Прескочи до съдържание

Покупка на билети за вътрешни полети в Бразилия


Препоръчани мнения

По повод на това, понеже ми предстоят полети в Перу и Боливия, предполагам няма да мога да се възползвам от този 'трик'?

Но и друго ме притеснява - има ли опасност някоя търсачка, в желанието си да изкара по-ниска цена от конкуренцията, да ми продаде билет за месни и след това на летището да има 'изненада'?

Да , точно това правят та внимавай. Говоря за познатия ни клъстер около jetcost , rumbo и сие които ще ти изкарат най-ниските цени без да отчитат тарифите за чужденец.

 

Това не важи за полетите на Peruvian , Star Peru и подобни които имат единна тарифа без разлика местни / чужденци.

Връзка към мнение

Да , точно това правят та внимавай. Говоря за познатия ни клъстер около jetcost , rumbo и сие които ще ти изкарат най-ниските цени без да отчитат тарифите за чужденец.

 

Това не важи за полетите на Peruvian , Star Peru и подобни които имат единна тарифа без разлика местни / чужденци.

Kaзваш, че няма да мина метър с такъв билет? Ще трябва явно да се ровя в техните сайтове, за да се подсигуря.

LAN как са? Имат ли различни тарифи за чужденци?

Връзка към мнение

Kaзваш, че няма да мина метър с такъв билет? Ще трябва явно да се ровя в техните сайтове, за да се подсигуря.

LAN как са? Имат ли различни тарифи за чужденци?

Да , аз рових да купувам за моите познати и им трябваше полет на LAN.

Тия сайтове обаче даваха полетите с тарифа за местни. Може да е пишело някъде със ситните букви условията , но не посмях да взема от там.

В сайта на авиокомпанията излизаха всички тарифи.

 

В крайна сметка им купих на Peruvian.

Ние пък летяхме със Star Peru.

 

Както писахме и при двете цените за местни и чужденци са еднакви.

 

Не купувай обаче последен полет за деня , щото има много писано как променят часове , канселират полети а те не са като LAN да имат полет на всеки час.

Познатите ми бяха на круиз и взеха полета на Peruvian , а корабната компания беше организирала собствената си екскурзия с полет на Star Peru. Някаква издънка имало и близо 100 човека изпуснали кораба си в Лима , та на другия ден ги доставили вкупом с полет до Еквадор откъдето да си продължат круиза. Голям късмет , щото първо им бях резервирал същите полети на Star Peru , но заради малък проблем с кредитната карта ги смених с други :)))

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хм... да питам значи.

 

Купила съм 2 билета на Azul от Бело Оризонте до Чапада Диамантина за $ 208 общо. Пише си на английски, би трябвало да са валидни за чужденци. Нищо не пише за местни само? 

 

И щото ни предстои още два полета да купуваме, разглеждала съм ги доста и никъде не видях двойна тарифа. Само една... 

Връзка към мнение

Няма двойна тарифа с Азул, все едно е. Ще летиш :)

Въобще както е написано в първия пост, дори да има разлика в цената няма да ти искат гражданство или доплащане с която и компания да летиш. Ошко пита за Перу.

 

Ако ще купуваш от сайта на Азул се регистрирай в програмата за лоялни клиенти, спестяват се 20тина реала на човек така (появи се такса за издаване преди няколко месеца, която не се плаща ако си логнат).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Само за вътрешни са. Току-що пробвах международни и дава да избереш base fare. За вътрешни показва само Flex и Control, ако си избрал друга версия на сайта, освен Перу.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Малко практическа информация за прекачващите се през Guarulhos (GRU)

Ако пристигаш с международен полет (до Т3) и после имаш вътрешен полет, трябва задължително да се вземе багажа и мине с него през митницата. Обаче на Т3 има гишета за Connections,  където може да го чекирате за вътрешния полет веднага, без да трябва да го влачите до друг терминал.

Освен това LATAM дава възможност за standby, т.е. ако имате полет през деня, може да се прехвърлите на по-ранен полет същия ден, без да се доплаща нищо (при условие, че има свободни места, разбира се). Едит: Това е така без значение дали са на един билет или вътрешния си е самостоятелен. Т.е. ако искате може да букнете по-късна връзка, за предпазване от закъснение на международния полет, и ако той не закъснее да се прехвърлите на по-ранен полет.

За съжаление двете неща не могат да се съчетаят, т.е. на гишето Connections не правят промени и ако искате да хванете по-ранен полет, трябва да си занесете багажа до вътрешния терминал.

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Малко информация за ЛАТАМ и багажа - ако багажа се купува с билета, струва 30 реала на бройка, после онлайн е 50 реала, на летището е 80. Ако се взима от агент, няма как да се купи с билета (или може би зависи какви възможности ви дава агента).

И да ги похваля малко - имах полет с прекачване, заради появили се инцидентно евтини билети в последния момент. Заради закъснение ми го смениха с директния, който пристига по-рано, като дори дадоха ваучери за храна, което намирам за доста щедро, при положение, че по принцип храната на борда се плаща, и така или иначе след промяната пристигам по-рано от програмираното.

Миналата година като преходен период освен платената храна даваха безплатно по стандатен прост сандвич и напитка, сега това е отпаднало и може само да се купи храна от менюто. Вода все още дават безплатно, а сандвичите им всъщност никак не са лоши.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...

LATAM правят нови промени, в сила за билети, купени след 15 август 2018.

Ако сте купили билети тарифи Plus и Top, ще може да си смените полета с друг същия ден без доплащане (по-ранен и по-късен). Ниската тарифа Light  (без багаж) трябва да платят фиксирана цена R$75 за промяна, Promo не позволява въобще промени. Промените ще може да се правят на сайта или на летището.

За избор на място ще се плаща 15 или 25 реала за тарифи Light и Promo, и беплатно за по-високите. Ако не искате избор системата ще дава място автоматично.  

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.