Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Кампания


Spqr

Препоръчани мнения

Бях там в началото на март и беше повече от прекрасно. Всичките дни случихме на слънчево време, туристите са по-малко и за мен това, че беше по-хладно е перфектно условие за дълги разходки. Провери как ще е времето, че май точно в началото на февруари ще е облачно и дъждовно (не ти знам датите), но ако е така, наистина мисля, че ще се позагуби ефекта.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

при ясно време ще ви хареса, най-лошо време съм имал в Неапол в края на октомври, ето една зимна снимка от Коледа преди няколко години, не бих казал че 'сивее' :)

 

739799_10151327716178180_1423298550_o.jp

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Нашата разходка също беше кратка и то точно в началото на февруари. Не съм имал усещането за сивота, даже напротив. Важно е да случите на хубаво време. Е, не е толкова оживено като в топ сезон, но това, както знаеш, си има и добрите страни. Успяхме да се качим на Везувий, и то при слънчево и ясно време. Единият от дните само беше дъждовен, но и той беше използван на 100 %. Ние бяхме с кола под наем, което донякъде дава по-голяма свобода при придвижване и планиране на деня независимо от времето. При всички случаи спомените ми от Амалфийското крайбрежие не са разочароващи и по-скоро ги свързвам с нещо цветно, светло, шарено и синьо, което искам да се повтори. :-)

 

WP_20160202_020.jpg

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Днес до преди обед пръскаше гадно в Неапол, но пък след това излезе слънце и стана направо топло.

Като цяло зимата навсякъде си вали по-често.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Пускам карта с разписание на влаковете от Неапол-Соренто-Неапол

Както и разписание на автобусите и спирките от Соренто-Амалфи-Соренто ,която се разчита малко трудно заради осветяването от слънцето докато я снимах.Горното е от Амалфи-Соренто,долното Соренто-Амалфи

IMG_20180123_143005.jpg

IMG_20180123_142931.jpg

IMG_20180123_104121.jpg

Редактирано от Branko
  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към мнение

благодаря на всички за информацията за времето, звучи окуражително, но в крайна сметка се отказахме от февруарско посещение и оставяме за малко по-топло и цветно :) а и от темата разбрах, че от Рим /докъдето има много по-често добри цени/ до Неапол е съвсем приемливо с влак, час и десет минути е нищо, а и цените са ок - с Trentialia са по 19,90, а с Italotreno излизат билети даже и по 9,90 евро, така че могат да се правят комбинации и извън дните с директни полети

Връзка към мнение

С Фликсбус от Рим до Неапол има и билети по 7€, но трябва да се уцелят предварително по интернет :) А, и се пътува около 3часа...

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Малко транспортни въпроси за Неапол. 

 

От къде тръгват влаковете на ЕАV от гарата Гарибалди. Това са две отделни компании, ЕАV и CIRCUMVESUVIANA, нали така? Влизат ли и двете в цената на Артекард?

 

Възможно ли е в един ден Неапол-Амалфи - Позитано - Соренто-Неапол. Гледах един автобус на Ситабус, в 11.00 е в Амалфи, да се тръгне от там с по 2-3 часа разходки в Позитано и Соренто?  Хубавото му е, че върви от изток на запад до Амалфи. Ползвал ли го е някой, съществува ли изобщо? Намирам го в сайта sorrentoinsider, а в сайта на Sitabus не го намирам. Моля за помощ.

Връзка към мнение

CIRCUMVESUVIANA   се управлява от  EAV,  не са отделни компании. Определено е постижимо в един ден да се разгледа брега на Амалфи за с връщане в Неопол.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря!

Бях намерила някакви разписания с разлика 5-7 минути и заради това реших, че са два влака. Но в нета се намират и разписания от 2014, много ми беше трудно да се ориентирам в транспорта им, то са фирми, фирмички, но се справих вече.

Някой може ли да ми отбележи на гугъл мапс спирките при Позитано, че виждам повече от две отбелязани. Едната, при която да слезеш по уличките и другата за излизане от града по полегат път.

 

Връзка към мнение

Positano (Sponda) според мен ти е най-удобна. Ако се движиш посока Неапол- Позитано - Амалфи за мен това е най-удобното място и за да слезеш на Позитано, а и после да се качиш в посока Амалфи.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
На 15.02.2017 г. в 22:46, iaia_mama каза:


* Според мен си отделете 2-3 часа само за Позитано - имайте предвид, че автобусите спират в двата края на града, но не и в него (понеже няма как и там намясто ще разберете защо). Ако вземете автобуса от Соренто, слезте на спирката в началото на/над Позитано (обаче след терасата с Мадоната над града) и после се спуснете по уличките на града, пийнете по едно капучино на някоя кафе-тераса (прекрасни гледки!), слезте до плажа, ще минете, де факто, през цялото градче, покрай малки магазинчета с разкошна майолика, приказни рокли/дрехи/шапки и др. аксесоари, картини, сувенири, лавки за лимончело, малки пицарийки и сладкарнички (ох, през лятото градчето е просто приказно - залято от бугенвилии), ще излезете от другата му страна (има указателни табели за спирката на автобуса) и там се качете за Амалфи.
 

Ето тези спирки ме интересуват. 

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Важна магеланска информация нося от пътуването ни до Неапол - има си градски транспорт от/до летището.  Много ми беше странно, че не намирах никаква информация преди пътуването, навсякъде само Алибус, Алибус и някакъв митичен рейс 3S, за който не открих доказателства за съществуването му и в крайна сметка се оказа, че не съществува, питах.

 

Като излезеш от летището, вървиш 150 метра направо до едно малко кръгово, там свиваш на дясно, от едната страна ти е дългосрочен паркинг за коли и паркингите на рент-а-карите, от другата паркинг на автобуси и таксита. Стигаш до улица Umberto Maddalena, пресичаш на отсрещния тротоар и там е спирката посока града. Има три автобуса до Гарибалди - Т31, Т32, C1N  и един до Пиаца Данте - 182.

На връщане е малко тегаво, защото  спират на различни места около площад  Гарибалди, а и както знаете, разписанието в този град е силно пожелателно. Муувит апп-а ми даваше едни времена, в сайта на транспортната компания бях видяла други часове, а в действителност пристигна в съвсем различен час. Сега погледнах, че автобусите с "Т" тръгват от Порта Нолана, първата спирка на Чиркумвезувиана, така че, май е по-добре там да се чака в посока летището.

 

На летището се продава Артекард, има голям, открит щанд, взимат 1 Евро отгоре за "услугата". Оглеждайте си какво ви връщат, като си давате картите на обектите. Едни хорица изгоряха, на Еркулан не ми бяха върнали моите си карти, а на някакви други хора, на които картата имаше още два дни валидност, нашите изтичаха същия ден. 

 

Позитано-Соренто едвам се качихме на автобуса, част от групата ни се качи на втория, другата част на четвъртия пореден,  в сезон не мога и да си представя, как става прибирането.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 4 години по-късно ...

Здравейте, в края на месеца пътуваме до Неапол и се прибираме на 05.05 с много ранен полет в 6:30 сутринта. Някой с опит в придвижването от Неапол до летището рано сутринта или с поръчка на такси в малките часове?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.