Прескочи до съдържание

С кола в Италия за 10 дни.


П.Кръстев

Препоръчани мнения

Няма тема за новини и въпроси за Италия и ще пиша тук.

 

Въпреки че горивата не са на максимални цени от преди години в Италия не си поплюват.

В момента разликата в цената на глривото бензин-дизел между бензиностанция в населено място и по платените им магистрали е около 30 цента! Отделно на места има деа вида колонки с малък надпис self и serv, ако не видите къде спирате може да платите още 3-4 цента на литър.

Преди 3 дни по магистралите им видях бензин 98-99-100 от хубавия за по 2,04-2,08 евро за литър.

Та излизане от магистралата за зареждане се отплаща с 12-15 евро на резервоар.

 

Определено е така, още Септември между различните населени места и локацията имаше разлики от 30-40 цента на литър за дизела.

Връзка към мнение
  • 4 години по-късно ...

Здравейте Магеланци! Знам че темата е стара, но искам малко съвети.

След застоя от този ужасен вирус, тази есен в началото на септември планираме и ние (Аз, мъжа ми и 15 годишна тийнка) обиколка на северна Италия с кола. 10 дена със сигурност, без да включвам връщането, него ще го решим в движение.

Планирам: София - Загреб - Лаго ди Гарда - Милано - Флоренция.

Това са нощувките.

На път от Загреб ще видим и Венеция за 5,6  часа, Щерката иска, ако желае да я разглежда обстойно да отиде някой ден самостоятелно :)

Лаго Ди Гарда, заради Гарда Ленд,

Въпрос едно?  Там (Гарда Лен) ние ще я зарежем за цял ден и търсим винарни наоколо малки китни места където мъжа ми да може да се наслади на виното, а аз някак ще прибирам колата после.

Втория ден ще посетим Верона.

После поемаме към Милано, ще спим извън центъра заради паркирането, ще покажем основните неща на щерката, а и аз (колкото и да не е харесван тук) в Милано съм влюбена.

След първата нощувка в Милано ще отидем до Беладжио на Комо с колата и от там с корабче каквото можем да видим и ни стигне време.

Пак се връщаме до Милано,

Следващия ден ще отделим на Бергамо, пак с кола до новия град и там с фоникуляра. Ще остане евентуално и време да покажем кулите Боско на щерката.

Тук идва големия въпрос номер 2 на който нямам отговор: мъжа ми е футболен фен и след като беше на мач на Сан Сиро иска да види и стадиона на Ювентус в Торино. Няма да гледа мач. Постижимо ли е Милано - Торино - разглеждане на стадиона, без да разглеждаме града и после до Флоренция за един ден. Дали ще ни стигне времето? Или да предвидя нощувка в Торино.

После ми е малко по ясно за Флоренция, там предвиждам 3 или 4 нощувки. Ще отидем и до Пиза и до Лука извън магистралните пътища и ще разгледаме малко по спокойно Флоренция.

Въпрос номер 3: приемам всякакви съвети за винарни отново. Ако ще да са малки, големи няма значение.

Връщането ще решим дали да видими Триест или Риека и дали да спим в Белград, ще имаме време.

 

 

 

 

Връзка към мнение

Планът изглежда доста разхвърлян и непостижим за времето което сте отделили, поради което предлагам първо сама за себе си да опиташ да направиш примерен график на пътуването, а ние после ще коригираме...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

План има

ден 1: София - Загреб 800км.

ден 2 : Загреб - Венеция - паркиране на колата около 11-12 часа. Пеша до Сан Марко с минаване през моста Риалто. Връщане с вапоретка по Канале Гранде.  Стигане до Лаго ди Гарда около 8 вечерта.

ден 3: Гарда Ленд за дъщерята за нас винарна (винарни)?

ден 4: Рано, рано към Верона, към 17-18 пристигане около Милано.

Ден 5: Беладжио и корабче до Варена, ако остане време и до вила Карлота. Късно връщане в Милано.

Ден 6: сутринта рано в Бергамо, следобед Милано.

Ден 7: Милано - Торино (разглеждане само на стадиона) - Флоренция. Тук ми е въпроса ще може ли да се осъществи.

Ден:8,9,10; Един ден задължително Флоренция, другия ден Пиза и Лука, последния пак Флоренция почивка преди връщане.

 

Кое е хаотично. Не целя да разглеждам музеи (освен Флоренция), не целя и да се разпростирам на много места. Искам просто повърхностно да загатна на дъщеря ми Тоскана и Емилия -Романо. Единственото на което ще отделим повече време е Флоренция.

Ние с мъжа ми ще разглеждаме отделно някой слънчев ден тази част на Италия сами и за повече време, сега искам просто с малко натоварване да видим 2 различни области.

Верона и Венеция са включени по нейна молба с основна цел да види дали се връзва с това което си представя, уговорката е, когато и ако иска да си ги разглежда един ден за по дълго.

П.С Паркиране на кола, градски траспорт и места за спане вече са локализирани.

 

Връзка към мнение
преди 1 час, УФСЪ каза:

Кое е хаотично. 

Всичко. Прилича на програма на автобусна екскурзия. Няма да видите определена област, а магистралите в Италия. Ден 7 е възможен, но няма смисъл. Кой стадион ще гледате, в Торино? Нов е, няма история в него.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ако все пак може да се коригира нещо, аз бих размернил програмата за ден 6 и 7. Отидете до Торино с влак и се върнете в Милано (със сигурност ще спести много време), а Бергамо да остане за деня, в който тръгвате към Флоренция. Не че е достатъчно, но е малко по-оптимално. Дни 8, 9 и 10 са добре.

Връзка към мнение

Ние си обикаляме из района с влак, но да дам бързи 5 стотинки.

 

В момента във Венеция няма хора. Цената на хотела ни до гарата е 46 евро. Абсолютно приказно е всичко наоколо.

 

От своя страна Милано ни се стори превзето от лежащи навсякъде просяци и мигранти.

 

Верона беше симпатична, но никак фотогенична.

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За програма с акцент на Тоскана и Емилия-Романя, аз всъщност не видях нито един обект в Емилия-Романя. 😮 

Има обекти във Венето, В Ломбардия, дори в Пиемонт (стадиона), но нищо в Емилия-Романя. 

Ако ще е за стадиони, защо не видите стадиона на Аталанта в Бергамо. Аталанта са хит в последните години. Или пък този във Верона, макар че той си е грозотия. Артемио Франки във Флоренция обаче е достатъчно легендарен. 

Връзка към мнение
преди 21 минути , master_of_germs каза:

За програма с акцент на Тоскана и Емилия-Романя, аз всъщност не видях нито един обект в Емилия-Романя. 😮 

Има обекти във Венето, В Ломбардия, дори в Пиемонт (стадиона), но нищо в Емилия-Романя. 

Ако ще е за стадиони, защо не видите стадиона на Аталанта в Бергамо. Аталанта са хит в последните години. Или пък този във Верона, макар че той си е грозотия. Артемио Франки във Флоренция обаче е достатъчно легендарен. 

Джузепе Меаца е задължителната спирка при стадионите. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 57 минути , Zaro каза:

Джузепе Меаца е задължителната спирка при стадионите. 

Естествено. Но вече са го посещавали и искат друг стадион 🙂 

Ама аз съм пристрАстен към Артемио Франки, понеже навремето си беше истинско чудо да се види мач в Италия с 6 гола, пък аз гледах там Фиорентина-Удинезе 3:3 🙂 

Връзка към мнение

Преди години на Артемио Франки гледахме Брус Спрингстийн под проливен дъжд в концерт с продължителност от три часа и половина, докато на Стадио Олимпико в Торино сме гледали MUSE, но да се върнем към пътуването...

 

Според мен Торино е поне няколко класи над Милано като град и аз препоръчвам ако се ходи до там да е с преспиване. Подкрепям пътуване с влак, защото разстоянието се взима за нула време с Frecciarossa, а иначе с кола отнема много повече време. Вярно, че все още сме в пандемична обстановка, но е добре да се знае, че магистралната артерия от Триест до Торино в Северна Италия е може би най-натоварената отсечка в цяла Европа и само една катастрофа може да причини забавяне от няколко часа, тъй като някои от участъците на магистралата са доста стари и с по-малко ленти. Продължавам да намирам горната програма за разхвърляна и необосновано конструрирана сякаш на оверлог...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Стадион - единствено число 🙂  по един на пътуване (иначе ще свършат бързо и после няма летене), ако може с посещение на мач, ако не - само  с обиколка. Това е желанието на мъжа ми, той е шофьора, аз пък си падам по олимпийски  стадиони. Торино ми е заложено, Макар да съм букнала апартамент точно срещу стадиона в Загреб.

Прави сте, Емилия-Романо, само от магистрала ще гледаме. Понеже ще сме с кола така или иначе ще се дондурлякаме до Италия, някак мъжа ми не възприема влака да отидем от точка А до точка Б, мрази да не е шофьора на превозното средство и затова трудно се качва на самолет, освен ако не съм го подкупила с билети за мача както досега. Програмата е абсолютно свободна, можем и да пропуснем всичко друго освен (Верона, Венеция и Торино). За мен пък Флоренция е задължителна. 3-ма души 3 различни желания. Аз съм фен само и абсолютно на бирата, ще жертвам Туборга в Италия за да посетим и винарни заради мъжа ми. Затова и сме с кола, той иска да си обогати колекцията от вина, а със самолет става скъпо да имаме 2 допълнителни багажа. Един за неговите вина, един за дрехите на кифлата на 15.

Почвам да обмислям, съкращаване на Комо с Беладжио, ще подкупя със стадиона в Бергамо. Също така Торино евентуално ще вземе едната нощувка в Милано. Но пък ако на Сан Сиро е бил, ще види стадиона в Торино и Бергамо, как ще го накарам да се качи на самолет или да дойдем с кола другия път за някой мач. Както споменах ужасно мрази да се вози, ако той не управлява превозното средство, не че може влак или самолет да кара.

 

Връзка към мнение

Не знам за кой стадион в Загреб говориш. На Максимир съм гледал U2 преди години и честно казано по-грозен стадион в живота си не бях виждал. Ако пък стана дума за новия стадион, той е в периферията на града и на практика нищо от Загреб няма да успеете да видите...

 

Иначе, разбирам това с желанието сам да управляваш МПС-то и да не разчиташ на друг транспорт. Принципно аз съм един от най-големите радетели на автомобилните пътешествия тук в този форум. И все пак, при времето което сте отделили е добре да решите дали да включите Торино или Тоскана, защото няма как да станат и двете. За Тоскана ви трябват поне три пълни дни - един за Флоренция, един за Пиза и Лука и един за Кианти със Сиена и Сан Джамилиано. Като прибавим и по два дни пътуване в двете посоки и още един ден за Венеция се получават десет дни. Другият вариант е да се ограничите по оста Венеция - Верона - Милано - Торино и да оставите Тоскана за друго пътуване. И щом си фен на бирата, моля те, никога не казвай, че ще пиеш Туборг в Италия при наличието на прекрасните Морати и Перони...

Връзка към мнение
преди 15 часа, УФСЪ каза:

Стадион - единствено число 🙂  по един на пътуване (иначе ще свършат бързо и после няма летене), ако може с посещение на мач, ако не - само  с обиколка. Това е желанието на мъжа ми, той е шофьора, аз пък си падам по олимпийски  стадиони. Торино ми е заложено, Макар да съм букнала апартамент точно срещу стадиона в Загреб.

Прави сте, Емилия-Романо, само от магистрала ще гледаме. Понеже ще сме с кола така или иначе ще се дондурлякаме до Италия, някак мъжа ми не възприема влака да отидем от точка А до точка Б, мрази да не е шофьора на превозното средство и затова трудно се качва на самолет, освен ако не съм го подкупила с билети за мача както досега. Програмата е абсолютно свободна, можем и да пропуснем всичко друго освен (Верона, Венеция и Торино). За мен пък Флоренция е задължителна. 3-ма души 3 различни желания. Аз съм фен само и абсолютно на бирата, ще жертвам Туборга в Италия за да посетим и винарни заради мъжа ми. Затова и сме с кола, той иска да си обогати колекцията от вина, а със самолет става скъпо да имаме 2 допълнителни багажа. Един за неговите вина, един за дрехите на кифлата на 15.

Почвам да обмислям, съкращаване на Комо с Беладжио, ще подкупя със стадиона в Бергамо. Също така Торино евентуално ще вземе едната нощувка в Милано. Но пък ако на Сан Сиро е бил, ще види стадиона в Торино и Бергамо, как ще го накарам да се качи на самолет или да дойдем с кола другия път за някой мач. Както споменах ужасно мрази да се вози, ако той не управлява превозното средство, не че може влак или самолет да кара.

 

Ако все пак ще ходите от Торино към Флоренция, по-добре е да се отбиете до Генуа на "Луиджи Ферарис" - със сигурност си заслужава повече.

Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...
На 3.07.2021 г. в 23:19, УФСЪ каза:

План има

ден 1: София - Загреб 800км.

ден 2 : Загреб - Венеция - паркиране на колата около 11-12 часа. Пеша до Сан Марко с минаване през моста Риалто. Връщане с вапоретка по Канале Гранде.  Стигане до Лаго ди Гарда около 8 вечерта.

ден 3: Гарда Ленд за дъщерята за нас винарна (винарни)?

ден 4: Рано, рано към Верона, към 17-18 пристигане около Милано.

Ден 5: Беладжио и корабче до Варена, ако остане време и до вила Карлота. Късно връщане в Милано.

Ден 6: сутринта рано в Бергамо, следобед Милано.

Ден 7: Милано - Торино (разглеждане само на стадиона) - Флоренция. Тук ми е въпроса ще може ли да се осъществи.

Ден:8,9,10; Един ден задължително Флоренция, другия ден Пиза и Лука, последния пак Флоренция почивка преди връщане.

 

Кое е хаотично. Не целя да разглеждам музеи (освен Флоренция), не целя и да се разпростирам на много места. Искам просто повърхностно да загатна на дъщеря ми Тоскана и Емилия -Романо. Единственото на което ще отделим повече време е Флоренция.

Ние с мъжа ми ще разглеждаме отделно някой слънчев ден тази част на Италия сами и за повече време, сега искам просто с малко натоварване да видим 2 различни области.

Верона и Венеция са включени по нейна молба с основна цел да види дали се връзва с това което си представя, уговорката е, когато и ако иска да си ги разглежда един ден за по дълго.

П.С Паркиране на кола, градски траспорт и места за спане вече са локализирани.

 

Само искам да се похваля, малко де. Успяхме да направим това пътуване. Единственото което пропуснахме от плана беше Торино за посещение на стадиона и Бергамо. Не че разгледахме всичко, но и не бързахме. Беше си едно отвсякъде успешно пътуване. Насладихме се на Северна Италия и най-вече имаше страхотно време и незабравими гледки. Връщането също беше много добро през Триест до Риека, там бяхме в страхотен апартамент и останахме даже 2 нощи, посетихме и остров Кърк за един плаж на 4-то различно море за сезона. Тази година е ред на Андалусия, но догодина ще планувам поне 10 дена само Тоскана, защото тотално и безвъзвратно се влюбих в хълмовете кипарисите и  Италианските борове.

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте, с мъжът ми планираме едно италианско-френско-гръцко пътешествие в рамките на 20 август - 10 септември (общо 22 дни).

Тепърва започвам планирането, засега съм нахвърлила груб маршрут. Като моята идея е да видим част от Френската Ривиера, както и някои основни места в Италия, а накрая да приключим с традиционното ни море на Халкидики, просто за релакс, а може и някъде другаде.  Наясно съм, че маршрутът е малко хаотичен, т.е. не е концентрирана в един-два региона, но мъжът ми изобщо не е посещавал Италия, така че ми се иска просто да загатнем местата, на които да се връщаме по-нататък. 

 

Засега планът е следния:

20.08 - Тръгваме от София към Загреб, нощуваме там

21.08 - Тръгваме от Загреб към Италия, нощуваме някъде около езерото Гарда. По принцип много ми се иска да обиколим нататък и другите езера, но знам, че ще се изхвърлим доста за времето, което имаме, затова предпочитам да спрем дотук.

22.08 - Тръгваме от езерото Гарда към Ница. Там съм планирала 4 нощувки - идеята е да разгледаме каквото можем на изток от Кан, все още не съм планирала конкретни места, освен Монако, Кан и Ница. 

26.08 - Тръгваме от Ница към La Spezia. Идеята е да останем 2 нощувки тук, за да разгледаме Чинкуе Тере с влак, Портофино, може би и да видим Генуа по пътя.

28.08 - Тръгваме от La Spezia към Флоренция. Идеята ми е да останем някъде в околностите. Тук фокуса ще бъде да разгледаме Сиена, Сан Джиминяно, Кианти, може би да видим кулата в Пиза на път към Флоренция, но не и самата Флоренция, нея ще я оставим за друг път, защото първо, аз съм ходила вече и второ, за нея се изисква повече време. 

30.08 - Тръгваме от околностите на Флоренция към Рим, където ще отседнем 4 дни.  

03.08 - Тръгваме от Рим към Бари, където няма да отсядаме изобщо, защото през юни ще ходим там и ще разгледаме Пулия. Идеята е да хванем ферибот от Бари към Игуменица, а от Игуменица след това да пътуваме към дестинацията, която ще си изберем в Гърция за обичайното септемврийско море, което няма да включва обикаляне.

 

Как ви се струва? Отворена съм към препоръки и идеи.

Връзка към мнение

Браво, доста амбициозна програма. Култовото място на Гарда е Сирмионе. Правил съм обратната схема от Ла Специя - Чинкуе Тере - Портофино - Генуа, като се врях навсякъде с джип, докъдето позволяваха да се стигне, оттам пеша. 

Ферибота Superfast си го букнете напред, че кабините бързо свършват. 

Връзка към мнение
преди 44 минути , nellyborisova каза:

Здравейте, с мъжът ми планираме едно италианско-френско-гръцко пътешествие в рамките на 20 август - 10 септември (общо 22 дни).

Тепърва започвам планирането, засега съм нахвърлила груб маршрут. Като моята идея е да видим част от Френската Ривиера, както и някои основни места в Италия, а накрая да приключим с традиционното ни море на Халкидики, просто за релакс, а може и някъде другаде.  Наясно съм, че маршрутът е малко хаотичен, т.е. не е концентрирана в един-два региона, но мъжът ми изобщо не е посещавал Италия, така че ми се иска просто да загатнем местата, на които да се връщаме по-нататък. 

 

Засега планът е следния:

20.08 - Тръгваме от София към Загреб, нощуваме там

21.08 - Тръгваме от Загреб към Италия, нощуваме някъде около езерото Гарда. По принцип много ми се иска да обиколим нататък и другите езера, но знам, че ще се изхвърлим доста за времето, което имаме, затова предпочитам да спрем дотук.

22.08 - Тръгваме от езерото Гарда към Ница. Там съм планирала 4 нощувки - идеята е да разгледаме каквото можем на изток от Кан, все още не съм планирала конкретни места, освен Монако, Кан и Ница. 

26.08 - Тръгваме от Ница към La Spezia. Идеята е да останем 2 нощувки тук, за да разгледаме Чинкуе Тере с влак, Портофино, може би и да видим Генуа по пътя.

28.08 - Тръгваме от La Spezia към Флоренция. Идеята ми е да останем някъде в околностите. Тук фокуса ще бъде да разгледаме Сиена, Сан Джиминяно, Кианти, може би да видим кулата в Пиза на път към Флоренция, но не и самата Флоренция, нея ще я оставим за друг път, защото първо, аз съм ходила вече и второ, за нея се изисква повече време. 

30.08 - Тръгваме от околностите на Флоренция към Рим, където ще отседнем 4 дни.  

03.08 - Тръгваме от Рим към Бари, където няма да отсядаме изобщо, защото през юни ще ходим там и ще разгледаме Пулия. Идеята е да хванем ферибот от Бари към Игуменица, а от Игуменица след това да пътуваме към дестинацията, която ще си изберем в Гърция за обичайното септемврийско море, което няма да включва обикаляне.

 

Как ви се струва? Отворена съм към препоръки и идеи.

Доста пътуване като за две седмици от 20.08 до 03.09, през някои места само ще препуснете, а за други ще отделите доста време. Ето някои идеи:

 - Защо не зарежете нощувката в Загреб и не изкарате направо до Венеция? Може да останете 2 нощувки във Венеция като паркирате колата тук за 5 евро на ден, ние така направихме миналата година. След това автобусът до Венеция мисля че беше около 2 евро, а спирката е на 100м от паркинга. Така ще имате повече време за почивка от дългия път + 1 пълен ден във Венеция, след което от Венеция - Ница е с около 100-150км повече отколкото от Гарда.

- Мисля, че може да отделите повече време на Тоскана и региона и да оставите Рим за следващ път. Има много малки градчета, които са доста трудно достъпни ако посещавате Италия със самолет (освен ако не наемете кола под наем). От друга страна Рим е супер лесно достъпен, има редовни полети и с Райън и Уиз и аз лично не бих губил 4 дни за там в такъв тип пътуване.

Връзка към мнение
преди 6 минути , П.Кръстев каза:

Доста пътуване като за две седмици от 20.08 до 03.09, през някои места само ще препуснете, а за други ще отделите доста време. Ето някои идеи:

 - Защо не зарежете нощувката в Загреб и не изкарате направо до Венеция? Може да останете 2 нощувки във Венеция като паркирате колата тук за 5 евро на ден. След това автобусът до Венеция мисля че беше около 2 евро, а спирката е на 100м от паркинга. Така ще имате повече време за почивка от дългия път + 1 пълен ден във Венеция, след което от Венеция - Ница е с около 100-150км повече отколкото от Гарда.

- Мисля, че може да отделите повече време на Тоскана и региона и да оставите Рим за следващ път. Има много малки градчета, които са доста трудно достъпни ако посещавате Италия със самолет (освен ако не наемете кола под наем). От друга страна Рим е супер лесно достъпен, има редовни полети и с Райън и Уиз и аз лично не бих губил 4 дни за там в такъв тип пътуване.

Има логика, лично аз съм планувал Ница като отделно пътуване със самолет и рент а кар из региона, струва ми се, че утежнява маршрута и както вие предлагате, може да се направи чудесна врътка из Италия по места, лесно достъпни с автомобил.

Връзка към мнение
преди 3 часа, nellyborisova каза:

Засега планът е следния:

20.08 - Тръгваме от София към Загреб, нощуваме там

 

Обърни внимание, че в края на август трафикът е много тежък, заради комшиите, които се прибират на запад. И ако София - Загреб не е проблем в друго време, в тази част на годината може и да е.

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Здравейте, пътешественици. Да помоля за помощ, че съвсем се забатачих. Планирам пътуване с кола  - София - Тоскана - София, 5 човека, 7 нощувки средата на юли. Датите са твърди според възможностите ни. Та на отиване и на връщане ще има по 1 нощувка в Хърватска или Словения. Трудността ми е останалите 5 нощувки. Първоначално мислех разглеждане на Триест и оттам Равена(разглеждане), Сан Марино - разглеждане. И явно ще трябва да се спи някъде около тях - Равена, Сан Марино, Римини( не мога да реша къде). И оттам към Тоскана. Или друг вариант - през Болоня - разглеждане и спане, след това Флоренция - там спане. И на връщане Сан Марино и Равена. Искам да спим някъде между Флоренция и Сиена , за да може да се разгледат малките градчета + С. и Фл. Оф, малко дълго стана. Моля за идеи. Благодаря.

Връзка към мнение
преди 2 часа, clevermary каза:

Здравейте, пътешественици. Да помоля за помощ, че съвсем се забатачих. Планирам пътуване с кола  - София - Тоскана - София, 5 човека, 7 нощувки средата на юли. Датите са твърди според възможностите ни. Та на отиване и на връщане ще има по 1 нощувка в Хърватска или Словения. Трудността ми е останалите 5 нощувки. Първоначално мислех разглеждане на Триест и оттам Равена(разглеждане), Сан Марино - разглеждане. И явно ще трябва да се спи някъде около тях - Равена, Сан Марино, Римини( не мога да реша къде). И оттам към Тоскана. Или друг вариант - през Болоня - разглеждане и спане, след това Флоренция - там спане. И на връщане Сан Марино и Равена. Искам да спим някъде между Флоренция и Сиена , за да може да се разгледат малките градчета + С. и Фл. Оф, малко дълго стана. Моля за идеи. Благодаря.

Есента на 2012 обикалях Тоскана с кола от София с нощувки в Загреб - Венеция - Ферара - Флоренция и Ливорно, после продължих към Генуа и региона.

Връзка към мнение
преди 4 часа, clevermary каза:

Здравейте, пътешественици. Да помоля за помощ, че съвсем се забатачих. Планирам пътуване с кола  - София - Тоскана - София, 5 човека, 7 нощувки средата на юли. Датите са твърди според възможностите ни. Та на отиване и на връщане ще има по 1 нощувка в Хърватска или Словения. Трудността ми е останалите 5 нощувки. Първоначално мислех разглеждане на Триест и оттам Равена(разглеждане), Сан Марино - разглеждане. И явно ще трябва да се спи някъде около тях - Равена, Сан Марино, Римини( не мога да реша къде). И оттам към Тоскана. Или друг вариант - през Болоня - разглеждане и спане, след това Флоренция - там спане. И на връщане Сан Марино и Равена. Искам да спим някъде между Флоренция и Сиена , за да може да се разгледат малките градчета + С. и Фл. Оф, малко дълго стана. Моля за идеи. Благодаря.

 

Salve!

Не е ясно към какво сте се насочили. Аз съм правил точно същото пътуване, но за 8 нощувки - Любляна 1, Флоренция 4, Венеция 2 и Загреб 1. От Флоренция обикаляхме до Сан Джиминяно, Сиена, Пиза и Лука.

Болоня е готин, жив град, но до там има полети и не си заслужава да се остава. Ако тръгвате към Сан Марино, Равена и т.н., няма да има достатъчно време за Тоскана. Малко ти е нахвърляна програмата и не мога да се ориентирам какво искате. Фокусирайте се върху основните точки, а допълнителните по маршрута са ... допълнителни. Флоренция и Сиена са абсолютно задължителни, за малка спирка бих добавил и Ферара - така и така е на път.

Връзка към мнение

Основната цел е Тоскана. Трима от петимата не са били в тоя район.  Загреб сме разгледали, Любляна и Венеция също. . Аз съм била във Флоренция и Сиена, искам да ги покажа на другите(  задължителни са), и в същото време да видим малките градчета в Тоскана - Волтера, Сан Джиминяно, Монталчино, .... Нямаме възможност за повече нощувки. Та трудността ми е къде да се спи.Или да прескоча Равена и Сан Марино и направо към Флоренция. ☹️

Връзка към мнение

Съвсем конкретно ли искаш? Или Флоренция, някъде извън центъра и с лесен достъп или из малките градчета, някоя вила... Според желанията и наличните стаи. Бих прескочил Равена и Сан Марино и ако остане време на връщане (без да запазвам предварително).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.