Прескочи до съдържание

Посещение на Дубай


Препоръчани мнения

Здравейте, страхотен сайт! Много често го чета.

 

Имам няколко въпроса отностно мое пътуване до Дубай. През май месец за една седмица ще бъда там. И първият ми въпрос е какво е времето по това време на годината? Какви дрехи да си взема? 

 

Следващият ми въпрос е свързан с валутата.  Знам че тяхната валута е с твърд курс спрямо долара. Долара обаче напоследак се вдигна значително и аз се чудя дали долари или евро да си обменя преди да замина. Какво мислите по въпроса?

 

Самолетните билети и хотелското настаняване вече са ми подсигурени. Ще летя с Уиз, а хотела ми е Ibis Al Barsha. Ето линк за хотела : http://www.booking.com/hotel/ae/ibis-al-barsha.bg.html?aid=368032

Следващите ми въпроси са свързани с транспорта в Дубай от хотела. Метрото е наблизко което е голям плюс. Основните места, които засега съм набелязал за посещение са:

 

- Бурж халифа, фонтаните и Дубай Мол. Трансорта до там доколкото знам е с метро с червената линия. Въпроса ми е каква карта да си взема за метрото и от къде? Кой е най-прекият път от метростанцията до Бурж халифа и как бързо да се ориентирам в мола, за да намеря големият аквариум?

 

- Бурж ал Араб и плажа около него. Как да стигна до него от хотела?

 

- Абу Даби и джамията. Как да стигна до там от хотела?

 

-сафари в пустинята. Тук въпросът ми е трябва ли задълвително да се организира предваритено или може и там на място да излезе нещо изгодно?

 

- палмата и хотел Атлантис. Как да стигна до там от хотела? Хотел Атлантис може ли да се посети ако нямаш предварителна резервация?

 

-плаж. Кой са хубавите плажове?

 

Предварително благодаря на всички, който ще ми помогнат. Приемам идеи и мнения отностно програмата.

 

Благодаря

Връзка към мнение

На повечето ти въпроси как да стигнеш от точка А до точка В ще ти отговоря така-вземи си кола под наем.Не струва скъпо да я наемеш,бензина е без пари,спасява те от жегата и най-важното спестява време(особено ,за плана ти до Абу Даби).Ако приемеш съвета ми-намери време и за Шаржа.

Ще ви е доста горещо Май месец-леки дрехи.

Ако имаш долари тръгвай с тях.По-старите емисии могат да ти ги вземат по-евтино,така че гледай да са нови.

 

От метро станцията до Бурж Халифа е около 1,5-2 км.Изглежда близо,но като вземеш да вървиш си е зор.Тук се връщам пак на темата за колата.Иначе мола е голям ,но е лесно за ориентиране.Ако искате да се качвате на високото :) задължително резервирайте от техния сайт.На място е окло 3,5 пъти по-скъпо ,ако въобще има места и ви пуснат.

 

Сафари можеш да си букнеш онлайн или да питаш в хотела.Аз си бях приготвил онлайн,но от хотела ми препоръчаха горещо една фирма и не съжалявам въпреки ,че дадохме малко повече пари(имаха собствен камп и организацията беше много на ниво).

 

За Атлантис мисля,че не ти трябва резервация,но не съм 100% сигурен.

 

На плаж не съм ходил,но много хвалят Ал Мазмар.

 

Ако се навиеш на кола пиши да ти обясним за навигацията,че иначе няма да се оправиш. :)

Редактирано от christuff
Връзка към мнение

Чак 2 км не е , но може да има километър от местростанцията до Буржа Халифа. Хубавото е , че е по топла ( да се чете климатизирана) връзка и е хладовина ;)

 

Ал Мамзар е хубав , но е на другия край на града. Аз много харесах плажа на Дубай Марина и ако се върна хич няма да бия път чак до Ал Мамзар. Дубай по начало малко трудно го възприемам като плажна дестинация , та не очаквай чудеса :)

В Мола има указания към Аквариума и останалите основни неща. Трудно ще го пропуснеш.

Връзка към мнение

Наскоро го бистрихме това с валутата, общо взето разликата ще е символична дали ще занесеш долари или евро и май по-скоро зависи от динамичния курс между двете валути в последно време. 

 

Ако ще ходиш за цяла седмица и ще взимаш кола, според мен си заслужава да идеш един ден до Liwa, навътре в пустинята. Има снимки тук от FlyTraveler ето неговото мнение на кратко: http://magelanci.com/topic/1392-дубай-за-1-2-дни-как-да-го-разгледам/?p=44711

 

 може да видиш и моето описание в блога: http://www.aerohroniki.com/2014/11/22/%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%E2%80%92-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-2-%D0%BF%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA/

 

Това не изключва да си вземеш и сафарито де, особено ако искаш да те лашкат по дюни, но изживяването там е по-туристическо. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

http://dubai.groupon.ae/#TRAVEL1

Ето изгодни коли под наем.

http://www.groupon.ae/deals/dubai/easy-tour-1/57665209?ref=dubai

Разглеждане на Дубай с туристически автобус - най изгодно.

http://www.groupon.ae/deals/dubai/arabian-desert-tours-1/58423080?ref=dubai

Сафарита.

В повечето случаи Групон не приема български кредитни карти, освен ако нямаш някоя специална или златна...или не знам каква си, но ако си харесаш оферта, можеш да се свържеш директно с фирмата, която я предлага, по мейл или телефон и те обикновено дават същата цена и резервираш директно при тях. Успех и приятно изкарване!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Сафари можеш да си букнеш онлайн или да питаш в хотела.Аз си бях приготвил онлайн,но от хотела ми препоръчаха горещо една фирма и не съжалявам въпреки ,че дадохме малко повече пари(имаха собствен камп и организацията беше много на ниво).

 

christuff, би ли споделил фирмата и евентуално хотела?  :rolleyes:

Връзка към мнение

- Бурж халифа, фонтаните и Дубай Мол. Трансорта до там доколкото знам е с метро с червената линия. Въпроса ми е каква карта да си взема за метрото и от къде? Кой е най-прекият път от метростанцията до Бурж халифа и как бързо да се ориентирам в мола, за да намеря големият аквариум?

Карта за метрото си вземи веднага от летището - гишето е преди изхода, след офисите на колите под наем .Струва 20 дирхама, 6 са за каратата, с другите пътуваш. Всеки път като се качваш на транспорт я маркираш, като слизаш също, защото според разстоянието отчита колко струва пътуването. Но така или иначе макс. на ден е 14 дирхама, след тази сума, просто не ти дърпа повече пари

От метростанцията до Бурж Халифа се върви по топла(студена) връзка над 1км, който ще ти се види доста след многото ходене в края на деня. Има един тарикатски вариант вместо да тръгнете по топлата връзка, да слезете на автобусната спирка и там ноемр 314 мисля беше ще ви откара за 2-3 спирки на другия вход на мола точно отпред. От тази му страна е и аквариума, като влезете ще повървите малко напред и ще го видите. Дори и да минете по топлата връзка, пак ще повървите малко и ще го видите, няма начин, много е голям.

 

- Бурж ал Араб и плажа около него. Как да стигна до него от хотела? - минават автобуси наблизо, но пък трябва с прекачвания. виж тази карта https://www.rta.ae/wpsv5/links/buses/FullBusNetwork_sm.pdf , автобусите са 8,88, Х28, имат обща спирка с метрото на Nakheel. Друг винаги актуален вариант е с такси.

 

- Абу Даби и джамията. Как да стигна до там от хотела? - хващате си метрото посока Jebel Ali и слизате на Ibn Batutta , отсреща метротостанцията е автогарата. До Абу Даби е автобус Е101. Цената на билета е 25 дирхама, трябва да сте си ги заредили предварително по картите. Пътува се около час. Там спира на автогара до Al Wahda Mall и до джамията най-бързо и лесно е с такси около 50 дирхама.

 

афари в пустинята. Тук въпросът ми е трябва ли задълвително да се организира предваритено или може и там на място да излезе нещо изгодно? - ние резервирахме от тук, става по имейл всъщност, плаща се кеш. намясто във всеки хотел предлагат фирми, които организират сафарита, но определено е по-скъпо

 

- палмата и хотел Атлантис. Как да стигна до там от хотела? Хотел Атлантис може ли да се посети ако нямаш предварителна резервация? - до върха на палмата хотел Атлантис има едно монореслово влакче , което струва 15дирхама на посока. Интересно е да се вземе поне в едната посока, но самото него не знам с какво се ходи. Отново най-лесно е с такси - от Ал Барша, където ви е хотела е около 30 дирхама. Ние направихме така - хотел такси-Атлантис, монорелсовото влакче -такси до Бурж Дубай и после волна програма пеша. В самия хотел Атлантис не може да влезете, минава се през фойето, където е входа за аквапарка и разни магазинчета

 

-плаж. Кой са хубавите плажове? - тук не мога да кажа, ходихме 2-3 пъти на плаж, където сварим

 

В Дубай ако питаш някой как да стигна до еди къде си винаги ще ти отговорят вземи си такси, дори въпросното нещо да е отсреща улицата. Просто местните до колкото са местни не знаят и затова разчитат такси да ги закара, където искат. Препоръката ми е както и другите съформци казаха да си вземете кола под наем. Ще ви спести много време, умора и ходене по жегата. Очаквай темп. около 40градуса, но винаги носете лека връхна дреха, защото в моловете, метрото, спирките, навсякъде климатиците работят на 18 градуса, ако не и по-малко и направо си е студ.

Не мога да съм напълно подробно и изчераптелно, защото толкова си спомянм, но наистина прочети и старите теми и ще се ориентираш. Предлагам и темата от бг-мама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=819302.0;topicrefid=19

Редактирано от silvia_b
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

christuff, би ли споделил фирмата и евентуално хотела?  :rolleyes:

 

Това е сайта на тези ,които ни правиха сафарито.Другите,които си бях предвидил онлайн се оказа,че се събират с други компании в общ камп и става малко пренаселено и безплатните благинки са малко по-трудно достъпни.Доплащахме само за снимките със сокола и АТВ-тата.Всичко друго беше безплатно-взимане и връщане от хотела,20-30 минути в пустинята,сенд бординг,манджа-за ранно огладнялите имаше шавърми на корем и после официална вечеря,хена,танура и бели денс,яздене на камила.Сигурно пропускам нещо,ама не ми се мисли.Това го предлагат всички общо взето,както казах избрах тях само заради собствения им камп.

 

http://www.hormuztourism.com/index.php

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

- Бурж халифа, фонтаните и Дубай Мол. Трансорта до там доколкото знам е с метро с червената линия. Въпроса ми е каква карта да си взема за метрото и от къде? Кой е най-прекият път от метростанцията до Бурж халифа и как бързо да се ориентирам в мола, за да намеря големият аквариум?

Карта за метрото си вземи веднага от летището - гишето е преди изхода, след офисите на колите под наем .Струва 20 дирхама, 6 са за каратата, с другите пътуваш. Всеки път като се качваш на транспорт я маркираш, като слизаш също, защото според разстоянието отчита колко струва пътуването. Но така или иначе макс. на ден е 14 дирхама, след тази сума, просто не ти дърпа повече пари

От метростанцията до Бурж Халифа се върви по топла(студена) връзка над 1км, който ще ти се види доста след многото ходене в края на деня. Има един тарикатски вариант вместо да тръгнете по топлата връзка, да слезете на автобусната спирка и там ноемр 314 мисля беше ще ви откара за 2-3 спирки на другия вход на мола точно отпред. От тази му страна е и аквариума, като влезете ще повървите малко напред и ще го видите. Дори и да минете по топлата връзка, пак ще повървите малко и ще го видите, няма начин, много е голям.

 

- Бурж ал Араб и плажа около него. Как да стигна до него от хотела? - минават автобуси наблизо, но пък трябва с прекачвания. виж тази карта https://www.rta.ae/wpsv5/links/buses/FullBusNetwork_sm.pdf , автобусите са 8,88, Х28, имат обща спирка с метрото на Nakheel. Друг винаги актуален вариант е с такси.

 

- Абу Даби и джамията. Как да стигна до там от хотела? - хващате си метрото посока Jebel Ali и слизате на Ibn Batutta , отсреща метротостанцията е автогарата. До Абу Даби е автобус Е101. Цената на билета е 25 дирхама, трябва да сте си ги заредили предварително по картите. Пътува се около час. Там спира на автогара до Al Wahda Mall и до джамията най-бързо и лесно е с такси около 50 дирхама.

 

афари в пустинята. Тук въпросът ми е трябва ли задълвително да се организира предваритено или може и там на място да излезе нещо изгодно? - ние резервирахме от тук, става по имейл всъщност, плаща се кеш. намясто във всеки хотел предлагат фирми, които организират сафарита, но определено е по-скъпо

 

- палмата и хотел Атлантис. Как да стигна до там от хотела? Хотел Атлантис може ли да се посети ако нямаш предварителна резервация? - до върха на палмата хотел Атлантис има едно монореслово влакче , което струва 15дирхама на посока. Интересно е да се вземе поне в едната посока, но самото него не знам с какво се ходи. Отново най-лесно е с такси - от Ал Барша, където ви е хотела е около 30 дирхама. Ние направихме така - хотел такси-Атлантис, монорелсовото влакче -такси до Бурж Дубай и после волна програма пеша. В самия хотел Атлантис не може да влезете, минава се през фойето, където е входа за аквапарка и разни магазинчета

 

-плаж. Кой са хубавите плажове? - тук не мога да кажа, ходихме 2-3 пъти на плаж, където сварим

 

В Дубай ако питаш някой как да стигна до еди къде си винаги ще ти отговорят вземи си такси, дори въпросното нещо да е отсреща улицата. Просто местните до колкото са местни не знаят и затова разчитат такси да ги закара, където искат. Препоръката ми е както и другите съформци казаха да си вземете кола под наем. Ще ви спести много време, умора и ходене по жегата. Очаквай темп. около 40градуса, но винаги носете лека връхна дреха, защото в моловете, метрото, спирките, навсякъде климатиците работят на 18 градуса, ако не и по-малко и направо си е студ.

Не мога да съм напълно подробно и изчераптелно, защото толкова си спомянм, но наистина прочети и старите теми и ще се ориентираш. Предлагам и темата от бг-мама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=819302.0;topicrefid=19

Здравей,

 

Искам да те попитам от хотела до джамията в Абу Даби ли ще ми вземат 50 дирхама? Защото с автобус е 25 както си написала ние сме двама така че по-добре с такси. Правилно ли съм те разбрал?

Влакчето от хотел Атлантис от къде се взема?

Мерси :)

Връзка към мнение

Здравей,

 

Искам да те попитам от хотела до джамията в Абу Даби ли ще ми вземат 50 дирхама? Защото с автобус е 25 както си написала ние сме двама така че по-добре с такси. Правилно ли съм те разбрал?

Влакчето от хотел Атлантис от къде се взема?

Мерси :)

Не,автобуса от Дубай до спирката в Абу Даби на която ще слезете е по 25.После от там с такси за което ще платите още около 50.

Връзка към мнение

А всичко може и с градкски транспорт. Има си обикновен автобус който ходи от автогарата на Абу Даби до джамията , както и такъв до Emirates Palace. Мисля беше около 3 дирхама билетчето. Купува се в автобуса или по-точно трябва да имаш монети които пускаш в кутията.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А всичко може и с градкски транспорт. Има си обикновен автобус който ходи от автогарата на Абу Даби до джамията , както и такъв до Emirates Palace. Мисля беше около 3 дирхама билетчето. Купува се в автобуса или по-точно трябва да имаш монети които пускаш в кутията.

Кой номер е автобуса знаеш ли?

Връзка към мнение

Ще потърся по-късно и ще пиша . Бях го записал някъде. Аз използвах изцяло градски транспорт в Дубай и Абу Даби :)

Мерси ще ти бъда благодарен :)

Връзка към мнение

Александър, на повечето въпроси вече са ти отговорили, ще се опитам да ги конкретизирам.

Май емного горещ месец. Над 40 градуса е. Но в пустинята, а не в София.

Можеш да сменяш долари за 3.65-3.67дирхама за 1долар. Сменяй в Дубай Мол, таме най изгодно.

Еврото миналата седмица в Мола на емирствата го смених за 3,87 дирхама 1 евро, в Дубай мол за 3,90 , а вчера в Марина Мол в Абу Даби за 3,95.

За метрото си вземаш Нол силвър карта. 25 дирхама- за ден максималния ти разход е 20 дирхама.

До Бурж халифа се качваш на метрото,а от станцията до Дубай мол или 15-20мин. пеша или с автобус 13.

До Бурж ал араб с такси от хотела ти-10 дирхама.

До Абу Даби с автобус 101, да си заредиш 25 дирхама в нол картата. Няма билети на отиване, а се чекираш.

До джамията от автогарата в Абу Даби с автобус 54.

До Емиретс Палас- само автобус 34.

2 дирхама ти е билета, то билет няма,а ги пускаш в мет. кутия до шофьора.

До палмата стигаш с трамвая от Дубай Марина, слизаш на 8 спирка и се качваш на монорелсовия влак до Атлантис. Или с такси.

Хубавите плажове в Дубай са Ал Мамзар - далече ти е. С метро до станция Юнион и от там с автобус 28 .

И на Дубай Марина - с метро и след това до плажа с трамвая.

В Абу Даби - Садият бийч и Ал Сахил на Корниш.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Тъкмо щех да пиша автобусите в Абу Даби , но експерта по дестинацията вече е отговорил ;

 

Ето все пак какво изрових :

 

Автобус Абу Даби автогара -джамия

http://www.dot.abudhabi.ae/ckfinder/userfiles/files/BusService054.pdf

 

Автобус Абу Даби автогара - Еmirates Palace 

http://www.dot.abudhabi.ae/ckfinder/userfiles/files/BusService034.pdf

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Георги Василев

Здравей Aleksander, до колкото виждам, темата ти много прилича на моята.....аз съм в Дубай от 24.04 до 01.05 :) ( ако Wizz не вземат да отменят полетите, заради тези конфликти в Йемен) Така че може да ти е от полза. Магеланците наистина много ме ориентираха. Разгледай, ако искаш :)

 

http://magelanci.com/topic/4006-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0%B4%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B9/

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здравей Aleksander, до колкото виждам, темата ти много прилича на моята.....аз съм в Дубай от 24.04 до 01.05 :) ( ако Wizz не вземат да отменят полетите, заради тези конфликти в Йемен) Така че може да ти е от полза. Магеланците наистина много ме ориентираха. Разгледай, ако искаш :)

 

http://magelanci.com/topic/4006-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0%B4%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B9/

Да наистина много са  сходни. Какво е станало в Йемен и има ли такава опасност?

Връзка към мнение

Не мисля , че Йемен би застрашил каквото и да било - най-малкото маршрута не минава над неговото въздушно пространство, а Иран едва ли ще нападне ОАЕ  :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей Aleksander, до колкото виждам, темата ти много прилича на моята.....аз съм в Дубай от 24.04 до 01.05 :) ( ако Wizz не вземат да отменят полетите, заради тези конфликти в Йемен) Така че може да ти е от полза. Магеланците наистина много ме ориентираха. Разгледай, ако искаш :)

 

http://magelanci.com/topic/4006-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0%B4%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B9/

Аз също ще пътувам за Дубай на 24.02. до 01.05. - със сигурност ще се засечем. Дано екскурзията бъде вълнуваща.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Георги Василев

Аз също ще пътувам за Дубай на 24.02. до 01.05. - със сигурност ще се засечем. Дано екскурзията бъде вълнуваща.

Ако си и с Wizzair ще бъдем и на един и същи самолет :) :) :) 

Връзка към мнение

Всъщност в Абу Даби и ние заложихме на градски транспорт до джамията, но загубихме малко време докато разберем кой номер да хванем и после за малко да го хванем в обратна посока. Обаче никъде не изписва имената на спирките в автобуса и като не спира на всяка, не можеш и да ги броиш. Опитахме се да питаме някви местни вътре както и шофьора къде да слезем и така ни упътиха, че слезнахме 1-2 спирки по-рано и излезнахме някак на гърба на джамията и трябваше да вървим около 1км до входа. После от джамията до Ферари не ни се губеше още 1 час да търсим автобус и хванахме такси за 50 дирхама. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.