Прескочи до съдържание

Венеция - детайли


noshtna_ptica

Препоръчани мнения

Същото ще е и с обикалянето, ще го мисля по-натам къде-какво, общо взето не мисля, че ще влезна във всяка църква или всеки дворец.

 

Разбирам те много добре. Венеция е скъп град и нормално фокусът първо в организирането да са нощувките. Не са дворци и църкви само  :), и други форми има.

 

Според мен само Рим и Флоренция са по-значими културно сред италианските градове. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

luba_rizova, аз няма да пиша конкретен хотел, но силно препоръчвам нощувките да са във Венеция.

Да, не са от най-ниските цени, а и закуските не са от най-добрите, но удоволствието да нощуваш там е несравнимо!

Аз съм отсядала винаги в неголеми хотелчета с много добро, направо приятелско отношение на собствениците, които работят обикновено на рецепцията.

 

Ако искаш пусни точните си дати и брой хора.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За Двореца на дожите препоръчвам да се ходи в 15-16ч. М.г. през април имаше 20 човека в музея и никой на касата, а сутринта се виеше яка опашка. Билетът е за дожите и още 3-4 музея, повечето на Сан Марко. За кампанилата в 17-18 опашката беше 5 мин. Карта за вапорето е силно препоръчителна - спестява време, болки в краката и виждаш повече. В сайтовете на повечето забележителности си пише как се доказва намаление за билет. Има много будки и павилиончета за храна на крак и сладолед.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

сега мъката ми е хотела........................ 

 

Здравей

Имаме доста хотели във Венеция и наоколо. Мога да ти ги кажа, цените са различни/повече от промоции и бонуси/.

По принцип по-евтино е в Cannaregio и Castello.

Много харесвам отсядане на Лидо /острова/, включително с колата/най-вече/.

Отиването до Сан Марко е кратко и много приятно.

 

Но ако искаш по-ниска цена вместо хотел избери тип апартамент, примерно ТУК

Като маркираш цена, която те устройва.

Спането тук е най-маловажното, поне за мен.

 

За забележителности виж една лична наша  КАРТА от видяно и маркирано.

Избери най-значимото, не е възможно много с едно посещение, но 3 дни не са малко.

Ако има нещо неясно питай, познавам и най-затънтените райони, включително всички острови.

Последно експериментирахме в Giudecca /има изгодни цени/ и пак се получи...

Има и връзка с летището...

 

Честит празник на всички....

saint_valentine_in_venice_greeting_card-

Да празнуваме ...

Редактирано от Bled
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние бяхме миналата седмица за 4 нощувки в Carnivalpalace, Cannaregio, но като гледам цените около 1.05, ние сме хванали явно някаква промоция. Иначе Cannaregio ни хареса, малко туристи, повече венецианци, ресторантите около хотела бяха на прилични цени и яденето ставаше, повечето клиенти бяха местни.

Този път Венеция ме изненда приятно. Просто избягвахме супертуристическите места, така и така всички бяха луднали по карнавала и разни музеи и църкви бяха полупразни. Колкото за ядене и спане в покрайнините са предимно жители и много малко туристи, и си заслужава. :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Как стоят сега нещата с миризмата от каналите?

Ходила съм в края на май-началото на юни преди доста години (не сме нощували в лагуната тогава), беше си определено проблем. Предполагам, че в студените сезони е по-добре ситуацията, но това е едно от основните неща, които биха ме спрели при следващо посещение да търся спане в самата Венеция.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Как стоят сега нещата с миризмата от каналите?

Ходила съм в края на май-началото на юни преди доста години (не сме нощували в лагуната тогава), беше си определено проблем. Предполагам, че в студените сезони е по-добре ситуацията, но това е едно от основните неща, които биха ме спрели при следващо посещение да търся спане в самата Венеция.

Ами зимата почти не се усеща, но за лятото съм чувала легенди :rolleyes:

Връзка към мнение

Как стоят сега нещата с миризмата от каналите?...

 

 

Ето тук има писано нещо по въпроса:

 

http://magelanci.com/topic/2290-до-милано-а-назад-или-накъдето-мини-видят-очит/?p=42334

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Привет, няма нужда от покупка, както вече са те уверили, предполагам, за нито едно място.

Една подсказка от мен - на Сан Марко, качете се на втория етаж на катедралата, за да видите оригиналите на бронзовите коне (отвън са копие), има такса - от порядъка на 3 евро, но си струва, защото не са само конете горе. Качете и кулата, разбира се, ок. 8 евр е билета и се чака на опашка, но минава бързо.

Ако можете, заделете някой лев, да речем - пропускайки Мурано и Бурано, за да изпиете по едно вино на площада във Флоран или около Флоран... 

 

Ако мога да помогна с друго - на разположение съм.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

luba_rizova

Здравей, ние бяхме за карнавала в този хотел - Hotel Villa Rosa, VENICE, намира се на 2-3 минути път от гарата Санта Лучия, за 3-ма възрастни + закуска ни струваше 60,20€. Хотелчето е много приятно, чисто, топла вода без проблем. За миризмата от канала, е ние нищо не усетихме, но то не беше и топло.

Ако нещо друго има, питай :-)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За миризмата - аз съм била през февруари, април и август (последното за няколко часа). Не ми е е миришело на канал, а имам чувствителен нос. На мен ми мирише по-скоро на море.

Връзка към мнение

Миналата година март месец бяхме и във Флоренция, и Венеция. Флоренция откровено си миришеше на отходен канал за разлика от Венеция.Единият ден на обяд хапнахме точно под моста Риалто, ресторант от типа столова, минаваш с таблата и поръчваш какво да ти натоварят, не беше и много скъпо, а бе наистина много вкусно. Имахме и невероятно попадение с Happy hour на една кръчмичка, ще се опитам да обясня по-късно като седна на нормален комп.

Връзка към мнение

Така, добрахме се до комп, че през оня ми тел - мъка...

Това е кръчмето -

post-2633-0-44720200-1455526102_thumb.jpg

 

По-общ план за да се добие представа къде се намира -

post-2633-0-93256900-1455526136_thumb.jpg

 

И сега апокрифната карта специално за магеланци :) -

post-2633-0-07411800-1455526161_thumb.jpg

 

Не е шега, търсих го съвсем целенасочено, два пъти просто подминавах без да забележа входа .... Няколко пъти се забивах в задънени улички или такива излизащи на канала.

Прохода в началото е малко клаустрофобичен, широк е не повече от метър, метър и нещо, но давайте смело ;) Без кураж, няма слава ( манджа :) )

Всеки ден има Happy hour от 17 или може би 17.30 до 19 / 19.30 - плащаш питие ( коктейл / чаша вино 5Е ... е някои повторихме, че и потретихме, ама това е тема за друг разговор) - хапването е фрии. Всякакви видове брускети, пасти / макарони ( Н - модела ), и разни готвени - ризото и т.н.

Уцелихме десятката със страхотно ризото със сепия ;) НЕВЕРОЯТНО !

Имаше много местни младежи, всъщност предимно такива, предполагам заради закътаното местоположение нямаше почти никакви туристи. Естествено като наближеше крайния срок младежите си натоварваха като за последно от почерпката и накацваха по площадчето отпред и на малкото кейче.... Е, и ние с тях де, да не сме глупави :) , клатейки си краката над Канале Гранде, отпивайки вино и гледайки осветеният отсрещен бряг....

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

И на мен не ми мирише Венеция (юни, септември, ноември), (един от най-вонящите градове е Бергамо).

Аз пък се моля да ми замирише на Венеция, но скоро не се заформя...  ;)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

А, Спяр, ​аз видях това за капаните и хапването

 

Той не ти казва, ама...

SPQR (Senātus Populusque Rōmānus, лат. "Сенатът и римският народ")

:rolleyes:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Оо, ССК, предположих, уж съм учила латински, ама да го спелувам на кирилица по този начин ми се вижда направо невъзможно. :),​ ноо , ако държиии, не знам как да го наричам по български ... , добре, ще сменям кирилицата с латиница всеки път, само мир да има :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз също препоръчвам нощувки в самата Венеция.

Ние спахме в апартамент през букинг. На последният етаж на една стара сграда, но самия апартамент беше реновиран, единственото неудобство беше тясното стълбище и липсата на асансьор :rolleyes:

Наблизо имаше малки магазинчета, които продаваха пресни плодове и зеленчуци, хлебарница с разни вкусни изкушения, винарна, от която си купихме едно невероятно пино гри.

Според мен част от чара на Венеция е да се загубиш из тесните улички и канали, без да ти се налага да гониш влак :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Много градове имат мераци за роднинство,

но какво направих, за да заслужа това?

 

SPQA, SPQB, SPQF, SPQL, SPQV,

списъкът е дълъг дали ми трябва чернова?

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Млада бях (и гугъл нямаше още), га го видях туй SPQR изписано на всякакви безподобни места в Рим, и доста му се зверих, дорде схвана за какво иде реч!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Приятели, предстои ми пътуване до Италия в началото на май, като ще имам два дни във Венеция и съм доста объркан в планирането им. Ще пътувам с туристическа агенция като първия ден има график, но той включва разглеждането на забележителности само отвън. Въпросът ми е какво бихте ми препоръчали да правя през втория ден ,който е целия на мое разположение? Ето ви програмата за първия ден :

Закуска. Пешеходна разходка във Венеция: площадът и Катедралата Сан Марко с Камбанарията; Дворецът на Дожите; Мостът на въздишките; Библиотеката и лоджетата на Сансовино; Камбанарията; Часовниковата кула. Разходка до най-красивия венециански мост Риалто, из старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета. Свободно време. 

 

Също така ме интересува с какво се ходи от Лидо ди Йезоло до Венеция, колко струва и има ли карти, които са за намаление на градския транспорт, купуват ли се онлайн и откъде, кои забележителности имат такси и дали мога да ги заплатя предварително онлайн,за да не чакам и общо взето всичко,което бихте ми препоръчали да направя като за първи път във Венеция.

 

Благодаря Ви предварително!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.