно защо, но семейство Циринген никога не е живяло в този замък, предпочитало другите си имоти. През вековете замъкът неколкократно сменя собствениците си, даже е седалище на местната администрация. Днес е исторически музей на цели пет етажа и представя доста интересни експонати, свързани с историята и културата на замъка и град Тун през средновековието. От замъка се откриват живописни гледки над града и реката долу, и чудесни панорами към Алпите наоколо и даже езерото Тун.
 

698.jpg

614.jpg

643.jpg

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Играта зацикли...

Явно настъпването на великденската ваканция не и се отразява добре :)

 

Или пък жокерите ми се оказаха трудни за разгадаване и леко подвеждащи...

 

Добре тогава - ето таванът в същата сграда, сниман отвътре.

 

ceiling.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хайде да раздвижим нещата- нямам представа каква е сградата, но на снимката с джипа ясно се виждат тигър, както и герб с надпис Приморский край. Ако сградата е от същото място, значи става дума за сафари парк "Приморский край" в едноименната област. Давайте нататък с предположения  за сградата.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Приморский край е онази далекоизточна област на Русия около Владивосток, където се въдят усурийски тигри, та тигъра вероятно е такъв. Но иначе нищо не знам за сградата, и почти нищо за областта.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да разкажа за моята загадка. Замъкът Аугустусбург и ловната хижа Фалкенлуст в гр. Брюл са под закрилата на ЮНЕСКО от 1984 г. Замъкът е изграден върху средновековна крепост, която е била разрушена от пожар. Архитекти са Франсоа Кувелие и Йохан Конрад Шлаун, и е един от първите образци на рококо в Германия. Вътре интериора е доста пищен, дизайнер на великолепното мраморното стълбище е Балтазар Нойман (бил е на банкнотите от 50 германски марки). В началото на 1728 г. градината е създадена от Доменик Жерар, който се счита за ученик на главния градинар на градините във Версай. По-късно 1842 градинаря Питер Джоузеф Лене обновява градините и парка по тогавашните модни английски течения в градинския дизайн.

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Признавам, че дървените статуи на масаи и джипът с надпис на кирилица бяха подвеждащи жокери. Не съм бил нито в Танзания, нито в Русия.

Но сградата със зеления покрив, която съм сложил за загадка, е емблематична за този обект.

Както каза и @Евгения, комбинацията от сграда с вид на джамия и статуи, които приличат на масаи, е абсурдна... още по-абсурдно е в цялото нещо да се включи и сибирски джип с усурийски тигър. Реквизитите явно са бутафорни, но тигърът си е съвсем истински.

 

А по тавана, сниман отвътре, има мега-жокер. Вгледайте се внимателно и вижте какви още твари могат да бъдат открити там.

Последен жокер - намира се в столица на посетена от мене държава.

Връзка към мнение
преди 11 минути , Щастливеца каза:

След този жокер Тбилиси е най-вероятното място.

Все още далече от целта. Но поне от правилната страна на Желязната завеса.

Връзка към мнение

Не е Варшава. Там съм бил преди много години, когато все още нямах никакъв фотоапарат.

 

Айде, ето една зимна снимка от интернет, в която се вижда сградата в цялата и прелест, а зад нея се вижда нещо много-по-известно, което е една от запазените марки на града.

snow.JPG

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Будапеща :) Зоологическата градина. (помощ от Uncle Google :lol: )

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Въпросът беше що е то и къде?

преди 1 минута , chandni каза:

Будапеща :)

На въпросът "къде?" вече е отговорено правилно. Остава "Що е то?"

Връзка към мнение
В момента, master_of_germs каза:

На въпросът "къде?" вече е отговорено правилно. Остава "Що е то?"

И на него е отговорено... :lol:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
В момента, chandni каза:

И на него е отговорено... :lol:

Вече да!  И по-точно - това е къщата на слоновете :)

 

@chandni, ти си на ход! :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.