Прескочи до съдържание

Проблем с бг агенция - или манипулация и подвеждаща реклама


Bliss

Препоръчани мнения

Ок. Разбрах. И пак не съм съгласна. Защото ако анализираме цялото изречение, ще е точно това което написа Галин:

 

"Ние по принцип продаваме този хотел, но за периода ви той е изцяло запълнен защото е ученическа ваканция. Моля погледнете другите ни оферти.  ;) "  И пак да кажа, хипотезите ви щяха да са точни ако беше вярно, че въпросния туроператор има квота. Няма. Прави запитване за налични свободни стаи до хотела.(това съм го проверила напрактика вече поне 4-5 пъти) А хотела е полупразен за периода. ;) И запитване няма. Просто са пляснали ниска цена на хотела с оглед рекламка и в моя случай са решили, че не им е изгодно да си я спазят. Учтиво ме лъжат и ме пренасочват към другите им по изгодни от гледна точка комисион оферти. Като забележка: цената беше най-ниска за пакета, който ме интересува в сравнение с всички други места на които проверих. Аз аз проверявам на всички достъпни.  :)

 

Дюк, не си ме засегнал. Просто намирам за безпредметно да повтаряме едно и също. Очевидно е и двамата какви характери имаме и че по гръб няма да паднем.  :sarcastic:

Ако си сигурна, че агенцията работи на заявка-потвърждение, ок. От друга страна не виждам какво ще спечели агенцията от теб, ако предлага хотел, който ти изрично търсиш, и тя не може да ти го предложи. Най-много да те изгуби като клиент, което предполагам ще стане. На мен идеята ми беше друга, принципна: независимо от отговора, съобщенията и т.н., не трябва да се ядосваме. Продължаваме да търсим и винаги да имаме едно на ум, че може да не е точно така, както е представено.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Що? Аз много обичам да съм по гръб... :blush:

(упс, сега сигурно форумните моралисти ще ме емнат :( )

 

Мод ще се намеси, но да си кажа, че ще го има предвид.  :lol:  Дано мъжът не чете тук.  :unsure:

 

Хаяско, така е. Не се ядосвам. Леко ме дразни това немарливо обслужване по български. Не, че не съм го срещала и в чужбина, но е доста по рядко. И леко си се дразня, че приемам подобни случки за нормални и в реда на нещата. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мод ще се намеси, но да си кажа, че ще го има предвид.  :lol:  Дано мъжът не чете тук.  :unsure:

 

Хаяско, така е. Не се ядосвам. Леко ме дразни това немарливо обслужване по български. Не, че не съм го срещала и в чужбина, но е доста по рядко. И леко си се дразня, че приемам подобни случки за нормални и в реда на нещата. 

А специално с бг агенциите и две на ум трябва да има :P

Редактирано от Hayasko
Връзка към мнение

За да се направи едно обобщение: в крайна сметка Bliss, без помощта на агенция, си е договорила по-ниска цена, от тази, която те са предлагали на сайта си. Т.е. не е имало никакъв смисъл да се занимава с тях :lol:

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

За да се направи едно обобщение: в крайна сметка Bliss, без помощта на агенция, си е договорила по-ниска цена, от тази, която те са предлагали на сайта си. Т.е. не е имало никакъв смисъл да се занимава с тях :lol:

Е с малко нахалство от моя страна. Напомняне, че съм им стар клиент и че буквам за повече дни.  ;)  Което не знам дали ще върви и в обикновен случай. Но не пречи да се пробва. 

Връзка към мнение

Не разбрах от цялата тема какъв е проблемът. Извинявай Блис, но какво толкова е станало , че не си могла да резервираш през агенцията ХХХ? Агенции колкото искаш, през букинг също си могла, а ето, че все пак си успяла.

 

Аз имах преди няколко дни обратния случай - звъня в bg хотел да питам за стаи, казват ми , че всичко е пълно , а в букинг имаха дори няколко типа стаи свободни.

Връзка към мнение

Ами прочети внимателно. Толкова други хора разбраха. А на мен лично вече не ми се повтаря след като ясно е написано при това няколко пъти. 

 

А в букинг няма пакета, който исках да взема. И това съм го написала. 

Редактирано от Bliss
Връзка към мнение

Мисля, че цялата работа е, че ти очакваш от другата страна да ти отговорят приятелски и да те посъветват. А всъщност от другата страна е фирма, която просто иска едни пари да минат от твоя джоб в нейния. 

 

Ако отговорят: "Не можем да резервираме този хотел" (каквато и да е причината от хилядите възможни цитирани в темата), директно се превежда като "Ходи си резервирай хотела другаде" (което всъщност ти си направила, а те всячески искат да избегнат :)

 

Вместо това те ти казват: "Хотела е пълен, ама я метни едно око на другите ни оферти". Сиреч, за съжаление тук не можем да ти вземем парите, ама ще се опитаме с другите предложения. 

 

Имаше и питане защо хотела стои в сайта. Отговора е, че махайки го от сайта, гугъл също ще го деиндексира, от там нататък при търсене на този хотел, ако въпросния сайт е излизал на първо място изведнъж няма да го има в резултатите. От сайта/агенцията категорично не искат това :) 

 

Това се практикува масово и в онлайн пазаруването, почти никой онлайн магазин не си изтрива продуктите, които не предлагат вече, ако са по-читави ще си го напишат (emag го правят), ако не са ще оставят един телефон за контакти, на който да ви прилъжат ако се обадите. Но продукта си стои, въпреки че модела телевизор да речем е изчерпан преди 3 години и не се продава вече. 

 

Мога да дам пример и с апартамента, който закупихме лятото, рекламата му още си седи по сайтовете за имоти. Какво ли се случва на хората, които позвъняват да попитат? "Апартамента не е свободен, ама дайте да ви предложим нещо по-хубаво". Открийте 10-те разлики :)

 

Всъщност това се случва навсякъде около нас, доста малко бизнеси са коректни да пратят клиент при конкуренти. И малко според мен осъзнават, че точно така се печелят дългосрочни клиенти. Повечето просто гледат да ти вземат парите и до там, и със сигурност работи при почти всички хора, които дори не биха поставили под съмнение, че хотела е пълен. Най-вероятно биха кликнали на линка с другите оферти и да изберат нещо подобно. 

  • Харесвам 13
Връзка към мнение

Да обобщим за тези, които не им се чете цялата дискусия:

 

1) Резервиране на нощувки в БГ хотел през Буукинг е глупост;

 

2) Резервиране на нощувки в БГ хотел през БГ агенция е тотална глупост. 

 

Съветът на Д-р Магелан е вместо да се оплаквате от последствията на извършени глупости, просто да спрете да вършите глупости...  :lol:

  • Харесвам 13
Връзка към мнение

За номер 2 не съм съгласна въпреки конкретния случай. Има хотели(даже бих казала повечко), които продават на по ниски цени на агенциите сравнено с цените на рецепция. Отделно агенциите често споделят комисионната си с крайните клиенти за да имат все пак оборот по принцип и оборот към конкретния хотел. Цените в booking и сродни сайтове на бг хотели (наблюдението ми е предимно за планински и СПА хотели) на пръв поглед са по-ниски, но имат скрити уловки (пример: не е включена СПА услуга, която по принцип е в цената)

 

В конкретния случай си докарах по ниска цена само защото:

1. Бях учтиво нахална;

2. Стар клиент съм - била съм в хотела над 10 пъти;

3. Резервирам повече нощувки.

4. Знам им всички пакети почти на изуст (не са един и два) и знам кое колко са го продавали през годините и сега - нощувка, храна, СПА услуги.

 

Първоначалната оферта преди да изнахалствам си беше стандартната цена на рецепция. 

Това по горе не го приемайте като реклама на БГ агенциите (хич не ги долюбвам и аз поради слабости в обслужването), а просто мнение за българските особености за резервиране. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.