Прескочи до съдържание

Някой опитвал ли е кучешко месо в Китай или Виетнам?


Препоръчани мнения

В Сеул има цяла улица с "кучешки" ресторанти за която четох очерк съвсем наскоро.

 

Навремето нашите родители са хапвали и магарета и кончета. Наистина има конски луканки и пастърми по магазините на цена 40-70 лв/кг.  Мисля в "Пикадили"  предлагат.


Е, то има и един известен случай от миналия век със самолетна катастрофа на уругвайски самолет високо в снеговете на Андите.

Оцелелите са намерени и спасени чак след 70 дни, а какво се е наложило да ядат за да оцелеят по-добре да не казвам, ама сигурно се досещате ... :huh:

 

 

Aма филма за тях беше скучеееен   :angry: : 

 

http://www.imdb.com/title/tt0106246/

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз съм от опиталите. Преди години във Фошан, Китай. Тогава за пръв път посетих Китай и бях по бизнес с колеги от Полша и Беларус. Хранехме се само по ресторанти, където се предлагаше у храна различна от китахската / доколкото това въобще е възможно/, но единият ден бяхме на посещение в една фабрика далеч от града, а не бяхме свършили още и единият от поляците предложи на китаеца, който ни развеждаше да ни откара до някое местно кръчме за обяд, та да не губим време. Закара ни в нещо средно между ресторант и работнически стол, поръча един куп неща от местната кухня, но нищо не ставаше за ядене. Не съм гнуслив и опитах от всичко, но....отврат, останах си гладен. На поляците рецепторите май бяха по-безчувствени, та си похапнаха добре. Та тогава имаше и едно блюдо с вид на нашия винен кебап. Опитах и от него парче месо. Вкуса /не на месото, а на подправките, с които бе сготвено, разбира се/ беше със същият отвратителен вкус. Самото месо не се дъвчеше, жилаво като на стогодишен бизон. Попитахме какво е и китаеца съвсем като в реда на нещата ни казва - кучешко, а на въпроса какво куче, размаха ръце отпред да покаже размера му и ни обясни, че била порода, която отглждали във ферми, както ние си отглеждаме нашите животинки, за да ги похапнем после.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

 Аз съм опитвала кучешко месо в Корея. Предложиха ни го в един много интересен ресторант  в планински парк. Поставиха ни нагрети каменни плочи върху триноги и месо, нарязано на жулиени и мариновано, което сами да приготвим. По вида се досетихме, че е кучешко.На въпросите ни отговориха с многозначителни усмивки. Пробвахме - беше сухо и малко кисело. Според мене наподобява конското, което съм пробвала само на луканки. За гарнитура ни предложиха водорасли, които много наподобяваха дъждовни червеи и ни ужасиха отначало. Като разбрахме, че са от растителен произход се престрашихме и много ни харесаха - повече от месото. Така че се задоволихме с гарнитурата.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Аз съм опитвала всякакви буболечки без хлебарки...(скорпиони , тарантули, мравки, ларви... и прочие) но не бих яла кучешко , защото за мен е ужасно гадна и жестока индустрия. ...

изобщо не съм кучелуб между другото, но много от тези животни са били домашни любимци хванати от улицата или продадени от собственика си...в такива бедни държави не очаквайте че жителите ще отгледят специални породи за ядене, след като могат да си откраднат готово кученце от улицата. Лесна работа. 

 

Въпреки всичко трябва да си призная че ми е много интересно да пробвам кучешко месо , но се надявам моралните ми задръжки да са по-силни от "изкушението"  :lol:
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Да, ял съм кучешко в КНДР, много ми хареса.

А в Китай съм опитвал змия, скорпион, копринени буби и цикади. От четирите не бих ял отново единствено копринените буби  :lol:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Лично аз не разбирам каква е разликата между това дали ще ядеш куче или прасе,карва,пиле и т.н.  Във всички случай ядеш нещо, което е било живо същество. Лично аз бих пробвал, ако имам възможност.

 

Колкото до конското - няколко пъти съм си взимал конски стекове от Метро. Цената им е г/д колкото на телешкото месо - към 15 лв/кг.  Бяха доста добри.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Конско опитах в един ресторант във Вилворде, Белгия. Там са известни с това, че консумират доста конско месо, определено беше доста вкусно. Относно кучешкото във Виетнам, миналия месец като бях там ходихме до едно село с една виетнамка и тя ми показа, че на табелата на едно от заведенията пише че предлагат тяхната супа по с кучешко месо. На въпроса ми дали са специална порода кучета, тя отговори че са си съвсем обикновени кучета, които си гледат вкъщи. Вече все по-малко хора го консумирали и то главно по селата. 

Връзка към мнение

аз съм пробвал котка в кретенските(ученически) години на един доста продължителен купон....така се случи ....колкото до конското си е диликатес особенно по нашите ширини като се има в предвид прабългарите какво им е било битието....до колкото съм чел до 13 век в Англия съвсем свободно се е продавало човешко месо по пазарите та даже наскоро бяха открили магазин в който се продаваше месо направено като човешко (ръка, крак и т.н.) но от примерно свинско или агнешко....опитвал съм и разни други гадини като змия например но кучешко до сега не ми е минавало на ум ....ако имам възможност бих пробвал със сигурност....

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Не съм опитвала, но предполагам, че няма да се прежаля. Миналата година ходихме до Тайлнад, бях убедена, че ще пробвам всякакви инсекти....да ама не, в момента, в който ги видях на живо, рязко загубих интерес. :lol: Иначе пробвах една мръвка крокодилско, не беше лошо на вкус, но с доста предрасъдъци го поднесох към устата си... :P:)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.