Прескочи до съдържание

Малко помощ за маршрут - Филипини, Виетнам, Камбоджа, Тайланд


strelec72

Препоръчани мнения

Привет от мен.

Да допълня за Strelec72 малко информация за Phu Quoc.

Миналата година по това време бяхме там. Пътувахме от Saigon \ Хо Ши Мин\ с  Viet Jetair на супер ниска цена (някъде към 25 долара на човек в едната посока, с купени билети 3 месеца преди пътуването). Пътуването е около 1 час. Алтернативно с Vietnamairlines.

Самият остров се води "най-доброто място" за плаж във Виетнам. Определено е за хора, които търсят спокойствие, хубава природа, прекрасни дъъъълги плажове и невероятна (и евтина) морска храна. Няма силен нощен живот, като изключим "вечерния пазар" и няколкото бара в Duong Dong (основното селище). По това време на годината са хубави и трябва да се избира настаняване на плажовете на западната част на острова. След февруари се обръща течението и вятъра и се препоръчват източните, където се намира и най-известния и определено красив Sao Beach.

За разлика от Тайландските и голяма част от Индонезийските острови островът в момента изживява своя бум и развитие. Някъде четох, че се рекламираше като Пукет от преди 20 години.

Миналата година бяха в начален стадий на строеж няколко мега проекта - апартаменти и хотелски комплекси (китайски инвестиции), както и усилено се работеше по пътната мрежа. Голяма част от нея все още беше червен път (пръст и дребен чакъл), който макар и не лош, не може да се сравнява с асфалта като комфорт на придвижване.  Придвижвахме се се моторче и въпреки че краката ни ставаха червени от праха от пътищата, като цяло не беше "екстремно". За квалитетно прекарване препоръчвам резервация в "LA Veranda", която е от веригата Accor. За по-бюджетен вариант - има голям избор от малки семейни хотелчета на цени около 25-30 евро стаята BB. Това на Bai Dai beach или Long Beach

Като развлечения - водопади, еднодневни екскурзи за гмуркане и сноркелинг, 1-2 храма (като цяло във Виетнам не видях много храмове), трекинг, jeep safari и подобни. Общо взето място за релакс, релакс и пак релакс.

След 5 години Phu Quoc ще стане някакво копие на типичен силно натоварен туристически остров тип "мини Пукет или Самуи". За сега още си е един необработен диамант и чарът му е именно в това.

Редактирано от stan4d
  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Здравейте, това е първото ми мнение в този форум. Надявам се да не звучи малко от главата за краката, но мога да помогна за индокитайската част. Прекарах последните две зими в Камбоджа и пообиколих из региона.

 

До Ханой бих ти препоръчал Tam Coc, наричат го Ха Лонг бей на оризовите полета. Може да се направи за един ден от Ханой. Сапа е малко далечко и ако нямаш време - един ден Ха лонг бей и един Tam Coc може би е по-добър вариант.

 

Хой Ан в среден Виетнам не е за изпускане. 

 

Сайгон е готино място за парти, но откъм забележителности и автентичност и половин ден му е много. Ку Чи тунелите и делтата на Меконг са интересно преживяване за един ден трип от Сайгон.

 

До Пном Пен по реката е леко беузмно, загуба на време със стари кораби. По-добре с автобус (13$ луксозните) и ще имаш време за Хой Ан или още някой ден покрай Ханой.

 

Самият Пном Пен два дни макс.

 

Има редовни автобуси до Сихануквил, но пейзажът не може да се сравнява с тайландските острови. Може би големите плюсове са по-малкото хора и по-ниските цени.

 

Аз бих отишъл пак до Сием Рип, има много интересни малко по-отдалечени места от основните храмове. Храмът Бенг Малей - почти не ходят хора там, защото си иска един ден, но си заслужава, водопадът Пном Кулен и по-близкото до Сием Рип - разходка с лодка из мангрова гора.

 

Здравей ,

 

Бенг Малей - почти не ходят хора там, защото си иска един ден, но си заслужава, водопадът Пном Кулен 

 

Водопада и Бенг Малей близо ли са един до друг?

Редактирано от adr1t0
Връзка към мнение

Да, в една поскока са, но до Пном Кулен имашe някаква безумна система с еднопосочно движение - сутрин към него и следобед наобратно.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.