Прескочи до съдържание

Говорим си за Дронове


Препоръчани мнения

Дани Магелани

Още малко снимки.

Страхотнииии! Мисля, че в Календар-2018 ще има доста снимки от този дрон. :) Браво на момчето! :clapping:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Последните снимки от дрона Дроньо :) са приказни! :) Сега се зачудих... как ли би изглеждала магеланска сбирка, снимана от дрон? ;)

 

Все пак предполагам, че в основната част от времето синът ти използва скъпата техника по предназначение:

 

post-116-0-67567300-1480436970.jpg

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Последните снимки от дрона Дроньо :) са приказни! :) Сега се зачудих... как ли би изглеждала магеланска сбирка, снимана от дрон? ;)

 

Все пак предполагам, че в основната част от времето синът ти използва скъпата техника по предназначение:

 

attachicon.gifBA227A03.jpgЗ

Ще го поканя да дойде на сбирката и може и да видим как ще изглежда. :)

Той и така вече не ходи никъде без него(любимата играчка).

Редактирано от Marisha
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Скоро на пазара се появи може би най-интересният дрон до сега - Dji Mavic. Много компактен, със страхотно качество на заснемане, лесен за манипулация и с доста системи, които го предпазват. Ако някой се чуди какъв дрон да взима, може би това е отговорът :) 

Връзка към мнение

Това явно ще става все по-популярен начин на заснемане по време на пътуване. Може би някой, който е по-навътре да поразкаже? Лесно ли се борави, за какво трябва да се внимава, колко струва и т.н.?

 

prozium и сина на Marisha да не се ослушват :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

"Детето" Дроньо не е регистриран в форума и е антисоциален тип, така че малко трудно ще го накарам да пише :) , ама ще пробвам, като се върне след 10 декември.

Връзка към мнение

"Детето" Дроньо не е регистриран в форума и е антисоциален тип, така че малко трудно ще го накарам да пише :) , ама ще пробвам, като се върне след 10 декември.

 

Решението може да бъде с канал в Ютуб. Публикува видеоклиповете, а ти пускаш по някой линк тук :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Нещата вече са стъпка напред - пускате го и той ви лети по петите:

 

Естествено играчката не е евтина: https://gethover.com/shop/product/hover-camera

И пак е доста под ценовия клас на фантомите. Реално фантомите отвориха интересна пазарна ниша - телевизиите вече не вдигат големи хеликоптери, а снимат с дронове - БНТ имат, бТВ имат, Нова имат, ... Тоа смъква разходите с много пъти :).

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Тези снимки хич не се отразиха добре на кредитната ми карта :) 

 

Иначе за всеки, който иска да си вземе дрон - DJI е марката. Просто защото имат доста натрупано ноухау и може би най-голям брой потребители, а при дроновете това никак не е за пренебрегване. 

 

Ховъркамерата е интересен експеримент, не знам колко е силна тракинг системата, но едно от важните неща е дронът да е обзаведен с множество сензори. Именно това се неговите очи и уши за околния свят, така се ориентира в пространството, пази се от обекти и оцелява по-дълго :) 

Това което ме спираше мен ( а предполагам и доста други хора ) до този момент беше размерът на дрона. Винаги се налага да ходиш с още една раница или чанта, ако си в планината е много натоварващо. Освен това самият дрон идва с дистанционно, което също доста пъти е обемно.Допълнителните батерии, които се налага да се носят също са си товар. 

DJI Mavic обаче реши този проблем от раз :) Страхотна камера, със страхотен дрон в уникално малък пакет :) В разгънато състояние е 20х8х8 и тежи 700 грама. 

Управлението не мога да кажа колко е лесно, но определено дронът се грижи сам за себе си, благодарение на многото сензори по него, освен това опитът на dji спомага да имат идея на какви неща са способни потребителите им и да ги превентират или пък да направят нужното, така че да имаш идея до къде се простират границите на възможното и невъзможното с квадкоптерчето. 

Цената е височка - 1500eur за комплекта, но реално няма по-изгодно нещо на пазара :) Пряк конкурент е GoPro Karma, което както се очакваше не е особена успешна система. А това се дължи, на факта, че GoPro нямат опит с дрони и това им е първият опит. 

Всичко изговорено до тук обаче е на основа гледане на ревюта и четене в нета, DJI Mavic ще се появи чак на 22ри декември :) 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...

Не бях видял темата до сега. Аз снимам с Parrot bebop drone, но не съм мн доволен от джойстика много е голям, заема ми цялата раница. Последно време си търся дрон на който да си закрепя Gopro-то, мисля че ще снима по добре. Иначе новия DJI Mavic е супер компактен едвам се сдържам да не си го поръчам.

 

Ето едно клипче снимано от мен

 

Редактирано от mom4eto
  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

В Бели/йз ме спряха с дрона, не било разрешено ползването

Та да си довърша, че вчера писах писах от телефона и накрая едно изречение :mad: 

Забраниха ми да вляза с дрона на митницата, като ми казаха че трябва да го оставя и на излизане да си го взема :blink:  След като попитах това официално записано ли е някъде - да записано било, но митничаря беше толкова зъл, че в мисълта си само да се измъкна забравих да го помоля да ми покаже къде точно е написано....След прочетеното в последствие в нета се оказа, че това често са манипулации от страна на митничарите. Включително и да се изисква сертификат за преминат курс на обучение. В крайна сметка влязох с него - излизах от страната по сухопътната граница, та нямаше как да си го взема на връщане. Имах възбрана за ползването му :wacko: , но тъй като мисля да не се връщам там - Синята дупка е снимана все пак :)   Та, като тръгвате за по далечни дестинации проучете какъв е режима на ползването на дронове, за да не носите излишен багаж на хиляди км!

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ето малко препоръки за пътуващи с батерии и дрон: https://oscarliang.com/travelling-mini-quad-lipo-batteries/

 

Аз имам някакви познания в тази област и сам сглобих собствен дрон чрез постепенно надграждане на отделни системи. В момента съм на последен етап за избор на GPS приемник но още се чудя как да избегна менте китайско. Най-доброто е UBLOX M8N с много ментета на пазара.

post-1906-0-65599300-1488620481_thumb.jpg

Редактирано от Yto
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ами нормално е да се иска сертификат за управление на дрон. Това, че в България законът го няма за момента, не значи, че на други места е така :) Да вземем за пример Фатом 3, един от най-разпространените модели, той тежи около 1300грама. Ако въпросният дрон пада от  500м височина, се получава простото уравнение от 500*1.3*9,8 = 6370 Джаула енергия при удар. За сравнение куршумът от калашник носи енергия от 2000 Джаула. Едва ли е много приятно да се стовари Фантом 3 върху някого ...

До колкото четох в някои страни дори пускат застраховка гражданска отговорност за дрони и операторите им . Просто, който има желание, да управлява дрон, ще минава курс или тест и ще получава лиценз за правоуправлението му, както е с колите :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.