Прескочи до съдържание

Георги Матеев - питайте го каквото и да е!


Препоръчани мнения

Жоро, при мен основният език е испанският, после идва английският. Освен като тръгваш за испаноезична страна да ме вземаш и мен! :) Имам простичък въпрос? Какво мислиш за Монголия като дестинация?


И още нещо да попитам. Минавала ли ти е идеята някой ден да напишеш за всички твои пътешествия и преживявания в блог, книга или какъвто формат си харесаш? Не е нужно да казвам, че за всички, които те познават ще е доста интересно.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Ще излъжа ако кажа че не изпитвам дива завист... :rolleyes: но ти пожелавам скоро да осъществиш посещението и на Last-last country
.... а ето и Питанките ми:

 

1.Казваш че си най-щастливия човек и ти вярвам, успяваш ли да заразиш с болестта си за пътешествия и хората които обичаш (визирам семейството ти)?

2.Как избираш къде и кога да полетиш?

3.При пътуванията си предпочиташ да обикаляш от град на град или се закотвяш на едно място и от там лъчево обхождаш околностите?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей Жоро

Да задам и аз своите въпроси:

1. Ако не беше музиката с какво щеше да се занимаваш в професионален план?

2. От авиокомпаниите с които си летял коя най-много ти е харесала и коя най-малко?

3. Какво предпочиташ - луксозен хотел в центъра на голям град, или "малка къща в прерията"

4. Като човек обиколил кажи речи целия свят, коя дестинация би препоръчал за първи междуконтинентален полет?

Благодаря ти за отговорите :)

Редактирано от Костов
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Здравей, нали мога да питам за всичко? :) Ако хванеш златната рибка какво ще си пожелаеш? ( интересно ми е какво би поискал най- щастливия човек на света). Би ли сменил пола си ? ( днес ме изненадаха с този въпрос, не знам какво да отговоря, така че тайно те моля за помощ...:)).Кога са ти дърпали ушите за последно- буквално и преносно? Имаш ли талисман? Какво може да те обиди? Готвиш ли? Арестували ли са те някога? Целувал ли си някого, когото не харесваш? Как си представяш себе си като пораснеш? На 60 например...:)ей така мога да си продължа безкрайно...благодаря !

  • Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към мнение

И аз да разчупя малко ледовете.

На колко водки издържаш ? С лед или изстудена ? Предпочитан бранд ? :)

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Ще ни шашнеш ли малко със статистика? ;) Коя година си посетил най-много държави, пропътувал най-много километри със самолет, летял си най-много полета и т.н.?

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

1. Когато не пътувам или не работя най-много обичам... да си седя вкъщи :) Майтапът настрана, всъщност съм голям домошар ...

 

Ей т'ва е - във форума освен един ДОМОСЕД си имаме и един ДОМОШАР  :)  :biggrin:  :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 39
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Това косвено ми напомня за Бернар Тапи навремето. Виках си, баси щастливеца - станал милиардер и вече може да си позволи да е социалист. Метеев пък има сигурно три дни месечно в София и може да го дава домошар :)))

  • Харесвам 17
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Двама мои адаши в първите две издания на тази рубрика :).
1. Каква е най-високата цена за самолетен билет, която си плащал и откъде докъде е бил полетът?
2. Следиш ли активно някакви спортове и ако да - кои са ти любимите отбори/играчи?

Връзка към мнение

Георги, може ли да 'попълниш' някоя интерактивна карта на посетените от теб до сега държави? Например тази: https://traveltip.org/countries_visited.php или някоя друга? :)

Връзка към мнение
Дани Магелани

1. Би ли ни представил твоите топ 10 на авиокомпаниите? Само познавач като теб може да направи обективна и точна класация.

2. Имал ли си гафове на път? И, ако да, ще ни разкажеш ли за най-интерения?

Връзка към мнение
Георги Матеев

Аз чак след доста време във форума разбрах кой е Георги Матеев, като тийнеджъри често ходихме на негови партита. Винаги ми е бил интересен човек и сега като мога питам, запецнах :blush:

 

1. Как избираш следваща дестинация ? (предполагам понякога е вследствие на изкушаваща оферта)

2. Повтарям върпос на Ник - как организираш всичко за толкова кратко време между две пътувания ? Имаш ли предварителни програми за някои места и само да чакаш да се появи оферта за билети?

3. Как предпочиташ да пътуваш - с компания или сам? Компания от 1 или повече ?

4. Как съчетаваш работа с пътувания - т.е. кое идва първо пътуването или работата ?

5. Кое ти е най-дългото пътуване?

6. С коя известна личност би искал да се запонаеш - певец, актьор, спортист?

7. Би ли емигрирал?

 

Е, ние още сме си тийнейджъри, само леко поотраснахме :)

 

1. Генерално имам идеи в главата си за минимум 3 години напред, обичам да планирам много надалеч. И когато изпадне добра оферта за дестинация, която ме интересува - обикновено не се колебая повече от 1-2 минути и действам. Намеря ли евтин билет оттам нататък всичко останало са само подробности, които се наместват бързо.

 

2. Понякога организирам неща в движение, по време на друго пътуване. Но както казах, обикновено планирам много напред (6 месеца или повече предварително) и рядко оставям нещо на случайността или за последната минута. По този начин имам предостатъчно време за изпипване на всички детайли. Програми за повечето места нямам, но това е лесно - ден/два човъркане в гугъл и всичко си излиза :)

 

3. Много зависи от дестинацията. Когато ходя по изолирани студени места предпочитам да съм сам, обичам да се вглъбявам в себе си и (примерно) да наблюдавам дълго някой природен пейзаж без да се налага да разговарям с друг човек. По плажните дестинации очевидно е по-добре с компания, а на места като Бари винаги ходя с по минимум 10 човека :lol:

 

4. При мен пътуванията и работата често се смесват до такава степен, че се затруднявам да отговоря. Но може би пътуванията са с малко по-голям приоритет в момента.

 

5. Преди 3 години бях за 3 месеца в Азия (Индонезия, Хонг Конг, Япония и тн). А миналата година направих 2 месеца из САЩ, Мексико, Куба и Карибите.

 

6. С Мадона. Голям фен съм.

 

7. Преди няколко години бих отговорил категорично да, но вече не съм толкова убеден. От една страна пътувам толкова много, че понякога е спорно къде точно живея :) От друга страна в България имам всичко необходимо, а и семейството и приятелите са тук. А и каквото и да си говорим - няма място на света, където всичко да е 100% розово. Така че в момента бих казал по-скоро - не.

 

И 2 въпроса от мен ;)

 

- От какво се страхуваш?

-  От логистична гледна точка не е ли по-добре да обикаляш дадено място/страна/континент за по-дълго време и да обиколиш всичко на това място вместо да се връщаш до Бг за 2-3 дни и после да продължаваш в друга посока или това е поради работни ангажименти?

 

Страхувам се да не ми спрат кредитните карти докато съм извън страната :) Сега като ме накара да се замисля - странно, но всъщност не се страхувам от почти нищо. Не, че съм някакъв мега смелчага, но примерно не се страхувам от неща като обир, загубване, измама, заболяване и т.н.

 

Теоритично да, но 1) понякога се налага да се връщам поради конкретни ангажименти и 2) ще се изненадаш, но в 90% от случаите така всъщност излиза доста по-евтино. Освен това въобще не възразявам, тъй като обожавам да летя, за мен летенето е част от забавлението и никога не бих отказал един-два полета в повече :)

 

Матеев:

1. Има ли място в чужбина, което ти пасва като на дялан камък (не за емиграция)?

2. От кой отбор си?

3. Кое ти е любимото ядене?

4. Този е с повишена трудност: има ли място, където "си онемял", кое е то и защо?

 

1. Исландия и/или Фарьорските Острови. Бих ходил всеки месец, ако можех.

 

2. Ако питаш за футбол - от никой, въобще не се интересувам от футбол и то до степен на тотална апатия към този спорт. Като малък бях от "Левски", ама без да знам защо, може би защото харесвах синия цвят.

 

3. Кус-кус с много сирене!

 

4. Падна ми ченето, когато видях Мачу Пикчу за първи път. Буквално ми отне няколко минути преди да успея да си затворя устата. Страхотна магия има на това място, която не мога да предам с думи, само който е бил там би ме разбрал. Ахнах също когато видях и Тадж Махал в Индия - много величествен монумент. Съвсем наскоро се дивих и на невероятните природни гледки (включително и от въздуха) в Самоа и Американска Самоа, на моменти беше почти нереално красиво.

Аз само един въпрос - малко по-шантав, няма да се извинявам за което :)

 

Както знаеш, синът ми направо обожава работата ти и присъствието ти на сцена. И си има малък пулт - като ми гостуваше в къщи, пултът беше поставен на челно място и трябваше да смотам партакешите си... хаха.. Помня като споменах името ти и той ме гледа очочорено и вика: бе ти знаеш ли кой е Балтазар? Ми не, не знам  :lol: И тогава те набрах по телефона да се изпъча хептен... хахаха

 

Би ли могъл да го вземеш с теб зад пулта при следващо участие в party в Лондон (или Холандия като много близка дестинация)? Дори не съм му казала за това ми желание. Ще го броя подарък за негов Рожден ден  :)

 

Пъчла такава  :wub:

 

Няма проблем, само дето и в Холандия и в Англия ходихме съвсем скоро и засега нямаме нищо ново планирано за там. Като излезне нещо ще бъдеш уведомена, но ще ти струва скъпо, да знаеш! йегермайстер с редбул ще оправи работата  :lol:

Рок музика?

(моля, не стреляйте по пианиста :( )

 

Дюк, даже не знам откъде да почвам да стрелям...

 

В чест на истината трябва да отбележа, че дълги години бях металист. И имах къдрава коса до кръста! И не, не се шегувам :)

  • Харесвам 39
  • Шок 1
Връзка към мнение

 

 И имах къдрава коса до кръста! И не, не се шегувам :)

В подобни случаи, в един друг форум  (където пишеха и няколко настоящи магеланци) започваше едно масово скандиране:

Сним-ка! Сним-ка! Сним-ка!  :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 17
  • Смея се 1
Връзка към мнение
Двуцветко

 В чест на истината трябва да отбележа, че дълги години бях металист. И имах къдрава коса до кръста! И не, не се шегувам :)

Любима метъл група от онова време? :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз съм бил на твои партита, някои от които и до момента си останаха ненадминати!

 

Не се изненадвам, че като тийнейджър си бил металист. То кой ли не е бил...

Да ти кажа честно, твоите партита ме спечелиха за техното и като цяло за "живата" музика.

Радвам се, че продължаваш да се занимаваш с музика и най-вече да се чувстваш щастлив от професията си.

 

Въпрос:

- Имаш ли план (онлайн) къде ще свириш в следващите няколко години? Надявам се да успеем да се засечем на някое парти. В Гьотеборг се разминахме...

Редактирано от georgiev
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ето и моите 5 стотинки:

1. Защо Balthazar?

2. И сега като спомена това име се сещам за DJ, take me away :) Какви са ти спомените от 2008г. и как ще коментираш класирането?

3. Не може да не те питам нещо и за пътуванията: Кой ти е любимият град в България и защо? Имаш ли си някое местенце тук, където би се връщал отново и отново?

 

Благодаря и не спирай да дерзаеш. Успех! :)

Редактирано от oli_mali
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Скоро няма да можеш да насмогнеш :) Аз само ще помоля, ако е възможно, като един вид сувенир, може да пуснеш скрийншот от ексел таблицата с плановете следващите няколко месеца. Сигурно имаш централна такава, в която дебнеш да не се засекат дати.

 

Всъщност, случвало ли ти се е за една бройка да направиш някой гаф, например да тръгнеш да купуваш билет за Перу, докато в същото време вече имаш купен за Тайланд? :)

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
Георги Матеев

Добро утро... Стартирам деня с малко отговори за разсънване :)

 

Един въпрос по-горе ме подсети - коя ти е любимата и най-вкусна за теб кухня по света?

 

Арабската кухня (основно нелютата й част) ми е много вкусна. Последно много харесах храната в Ливан и искам скоро да посетя някой ливански ресторант. Но все пак най-любима ми остава българската, може би е въпрос на навик.

 

И от мен: много се кефя как от всяка загуба вадиш печалба, та губил ли си някога? Пари, и не само?

 

Като всеки нормален човек съм губил понякога - приятели, позиции, пари (достатъчно е да спомена само фалиралата преди 2 години банка). Иначе да, много често от някаква кофти ситуация успявам в крайна сметка да извлека дивиденти и да обърна нещата в моя полза. С годините си научих прекалено добре правата и винаги ги преследвам до дупка, никога не махвам с ръка и като булдог се боря с всяка несправедливост към мен. Сигурно не ме харесват в офисите на много авиокомпании, но нямам намерение да се чувствам виновен заради чужди грешки :)

 

Всъщност в далечното минало сме се запознавали на едно парти(имаме общ приятел), но това беше твърде отдавна. Надявам се, че скоро ще имаме възможност да се запознаем за втори път. :lol: Та ето и моите въпроси:

 

1. Кога и къде беше първото ви пътуване извън България? Какво си казахте тогава? Имаше ли културен шок след като се върнахте?

2. Мислили ли си някога да напуснете България и ако да къде? 

3. Как бихте си представили живота, ако нямахте възможност да пътувате? 

4. Кое е любимото/ият ви място/град в България, което може винаги да посещавате?

 

И аз се надявам скоро да се запознаем отново и може би да върнем малко лентата със спомени назад :)

 

1. Във Виена през 1991, автобусна екскурзия от училище, бяхме 8-и клас. Беше много вълнуващо и различно, особено както тогава все още нямаше почти нищо в България - та определено имаше културен шок. Това първо пътуване обаче го запомних с нещо съвсем друго. По онова време бях много смотан и неориентиран и в един от дните някак успях да се отделя и загубя от групата и след това не можах да намеря хотела ни. Преспах на автобусна спирка (!) и чак на следващия ден се сетих да отида до едни полицаи, които ме упътиха как да се прибера. Като се върнах в хотела учителките първо ме прегърнаха (естествено те не бяха спали от притеснения), а след това лекичко ме набиха :)

 

2. Мислил съм и то много пъти. България като цяло е прекрасна страна, но с някои изключения, които понякога са ме карали да искам да се махна. По-конкретно: не харесвам пораженческия и мрънкащ манталитет на българина - вечно завиждащ, недоволен и чакащ някой друг да му свърши работата, както и прекалено крадливата ни и нагла политическа класа. Както вече писах, ако се бях преместил щеше да е в някоя топла държава с много палми. В един момент обаче стигнах до извода, че все пак камъка си тежи най-много на родното място и на този етап изоставих идеите за постоянно напускане на страната.

 

3. Доста пъти съм си го представял - сигурно щях да живея в малка къщичка в някое отдалечено планинско селце... с тучна зелена поляна и овчици отпред... и щях да се наслаждавам на липсата на хора и шумотевица :) (и да имам бърз интернет!)

 

4. През годините любимите ми български градове се сменяха - по едно време беше Варна, после Пловдив, Русе и т.н. В момента не мога да кажа, че харесвам конкретно някой град. Може би Боровец - ходя там сравнително често.

 

Ще полюбопитствам и аз:

1. Как се справяш с jet lag-a? Случва ли ти се да се събудиш и да ти трябват минути, за да си припомниш къде си в момента?

2. Кое е най-екстремното ти изживяване, което си преживял на път? Изпадал ли си в опасна ситуация и кое ти е донесло много адреналин?

3. Прочетох къде ти е било безинтересно, но има ли посетено място, за което си съжалил, че си си изгубил времето, да е толкова неприятно, че час по-скоро да искаш да се махнеш от там?

4. Най-гадната храна (кухня), която си опитвал е била в...?

Благодаря!

 

1. С джетлага принципно съм се научил да се справям бързо, но все пак понякога имам момент на объркване, особено ако в рамките на 2-3 дни сменя няколко часови зони или 2 континента. Случвало се е да се събудя в някой хотел и да ми отнеме няколко секунди докато осъзная къде точно се намирам.

 

2. Не се сещам за някакво свръх екстремно изживяване, освен може би един хайк в Папуа Нова Гвинея. Трябваше да направя 2-часов пешеходен преход от едно село до едно езеро, който според гайда беше супер лесен. Оказа се обаче, че трябва да вървим през джунглата в силно планински район, а растителността беше толкова гъста, че си проправяхме път с мачете и това много ни забави. Въобще няма да споменавам, че се одрах на 50 места. Минавахме няколко пъти над реки, които прекосявахме почти пълзейки по съвсем тънки и мокри дървета. През цялото време се чудех откъде какво ли ще ме изяде, ама ми се размина :) Иначе за опасна ситуация - на остров Занзибар ме заведоха до една подземна пещера, където навремето са крили нелегални роби и която беше много интересна. Всичко беше прекрасно до момента, в който трябваше да излизаме. Оказа се, че път назад няма, а се стига до една много тясна цепнатина, където трябва да се изкачиш на поне 10 метра височина, хващайки се само за острите скали и така да стигнеш обратно на повърхността. Беше толкова тясно, че нямаше как някой да ти помогне. Аз не съм планинар, а и беше хлъзгаво и на няколко пъти щях сериозно да се пребия, оправих се на магия. А много адреналин ми донесе панорамния полет над Great Blue Hole в Белиз, това беше неповторимо усещане.

 

3. Миналият месец имах 36-часов транзитен престой в Пекин. Изключително погнусен съм от този град и си затвърдих впечатлението, че това определено не е моето място. Говоря конкретно за Пекин, не за Китай като цяло. Дотолкова нямах търпение да се махна, че последния ден доброволно отидох на летището 6 часа преди полета - стоенето в бизнес салона там беше много по-приятно.

 

4. Трябва да е било пак в Китай. Така и не свикнах с местните вкусове. Което е странно защото по принцип нямам никакъв проблем с азиатската кухня, ама там е някак по-различно, май използват някакви техни подправки, които не ми понасят.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 30
Връзка към мнение
Георги Матеев

В подобни случаи, в един друг форум  (където пишеха и няколко настоящи магеланци) започваше едно масово скандиране:

Сним-ка! Сним-ка! Сним-ка!  :biggrin:

 

И колко хубаво, че това тук не е другия форум  :P

Любима метъл група от онова време? :)

 

Obituary, Napalm Death и Cannibal Corpse, разбира се :)

И аз да разчупя малко ледовете.

На колко водки издържаш ? С лед или изстудена ? Предпочитан бранд ? :)

 

След петата водка почвам леко да залитам. След 10-тата вече не помня какво се случва. Пиянството ми - а то се случва изключително рядко - е миролюбиво и весело :)

 

С много лед. Руски Стандарт или Грей Гус.

 

Взе ми въпроса от клавиатурата :) Аз добавям любима бира и мезе към вея.

 

С риск да ти разбия сърцето, но въобще не пия бира. Всъщност, дори не мога да я понасям. Историята зад това е, че някакси приемам бирата като лекарство, което пия насила когато понякога имам камъни в бъбреците, и затова асоциирам вкуса й с нещо неприятно и болезнено.

 

Мезе - фъстъчки, крекерчета и дреболии от този сорт. Ама и луканчица става :)

 

Георги, може ли да 'попълниш' някоя интерактивна карта на посетените от теб до сега държави? Например тази: https://traveltip.org/countries_visited.php или някоя друга? :)

 

Не можеш да си представиш колко хора са ме молили за това. Честно казано ме мързи, ще отнеме време, а и не ми звучи толкова интересно. Форумът тук всъщност е единственото място, където поддържам актуален списък с посетените от мен държави - мисля, че е достатъчно.

  • Харесвам 28
Връзка към мнение

Поздрави от Доха, голям фен съм ти :) И аз отдавна чаках такава тема за теб, но гледам много хора са те питали - айде два въпроса и от мен . Не те ли ядоасва висенето по летища, преди полет и каза за Северна, но би ли се върнал в Южна Корея ? :)

Връзка към мнение

Добро утро.:) С чаша кафе в ръка съм се настанила и чета отговорите на г-н Матеев....и направо не вярвам на очите си. Моите въпроси и на г- н Костов - подминати.!!! Съмнявам се да е някакво особено отношение, но все пак да си кажа....Жоро, това с арестуването е много сериозен въпрос и не търпи отлагане:) :) :) Хубав ден на всички!

  • Смея се 1
Връзка към мнение
Георги Матеев

Ейй, голям зор значи, отговарям с приоритет на теб и г-н Костов :)

 

Здравей, нали мога да питам за всичко? :) Ако хванеш златната рибка какво ще си пожелаеш? ( интересно ми е какво би поискал най- щастливия човек на света). Би ли сменил пола си ? ( днес ме изненадаха с този въпрос, не знам какво да отговоря, така че тайно те моля за помощ... :)).Кога са ти дърпали ушите за последно- буквално и преносно? Имаш ли талисман? Какво може да те обиди? Готвиш ли? Арестували ли са те някога? Целувал ли си някого, когото не харесваш? Как си представяш себе си като пораснеш? На 60 например... :)ей така мога да си продължа безкрайно...благодаря !

 

Ако хвана златната рибка ще си пожелая да се построят летища на всеки забутан остров по целия свят. С останалите 2 желания сигурно ще отида до Луната и Марс.

 

Не бих сменил пола си, чувствам се прекалено комфортно в сегашната си кожа :)

 

Буквално са ми дърпали ушите за последно преди може би 20-ина години, трябва да е било майка ми, а преносно - случва се през няколко дни :)

 

Нямам талисман. Може да ме обиди единствено безразличието на хората. Не мога да готвя, освен ако не броим яйца на очи и инстантни спагети  :) Не съм бил арестуван. Никога не съм целувал някого, когото не харесвам.

 

Когато стана на 60 сигурно още ще обикалям напред-назад, освен ако не съм се пенсионирал в планинското селце, за което споменах в по-предния отговор.

 

Здравей Жоро

Да задам и аз своите въпроси:

1. Ако не беше музиката с какво щеше да се занимаваш в професионален план?

2. От авиокомпаниите с които си летял коя най-много ти е харесала и коя най-малко?

3. Какво предпочиташ - луксозен хотел в центъра на голям град, или "малка къща в прерията"

4. Като човек обиколил кажи речи целия свят, коя дестинация би препоръчал за първи междуконтинентален полет?

Благодаря ти за отговорите :)

 

1. Честно казано нямам абсолютно никаква идея. През целия си живот съм се занимавал само с музика и никога не съм се оглеждал за нещо друго встрани.

 

2. Може би съм донякъде пристрастен, но най-често съм имал приятно изживяване с Qatar Airways и са ми личен фаворит. За най-нехаресвана авиокомпания се колебая между Air Algerie и Bulgaria Air.

 

3. Много зависи. Не съм разточителен човек и не си падам по излишен лукс, но никога не бих отказал готин хотел в центъра на града. В същото време харесвам и домашни настанявания, особено ако попаднеш на свестен хазяин, който може да ти отвори очите за доста неща на място.

 

4. САЩ. А ако визата е проблем - Бразилия или Аржентина.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 21
Връзка към мнение

Включвам се и аз с въпроси към Матеев. Повечето са свързани с работа :)

 

1. Музикално образование? Или поне някакъв инструмент, солфеж, такива ми ти работи :)
 
2. От кого си се учил на „занаята“?
 
3. "Alesis SR-16" подходящ подарък ли е за шестгодишно момченце? В смисъл - сложен ли е за работа?
 
4. Като пътуваш насам-натам, носиш ли в багажа нещо такова?
 
5. Fatboy Slim или Carl Cox? (Внимавай какво ще отговориш, защото аз съм твърдо от „счупените“ :P )
 
 
И последно...
 

1. През последните 3 години са повече туристическите пътувания. 

 

Хм... От три години и нещо съществува и magelanci.com. SLO4AINOST??? :P

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.