Прескочи до съдържание

Доплащане при резервация от Expedia


Mistela

Препоръчани мнения

Здравейте, когато сте резервирали нощувки през сайта, после на място в хотела искали ли са ви да доплатите нещо понеже сте резервирали през експидия хотели ?

Връзка към мнение

В Италия си доплатих сити таксата, което се прави независимо през кой сайт е резервацията.

Не, това за което ми искаха да доплатя не беше сити таксата, сити таксата отделно се плаща.

И понеже някои бяха правили резервации и за БГ хотели, та нещо доплащаха ли?

Връзка към мнение

Два пъти съм резервирала нощувки през expedia.com.И двата пъти не съм плащала абсолютно нищо,всички такси бяха включени в цената.Така и мисля,че ако има нещо за доплащане,ще го пише ясно.Ако имате документ за доплащането,сканирайте и пишете на експедия.Може да използвате чата,отговарят доста бързо.Вие сигурни ли сте,че не е посочено доплащане в резервацията?

Връзка към мнение

Зависи какво пише в резервацията, зависи и какво е било основанието за това доплащане. Възможно е да има различни такси, ако е апартамент под наем може да има такса за почистване или нещо такова.

 

Все пак на какво основание са поискали да доплатите, само защото сте запазили през Expedia ли ?

Връзка към мнение

Прочети си добре условията по резервацията и ако няма нищо споменато - съхрани си документа от плащането и се обърни към expedia.

Връзка към мнение

Здравейте, когато сте резервирали нощувки през сайта, после на място в хотела искали ли са ви да доплатите нещо понеже сте резервирали през експидия хотели ?

Ставаше въпрос за резервация през makemytrip, но някой е прехвърлил в отделна тема.

Както и да е, на ваучера който получих от makemytrip пишеше че само такса сити ще платим нищо друго, а на място ни поискаха още 10€ понеже било през експидия хотелс, нещо такова избърбориха (и това само за един хотел в Болоня се случи), на друго място не са ни искали.

Та, нормално ли е това или ако мине, където мине.

Връзка към мнение

Как така през експидия хотелс ? Това не разбирам ...

Иначе имах две резервации в България с тях и нищо не съм доплащал.

Я пиши на индийците да видим какво ще отговорят.

Връзка към мнение

И да им пише, файда никаква. Явно и хотела са се объркали, както и ние в темата къде е makemytrip, къде expedia, но при всички положения се плаща това, което е на ваучера. Макс някоя и друга градска такса, която също трябва да е упомената и това е. Но да се плащат допълнителни пари, само защото си резервирал през сайт Х си е жива измама. "ако мине, където мине." е положението :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Mistela, кой е този хотел? Доплати ли и дадоха ли ти някакъв документ?

 

Имам подозрение, че някой служител/мениджър в хотела не е направил разлика между expedia и makemytrip (и двете са един дол online travel agencies/aggregators), както и че не е бил щастлив от комисионната (или нещо друго), която плаща на посредника.

 

Подобна практика е недопустима, а и Болоня сред оборотните магелански направления.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А ти пита ли ги , как така Expedia ?

Не, не сме питали, защото това ни беше първата резервация през индийците и решихме, най вероятно така казват за сайтовете, но на следващите две резервации нищо допълнително не ни поискаха. И така, снощи се настанихме на Пампорово пак с резервация през индийците и момичето на рецепция ме попита пак дали сме резервирали през експидия, сега поне говори на чист български :-), не им ли излиза в резервацията през кой сайт е направена?

Връзка към мнение
Георги Матеев

Expedia освен че е голям резервационен портал също така продава нощувки на едро (по същия начин както е примерно системата HotelBeds) на редица други сайтове като MakeMyTrip, GalaHotels, Travelpony, otel.com и тн. Порталът и дистрибутора на едро са две различни неща, но с едно и също име, и именно от тук идва недоразумението.

 

Купувайки си хотел от посредника MakeMyTrip в случая ти дефакто си резервирала стая чрез дистрибутора Expedia, който от своя страна първо я е продал на MakeMyTrip. Затова хотелът вижда в тяхната система, че стаята е резервирана от Expedia, но това не значи от сайта/портала Expedia.

 

За мен обаче остава загадка защо са ти събрали тази допълнителна такса. Винаги абсолютно всичко е включено в цената, освен понякога някоя градска таксичка. Според мен става въпрос за някаква грешка / незнание / злоупотреба от страна на хотела, което по мое наблюдение специално в Италия не е чак толкова рядко явление. На твое място бих се свързал с MakeMyTrip за принципно изясняване на ситуацията, съпорта им е много добър и винаги отговарят адекватно. Ползвай тези имейли, пиши с копие до всички едновременно и естествено не забравяй да цитираш номера на резервацията:
 

Bdoperations@makemytrip.com
Dhirendra.Singh@makemytrip.com
Ashokkumar.Solanki@makemytrip.com
Ajay.Purohit@makemytrip.com
Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря ти Георги за отговора, ще им пиша за да си изясня нещата, не за да искам да ми възстановят взетите 10€.

Още веднъж Благодаря!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.