Прескочи до съдържание

Промяна в разписанието на Qatar airways и stopover в Доха


Препоръчани мнения

С тези промени на полети и и часове започвате да ме плашите. 

Няма какво толкова да се плашиш, промените не са по-чести от другите компании. Лично аз не бих се притеснявал от промени - при тях имаш много възможности и много време да реагираш, а от обикновени закъснения. На няколко места си оставил малко време, примерно 2 часа и това може да е проблем. Примерно 10 юли - кацане 21:50 излитане 23:40 и 15 юли 17:30-19:45. Да нямаш цял ден в Сингапур си е за предпочитане пред възможността да изпуснеш един от тия полети, според мен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

С катарците нямаш проблеми. Билетите на Air Asia, ако са отделни (не помня дали предлагаха прекачвания) ще имаш тръпки, прекалено малки са паузите между полетите.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Благодаря за отговорите, neuromancer и Георги.

Всъщност като се замисля, точно със закъснения съм брал ядове. Миналата година  Air Europa ми скъсаха нервите със закъснения, заради които ме прехвърляха от полет на полет, които изобщо не бях планирал.

Връзка към мнение

 

Благодаря за отговорите, neuromancer и Георги.
Всъщност като се замисля, точно със закъснения съм брал ядове. Миналата година  Air Europa ми скъсаха нервите със закъснения, заради които ме прехвърляха от полет на полет, които изобщо не бях планирал.

 

 

То веднъж като ти се случи и колкото и да те затрупваме със статистики няма какво да победи вътрешното ти усещане. Аз като неутрален външен зрител, без да знам историята ти със закъснения, според мен кратките връзки с Air Asia са проблем. Иначе Сингапур е перфектен град за кратък стопоувър при прекачване, защото цяло пътуване само с цел Сингапур почти никога не се прави, но много хора сме оставали за по ден-два-три на път и почти всички сме доволни :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 

С тези промени на полети и и часове започвате да ме плашите. Аз никога не съм летял с Qatar Airways, защото обикновено полетите ми са из Европа или Северна Америка. Но, през юли съм планирал отиване в Австралия и съм навързал полетите с Qatar Airways, Air Asia и Air Asia X и се надявам всичко да е наред. 
Понеже така или иначе трябва да летя до Сидни и от там да се придвижа до Уолонгонг за конференция, реших, че непремено трябва да видя и Сингапур поне. Но, полетите за Австралия през Сингапур ми излизаха доста скъпи, вкл. и с Qatar Airways, поне по 1600 че и даже 2000 евро според различните сайтове. Затова реших да купя два отделни билета, един Мадрид-Сингапур-Мадрид с Qatar Airways и друг Сингапур-Куала Лумпур-Сидни с Air Asia и Air Asia X. Така общата цена на пътуването ми се редуцира дo 968 евро. И по принцип ви препоръчвам този трик за да получите по-добра цена, да разделяте един голям маршрут на два по-малки.
 
Eто как съм ги навързал полетите:
9 юли, неделя, 09:30 Maдрид - 17:00 Доха, полет QR 148 Qatar Airways
9 юли, неделя, 20:10 Доха – 09:15, понеделник, 10 юли, Сингапур, полет QR 942 Qatar Airways 
Идеята е да се разходя из Сингапур и да нaправя супер интензивен тур както аз си знам. По принцип не се уморявам от пътешествия. Идеята е да се върна на летището да кажем не по-рано от 18:30 при условие, че имам полет за Куала Лумпур едва в 20:45, но една промяна в часовете на пътуване може да ми развали плановете.
 
10 юли, понеделник, 20:45 Сингапур – 21:50 Kуала Лумпур, полет AK718 Air Asia 
10 юли, понеделник, 23:40 Куала Лумпур – 09:45 вторник, 11 юли, Сидни, полет D7222, Air Asia X 
 
На връщане:
15 юли, събота, 10:55 Сидни – 17:30 Куала Лумпур, полет D7223, Air Asia X
15 юли, събота, 19:45 Куала Лумпур – 20:50 Сингапур, полет AK721, Air Asia
 
16 юли, неделя, 02:25 Сингапур – 04:55 Доха, полет QR 945, Qatar Airways 
16 юли, неделя, 07:45 Доха – 13:55 Мадрид, полет QR 149, Qatar Airways 
 
По принцип, като че ли има достатъчно време между полетите, но както писах по-горе при евентуална промяна може да стане засечка или най малкото, да нямам цял ден в Сингапур. Какво мислите за моя план?

 

Както са ти отговорили по горе, катарците не са проблем, сами по себе се и AirAsia/X не са проблем ако полетите са първи за деня. За съжаление всички твои полети с AirAsia са вечер-т.е. не са първи за деня и вероятността да закъснеят се увеличава право пропорционално на броя на предходните полети от същия ден. Самолетите на AirAsia а и на всички лоу кост компании са с планирани многобройни полети през целия ден с малки интервали за престой, и дори само едно закъснение по рано през деня е невъзможно да се компенсира и закъснението се влачи до края на деня(всички совалки имат малко по дълга среднощна почивка или обслужване и тогава се стопява за да тръгне навреме за първия полет на следващия ден). Моя опит показва същото-късните полети с AirAsia често са проблем.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

От друга страна, само air asia съм виждал да разрешат чекиране 10 минути преди полет, без закъснения на предишни полети или връзки.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.