Към съдържанието

Добре дошли!

Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме.

За пълен достъп до форумите, влезте в профила си или се регистрирайте - бързо и безболезнено.

Снимка

Често задавани въпроси


  • Моля влезте в профила си, за да отговорите
10 отговора на тази тема

#1 Георги

Публикувано 18 октомври 2014 - 10:52

В тази тема ще намерите отговорите на най-често задаваните въпроси за бонус програмата на magelanci.com. Ако има нещо неясно, просто задайте питането си тук :)

 

Какво представлява бонус програмата на magelanci.com?

 

Обществото magelanci.com се издържа благодарение на вашите дарения, както и на резервациите, които правите чрез нашите партньорски линкове. Бонус програмата е схема, която ще върне част от реализираните приходи обратно към вас във вид на сувенири, ваучери за намаление от хотели, авиокомпании и др. 

 

Колко струва участието в програмата и трупането на магелански мили?

 

Най-хубавото - абсолютно безплатно е за вас, необходимо е единствено да ползвате нашите партньорски връзки, когато резервирате пътуването си. Използването на връзките не се отразява на крайната ви цена, т.е. трупането на мили и в последствие получаването на наградата не ви натоварва финансово по никакъв начин.

 

Какви са артикулите, които мога да получа?

 

На първо време започваме със сравнително ограничен асортимент, но ако програмата се приеме добре, то ще има всякакви сувенири с логото на magelanci.com: значки, тениски, ключодържатели, етикети за куфари и др. Ще се постараем качеството и изработката на сувенирите да не са "мижи да те лажем".

 

Милите може да се разменят и срещу ваучери за намаление от хотели, авиокомпании, коли под наем, както и повечето услуги, които могат да се закупят онлайн - билети за музеи, платформи за наблюдение на високите сгради и т.н. 

 

Във форума има по една тема за всеки артикул, там може да проверите колко магелански мили са необходими за него, както и да разгледате подробности и снимки. 

 

Кои са онлайн услугите, които ще ми носят магелански мили и колко мили ще спечеля?

 

Всички партньори са от световните лидери в областта, в която оперират. Идеята не е да ви насочваме насилствено към нашите партньори, а да получавате мили за резервации, които така и така бихте направили в същите тези сайтове и без бонус програмата. 

 

Целият списък с партньори, както и колко мили ще ви донесат, можете да видите в нашия Списък с партньори.

 

Кога ще получа милите си?

 

В общия случай до 10 дни след края на пътуването ви, тъй като партньорите ни превеждат приходите, след като всичко е платено, потвърдено и пропътувано от ваша страна. Все пак не искаме някой да направи 1000 резервации с безплатна отмяна, да си вземе милите и после да ги отмени всичките :)

 

Как да пусна заявка за магелански мили?

 

Пуснете тема в този форум с необходимата информация, за да локализираме резервацията ви, която ще е спомената в списъка с участващите партньори. Ще получите потвърждение, ако резервацията е коректно направена и отчетена. 

 

Тъй като тази информация може да се счете за лична от много хора, режимът на пускане на теми в този форум е малко по-специален. Тук можете да виждате само вашите теми и тези, пуснати от администратори и супер модератори. Други потребители могат да виждат само техните си теми, но не и чуждите. Това позволява комуникацията да се води само между вас и администрацията. 

 

Най-удобно ще е целият процес да протече на няколко стъпки:

- Правите резервация;

- Пускате тема, в която споделяте резервационния номер, както и датите на пътуването;

- Получавате потвърждение от мен, че резервацията е коректно направена през наш партньорски линк, валидна е за получаването на мили, както и колко мили бихте получили от нея;

- Пътувате и се забавлявате :);

- След приключване на пътуването, отново повдигате темата да напомните настоятелно, че е време да ви отчетем милите;

- Отчитаме ви милите и всичко е наред!

 

Имате някакви други въпроси? Съвсем спокойно пускайте нови теми в този форум, видими са само за вас, администратори и супер модератори. 

 

Примерна тема как би изглеждала заявката за мили може да видите тук: Заявка за мили: примерна тема

 

Все пак не ми се пуска тема, има ли друг начин за заявка?

 

Ако все пак не желаете да споделяте информацията в тема, можете да пуснете детайлите на имейл admin[маймунка]magelanci.com . Този акаунт се проверява само лично от мен (Георги). Лични съобщения тук във форума също ще свършат работа. 

 

Но искрено препоръчвам да пускате теми, защото по този начин ми е много по-лесно да следя всичко. Обработката на милите ще е не много лек ръчен процес и ще се радвам, ако можете да ме улесните максимално, което ще стане, ако пускате теми като споменатата в предишния въпрос.

 

Къде да видя колко мили имам?

 

Под профилната ви снимка, точно над менюто с посетени държави.

 

2014-12-17_21-36-05.png

 

Полето не е публична информация, видимо е само за вас, администратори и супер модератори. Ако не виждате такова поле, значи в момента имате 0 мили  :).

 

Мога ли да прехвърлям магелански мили към други потребители?

 

Разбира се. По всяко едно време можете да прехвърляте мили на когото си поискате. Може да е като благодарност за добър съвет, може да е като жест, ако въпросният човек ви е донесъл някой подарък, а може дори да е част от някаква игра или томбола, организирана лично от вас. Развихрете фантазията си!

 

За целта е необходимо само да пуснете тема в този форум със заявка за прехвърляне.

 

Мога ли да получа мили за предишни резервации, ако съм ги направил/а през линковете в magelanci.com?

 

Да. Ако си спомняте, че целенасочено сте правили резервации през нашите линкове преди време, няма проблем да ви се начислят мили със задна дата. Зависи много от ползваната услуга, защото не всички услуги, споменавани във форума, са партньори, а и не всички имат коректна статистика. Със сигурност няма проблеми за стари резервации в booking.com и agoda.com. На всички дарители, минали и настоящи, вече са им начислени мили в профила спрямо дарението, което са направили. 

 

Не ми се занимава с мили, може ли да се купят артикулите директно с пари?

 

Не може и има много причини за това. Единственият начин да получите артикулите е като обменяте мили. 

 

Мога ли да правя резервации за приятели и така да печеля мили?

 

Можете. Няма никакви изисквания за връзка между име/профил и направената резервация. Единственото, което ни интересува, е да е направена през нашите връзки.

 

Ако имате други въпроси - пускайте смело нови теми, ако държите комуникацията да е скрита или директно задавайте в тази тема, която е публична за всички.


  • stanimir, Десита, Уатея и 1 друг харесват това

#2 Meidj

Публикувано 06 март 2015 - 17:58

Извинявам се, ако не съм улучил правилната тема или съм пропуснал, като се е обсъждало, ама къде изчезна карето за дарения?  :unsure:

 

Не ми се занимава с мили, може ли да се купят артикулите директно с пари?

 

Не може и има много причини за това. Единственият начин да получите артикулите е като обменяте мили. 

 

Кои са тези причини, ако не е тайна? #3 Георги

Публикувано 06 март 2015 - 23:05

Замених бутончето от началната страница, линка за даренията може да го намериш тук: http://magelanci.com/donate/ както и в съседната тема, която посочва как се печелят мили. 

 

Кои са тези причини, ако не е тайна? 

 

Най-прозаичната е, че не ми се занимава със всичките регулации и пинизи, които изскачат, когато има разплащания. Както от техническо, така и от законно естество.  


  • Mitko харесва това

#4 Rainy

Публикувано 06 март 2015 - 23:13

Не ми се занимава с мили, може ли да се купят артикулите директно с пари?

 

Не може и има много причини за това. Единственият начин да получите артикулите е като обменяте мили. 

 

Един от най-прекрасните подаръци, на които искрено съм се радвала като дете - именно защото знам правилото и което ти (само)наруши зарди огромния ми мерак и идването ми в България - единият етикет ми виси на раничката, с която ходя на работа всеки ден...

 

Още не съм имала шанс да си върна дълга - дано имам тази възможност, че нещо са се закучили нещата, но просто исках да благодаря. Извън личната  благодарност на място. Импулс. 


  • Георги, captain_oveur, Mary и 2 други харесват това

#5 neuromancer

Публикувано 06 март 2015 - 23:38

Всъщност може направо да си купиш желаното нещо, като просто направиш дарение в необходимия размер и си го поръчаш...  :)#6 Lyubina

Публикувано 06 юли 2015 - 22:14

Тъй като съм съвсем нов потребител, ... у дома резервациите обикновено се правят на името на съпруга ми. Това вероятно дали ще е проблем?#7 Георги

Публикувано 07 юли 2015 - 12:14

Тъй като съм съвсем нов потребител, ... у дома резервациите обикновено се правят на името на съпруга ми. Това вероятно дали ще е проблем?

 

Никакъв проблем, името на резервациите не ни интересува. Можеш ти да правиш резервации за приятели, може те да правят, а точките да ги получаваш ти...единственото условие е да са направени през нашите линкове. 


  • vlady, Lyubina и sbal харесват това

#8 Meidj

Публикувано 10 октомври 2015 - 11:19

Въпрос от малко техническо естество:

 

От основната тема разбирам, че милите се добавят ръчно от администратор при подадена заявка от съответния потребител, нали? А как става пазаруването чисто технически, че досега не съм се възползвал? Пак ли ръчно? Заявяваш на лично съобщение до администратор, че искаш да купиш този ваучер с мили, той актуализира милите в "сметката" и задвижва пратката? 

 

Ако е така, няма ли някаква добавка към форума, която да прави всичко това автоматично? Примерно цъкаш върху милите и ти отваря нещо като виртуален магазин с всички моментни предложения, където може да поръчаш желания сувенир, системата задвижва заявката и автоматично ти актуализира милите. Или е голяма хамалогия, безсмислена на този етап? #9 Георги

Публикувано 11 октомври 2015 - 19:01

Въпрос от малко техническо естество:

 

От основната тема разбирам, че милите се добавят ръчно от администратор при подадена заявка от съответния потребител, нали? А как става пазаруването чисто технически, че досега не съм се възползвал? Пак ли ръчно? Заявяваш на лично съобщение до администратор, че искаш да купиш този ваучер с мили, той актуализира милите в "сметката" и задвижва пратката? 

 

Ако е така, няма ли някаква добавка към форума, която да прави всичко това автоматично? Примерно цъкаш върху милите и ти отваря нещо като виртуален магазин с всички моментни предложения, където може да поръчаш желания сувенир, системата задвижва заявката и автоматично ти актуализира милите. Или е голяма хамалогия, безсмислена на този етап? 

 

Всичко е ръчно. Ще ми се да се автоматизира, но няма такава вградена опция, няма лесна и външна добавка, а ангажиране на прогрмист само за целта струва ужасно много. 

 

Дървен е метода на този етап, но пък работи, има хора, които си се радват на етикетчетата :)

 

Както писах, надявам се да има развитие в тази област, което да го направи по-лесно и за вас, и за мен. 


  • Еmilia и Meidj харесват това

#10 ESK

Публикувано 04 ноември 2015 - 16:25

Мога ли да направя заявка за магелански мили за резервация през линка на easyJet от януари 2015г. и пътуване август 2015г.?#11 Георги

Публикувано 05 ноември 2015 - 2:16

Мога ли да направя заявка за магелански мили за резервация през линка на easyJet от януари 2015г. и пътуване август 2015г.?

 

easyjet не участват. Иначе няма проблем за стари резервации да се дават мили. 


  • ESK харесва това


0 потребители четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни