Прескочи до съдържание

Пътешествие до Малдивите


supreme86

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

От няколко дни започнах усилено да чета по темата за пътешествие до Малдивите. Искам да организирам пътуване до там през декември или януари. Прочетох доста коментари по темата, както и насоки за търсене на най-евтини варианти. Като цяло искам да съм в 5 звезден хотел, all inclusive, 9 дни с включени трансфери и т.н, за да няма изненади. От разглеждането на всякакви видове оферти, стигнах до 2 хотела, който смятам, че са на добра цена за мен:

 

Kurumba Maldives

Diamonds Thudufushi Beach and Water Villas

 

За сега най-евтини цени, който съм намерил са в holidaycheck.de за 10-19.12.

 

След краткото инфо, сега към въпросите. Най-вече търся съвети за места, на които евентуално бих намерил по-добри цени. Други начини да търся оферти освен през големите туроператори. Също така ми прави впечатление, че по всички оферти пише 9 нощувки, но еданта ти минава в самолета. Освен това ако някой е бил по тези места или други подобни хотели, ще се радвам да сподели впечатления, съвети и т.н.

 

Също ще се радвам да чуя мнения относно локацията, датите, нощувките и всичко останало. Това ми е първата почивка на остров и за съжаление все още съм гол и бос. Изчетох темите за малдижите във форума, но все пак си мисля, че има още какво да разбера :)

 

Ще чакам отговори!

 

Поздрави,

 

Връзка към мнение

Ако си прочел писанията във форума, знаеш, че за билет повече от 400 евро, освен в пика на сезона, е разхищение да платиш.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Kurumba e много добър ризорт, но до колкото знам се намира близо до летището в Мале и постоянно минават самолети над ризорта.Погледни за хотели в големите немски туроператори - dertour , its и т.н. ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте,

 

Благодаря за отговорите!

 

Като общ отговор и питане, стигнах до тези два хотела от немските туроператори. Там полета е включен към пакета. Незнам при тях ако гледам само за хотел, дали не излиза по скъпичко. За тези два хотела полета е с оман еър, на сайт-а им цената на билета е 500 евро, но предполагам в пакета ми е по-евтин.

 

За Курумба видях, че е до летището, но повечето хора казват, че не било проблем, даже било по-скоро забавно. Не са им пречили шумувете.

 

Разгледах из немските туроператори много други хотели, но като цена качество тези двата ми се откроиха най-много. Та исках и освен всичко друго, ако някой има впечатления и опит с някой хубав хотел, където за 8-9 дена ще ми излезе около 5000 евро със полета и ол инклузив, ще съм благодарен да сподели.

 

Иначе се опитах да сглобя и нещо сам, но чесно казано ми се струва, че ще е доста по-скъпо. Трудно намирам из боокинг ол инклузив (не че няма, но е за 30% от хотелите), после има всякакви такси, трансфер и т.н и ми се струва, че няма да спестя много, а най-накрая да не взема да се издъня някъде..

 

Ще се радвам на още коментари :) 

Връзка към мнение

Booking май не е най-подходящото място за ол инклузив. За такива си мисля, че туроператорите са най-добре, колкото и да ги ненавиждам :) Пробвай или на сайта на въпросния хотел или в туроператорските сайтове, аз лично съм срещал оферти и само за хотели, без самолетен билет включен и нищо друго. 

 

Алтернативно, ако намериш ниска цена в букинг, може да пратиш имейл на хотела да ги питаш колко доплащане ще искат за ол инклузив. 

Връзка към мнение

Aз когато резервирах, беше преди 7 години, тогава си контактувах директно с курортите, поне 2/3 от тях ми отказаха overwater bungalow с дете, явно някаква политика и така сами се отсяха. Тогава имаше добри оферти от немските туроператори, но всичко беше заето за тази(нещо като твоята) категория курорти. Накрая избрахме Mirihi, full board, нямаха по принцип all inclusive, но това не е толкова фатално, може винаги да си го калкулираш приблизително.

Връзка към мнение

На много от хотелите в сайтовете им пише че за бунгалата, които са над водата дете под колко години не се допуска за настаняване :) Със сигурност имат някакви съображения

Връзка към мнение

Да, опитах да намеря само хотел в туроператорите, но разликата ми седи м/у 500 и 700 евро общо за двамата като така изключвам самолетни билети и трансфери до хотела. Малко ме съмнява с тази сума да уредя билети и трансфери за двамата. То към нея ще се добави и маршрута София - Германия, който го няма в офертата на туроператорите, но като гледам най-много да изляза на равно.

 

Гледах и оферти на сайтовете на хотелите. Всички пишат, че имат яки промоции за ранно записване и какво ли не, но като направя същия пакет като при туроператорите ми излиза към 1000 евро отгоре.. та затова не съм им писал, защото ме съмнява да направят такава отстъпка. Ако някой е успях да изклати хотел толкова пари сигурно ще ме убеди да пробвам. Иначе за бунгала над водата изобщо не гледам.. там при 5 звездните хотели нещата са скандални като цени, поне за мен. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Травеолани

Ето едно ревю на хотел на Малдивите от една бразилска блогърка: http://www.packingmysuitcase.com/2014/07/23/hotel-review-diamonds-thudufushi-maldives/

Връзка към мнение

Ако някой няма претенции за хотел 5 звезди на Малдивите и иска да си прекара много хубаво и относително евтино бих препоръчал следната агенция https://www.explore.co.uk/holidays/maldives-adventure-cruise

 

Това е 7 дневно пътуване с малък кораб, като спането и яденето за 7 дни става на борда и е включено в цената. Една моя позната беше хванала преди 2 години на промоция това пътуване и плати за една седмица 800 евро плюс самолетния билет до Малдивите.

 

Корабчето е за 8 души пасажери и 6 души екипаж.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да, това ревю може би ми накланя везните към този хотел :) Доста е подробно и хубаво, чак се чудя дали хотела не е платил за него :) 

 

Ами горе долу най-добрата цена която намирам за декември е около 5000 евро ол иклузив + полети от Мюнхен и трансфер. Общо взето ще трябва само да стигна до Мюнхен. Това е за 9 нощувки, като едната е в самолета.. Някой който е ходил в подобен хотел или има познания по темата, как ви се струва цената?

Връзка към мнение
Травеолани

Да, това ревю може би ми накланя везните към този хотел :) Доста е подробно и хубаво, чак се чудя дали хотела не е платил за него :)

?

Ако имаш предвид ревюто от линка, който пуснах, мисля че не са платили. Ако са, обикновено го пише в поста в началото или края, тук нищо не пише. А и хотелите рядко работят с новоизлюпени блогъри (поста е писан, когато блога й беше на 3 месеца).

 

:)

Редактирано от Травеолани
Връзка към мнение

Съгласен съм за блога и аз мисля, че си е реално. Просто си мисля, че даже някой да си плати за ревю, няма да го напишат толкова хубаво. Ако го избера този хотел се надявам наистина да е така. Мерси за линка, полезен беше.

Относно този сайт за сърф, някъде из магеланци също бях чел, че за сърфисти има яки отстъпки. Само в момента офертите за малдивите са под и над моя бюджет :( хубавите хотели лягат по 2000 евро отгоре на двата, за които първо писах, а евтините са с доста по-лоши ревюта. Със сигурност ще го имам предвид този сайт за бъдещи такива екскурзии, определено може да се намери нещо там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хвърляй поглед и на 4 звездните хотели . Не са за подценяване .При еднаква цена на 4 и 5 звезди помисли за качеството на 5 звездния. Когато избереш хотел провери цената на full board .Разликата е само в напитките и колкото и да са скъпи за седмица трудно надхвърлят 350 usd за двама .На място винаги можеш да доплатиш за all inclusive .Колкото и малки да са островите има по-хубави и по-лоши вили . Виж мненията в trip advisor винаги се намира tip за различните вили. Билетите за самолет ако държиш от София да са на един билет следи цените на Аерофлот, Катарците, Турците в този ред .

Редактирано от Mitko
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Хвърляй поглед и на 4 звездните хотели . Не са за подценяване .При еднаква цена на 4 и 5 звезди помисли за качеството на 5 звездния.

Ако действително премислиш и се навиеш за 4-звезден резорт, горещо ти препоръчвам този - http://www.adaaran.com/clubrannalhi/Ние бяхме там в края на октомври и островът е приказно красив. В момента имат промоция 20% Off за декември - провери най-добре цените дали са ти ок. На ол инклузив бяхме и храната беше отлична. Резервирах го през booking, но може и директно да ги контактнеш. Трансферът беше приличен като цена - мисля около 125 или 130$ на човек двупосочен от летището. 

Ето и снимки от острова - http://magelanci.com/gallery/album/514-maldives/

:)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Хей,

 

Бях сега април месец в Малдивите на гости на една приятелка от там. Тя работи в туристическа агенция с японци и ни уреди безплатен престой на остров Велиганду (бял пясък), беше невероятно преживяване.

Не съм плащала за нищо, но мисля, че водните вилички са между 400-600 долара на вечер.

За водният самолет съ'о не знам, но ни возиха като вип хахахааха голям смях.

Все пак,  тъй като има познати тук там мога да ти дам нейни контакти евентуално.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей Hoshi,

 

Ще се радвам да ми дадеш някакви контакти и повече инфо. Винаги е добре да се разгледат и нови опции. Все още нищо не съм решил освен, че почнах да гледам и 4 звездни хотели, тъй като се размислих след поста на Виолета :)

Връзка към мнение

Хвърляй поглед и на 4 звездните хотели . Не са за подценяване ..

 

Мисля, че и 3-звездните не са изхвърляне, въпреки че не е евтиния и 3-те звезди. Попаднах на на това http://www.rihivelimaldives.com/gallery/

Отзиви може да се видят в трипа и букинг (тарамбукинг), дооста положителни

Френски собственици, френска схема, можеш да избираш изрхранването, а не си директно натоварен с АI.

Доколкото чета те са въвели първи на Малдивите схемата No news, No shoes.

Скъпият трансфер може да се финтира с местно фери от Мале до Маафуши. Намерих инфо за едни юнаци, които от Маафуши до курорта правят трансфер по всяко време на деня за по 20-на долара на калпак.

По-скоро това е оферта за независими пътуващи търсещи по-натурални места, бягащи от АI и излишни безумни набутвания като за трансфери и др. За supreme86 не знам дали това е оферта, но за някои други може да е, та за това споделям малко мои човъркания по темата :)

Редактирано от Двуцветко
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.