Прескочи до съдържание

Карта за регионален транспорт в Ломбардия


bonboneva

Препоръчани мнения

Здравейте!

Възхищавам се на това, колко много сте запознати с транспорта в Италия... Много се надявам да можете да ми помогнете.

За тридневния ни престой в Милано и района /по възможност ще обиколим Бергамо, езерото Комо и Верона/ възнамерявам да купя три-дневна карта за целия обществен транспорт в област Ломбардия.  Проблемът е, че границата на Ломбардия е на Гарда. Верона се явява съвсем близо, но е извън обсега на картата.

Как бих могла да комбинирам картата с билет? Не е удобно да купувам онлайн билети, защото нямам идея кога ще пристигне влака от Милано в Гарда и обратно от Верона в Гарда.

Дали е възможно да си купя карта още на гарата в Бергамо? И после двупосочни билети от гарата в Милано?

Надявам се, че сте схванали проблема ми...

Благодаря предварително!


И още нещо ...  някой дали знае да има дневни карти само за влаковете, понеже ще пътуваме предимно с влак?


Още един въпрос: Някой знае ли нещо за тези карти, кои влакове включват. Никога не съм пътувала с влак в чужбина и ми е притеснено дали ще се справим  :(

Връзка към мнение

За картите нищо не знам. Но билети можеш да си купиш от всяка гара. Тези за бързите влакове са с фиксирани дата и час. За регионалните пак от автомата си избираш дата и час, но това, което се принтира, важи за няколко седмици напред и затова трябва да се валидира на едни малки машинки преди качването във влака.

Връзка към мнение

 

 

...трябва да се валидира на едни малки машинки преди качването във влака.

ОФФ:

не знам как става, но този момент с италианските влакове и метрото (в друг град) често го пропускам  :blush: , та да попитам какви са санкциите в италианските влакове за моя случай.

Връзка към мнение

Глобите няма кой да ти каже точно какви са.Нас са ни пропускали(прощавали) когато ни видят с деца,но и са ни глобявали.Но винаги сме се"валидирали" на жълтите машинки на пероните.Глобявали са ни защото сме платили за "регионален" ,а използваме "бърз" влак.За сведение Модена-Болоня глобата ни беше 36 евро за 2 възрастни+ 2 деца.Отделно билетите.Така ,че не е малко.С повечко  внимание,питане може спокойно да се намери билет на нормална цена,стига да ви устройва часа и деня.

Връзка към мнение

 

За тридневния ни престой в Милано и района /по възможност ще обиколим Бергамо, езерото Комо и Верона/ възнамерявам да купя три-дневна карта за целия обществен транспорт в област Ломбардия.  

Картата важи само за регионалните влакове, а те не са скъпи. Прецени дали си заслужава. Ние доста попътувахме в този район и колкото и да го смятах - без карта ни излезе по-изгодно.

За пътуването до Верона не мога да помогна - тогава и аз си задавах същия въпрос, но т.к. картата отпадна като вариант, въпросът ми си остана без отговор.  ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Картата за три дни струва 32,50 евро. Надявам се да я ползвам от Бергамо до Милано и обратно, от Милано до Варена и обратно и от Милано до Верона и обратно. Освен това пише, че включва и целия обществен транспорт, което значи, че и в Милано може да се ползва за метро например.

 

Предполагам, че би излязло доста по-изгодно с нея. Притеснението ми е да не се качим на влак, който не е включен в картата. Освен това остава и въпросът с Верона...

Пиша от два дни на няколко имейла, но никой не ми е дал ясен отговор. На едното от писмата ми обясниха, че картата важи до Гарда и след това трябва да си купя билет. Но от къде и как не знам.

Някой знае ли как да различа регионалните влакове?

Връзка към мнение

няколко пъти съм виждал да глобяват туристи за невалидирани билети с влак regionale, мисля беше по 50 евро на човек

така че по-добре не пренебрегвайте валидирането на билетите

 

 

регионалните изглеждат така

 

Craig-Martin-04-Italian-train.jpg

 

а бързите

 

Italian-train-Eurostar-Frecciarossa-300x

 

 

трудно ще ги сбъркаш  :lol:

 

иначе на разписанието пред регионалните пише R

на другите IC или Freccia

Редактирано от bad kid
Връзка към мнение

Добре, но как да открием разликата между бърз и регионален влак?

 

Сайтът на железниците. Пробвай  примерни маршрути и ще видиш, че на всеки влак пише какъв е: регионален, Intercity или Freccia.

 

Ако картата е само за Ломбардия, забрави за Верона. Верона е във Венето. Има нещо друго, в Ломбардия има и други интересни места. Наример Павия и Кремона. Като разцъкаш в трениталия, ще видиш цените на отделните влакове. Тази карта може да не излиза изгодно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, разбирам, че цените за различните влакове са различни. Исках да знам как да различим влаковете на място. Да речем, че си купя такава карта още на гарата в Бергамо след кацането. Как да знам на кои влакове да се качим?

Връзка към мнение

В разписанието са написани кой какъв е. Т.е. примерно този в 8:30 regionale. На коловоза в номера на влака също трябва да го има, примерно R 815, но съм забравил вече. Не е голяма философия  :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Би трябвало да можеш да си купиш билет от Гарда до Верона предварително, те важат един месец, но ще трябва да слезеш на гарата бързо да го валидираш... Направо си го валидираш в началото и толкова. Или да караш без билет и да чакаш ако мине кондуктор да те таксува  :)

Всъщност ако е само по едно отиване и връщане на ден с регионални влакове, няма да видиш голяма изгода в паса, те са евтини...

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Освен това има RV ( regionale veloce) - демек бърз регионален, съветвам те да ползваш тях ако имаш избор. Веднъж се возих с обиновен регионален, нямаше климатик( при 30+ градуса ) , спира на всяка кермидка и бели в него освен нас нямаше.

Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.