Прескочи до съдържание

Москва и Санкт Петербург през август 2015


Препоръчани мнения

http://www.tonyco.net/patepis/Russia/

 

Попаднах на готин пътепис от Русия с който ще си уплътня следобеда :)

 

Пътеписът е наистина много интересен :). Четох го преди време. И има много полезна информация не само за Москва и Санкт Петербург, а и за това как да стигнеш до там с мотор (кола) както са се придвижили те :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Радвам се, че пътеписът ми ви харесва. Ако имате въпроси не се притеснявайте да ги зададете.

 

Пак на сайта имам и доста интересен пътепис за Украйна, преди войната. Много ми се иска да ида пак но уви, докато не се оправи положението там не е за препоръчване да се ходи.

 

Успех.

Редактирано от Tonyco
Връзка към мнение

Пътеписа е страхотен, просто ме остави дълбоко замислен.. :O  Винаги Санкт Петербург ми е бил в плановете, но сега разбрах каква груба грешка съм направил, че не съм го посетил. Въпреки, че съм чел и гледал тук-там и знам, че е много красиво и интересно, това което видях в пътеписа ми разби представите за там!

Не знам как стой въпроса с полети до там или изобщо как най-лесно се достига, но ще започна да събирам информация сериозно.

По въпроса с визата, кога се вади, преди или след като имам резервация? Като гледам искат данни за престоя, но ако имам билети и хотели, може ли да ми откажат виза??

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

Санкт Петербург си мисля, че е един от най- красивите градове в света, с богата история и уникална архитектура. Не случайно му казват северната Венеция. За мен той се превърна в най- любимия ми град. Живот и здраве ще се върнем някой път пак, просто му отделихме много малко време, а има нужда от повече.

 

Относно визата е точно както съм го описал. За да има основание за издаване, ти трябва покана. Има фирми които я издават или при резервация в някой по луксозен хотел, ще ти предоставят безплатно, само, че цената няма да ти хареса. Ние за това след дълго проучване се спряхме на варианта през агенцията която съм споменал в пътеписа да направим всичко, като те се грижат за абсолютно всичко и си осигуряват поканата. В последствие си резервирахме хотел на нормална цена, след като получихме визите. При създалата се ситуация между ЕУ и Русия не мога да кажа, че няма да ти откажат. На сайта на посолството пише 30 дни е туристическата виза, но от агенцията ни казаха, че за максимум 14 дни ще ни издадат такава виза. Предполагам, че няма да ви откажат виза, но аз лично не бих рискувал, въпреки, че максимум месец преди пътуването може да се подават документи за виза. Ние имахме примерно седмица по рано възможност да отменим резервацията за хотела в случай, че не ни дадат виза. Транспорта беше за собствена сметка и не беше проблем дори да не потеглим. Малко нещата са "ще видим", но като цяло няма кой знае какви проблеми. Виж в екселския файл прикрепен във увода има много подробна информация за всичко като цени за да се ориентираш, особено входове за музей и работно време.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Предполагам, че в последните 2-3 месеца е много изгодно да се пътува към Русия, заради огромното падане на рублата. Имам предвид цени по ресторанти, кръчми и кафенета.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами да, определено ще е много по изгодно сега от колкото, когато ние ходихме. В екселския файл ги има цените и в рубли и сам можеш да си направиш сметката.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Преди години бях посетила Москва, Санкт Петербург и двореца на Петър 1 - Петерхоф и останах очарована. Освен възхитителните градини с фонтани и закачки, в самия дворец е още по-впечатляващо. Не е щадено злато и всякакви украси. Когато след време посетих Париж и двореца Версай бях леко разочарована. Руският ми беше харесал много повече!

Връзка към мнение

Не знам как стой въпроса с полети до там или изобщо как най-лесно се достига, но ще започна да събирам информация сериозно.

По въпроса с визата, кога се вади, преди или след като имам резервация? Като гледам искат данни за престоя, но ако имам билети и хотели, може ли да ми откажат виза??

 

Погледни тази тема за визата: http://magelanci.com/topic/439-виза-за-русия-повече-от-един-ваучер/

 

А за полети, Аерофлот с прекачване през Москва, Луфтханза с прекачване през Мюнхен или Франкфурт и Алиталия през Милано или Рим. Общо взето това са опциите. Мисля, че се въртят около 200-250 евро в добър сезон. Това набързо и грубо.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.