Прескочи до съдържание

Отказана виза за САЩ, а сега накъде ?


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

За съжаление днес отказаха на мен и приятелката ми туристически визи за САЩ. Доста жалко, бяхме планирали всичко до последния детайл, дори по часове (има пусната тема). Но както и да е, няма да тъгуваме дълго - все пак Америка не е най-великата страна на света, а може и това да е за добро. Както и да е - стига толкова по тази тема.

 

Хубавата част:

 - Имаме свободни максимум 20 нощувки от 18.07 до 07.08

 - Спестени пари - максимум 14 000 лв за всичко - хотели,самолетни билети, джобни. Парите са предвидени за грандиозно пътуване (най-голямото и за двамата до момента) и смятаме да ги оползотворим това лято :)

 - Имаме възможност да изберем всяко едно кътче на планетата, стига да ни го позволява бюджета.

 

Какви са ни предпочитанията?

- Да няма визи - не ни се занимава повторно с бумащини, а и след този отказ нямаме никакво желание.... просто искаме да си купим билети, да си вземем паспортите с нас и да пътуваме.

- Искаме да видим съчетание от впечатляваще природа + впечатляващи градове. Най-добре ще е комбинация, но може и само едно от двете.

- Мислехме си за Япония, но там ни притеснява езиковата бариера - не знам до колко е възможно да се оправиш само с английски език :/

- Исландия - там ни притеснява факта, че вече е малко късно, всички хотели са запазени и е ужасно скъпо.

 

Обръщам се към вас за помощ - помогнете с някакъв маршрут, къде да отидем и какво може да видим? Скоро трябва да вземем решение и до няколко седмици максимум да вземем билетите, защото няма много време.

 

П.С. Не е задължително да използваме и 20-те нощувки. Даже бихме предпочели пътуването да е 2 седмици, за да мога да използваме повечко дни и покрай Коледа. Но все пак, ако е нещо наистина уникално и си струва - абсолютният максимум е 20 нощувки, толкова бяхме планували за САЩ.

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Мисля, че Бали+Сингапур може да покрие изискванията ти. Сухият сезон на Бали, Сингапур си е все едно и също.

 

Все пак предложението ми е основано само на обща култура, не на личен опит.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Георги Матеев

Относно Япония - английският там наистина почти не върви и оправянето е трудно понякога.

Връзка към мнение

Мда и аз така съм чувал. Значи няма да е това лято, ще трябва да ходим организирано там ако решим някога.

 

Също забравих да добавя - Европа също е вариант, но някак си предпочитаме да не е в Европа, защото както се казва - тук може да идем навсякъде за 4-5 дни и няколко часа полет. 

Връзка към мнение

Кофти новина... но, кой знае, може да се получи монго по-паметно от колкото щеше да е в САЩ, само жалко за таксите за визата :)

 

Опциите наистина са многобройни сега, но зависи от времето, да не се натъкнете на някой дъждовен сезон някъде си. Само груби предложения:

 

Африка: Танзания, Занзибар, сафарита, Килиманджаро, общо взето ми е мечта.

 

Южна Америка: Перу, Мачу Пикчу и т.н. е общо взето идеален сезон. 

 

Югоизточна Азия също ще става - Бали, Индонезия, ако сбиете малко повече маршрута може и други страни в региона. В Тайланд може да ви повали малко. Може би най-добрата комбинация градове+природа и липса на визи. 

 

Австралия: тогава е зима, но не е голяма драма, ако не държите много на плажовете в Мелбърн и Сидни. В Куинсленд на север времето ще е чудесно, идеално ще е и за червения център. Недостатък е изискването за виза но всичко става онлайн и е безплатно, ако ви се занимава, предполагам повечето документи които ще искат ги имате изкарани, само ще е необходимо да сканирате и да ги пратите. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Завъртете се из Южна Америка, но без да закачате „дългите“ държави (Чили и Аржентина) - за тях ще ви трябват по 20 дни за всяка  :) Да конкретизирам малко - Галапагос, Arecibo и наоколо :)

 

А това, дето в Япония ще ви е трудно да общувате на английски - ами то си е част от забавлението! :)

 

С 14 хилки в джоба и въпрос „а сега накъде“ в главата животът е чудесен, човече! :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 16
Връзка към мнение

За сега вариантите за Южна Америка или Бали + Индонезия изглеждат най-добре.

Иска ни се да е хубаво времето, където и да идем.

 

Хаха, не си представям какво би станало ако тръгна да се обеснявам с някакви Японци само с жестове докато ми викат отсреща :D (дори и да казват нещо любезно, пак ще е със страшната интонация :D )

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към мнение

Според мен трябва да избереш какъв тип места искаш да посетиш. Модерни, диви и откъснати или нещо средно. След това избор на континент посока и избор на точните места. Със сигурност, може да се направи добра програма с няколко места.


Лятото в южна Америка е зима, все пак зависи къде точно искате, понеже южна Америка е много общо.

Аз бих комбинирал една модерна държава и една по-дива

Ако посоката в южна Америка, предлагам Куба+ нещо друго

 

Много странно ми се вижда този отказ за виза, при условие, че в подписа ти пише, че си посетил САЩ. Обикновено след първо посещение без проблеми, не съм чувал за откази, да не си имал проблеми предния път?

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

Свели сме вариантите до 2 континента към момента - Южна Америка или Азия.

 

Нямаме много опит с такъв тип пътуване - били сме само в "бели" държави (само Европа, а аз и в САЩ) и ако се хвърлим на нещо много откъснато ще ни е трудно, затова предпочитаме нещо средно.

 

П.С. - Не съм имал никакви проблеми, тръгнах си в срок. Приятелката ми е студентка и не е била, но не мисля, че това имаше значение. Аз  си ходя на работа.

Имахме извлечения от банкови сметки, нотариални актове, писмо от работодател, уверение от университета за нея. Общо взето всичко - дори и не ни погледна допълнителните документи.

В началото бях ядосан - но вече ми мина, осъзнах, че сме големи късметлии да имаме спестени пари и да трябва да решим къде да идем. Затова - "продължаваме напред" :D

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За 14 К  лева за двама, аз лично не бих се замислил изобщо - едно добро 7-дневно сафари за двама в Кения, Танзания, Ботсуана или Замбия. Това ще ви включва и самолетните билети, както и евентуално полети на място до разните паркове, резервати и лагери. За Ботсуана и Замбия най-вероятно ще ви трябва транзитна виза за Ю. Африка (Емиратс летят и директно до Лусака), иначе Ботсуана е безвизова за българи, в Замбия се слага виза при пристигане. За Кения и Танзания също се вземат визи на място.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Тогава Япония + Южна Корея.

Има чудесен пътепис от AlexandraKo точно за тия две държави, хвърли му едно око :)

Имай предвид, че излезеш ли от зоната, погрешно приета от общественото мнение за „бели държави“, английският език престава да бъде чак толкова вървежен. Но споменатите от мен държави са суперорганизирани, така че не би трябвало да се притесняваш кой знае колко. Разбира се, в Корея на кафето му викат „копи“, а в Япония не могат да изговарят звука „л“, но това са дреболии :)

 

 

...В Корея „50-50“ звучи като „пипти-пипти“ :) :)

 

 

Ето, самата AlexandraKo се включи, питай я да ти каже - лошо ли ѝ беше :)

 

http://magelanci.com/topic/3281-разказ-от-южна-корея/

 

 

http://magelanci.com/topic/3307-япония-ееех-япония/

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Относно Япония - английският там наистина почти не върви и оправянето е трудно понякога.

Защо си с такова впечатление? На нас въпреки неперфектния английски не ни беше никак трудно. хората са много мили, почти навсякъде си има и надписи на английски, ако не може да ти отговори този, когото питаш, просто те хваща за ръката и те води на където трябва.

А за тези пари, които сте си определили, можете спокойно да видите и Япония, и Южна Корея, че и още нещо.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

В САЩ бях на J1 студентска виза - имаше един Филипинец, който не можеше да изговаря "f" и вместо това казваше "п", беше много забавно. (Това във връзка с пипти-пипти :D)

 

Ясно ми е, че не е така вървежен английския език навсякъде, но все пак искам да имаме на какво да разчитаме. Ще прочета въпросния пътепис, благодаря. В крайна сметка може би бихме опитали - но още не сме решили, трябва да попрочетем. Бали + Сингапур съм сигурен, че ще е уникално. Южна Америка също :D

 

Колкото до Африка - малко се страхливи на тема Ебола, затова за сега ще се въздържим от там. :)

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На какво да разчиташ? Ще ти кажа. Спираш такси в Корея, бакшишът не говори английски.

Но проблемо. Той звъни на оператор, специално сложен за тая цел, подава ти слушалката, разбирате се с оператора на английски, после бакшишът получава инструкциите на корейски и си готов.

Туризмът в Корея е развит да цъка като часовник, трябва много да искаш да се изгубиш, за да ти се случи това.

Единственият „риск“ са ресторантите с меню само на корейски, но там или има картинки, или сочиш това, което яде някой на съседната маса, или просто избираш нещо напосоки. Аз много се забавлявах и с трите действия :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
Георги Матеев

Защо си с такова впечатление? На нас въпреки неперфектния английски не ни беше никак трудно.

 

Защото на 90% от местата, на които ходих, никой не говореше и думичка английски?

 

Както и в нито един магазин не говореха английски. Имам предвид в НИТО един.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Доколкото виждам сте достатъчно млади, за да не търсите спокойствие :-)

Горещо бих препоръчал Бали-Сингапур за около 2 седмици; много има да се види, както и яко нощен живот

Юли / Август е топ сезон, не вали, но е малко по-скъпо.

Примерно София-Денпасар / Сингапур - София - с Катарците нормално е около 650-700 Евро; Денпасар - Сингапур с AirAsia или KLM (50-100 щ.д.).

3-4 дни в Убуд (Бали) - екзотика, храмове; 7-8 дни на плажа в Бали (Семиняк / Кута) - сърф, барове; 3-4 дни в Сингапур - Сентоса, градини, Литъл Индия, Чаинатаун, шопинг.

И на двете места всичко е супер организирано (всеки хотел/вила ще ви направи трансфер от/до летище, дори сърф училището праща кола до хотела да ви вземе, отделно може да си вземете кола със шофьор и да обикаляте в Бали), а от Сингапур надали има по -"бял" град. Ако можете на 9.08 да сте в Сингапур, тогава е националният им празник, а и тази година ще празнуват 50 години, има голям парад и страхотни фойерверки.

И мисля, че ще ви останат малко пари и за Нова Година :-)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Езика не е чак такъв проблем, с две думи на техния език и много ръкомахане няма да останеш гладен. Дори е забавно.

Иначе с толкова пари веднага бих отишъл на сафари без да се замислям. В източна и южна Африка няма ебола. В краен случай Бутан.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Свели сме вариантите до 2 континента към момента - Южна Америка или Азия.

 

Нямаме много опит с такъв тип пътуване - били сме само в "бели" държави (само Европа, а аз и в САЩ) и ако се хвърлим на нещо много откъснато ще ни е трудно, затова предпочитаме нещо средно.

 

П.С. - Не съм имал никакви проблеми, тръгнах си в срок. Приятелката ми е студентка и не е била, но не мисля, че това имаше значение. Аз  си ходя на работа.

Имахме извлечения от банкови сметки, нотариални актове, писмо от работодател, уверение от университета за нея. Общо взето всичко - дори и не ни погледна допълнителните документи.

В началото бях ядосан - но вече ми мина, осъзнах, че сме големи късметлии да имаме спестени пари и да трябва да решим къде да идем. Затова - "продължаваме напред" :D

Не се ядосвай, преди години и на мен не ми дадоха виза, нищо, че имах покана за конгрес, с всичко платено от американска страна. :)

Защото на 90% от местата, на които ходих, никой не говореше и думичка английски?

 

Както и в нито един магазин не говореха английски. Имам предвид в НИТО един.

Че ти къде си ходил, бе Жоре :unsure: :unsure: :unsure: В пътеписа за Япония се вижда , че бяхме на почти всички интересни места и никъде не сме имали такива проблеми :unsure:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На ваше място бих се доверила на първоначалното хрумване и бих забравила за проблемите с езика и на страха, че няма да се справите. Япония е една от най-добре организираните държави и със сигурност няма да имате проблеми с езика, най-много някое комично преживяване, за което да си спомняте с умиление.  Иначе проблеми с езика ще имате и в Южна Америка. За там си трябва испански и със сигурност в Япония ще ви е по лесно. А и парите са солидна сума и ако ще се предвиждат за едно пътуване е хубаво то да се организира много добре. така че не бързайте и решете къде и какво точно искате да видите. Направете подобаващо приготовление и приятна ваканция.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

- Спестени пари - максимум 14 000 лв за всичко - хотели,самолетни билети, джобни. Парите са предвидени за грандиозно пътуване

 

С 4000 правите скромна сватба и с останалите 10 000 пак се пробвате за Щатите.

 

Жена ми имаше 5 отказа, преди да ме срещне. Последната и виза е 10-годишна.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Вижте и варианта Хонг Конг, Макао и после една Индонезия за 1 седмица поне. Преди 1-2 дни гледах самолетни билети на катарците за 385 евро до Хонг Конг. Аз лично бих го препоръчала пред сингапур... А и Макао си е Макао.

Връзка към мнение

Рано ни е още за сватба. А пък и посещението в "златната" им държава не е на всяка цена.

Опциите към които сме се насочили за сега са Азия или Южна Америка.

Ще трябва да прочетем повечко за тези места и да вземем решение. :)

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Жалко за визата, но има и други интересни места. Аз определено бих заложил на Азия. Времето почти сигурно ще е хубаво и по тихоокеанските острови на Тайланд - Самуи, Тао, Панян. Аз бих направил нещо като Бали, Борнео, Самуи, но всичко е въпрос на предпочитания и цени на самолетни билети.

Връзка към мнение
Георги Матеев

Че ти къде си ходил, бе Жоре :unsure: :unsure: :unsure: В пътеписа за Япония се вижда , че бяхме на почти всички интересни места и никъде не сме имали такива проблеми :unsure:

Явно все съм хващал смените на персонала дето не говорят английски :)

 

Въпреки това силно препоръчвам Япония. Прекрасна страна.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ако искаш да видиш интересна архитектура в градовете, природа + мистерията на старите цивилизации препоръчвам силно Перу. Нашето лято е сухия сезон, подходящ за пътуване. Задължително 3 дена и в джунглата - папагали, пирани и т.н.. 20 дена ще ви дойдат точно и ако пътувате бюджетно ще останат пари и за още една екскурзия, което хич не е зле. :)  А може да комбинирате и с Алтипланото в Боливия, уникално място, което е време и аз самата да посетя. :) За мен Перу е страна, която впечатлява едновременно с история, природа и архитектура.

Друга държава, която бих препоръчала е Китай, също уникална смесица от забележителности всякакви, :)  но там има виза.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.