Прескочи до съдържание

Ски ваканции в Европа


zhivko8

Препоръчани мнения

Много готина тема! Определено Австрия е много добро място за каране, на мен слабост ми е Fieberbrunn, или както го наричат още Schneeloch, заради огромните количества сняг, които се изсипват там :) Цените са като навсякъде в Австрия ( това е хубавото тук, че няма особено големи разлики ). Писти има за всички, но кой ти гледа пистите, при условие, че навсякъде има метри недокоснат сняг ... :) След това може би слагам St. Anton . Нощувки - най-бюджетен ( а чесот и удобен вариант ) е да се наемат цели къщи или вили. Повечето пъти те са оборудвани със сауни, горещи вани и всякакви подобни гъдели, които спомагат релакса, след цял ден в планината. 


Друга дестинация, която успя да плени цялата ни банда от сноубордисти ( тук-таме и скиори ) е Valmeinier - огромен курорт, с писти, паркове, лифтове и склонове за всеки. За една седмица там не можахме да се наиграем в снега :) Цените бяха доста поносими, храната беше превъзходна, а снегът беше много и навсякъде. 


valmeinier-hotel.jpg

helikopter.jpg

hotel-valmeinier-panorama.jpg

 

Ето и едно малко, което успяхме да сглобим с бандата : 


 

Определено курортите във Франция не са за пренебрегване, а и цените са поносими.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Всяка година от около 10 години обикаляме Алпите само аз и шефа. Основно Австрия и Италия . От големите ски области в тези две страни мисля че сме карали на почти всички по-популярни области без Сестриере в Италия , за която се колебая за този ски сезон . Във франция сме били само  в трите долини (куршевел ,мерибел и вал торенс) ,а в Швейцария само в Саас фе и в Цермат .  

Напоследък го правим по-наш си по-особен начин. За да не е скучно дългото пътуване  преспиваме една вечер в района на Любляна , Блед или някъде наблизо . На другия ден на обяд вече сме в някой от по-близките райони Nassfeld или както някои го знаят Хермагор  , Bad Kleinkirchheim , Mölltaler , Lienz или общо взето до където можем да стигнем до обяд. Караме до вечерта и продължаваме напред на около 1.5 - 2 часа с кола . Спим и пийваме преди това разбира се :P  . На другата сутрин пътуваме пак 1-3 часа до друга зона , караме от обяд до вечерта и така докато стигнем , където сме решили . Ефекта от това е 1.Дългия път не е толкова скучен . 2.Взимаме само следобедни карти , които са по-евтини и  3. Натоварваме се постепенно . Мисля че в началото на сезона за 4 часа човек може спокойно да се напързаля , а и да се доведе до инфаркт ако се напъне .  В противен случай сме стигали до някоя страхотна зона и като не сме тренирали , след големите яденета и пиенета по празниците , гледаш върховните , прекрасни ,безкрайни писти на вафлички  , но след първото спускане  имаш сили колкото да се дотътриш до някое барче за бира. Не че е лошо  :) . 

 

 

 

Държа да предупредя! Карането на ски в Алпите води до пристрастяване! Разликата в Удоволствието е неизмерима и то не заради количеството а заради Качеството, което получаваш срещу паричките си.

 

 

 Страхотно казано .  :clapping:

 

 

       Общо взето в зависимост от времето с което разполагаме се опитваме , да сменим 2 или 3 района за по 5-6 дни .освен карането на отиване и връщане .  

        

             Италия е страхотна и въобще не е за подценяване . Пистите са прекрасни , а природата спира дъха . Мисля че е една идея по-скъпо от  Австрия , но определено си заслужава . За храната е ясно , както и за кафето и сладоледа xD .

  Във Франция и Швейцария сме спали  цяла седмица за около 300-350 евро в апартаменти . Т.е спането може да се намери на  добра цена . Но ски пасовете в Швейцария са ужасно скъпи и почти няма отстъпки за седмица . Хубавата новина е че бирата и храната по пистите не се различават особено като цени от тези в съседна Австрия . Във 3-те долини дневната карта беше скъпа ,но за 6 дена беше почти като в Австрия и Италия . Лошата новина е че храната и напитките по пистите гонят космически стойности , което за нас поне си е важно . Ако  иска човек да се почувства , беден , стар  и неуспял в живота това е мястото  :biggrin: . Гледаш как тълпи от хора на всяка възраст се тъпчат с храна и вино  без даже да им мигне окото . А да и тия тиквеници да си кръстят селата Куршевел 1650 , Куршевел 1850 и тем подобни , вместо гордото Горен Куршевел и Долен Куршевел . 

 

 

Миналата зима бях на ски във френските Алпи, в ски курорта Les Arcs, част от ски зоната Paradiski.

Бяхме организирано, като в организацията се включваше спането, ски карта за Les Arcs и La Plagne. Също така имахме и по един ден в съседните ски зони Espace Killy и Les 3 Vallees. Компанията решихме да се възползваме и от предлаганата оферта за организиран транспорт с автобус.

 

Les Arcs е доста голяма ски зона, състояща се от 106 писти, 54 лифта и 200 километра спускане. За 4 дена каране в зоната повторихме само две писти, защото много ни харесаха. Писта има за всякакви вкусове и възможности. Многото хора не се усещат, опашки по лифтовете няма, а ако има чакането е не повече от 5 минути.  

Чрез кабинковия лифт  Vanoise Express курорта се свързва със съседния – La Plagne. Също много приятна зона и заедно с Les Arcs предлагат разнообразие от 425 км писти.

 

В цената ни се включваше и еднодневна карта за зоната Espace Killy. Ние решихме да покараме само във Val-d'Isère. Случихме на страхотно време и удоволствието беше пълно. Качихме се на връх Pointe Du Montet (3488 м.), където буквално онемях от гледката която се разкри пред очите ми.   :) На никой не му се тръгваше и доста се позаседяхме горе.

 

Другата ни разходка беше до зоната Les 3 Vallees. За съжаление в дена, в който трябваше да отидем времето беше меко казано ужасно, гъста мъгла, обилен снеговалеж и много силен вятър. Така, че успяхме да покараме малко в Courchevel. Нямаше как да стигнем до Meribel, тъй като лифтовете, с които трябваше да отидем до там, не работеха заради силния вятър. Общо взето този ден си беше малко мъчение заради времето и определено не бих казала, че успяхме да покараме по пистите както си трябва. 

 

 

П.С. Съжелвям, че няма снимки, ама нещо не мога да се оправя с качването им.   :(

 
Благодаря за инфото макар и от миналата година . Направо ги слагам в списъка 
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Малко встрани от темата, но ако някой има добро място за преспиване в района на Цилертал ще се радвам да го сподели. Ще бъдем мъжка група и търсим отделни стаи в апартамент или къща или направо самостоятелни стаи. С МПС сме и изобщо не държим да сме на пистите.

Връзка към мнение

Малко встрани от темата, но ако някой има добро място за преспиване в района на Цилертал ще се радвам да го сподели. Ще бъдем мъжка група и търсим отделни стаи в апартамент или къща или направо самостоятелни стаи. С МПС сме и изобщо не държим да сме на пистите.

Здравей,

миналата година бяхме тук:

https://www.interchalet.de/detail.cfm?object_code=FIN210&object_name=Gratzerhof

 

И тази година ще повторим. Много приятен апартамент. Близко до кабинковия лифт.Цената за двуспален апартамент е 400 евро.

Връзка към мнение

Кой хотел сте си харесали? И какъв е този самолет до Залцбург, аз така и не намерих нещо от България.

 

 

Спим в хотел Мариета, който не е нищо особено, като изключим милия персонал. Имаме запазена маса в ресторанта, която вече 2ра година е за нас и обед и вечер. Дори ни дават едни и същи стаи, което за моето обичащото традициите семейство, е супер. Тази година собствениците са предали бизнеса на сина си, разбрахме го, защото получихме картичка от него с новината и с покана да ги посетим отново. 

Директни полети няма - децата летят с прекачване във Виена. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За онзи големия хотел ли става въпрос? Аз съм минавал там преди 2 години. Май разбиранията ни за "нищо особено" се разминават драстично :).

 

Благодаря и на mitaka!

Връзка към мнение

Малко встрани от темата, но ако някой има добро място за преспиване в района на Цилертал ще се радвам да го сподели. Ще бъдем мъжка група и търсим отделни стаи в апартамент или къща или направо самостоятелни стаи. С МПС сме и изобщо не държим да сме на пистите.

 Ние спахме 10 дена във Фюген , около 900 евро за двама на полупансион ,  хотела беше 4* , но не ми хареса . Другото е че зоната над Фюген е Ок но за 1-2 дни каране. До другите зони обаче си е далеко по долината . Спомням си че до ледника беше повече от час . В сезона и особено празничните дни има доста коли . Има и влакче , което ги свързва , но не сме го ползвали . Ако не сте ходили в долината страшно ще ви хареса . На ледника , мисля ,особено в сезона , че 1 ден му стига . Ние бяхме началото на март , долу беше около 10 градуса над нулата , а горе направо ми спираше сърцето от студ . Другите зони са страхотни , на мен поне най много ми харесва Цилертал арената . На Майрхофен има една писта Харакири 78 % . Ние я оставихме за друг път  :)

Връзка към мнение

За онзи големия хотел ли става въпрос? 

 

 

Ето този е хотела: http://en.marietta.at

Аз го сравнявам с този https://www.interalpen.com/en/hotel/, който е страхотен, но пистите са далеч и не бяха по нашия вкус. 

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

          Гледам страхотното снежно време навън и си спомням една зима от преди около 10 години. Тъкмо бях открил , че освен работа има и други неща в живота , скитане , минерални бани , които до тогава мислех ,че са само за възрастни хора, болни от тежки хронични заболявания :)  , а почивния ден  не е само първи януари :) .

Както и да е.Разхождахме се по ски пътеката на Боровец   и не щеш ли срещу нас се зададе група от 5-6 немскоговорящи баби на средна възраст около 60-70 години . Жените бяха на ски . Смееха се и се забавляваха и о чудо те не караха , те се учеха да карат придружени от двама ски учители . До този момент винаги си бях мислел , че скиорите и сноубордистите са смахнати и доста странни хора , които намират извратено удоволствие да се подлагат на студа, вятъра , че и да си плащат за това.

 Мина година ,дойде нова зима. Този път се разхождахме над Добринище . Времето беше страхотно . Снегът беше натрупал големи преспи , клоните на дърветата висяха натежали . а чистия въздух , миризмата на влажна гора и слънцето , което си играеше със снежинките и ги караше да искрят бяха просто опияняващи . И навсякъде сложили  едни фургони с едни табелчици , че за 10-15 лв може да си наемеш всичко необходимо за пребиване извинете за каране на ски  ;) .

 Е наехме си . Чувствахме се като тинейджъри на по 10-12 години .Голямо падане и ставане беше , но толкова ни хареса ,че на другия ден бяхме се наредили още преди да отворят фургоните . Опитахме се да си вземем и учител , но младите мъже бяха толкова заети да свалят студентките отиващи към Безбог , че след повече от час се отказахме и тръгнахме да се учим сами. И така и до днес .В началото карахме по дънки и ски под наем , после си взехме втора употреба ски и обувки , а в последствие и наше оборудване   

 Това лирично отклонение е по повод на факта , че в България статистически само 3% от населението карат ски , а в Австрия например само 3% не карат ски .

 Много ми се иска повече от хората четящи тук да опитат . Българите също заслужават да се забавляват. Това  е нещо което не може да се обясни ,то трябва да се изпита. Опияняващото чувство за свобода , природата , гледките , които не могат да се видят от крайната станция на лифта ,адреналина от спускането ,това е нещо ,което не може да се разкаже То трябва да се изживее . И възрастта тук няма никакво значение .

 Малко снимки от началото на 2016г.

  Matrei in Osttirol

post-6465-0-91896900-1483010512_thumb.jpgpost-6465-0-52800700-1483010513_thumb.jpgpost-6465-0-89619400-1483010513_thumb.jpgpost-6465-0-46198600-1483010514_thumb.jpg

ski welt

post-6465-0-99494800-1483010514_thumb.jpgpost-6465-0-47912500-1483010515_thumb.jpgpost-6465-0-29382500-1483010516_thumb.jpgpost-6465-0-98225200-1483010517_thumb.jpg

Kitzbühel . И бирата е друга след ски 

post-6465-0-03597600-1483010524_thumb.jpgpost-6465-0-11915500-1483010534_thumb.jpgpost-6465-0-15589700-1483010536_thumb.jpg

St. Anton am Arlberg

post-6465-0-81889000-1483010542_thumb.jpgpost-6465-0-21531900-1483010544_thumb.jpgpost-6465-0-35197200-1483010546_thumb.jpgpost-6465-0-54695200-1483010548_thumb.jpgpost-6465-0-75411700-1483010550_thumb.jpg

 Понякога кулинарните експерименти не се много удачни

post-6465-0-39636900-1483010551_thumb.jpg

Lech Има маркирани пътеки и за пешеходци

post-6465-0-74602900-1483010551_thumb.jpgpost-6465-0-16685300-1483011205_thumb.jpgpost-6465-0-82616700-1483011205_thumb.jpgpost-6465-0-27210900-1483011207_thumb.jpgpost-6465-0-96183600-1483011208_thumb.jpgpost-6465-0-84941900-1483011209_thumb.jpgpost-6465-0-73821300-1483011210_thumb.jpgpost-6465-0-19485400-1483011211_thumb.jpgpost-6465-0-66189600-1483011211_thumb.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Това не са Алпите  а днес на Пампорово :) .

Много сняг . Почти всичко работи и най важното малко хора и опашки :)

 

attachicon.gifP1120622.JPGattachicon.gifP1120624.JPGattachicon.gifP1120625.JPGattachicon.gifP1120626.JPGattachicon.gifP1120634.JPGattachicon.gifP1120635.JPGattachicon.gifP1120637.JPGattachicon.gifP1120638.JPGattachicon.gifP1120644.JPGattachicon.gifP1120646.JPGattachicon.gifP1120647.JPGattachicon.gifP1120648.JPGattachicon.gifP1120653.JPGattachicon.gifP1120663.JPG

Чудесна зима и много хубави снимки!За съжаление,вече не карам ски,но най-благородно ти "завиждам"за емоциите,които този красив спорт носи!Моля,утре веднъж на пистата и за мен :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

          Гледам страхотното снежно време навън и си спомням една зима от преди около 10 години. Тъкмо бях открил , че освен работа има и други неща в живота , скитане , минерални бани , които до тогава мислех ,че са само за възрастни хора, болни от тежки хронични заболявания :)  , а почивния ден  не е само първи януари :) .

Както и да е.Разхождахме се по ски пътеката на Боровец   и не щеш ли срещу нас се зададе група от 5-6 немскоговорящи баби на средна възраст около 60-70 години . Жените бяха на ски . Смееха се и се забавляваха и о чудо те не караха , те се учеха да карат придружени от двама ски учители . До този момент винаги си бях мислел , че скиорите и сноубордистите са смахнати и доста странни хора , които намират извратено удоволствие да се подлагат на студа, вятъра , че и да си плащат за това.

 Мина година ,дойде нова зима. Този път се разхождахме над Добринище . Времето беше страхотно . Снегът беше натрупал големи преспи , клоните на дърветата висяха натежали . а чистия въздух , миризмата на влажна гора и слънцето , което си играеше със снежинките и ги караше да искрят бяха просто опияняващи . И навсякъде сложили  едни фургони с едни табелчици , че за 10-15 лв може да си наемеш всичко необходимо за пребиване извинете за каране на ски  ;) .

 Е наехме си . Чувствахме се като тинейджъри на по 10-12 години .Голямо падане и ставане беше , но толкова ни хареса ,че на другия ден бяхме се наредили още преди да отворят фургоните . Опитахме се да си вземем и учител , но младите мъже бяха толкова заети да свалят студентките отиващи към Безбог , че след повече от час се отказахме и тръгнахме да се учим сами. И така и до днес .В началото карахме по дънки и ски под наем , после си взехме втора употреба ски и обувки , а в последствие и наше оборудване   

 Това лирично отклонение е по повод на факта , че в България статистически само 3% от населението карат ски , а в Австрия например само 3% не карат ски .

 Много ми се иска повече от хората четящи тук да опитат . Българите също заслужават да се забавляват. Това  е нещо което не може да се обясни ,то трябва да се изпита. Опияняващото чувство за свобода , природата , гледките , които не могат да се видят от крайната станция на лифта ,адреналина от спускането ,това е нещо ,което не може да се разкаже То трябва да се изживее . И възрастта тук няма никакво значение .

Като скиор много ми се иска да те подкрепя в частта за възрастта,обаче не мога.За първи път се качих на ски на 16.Да си призная честно,такова падане беше докато се науча да карам прилично,че на никой над 30 не му препоръчвам да пробва :)

Трябва да си или много млад или с добра физическа подготовка, тепърва да почнеш да се учиш.Но съм съгласна,че емоцията е несравнима и си заслужава.А понеже не си падам особено по студа и вятъра,най-обичам да карам в края на сезона,когато все още има сняг,но времето е далеч по-приятно.

Наслаждавай се на Пампорово и приятно каране :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Като скиор много ми се иска да те подкрепя в частта за възрастта,обаче не мога.За първи път се качих на ски на 16.Да си призная честно,такова падане беше докато се науча да карам прилично,че на никой над 30 не му препоръчвам да пробва :)

Трябва да си или много млад или с добра физическа подготовка, тепърва да почнеш да се учиш.Но съм съгласна,че емоцията е несравнима и си заслужава.А понеже не си падам особено по студа и вятъра,най-обичам да карам в края на сезона,когато все още има сняг,но времето е далеч по-приятно.

Наслаждавай се на Пампорово и приятно каране :)

 Благодаря Мари , затова харесвам Австрия . Голямата част от скиорите са по-големи от мен и това допълнително ме кара да се чувствувам страхотно . А за студа и  вятъра си има дрехи  :P . Е когато и да решиш да караш ти пожелавам страхотно изкарване !!

Аз и надявам се и други ще се включат ще продължаваме да дразним , та дано повечко хора се престрашат. :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

 Аз и надявам се и други ще се включат ще продължаваме да дразним , та дано повечко хора се престрашат. :)

 

 

Страхотни постове си пуснал! 

Много е жалко, че хората в България не спортуват, наистина. Аз се качих за първи път на ски на 6 години, децата ми на по 3-4 още, но със ски учител. Гадини... сега карат по-добре от мен.  :mellow:

Ските са едно от малкото неща, които обичам на зимата, не ми пука какво е времето, карала съм и при -20 даже. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

И аз да си кажа. Качих се на ски на 25 на Мечи чал. На третия ден се спуснах до долната станция. Много ми хареса. Мислех, че ще карам до към 40. След това не си представях хоризонта. Сега съм на 47 и съм пропуснала само, когато бях на 30, когато родих малкия си син. Всички караме, големия го качих на 6,  малкия - на 3.  В Австрия сме били на Мьолталер Глетчер, Сент Йохансон, Герлитцен. Но с оглед новите магелански пътувания до други места, ските в чужбина останаха назад. Там наистина има доста възрастни хора, които карат ски. Има сериозно намаление на картите за пенсионери. Има и различни редукции на цените и за качеството, което получаваш, си заслужава. Без опашки, с идеално обработени писти, с цени на пистите, както в курорта под зоната.

На 17.12.2016 беше откриването на сезона на Боровец. Картата беше 5 лв. Имаше много възрастни скиори, вкл. и пенсионери, които за съжаление не могат да си позволят карта от 58лв. на ден.

Утре Боровец?

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Да попитам нещо странично, но все пак по темата. Има ли някъде по Австрийско специални писти за ски бягане и съответно хотели, които предлагат необходимото оборудване /писалки и т.н./? За мен ски бягането е идеален вариант едновременно за разходка, спорт и забавление. За съжаление скоро не съм го практикувал, но никога не е късно да си възстановя формата ;)

Редактирано от Hayasko
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Има ли някой свободен през работните дни, който има желание да кара ски? Аз не обичам да карам през уикенда в навалицата и си търся дружка/и. :)

Иначе алите не случайно са известни - страхотно обработени писти (без камъчета, които да дерат ските), нормални цени навсякъде (високи спрямо нашия стандарт, но по-евтини от Боровец). Пожелавам на всеки скиор да има възможността поне веднъж да кара в алпите.

Относно възрастта - има писти за всички. Не е нужно да се пускате по червените и черни писти. Важно е да ви е кеф!

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Да попитам нещо странично, но все пак по темата. Има ли някъде по Австрийско специални писти за ски бягане и съответно хотели, които предлагат необходимото оборудване /писалки и т.н./? За мен ски бягането е идеален вариант едновременно за разходка, спорт и забавление. За съжаление скоро не съм го практикувал, но никога не е късно да си възстановя формата ;)

Има почти навсякъде и много се практикува и от млади и от стари . Хората наистина се поддържат . Просто си избери район . За оборудване не знам .но би трябвало . Ние практикуваме алпийски и си ги носим с кола ,затова не мога да съм много конкретен, но навсякъде буквално навсякъде сме виждали хора които бягат. Почти толкова са колкото и другите скиори .Обикновено са долу в ниското . Мисля че в сайта на съответния район има и тези маршрути .Ето един много полезен портал .

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Утре тръгвам за Зьолден.

Ще пиша след няколко дни повече подробности.

Редактирано от mitaka
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Утре тръгвам за Зьолден.

Ще пиша след няколко дни повече подробности.

   Страхотно място . Ние бяхме преди три години в долината . Спахме във Vent , 3 дни карахме на Зьолден и  3 дни на Obergurgl. 

На второто място повече ни хареса затова и ти пиша да не го изпуснете .  Сравнително близо е и замъка Нощващейн ,Та ако решите за почивка може да го навестите . Разбира се напролет е по-красив , но пък сте в района. 

 Разбира се вкусове всякакви така че само информативно го приеми.

       Примерно на нас Ишгъл въобще не ни хареса , ако ходим  отново в долината  Paznauntal бихме се пързаляли отново в  Wirl ,  Kappl или See .

    Весело изкарване и чакаме снимки и подробности !  :)

Връзка към мнение

Да попитам нещо странично, но все пак по темата. Има ли някъде по Австрийско специални писти за ски бягане и съответно хотели, които предлагат необходимото оборудване /писалки и т.н./? За мен ски бягането е идеален вариант едновременно за разходка, спорт и забавление. За съжаление скоро не съм го практикувал, но никога не е късно да си възстановя формата ;)

Както колегата каза, има почти навсякъде а по ски гардеробите има всичко. В Бад Клайнкирхайм имаше доста солидно и запомнящо се място за бягане, на което почти постоянно имаше хора. Солидно разбирай според моите виждания - стадион :).

   Страхотно място . Ние бяхме преди три години в долината . Спахме във Vent , 3 дни карахме на Зьолден и  3 дни на Obergurgl. 

На второто място повече ни хареса затова и ти пиша да не го изпуснете .  Сравнително близо е и замъка Нощващейн ,Та ако решите за почивка може да го навестите . Разбира се напролет е по-красив , но пък сте в района. 

 Разбира се вкусове всякакви така че само информативно го приеми.

       Примерно на нас Ишгъл въобще не ни хареса , ако ходим  отново в долината  Paznauntal бихме се пързаляли отново в  Wirl ,  Kappl или See .

    Весело изкарване и чакаме снимки и подробности !  :)

Ишгъл навсякъде го рекламират като място за купон и предимно ходят "младоци". Старите кучета не сме за такива приключения вече :).

 

Аз търся в момента място за спане в района Кицбюел - Бриксентал, харесал съм ги за тази година. Като ги гледам една седмица ще ми стигне да ги обиколя.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 

Ишгъл навсякъде го рекламират като място за купон и предимно ходят "младоци". Старите кучета не сме за такива приключения вече :).

 

Аз търся в момента място за спане в района Кицбюел - Бриксентал, харесал съм ги за тази година. Като ги гледам една седмица ще ми стигне да ги обиколя.

 Ние бяхме тук . Много сме доволни . Просторни апартаменти с всичко необходимо . И цената беше добра тогава . Опс май бая са я понадули в момента Ние платихме 5 нощувки 395 евра.

Връзка към мнение

Все пак тръгвам да карам ски, но може и да посетя Нощващейн, защото преди два месеца ми оперираха минискуса и незнам как ще се реагира крака ми на натоварването.

Ние ще спим в Sautens и ще обикаляме няколко ски региона.

Редактирано от mitaka
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

С малко закъснение пиша, но след почивката имах толкова работа, че не ми остава време.

Върнах се с зареден с много положителни емоции и адреналин. Най-важното е, че кракът ми издържа на натоварването.

Крахме ски в няколко долини, като най-известните курорти на които бяхме са:

Sölden, Ischgl, Kühtai, Obergurgl - Hochgurgl,Pitztaler Gletscher - Rifflsee / Pitztal.

За състояние на писти, влекове, организация няма да споменавам, тъй като всеки знае или е чувал на  какво ниво са.

Единствено на Kühtai може да си купиш полудневна сутрешна карта.В останалите курорти цената на картата намалява на всеки час. Лично на мен най-много ми хареса Pitztaler Gletscher. Там карах и на най-дългата писта 4.2 км, и си пих биричката в кафето на върха на гледчера(3440м). Sölden, Ischgl са много популярни курорти и има прекалено много хора. В Sölden се спусках и по пистата, на която се открива всяка година световната купа по ски.

 

post-587-0-06517800-1487072925_thumb.jpg

post-587-0-91692700-1487072926_thumb.jpg

post-587-0-06012700-1487072929_thumb.jpg

post-587-0-07264800-1487072993_thumb.png

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...

Записвам се в темата за обмен на мнения. До сега посетени: Kronplatz (3 пъти, жена ми много го харесва, а и аз), Alta Badia, Ski amade, Zillertal вкл. Hintertux. През идващия сезон ще атакуваме Ischgl + Serfaus-Fiss-Ladis. Правим организация за 12-15 човека и понеже задължително се иска голяма дневна с кухня за вечерния купон, положението с настаняването е общо взето зор. За мен най-добре организираният сайт за шалета е този.

Веднъж на сезон из Алпите не ми стига, но групата обикновено не може повече. Така че, ако има и други ентусиасти като мен, можем да направим алтернативна група. Австрия/Италия, без значение. Дори и западна Швейцария, из Граубюнден например. По-далече като че ли не ми се пътува, въпреки че напоследък само във Франция се изсипва редовно и по много сняг. Не държа на "лукс" (кой както и да го разбрира), но и не ми се пребивава в нещо с обзавеждане от преди 30г.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.