Прескочи до съдържание

Спортна тема


Препоръчани мнения

Петър Стойчев с рекорд и титла на Световното по плуване в ледени води

 

"За втори път в своята кариера Петър Стойчев триумфира с титлата на Световния шампионат по плуване в ледени води. На първенството в Бургхаузен, Германия Стойчев преодоля разстоянието от 1000 метра за рекордните 12 минути и 15 секунди и подобри предишното постижение на дистанцията с близо минута. Температурата на водата беше 2 градуса, а след края българинът сподели:

"Конкуренцията бе повече от сериозна, 8 плувци стигнахме до финал и не беше лесно. Ледена вода и вятър през цялото време. Мислех си за награждаването и да чуя българския химн. Това ми даде криле и въпреки тежките условия си казах, че трябва да спечеля. Точно на днешния празник. Поздравявам всички именници и им пожелавам здраве и щастие", сподели след финала Петър Стойчев."

/из sportal.bg/

 

В България за Петър Стойчев се знае само, ако си в плувната среда. А постиженията му са велики!

Вкъщи това коментирахме, че по спортните новини се говори само за футбол и тук-таме се споменава някоя друга новина. А спорта не е само футбол.

post-2539-0-34318600-1483868583.jpg

Редактирано от fairy__
  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Ето и едно интересно четиво за почитателите на тениса -

http://mobile.sportal.bg/news.php?id=642631

Има много хора, които уважават играта на Димитров и го подкрепят. Разбира се, има и такива, които не му симпатизират, предвид негови постъпки и изявления. Въпреки това прославя България и в частност българския тенис, за това трябва да се гордеем с постиженията му.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Само след 4 дни на 14.01 започва Африканското първенство по футбол .За втори път ще се проведе в Габон тъй като домакинството на Либия е отнето по обясними причини. След прекомерното комерсиализиране на почти всички спортове и най-вече футбола в Европа , почти не се интересувам от спорт, състезания и т.н. Но виж от африканско първенство и от женски футбол(където парите са съвсем малко и има феърплей) се интересувам. А и гледайки африканското се обогатявам донякъде. Научавам доста неща, гледам си картата, статистики, забавлявам се с филмчета в тубата:-)).

Лично аз си имам  футболни симпатии на черния континент. Стискам палци за "Супер орлите " и за "Черните звезди" .Но винаги в сърцето ще ми останат "Леопардите" от Заир след онзи знаменит мач с Югославия на световното в ГФР през 1974. От доста време обаче  леопардите не са никакви леопарди ,а са се превърнали в дръгливи улични котки(от Банишора примерно)

Мисля си , че фаворит за пореден път за Слоновете и сега може би наследниците на Рабех Маджер.:-))

http://www.trip.bg/flights/searches/7829be998e8b4875b0120deee972c54b

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Я, още един фен на CAN. От години не пропускам този турнир. Аз по обясними причини стискам палци за Алжир, но винаги симпатизирам и за някой от аутсайдерите. На всяко първенство има изявен аутсайдер. Сегашното издание първоначално трябваше да се проведе в Либия, но го преместиха предвид усложнената обстановка в страната...

Връзка към мнение

Стан е от малкото истински спортни журналисти в тази страна, който е наясно с футболната материя. Имаме с него едни различия по една тема в последната година, но вярвам с времето окончателно ще ги изгладим...

Връзка към мнение

Стан е от малкото истински спортни журналисти в тази страна, който е наясно с футболната материя. Имаме с него едни различия по една тема в последната година, но вярвам с времето окончателно ще ги изгладим...

Загадка за "Познай снимката" - от кой мач е снимката, публика на кой отбор и колко завършва мача.

Връзка към мнение

Има още неподправена страст в КАН. Там викам за "неукротимите лъвове". Станаха ми големи любимци още на Мондиале 90 с дедката Роже Мила. За съжаление в последните 10-ина години са доста беззъби.

Връзка към мнение

Има още неподправена страст в КАН. Там викам за "неукротимите лъвове". Станаха ми големи любимци още на Мондиале 90 с дедката Роже Мила. За съжаление в последните 10-ина години са доста беззъби.

 

Уж Евроспорт трябваше да излъчва мачовете, но допреди малко проверявам и нищо... :(

Връзка към мнение

Загадка за "Познай снимката" - от кой мач е снимката, публика на кой отбор и колко завършва мача.

 

Локо Пд 3-1 Чирпан

мач за КСА

публиката е ясно на кой отбор е...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз съм от супер-феновете на турнира за Купата на Африка. Въпреки не до там тактически грамотният футбол,стават много здрави мачове с неизвестен край.Много от головете падат в добавеното време,което те държи в напрежение до края.

Най-якото обаче е начина по който се радват футболистите след вкарано попадение.То са танци,то са чупки,невероятно грейнали лица и блясък в очите. :)  Истинска наслада за футболният запалянко. ;)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Няма ли да отчетем победата на Григор Димитров?

Страхотен мач с Надал, но уви - няма да гледаме първата ни ракена на финала в Астралия.

Късмет на Надал и Федерер. Нека победи този, който може да устиска както физически, така и психически.

Ето и повече информация от мача на Димитров и Надал - http://www.sportlive.bg/sport/tenis/Australian-Open-NA-ZhIVO-Grigor-Dimitrov---Rafael-Nadal-590160.html

post-2539-0-47807200-1485679177_thumb.jpg

Редактирано от fairy__
Връзка към мнение

Христо Бонев на 70 - Честит юбилей, Маестро!

 

 

Днес една от най-знаковите личности от модерните времена на Пловдив навършва достолепна възраст. Христо Бонев става на 70 години. За мнозина той си остава Златоглавото момче на българския футбол, въпреки че е преживял две епохи и е стъпил в два века. Неповторимият артист и виртуоз с топката ще посрещне празника си за пръв път от много време насам у дома. С най-обичания от него човек - съпругата Ема.

През по-голямата част от съзнателния си живот, на 3 февруари Христо Бонев е бил по лагери като футболист, треньор или просто с любимия Локомотив - другата голяма любов на гения. Ема обаче никога не е ревнувала тази любов. Даже напротив, Ема е човекът, който винаги е стоял до своя Христо в трудните моменти, свързани с черно-белия клуб. Неотдавна двамата преодоляха поредното голямо препятствие в половинвековния им житейски път. Зума бе повален от инфаркт, претърпя тежка сърдечна операция. Неизменно до него бе Ема и сега той може спокойно да се радва у дома на юбилея.
Предвидените за днес големи празненства, естествено, са отложени. Но за фамилия Боневи те не са толкова важни, колкото уникалната 50-годишна любов.

За Пловдив и за България Христо Бонев е много повече от капитан на Локомотив и националния отбор по футбол. Любимата игра е само част от това, с което се е разкрил пред света този Божи дар. И в Локомотив трябва да са благодарни на Бог, че го е пратил при тях. Зума е въплъщение на мечтата на обикновения човек да надмогне себе си и средата си и да покори неподозирани висини.


Статистика е бедна, за да предаде какво се крие зад досегашния живот на Христо Бонев. Харизмата на Зума надхвърля многократно великите му изпълнения на терена. Само велик маестро може да запали по футбола абсолютен нихилист към спорта като гениалния художник Георги Божилов (Слона) и неповторимата актриса Катя Паскалева. Стефан Мавродиев, Крикор Азарян и Атанас Кръстев (Начо Културата).

 

За финал ще разкажа случка, която имах щастието да видя с очите си и да почувствам. Отразявах лагер в Марбея на Локомотив в началото на 2012 година. В кафенето на Марбея спортс с Христо Бонев чакахме да пристигне отборът за редовната тренировка. На съседна маса бе бившият треньор на Барселона и Реал Радомир Антич, а на друга Хуанде Рамос. В един момент вратата на заведението се отвори и влезе мъж. В следващия миг изтръпнах. С цялото си достолепие пред нас беше самият Фабио Капело. Да, същият дон Фабио, който начело на Милан развенча дрийм тийма на Барселона с Йохан Кройф 20 години по-рано. Седемкратният шампион на Италия и носителят на три златни купи в Испания.
Капело огледа заведението и спря погледа си на Христо Бонев, неглижирайки Рамос и Антич. „Оооо, синьор, Боньеееев”, извика Фабио Капело и се втурна към Зума. Последва приятен разговор на италиански, в който дон Фабио разказа как през 1976 година е бил поразен от майсторството на Христо Бонев по време на приятелски мач между националния отбор и Ювентус. „Той беше един от най-великите за своето време”, каза Фабио Капело. Би било нелепо нахалство да се допълва казаното от специалист като дон Фабио.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

- Скъпи, с какво ще ме изненадаш за 8 Март ?

- Харесваш ли Барселона ?

- О, да - пясъкът, морето, храната, архитектурата ...

- А , Париж ?

- Разбира се - атмосфера, Шанз-Елизе, Лувъра ...

- Чудесно -  8 Март , 21:45ч. БАРСА - ПСЖ по bTV Action.

 

:biggrin: 

.........

P.S. То и първият мач в Париж стана хубав празник (бележката моя)  :lol: 

 

 

Малко извън темата, но просто искам да спомена, че снощният мач беше най-жалкия от 2008г. насам, когато не свириха 4 дузпи на Челси и Барселона ги острани... :mad:  :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Малко извън темата, но просто искам да спомена, че снощният мач беше най-жалкия от 2008г. насам, когато не свириха 4 дузпи на Челси и Барселона ги острани... :mad:  :lol:

 

Снощният мач остава в историята! Имах някакво предчувствие и седнах да го гледам. По принцип не съм фен на ШЛ и гледам само последните мачове. Барселона изиграха изключителен мач, най-вече като психология. Напълно заслужена победа! Буквално ме върнаха в спомените на любимата ми Барса на Кройф и Великана на българския футбол!!

 

На всичкото отгоре след снощи, едни наши пак са втори. Този път в класацията за евроидиоти, която от години оглавяваха. ПСЖ им отне и тази радост...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Реално ПСЖ сами се биха. Първото полувреме супер слаби, сами си вкараха два смешни гола. Първата дузпа на Барса беше 50 на 50, можеше да се свири, можеше и да не се свири. Факт е обаче, че при падането франсето волно или неволно закачи Неймар. ПСЖ трябваше да използват психологическия момент след гола на Кавани, но не го направиха. Общо взето си вкараха сами вълка в кошарата. Ще ми бъде интересен четвъртфинал Барса-Дортмунд.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Втората дузпа също за мен е 50 на 50. Защитникът изобщо не играе с топката, в същото време има контакт между него и нападателя. Има някакво подпиране отзад с крака, което не се вижда добре от тази камера. Друг е въпросът ако не беше Барса, а друг отбор, дали тази дузпа ще се свири. Все си мисля обаче, че ако имаше някаква конспирация, съдията едва ли щеше да чака до 87-та минута при резултат 3:1, за да обръща мача.

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

С или без късмет, Барселона търсеха победата цял мач и натикаха ПСЖ в наказателното им поле. ПСЖ играха с мисълта да не загубят. Това показва, че все още не са дорасли до манталитета на голям отбор. Едно време Милан ми бяха от най-противните отбори, но играеха до дупка и нерядко биеха в последните минути. Някои могат да го нарекат късмет, ама си има и голяма доза манталитет. Снощи Барселона, които също не са ми сред любимците показаха 100 минути търсене на победата. Няма как да си играл атакуващо 10 минути, да не си търсил атаката, а да искаш нещо различно от разгром. Жал ми е само за Унай Емери, щото е нелош треньор.

 

Що се отнася до дузпата на Неймар, който играе футбол знае, че ако някой неволно ти се пльосне в краката, много трудно може да се контролира инерцията и скоростта, за да се избегне контакт. Да не говорим какви контузии се получават от неволни действия.

 

Общо взето, правилото "трябва ли ти равен, играй за победа" се доказа и този път.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Това вече си е по темата за хумора...

 

post-2889-0-08460700-1489052176.gif

Большой театр  :biggrin: , язък че за тая година вече раздадоха оскарите. 

 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.