Прескочи до съдържание

Актуално София-Ниш


Препоръчани мнения

преди 9 минути , Zdravko Nestorov каза:

За жалост и ние също сме на Калотина сега. Колоната е около 11 километра и вече чакаме около 1 час и ни остават още 5 километра...

Аз малко по-горе в тази тема предупредих за това, че едната митническа смяна предава на другата между 7 и 8, а от 8 до 9 сърбите се сменят.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
На 2.09.2022 г. в 20:40, Lindt каза:

Аз малко по-горе в тази тема предупредих за това, че едната митническа смяна предава на другата между 7 и 8, а от 8 до 9 сърбите се сменят.

 

Най-малкият проблем са смените, периодът е такъв. Бях предупредил да се мине през Стрезимировци, ама карай...

Връзка към мнение

Преди 2 седмици на отиване към Швейцария минахме през Стрезимировци и не сме чакали повече от 30 минути. При връщането си минахме през Калотина, т.к. няма почти никакъв трафик и гледката от Българската страна с чакащи за влизане в Сърбия беше ужасяваща.

Връзка към мнение
преди 6 часа, Duke каза:

Най-малкият проблем са смените, периодът е такъв. Бях предупредил да се мине през Стрезимировци, ама карай...

Ами за празниците, на натоварена граница, на час от София да отидеш навреме за смените е малко като сам да си просиш боя и да внимаваш да не изпуснеш част от него. 

Здраве да е, сигурно са стигнали и вече забравили. След 10-ти предполагам ще се успокоят вече нещата.

Връзка към мнение

Здравейте!  Някой да има актуална информация дали на границата при   Калотина в посока Сърбия е все още затруднено преминаването или вече е по-нормално положението?

Връзка към мнение
На 8.09.2022 г. в 15:32, Veselin Petkov каза:

Здравейте!  Някой да има актуална информация дали на границата при   Калотина в посока Сърбия е все още затруднено преминаването или вече е по-нормално положението?

Днес минахме границата в посока България, няма задръстване и в двете посоки. 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте. С малко закъснение, но все пак исках да дам и моите 50 ст. по темата. Надявам се информацията да бъде полезна за пътуващите занапред 🙂 

 

Описанието по-долу е свързано с нашето изживяване в началото на Септември (2-3 и 10-11). Най-важната информация е, че митническата смяна предава на другата между 19:00 и 20:00 (от Българска страна) и 20:00 и 21:00 (от Сръбска страна). Часовете са в БЪЛГРАСКАТА часова зона. Тази информация е изключително важна, тъй като стигнете ли около 19:00 часа на границата, ще хванете почти сигурно смяната и от Българска и от Сръбска страна, което си е допълнително чакане. За жалост, никъде не бях успял да намеря точно тази информация преди пътуването, а просто че има смяна от 19:00 до 20:00, без повече подробности. Съветът ми е - опитайте се да сте там около 18:00 (17:30 за предпочитане) или след 21:00 (21:30 за предпочитане) - със сигурност ще спесите някакво време.

 

Второто най-важно нещо е, че трафикът в началото на Септември е винаги доста натоварен и все още хората пътуват интензивно в двете посоки. За сравнение при връщането ни към България на 10-ти Септември, нещата бяха в пъти по-спокойни. 

 

Третият още по-важен фактор е пътят до това КПП - той е просто отвратителен, като голяма част от последния участък (около 15-20 км) е най-новата част от строящата се магистрала, който обаче не е отворен. Поради тази причина коли и камиони са в една и съща лента в продължение на над 15 км, което създава още по-неприятни задръствания. Чак в последните 1-2 км колоната се разделя на коли и камиони и нещата стават доста по-приятни.

 

Тъй като нашата програма за преминаване на границата не можеше да претърпи много промени (наложи се да работим до по-късно, отколкото бяхме планували), ние стигнахме на границата около 19:00 часа на 02.09.2022 и ни бяха нужни около 4 часа (3:30 часа да минем от Българска страна и още 0:30 часа от Сръбска). От там нататък, всичко беше песен, използвайки приложението BorderWatcher - благодарим ти @ivan69 (приближавайки съответната граница, преглеждахме какви варианти имаме и избирахме най-спокойния). Преминаването на останалите граници беше много лесно и не отне повече от 20 минути, в зависимост от проверките.

 

Разбира се на границата Сърбия-България отново чакахме, въпреки че коли почти нямаше (около 22:00 часа на 10.09.2022). От Сръбска страна ни отне точно 10 минути, а от Бълграска - 50, а бяхме 10-та кола... На нашата граница винаги е доста тегаво, особено ако уцелиш от по-бавните гишета или по-нахалните хора 😄 

 

Колкото и да се опиташ да спазиш всички препоръки винаги има нещо неясно, или нещо, изникващо в последния момент. Важното е, че се завърнахме живи и здрави, пътуването беше невероятно и всичко се забравя бързо. Надявам се да съм бил полезен на пътуващите занапред 🙂 

 

Специални благодарности на всички за страхотните съвети и мнения - @Lindt, @Duke, @П.Кръстев - бяха изключително полезни.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 9 месеца по-късно ...
преди 12 часа, Victoria каза:

Как е пътят от Калотина към София в момента?

Преди няколко дни слушах с половин ухо разговор, че бил много зле. 

Имаше една ФБ група за Калотина-Градина, потърси я за най-актуална информация в реално време.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Във форума за стройтелство също може да се търси актуално информация за състоянието
https://www.skyscrapercity.com/threads/a6-europe-highway-Магистрала-Европа-38-km-com-25-km-u-c-of-63-km-ttl.1517032/page-527

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Днес се прибрахме от Сърбия и ползвахме арр-а Border watch, който показва на различните граници колко чакат хората. Шофьорите пускат инфо в реално време колко са чакали и колко коли е имало пред тях:

2042546439_Screenshot_20230806_230555_MessengerLite.jpg.6ac049357bcf7f6f5aabe9efcc19f040.jpg

Явно още е ново приложение, защото няма много коментари, но на нас ни свърши работа. Прибрахме се през Стрезимировци и минахме само за 20 мин., но пътят преди Сръбската граница е черен и с много дупки.

  • Харесвам 9
Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...

От 23-март устройва ли те? Снимката е на посоката Срб-НРБ. 4 гишета работеха на нашия пункт, чакане "час и 30" по спомен. Ама беше в седмицата с настъпващия католически великден. Сега би трябвало да е спокойно, поне според някои уеб-камери.

IMG_6451.jpg

  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Колегата от Македония дойде в понеделник. Каза, че  от Скопие до София (Дървеница) 4,5 ч. На границата 45 ми и после яко задръстване в София. 😞

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.