Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Кампания


Spqr

Препоръчани мнения

Евгени Димитров

От кой сайт да купя билети за влак от Неапол до Рим? Някъде имаше из темите, че стандартен влак е €12, но има опция за бърз на по-ниска цена, ако се купят онлайн предварително. Открих този сайт thetrainline-europe.com, но там цените варират между €30-40.

 

И малко снимки, мое дело от вчера и днес.

post-4606-0-39375700-1458088342_thumb.jpeg

post-4606-0-46711600-1458088421_thumb.jpeg

post-4606-0-07720000-1458088450_thumb.jpeg

post-4606-0-66294000-1458088469_thumb.jpeg

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

От сайта на Trenitalia (Trenitalia.it). Обаче евтините билети се купуват доста време предварително, не за днес-утре.

Страхотни снимки!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Евгени Димитров

Я, кажете колко часа отнема разходката до Капри? Фериботите са ясни като време. Искам да направя следните неща: обиколка с корабче около острова, Анакапри с лифт, разходка до Фаральоните и някоя от вилите. Днес (петък) го дават облачно със слънце и нещо не ме радва, та се чудя дали да отида в събота. Проблема е тaм, че в събота трябва да пътуваме за Рим. Идеята ми е максимално рано до Капри, ранен следобед (2-3ч) влак за Неапол и оттам бърз влак (1ч.10мин, трябва да купя билети по €29) до Рим. Мислите ли, че може да стане. Сутрин има лодки за Капри към 8. Другият вариант е, карам си с облачното време днес и оставам неудовлетворен на 100%.

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към мнение

Ами отделете повечко време за Капри. Точно часове не мога да дам, аз съм ходил само пеша до Villa Jovis, без бързане ми отне 2-3 часа с отбивка до Arco Naturale.

Между другото бързите влакове са 44 евра вече.

Връзка към мнение
Евгени Димитров

Между другото, покрай тези снимки, мога да препоръчам невероятно BB в Неапол. Нов и чист апартамент, тип студио, отлична локация, метро - под минута разстояние. Персонал и закуска - отлични! Соренто също не беше лошо, но с много минимални забележки.

post-4606-0-34369700-1458592655_thumb.jpeg

post-4606-0-21906800-1458592671_thumb.jpeg

post-4606-0-44439300-1458592690_thumb.jpeg

post-4606-0-79782100-1458592710_thumb.jpeg

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
Евгени Димитров

Изгря в деня, в който трябваше да пътуваме за Рим. Хванахме лодката в 7:45 с връщане 13:35. Не можахме да направим разходка с лодка около острова. Макар и топло, времето беше едно такова мъгливо сутринта. Първата лодка за разходка беше към 9:30 затова се отказахме. Качихме се с въжения трамвай до Капри. Замотахме се там из уличките доста време, ходихме до терасата с Фаральоните, оттам отидохме до Анакапри. Качихме се на седалкивия лифт до Monte Solari, разходихме се из центъра и се върнахме на пристанището за ферито. Цял ден си отива за Капри, особено ако правиш разходка с лодка.

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Евгени Димитров

За шофирането по Амалфийското крайбрежие, всичко беше без проблем. Паркинг имаше навсякъде. Не знам как е с лодка, но определено с кола си заслужава. Има и еднодневни карти за автобуса, които са на принципа hop on/off, струваха €8. От Соренто стигнахме дори до Салерно. Последното не си заслужава, след крайбрежието, толкова си се наситил на гледки и красота, че няма какво да видиш там. Никой не ангажирам с моето мнение. На някой от вас, може да му хареса. Направихме една разходка по центъра и крайбрежието. На второто имаше някакъв пазар за бонбони и сладки. Доста бараки наредени една до друга. Един замък ми хвана окото над самия град, но вече беше тъмно и нямаше за кога да търсим път дотам.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А някой има ли опит с economycarrentals.com ? Можете ли да ми препоръчате сайт за рент-а-кар ? Благодаря Ви !

Да, ползвам ги постоянно и нямам забележки. Падат ми се различни компании с най-изгодни цени, понякога е херц, понякога europe car, но винаги си е било безпроблемно. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте, магеланци!

миналата година бяхте моите екскурзоводи в Рим,за което много Ви благодаря.

След 1 месец ще имам един ден в Неапол и съм решила да посетя вулкана Солфатара и колизеума вПоцуоли.Но докато разглеждах картите нещо се обърках в плануването на предвижване от Неапол.Единият начин е с влак -55 мин , а другият с метро , който смятам ,че ще ми е по-удобен.Станцията на която трябва да сляза предполагам, че е поцуоли-солфатара , но на картата ми дава , че след това трябва да вървя 5 км. за да стигна до вулкана.Интересува ме дали има някакъв друг местен транспорт или може би трябва да сляза на предходна станция - нещо не мога да се ориентирам и затова моля за помощ.Ще се радвам ако някой ми разкаже и какво мога друго да разгледам

Връзка към мнение

Здравейте,

 

Утре заминаваме за Неапол, но поради недостиг на време тръгвам малко неподготвен, особено за самия град.
Ще се радвам да помогнете.

 

Ще имаме 4 нощувки което значи 3 цели дни + по няколко часа в първия и последния ден. В първия и последния ден пристигаме и заминаваме съответно в 14:30 и 15 часа. Хотела ни е до площад Гарибалди.

 

За сега плановете са един ден за Капри, един за Амалфийското крайбрежие и един за Помпей и Везувий.

Питанките ми са:
Какво и как може да се види от Неапол в часовете в първия и последния ден? Как се ходи до центъра? Метро, автобус, кой номер?

Струва ми се възможно за един ден да се посетят Херкулан, Везувий и Помпей, но заслужава ли си търчането? Има ли начин да се качиш на Везувий от Херкулан, а да слезеш в Помпей (или обратно)?

Ако вместо вулкана останем в самия град как най-добре да оползотворим деня?

Ще бъдем двама човека и ще ползваме обществен транспорт. Кой е най-удачния начин да се стигне до Molo Beverello и въобще за придвижване в града?

С нашата програма има ли смисъл да купуваме campania>artecard?

 

Връзка към мнение

Най-добре отидете до гарата в Неапол да питате основни неща в туристическото бюро и да си вземете карта , за да се ориентирате кое къде е.

Историческият център, т.нар. Декумани, са на пешеходно разстояние от площад Гарибалди. Там е интересно да се разходите час-два. Може от там да тръгнете, да минете през катедралата, после до Виа Толедо, търговската улица до Пиаца Плебишито и Кастел Нуово. 

Може и първо да се качите с метро L1 до кв Вомеро за панорамни гледки над града от Кастело Сан Елмо.

 

До Моло Беверело се стига с трамвай от Гарибалди. На около 3 км е.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...

Реших да се възползвам от невероятната днешна промоция на Wizz и началото на март ще се почерпя един уикенд в Неапол.

Между другото, покрай тези снимки, мога да препоръчам невероятно BB в Неапол. Нов и чист апартамент, тип студио, отлична локация, метро - под минута разстояние. Персонал и закуска - отлични!

Ще се радвам, ако си го спомняш и ми го препоръчаш. Трябва ли да се притеснявам, че пристигам след 22ч, дали ще има кой да ме чака или да търся хотел като тип на настаняване? А тия панорамните снимки на Неапол от някое специално място ли са? :) Достъпно с градски транспорт?

Връзка към мнение

Да повдигна малко темата, с молба за съвети. Ще пътуваме до Неапол 04-07.03.2017. Реших в крайна сметка да резервирам хотел до гарата заради късното пристигане първата вечер, а и за да мога да оставя багажа последния ден преди късното ни тръгване. За моя приятна изненада хващам безплатната неделя за музеите.

Програмата, която ми се върти в главата е следната:

1ви ден (безплатния ;)  ) - започваме с Помпей, евентуално Еркулан, връщане в Неапол - археологическия музей

2 ри ден Неапол-Соренто с влак, оттам Соренто-Позитано в автобус. На место ще преценя дали да продължим до Амалфи. Връщане с лодка до Соренто и оттам с влак в Неапол

3 ти ден Неапол и полет късно вечерта.

Програмата е много лежерна с оглед на това, че ще водя майка ми, а тя бързо се уморява, но все пак ми се ще за отметнем интересните неща.

Първите въпроси, които ми изникват в главата:

-някой , нощувал в този район- може ли да препоръча хотел?  Намерих само един форумец спал в Cineholiday, останалите места за спане, цитирани в различните теми са из града, повечето вече заети за моите дати

- малко глупав въпрос, но аз съм зле с посоките(то и с ляво и дясно едва се справям... :blush: ) -кога е по удачно да се вземе лодка Соренто-Амалфи , сутрин или следобед? Т.е. кога слънцето ще ми е в гърба над морето ,а не срещу мен, над сушата :lol:

- освен от Сант Елмо, къде другаде в Неапол може да се направят панорамни снимки?

В Неапол мисля да влизаме в археологическия музей, Кралския двореца, Сан Северо( и или Каподимонте) - това са нещата с вход, безплатните няма да изброявам, там докъдето стигнем. Има ли нещо, което пропускам като за първо ходене ?

Ще се радвам на всякакви съвети от рода на - има ли смисъл да се бутаме за пица в пицарията от " Яж, моли се и обичай" или пиците навсякъде са си зашеметяващи :rolleyes:.

А, и последно...ако някой скоро е бил - какви цени да очаквам по заведенията? Спрямо Рим или Милано например, по-скъпо, по -евтино. Незнам защо си мисля, че като е на юг трябва да е по-евтино..логика никаква, просто така реших :)

Връзка към мнение

според мен в първият ден ви е много амбициозна програмата, Помпей и Еркулан можете да видите, но няма да имате време и сили за музея в Неапол . Помпей е огромен, според мен и цял ден не стига  :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

На площадката пред Сент Елмо има панорама към града, но не към морето и Везувий.

На мен Пицария Да Микеле много ми хареса като атмосфера, иначе наистина пиците навсякъде са хубави.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

според мен в първият ден ви е много амбициозна програмата, Помпей и Еркулан можете да видите, но няма да имате време и сили за музея в Неапол . Помпей е огромен, според мен и цял ден не стига  :)

Да, аз затова си мисля Еркулан да е след Помпей-ако сме уморени вече, направо се връщаме в Неапол и го пропускаме. Иначе четох , че Еркулан се минава за час и половина. А музеят работи до 19ч.

За Помпей има ли значение от кой вход се влиза? Харесах този, при Амфитеатъра. Струва ми се по-близо до гарата.

Връзка към мнение

ами ние слязохме на гара Pоmpeii Scavi , която е тоно пред един от входовете . Ето и точен линк в гугъл - https://www.google.com/maps/place/Scavi+di+Pompei/@40.7482822,14.4798598,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x875b502ba242c064!8m2!3d40.7482822!4d14.4820485

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 Трябва да провериш дали има лодки по това време. Ние бяхме в края на март и нямаше лодки между Амалфи и Соренто.

Цените са по-ниски от другите части на Италия.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А, това ще е интересно-аз мислех че лодките са тип градски транспорт едва ли не, ферибот нещо такова. Погледнах цените, но не видях времето. Благодаря, ще потърся. Значи по естествен път  отпада питането ми за посоките :lol:

Връзка към мнение

Според мене Помпей и Херкулан в един ден е възможно, но безсмислено. Да се комбинират и двете заедно с Везувий е на практика невъзможно.

Моята програма беше евентуално Помпей с Везувий, но не си струва да се претупва Помпей - оставихме му почти целия ден и привечер отидохме в Соренто да се полюбуваме на хубави гледки. То май Соренто няма за какво друго да се ходи в него.

Може вместо това Херкулан, ама нещо два древни града в един ден - прекалено еднообразно.

Един ден за Помпей с Везувий и един ден за Херкулан със Соренто - аз сега така бих ги комбинирал, като вече съм бил там.

Имайте предвид, че Капри не се включва в Кампания артекард и ако смятате да я ползвате, по-добре оставете Капри за друг път. Освен това всички местни хора до един са категорични, че Капри е капан за туристи и не си струва ходенето специално дотам, при толкова други места за разглеждане в близост до Неапол. Самият Неапол заслужава поне два пълни дни яко обикаляне.

Ако първо разгледате Позитано, а след това Амалфи, Амалфи ще ви се стори много безличен в студения сезон. А и привечер може да е мнооого ветровито. И имайте предвид, че има един късен автобус (около 18 ч) уж от Амалфи директно за Неапол, който през януари така и не се появи, та се наложи да въртим обратно до соренто и чак към полунощ да се върнем в Неапол. На разписанията в Южна Италия невинаги може да се има абсолютно доверие.

Ако ще ползвате кампания артекард моят съвет е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, да си отделите един ден за Касерта.

За там билетът е дори по-скъп отколкото за Херкулан и Помпей, и категорично е най-подценяваният обект в Кампания. Особено английската градина може да ти загуби половин ден. Дворецът също не е малък, а ако го претупате по-набързо, може да остане време и за амфитеатъра в Капуа, за който билетът от Касерта също важи.

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Да, аз затова си мисля Еркулан да е след Помпей-ако сме уморени вече, направо се връщаме в Неапол и го пропускаме. Иначе четох , че Еркулан се минава за час и половина. А музеят работи до 19ч.

За Помпей има ли значение от кой вход се влиза? Харесах този, при Амфитеатъра. Струва ми се по-близо до гарата.

Помпей го направихме като влязохме от Амфитеатъра и излязохме през входа срещу гара Помпей Скави. Оттам взехме влакчето за Соренто. По този начин се пести време при разглеждането, защото не трябва да се връщаш обратно. А Помпей си е огромен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря! Няма да ползваме Кампания артекард-хващаме безплатната неделя и картата леко се обезсмисля. А и не разполагаме с много време. Везувий отпадна още след първата редакция на програмата :) . Четох тук, че ако нещо трябва да отпадне-то това е Везувий....е, отпадна. Влака на колко места спира в Помпей? Има ли вариант да не разбера и да го подминем? В смисъл изписва ли вътре следващата гара, казват ли нещо...такива екстри. Защото гледам , че  е някаква местна компания, дори не мога да взема онлайн билети-незнам какво да очаквам. Аз съм склонна да пропусна Еркулан, определено археологическия музей по ме блазни.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.