Прескочи до съдържание

За кратко на север!...?


Препоръчани мнения

Янко Велков

Седя си вкъщи тези дни и си мисля - колко ми е хубаво у дома, тези дни ще открием плажния сезон, в коридора е подпряно колелото, а хладилникът е зареден догоре с бира... 

В същото време целият край на този месец мога с чиста съвест да си го пиша "свободен", и много, много, ми се иска да си метна раницата на гръб, и да отлетя на някъде. Така че прекарах последните няколко дни (по-точно нощи) в разработване на планове и проучване на варианти.

Отказвах се, променях направленията, започвах от начало, но в крайна сметка се стигна до първоначалната идея - да посетя Естония (там технически съм бил вече, но толкова мимоходом, че по-добре да не го споменвам!).

Тази вечер най-накрая се заех, и съставих един много приятен наглед план. Само че не знам дали ми се ходи сам... затова ще го оставя тук, и ще поспя ден-два, за да го обмисля, а после се заемам с билетите. Пък току-виж, някой се съгласил да пътуваме заедно - дори и да е само за част от пътя!

post-1766-0-61804900-1465603653_thumb.jpg

Този цитат го срещам вече няколко пъти, и реших, че ще е добро начало на темата :)

 

1. Варна-София, с нощен влак, споделено пътуване или както дойде - това е най-лесната част(:

2. 24-ти юни, 19:15 ч.: полет от София до Копенхаген - Wizzair, 10 евро;

3. 27-ми юни, 11:35 ч.: полет от Малмьо за Гданск - 17 евро;

4. 29-ти юни, 08:25 ч.: полет от Гданск до Стокхолм - Raynair, 3 евро;

5. 30-ти юни, 06:40 ч.: полет от Стокхолм до Хелзинки - Norwegian, ех, 43 евро;

6. 1-ви/2-ри юли: всеки ден от Хелзинки има сутрешен ферибот за Талин (08:00, пристига в 11:30), с билети по 20 евро;

7. Талин - Рига, с автобус Лукс Експрес, за 12 евро.

8. 3-ти или 5-ти юли, 18:45 ч.: полет Рига-Истанбул-Варна, 118 евро.

 

Получават се 10 интензивни дни (при прибиране на 03.07), 6 полета, 7 държави (Дания, Швеция, Полша, Финландия, Естония, Латвия, и технически Турция на връщане), за около 223 евро транспортни разходи. 

При такава прогама се получават и примерно:

- 2 нощувки в Копенхаген (цени на хостели от около 20 евро)

- 1 нощувка в Малмьо (цени на хостели от около 20 евро);

- 2 нощувки в Гданск (цени на хостели от 6 евро)

- най-вероятно 1 нощувка на летището в Стокхолм, не знам дали има смисъл да се остава някъде, предвид, че полетът е от 6:40, което значи 4:40 на летището, и тръгване кой знае кога от града;

- 1 или 2 нощувки в Хелзинки  (отново от около 20 евро);

- и съответно 2 или 1 нощувки в Талин (цени от около 10 евро);

 

Получава се доста натоварено, сумата не е никак малка, но доста добра за това, което получаваш... Но все още се двоумя, така че всяко мнение би било от полза ^_^

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
Дани Магелани

Добра програма, но защо си изключил Вилнюс и Тракай. И така си достатъчно близо до Литва - на 4- 5 часа с автобус от Рига, а и от там има ефтини полети до Варна и Бургас през лятото. Предлагам два ефтини и проверени хотели в два прекрасни града:

Вилнюс

1.LEU Guest House, Vilnius  - без закуска,но в близост е супермаркет Рими с топла витрина, до хотела се ходи с автобус 23 от жп гарата/автогарата, а от летището до жп гара  се стига с маршрутка за 1 евро или с влак. В МОЛ Акрополис, с маршрутка от автогара, на последния етаж има освен ледена пързалка много ресторантчета. Препоръчвам този на самообслужване с литовска и европейска кухня, където се вижда как се приготвя храната и какво съдържа. Палачинките с прясно приготвено сладко от горски плодове са фантастични, шашлиците - също, обяд около 3-5 евро.

 Гданск
2. Pokoje Gościnne Via Steso Gdansk - със закуска на блок маса и вечеря - супа и скара, храната е перфектна, хотелът е на 50-60 м отклонение от спирката по пътя на автобуса от летището. До центъра може да се отиде и пеш.
Успех!

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

 DANI_MAGELAN,с кого са евтините полети до Варна и Бургас?Къде да гледам?Вилнюс ми е отдавнашна мечта,ама освен с Турските авиолинии-съответно две нощувки в Истанбул,нищо на нормална цена не откривам?При тях пък датите с поносими цени не ми съвпадат с отпуските.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Дани Магелани

Това най-често са  чартъри, но мои колеги са идвали през лятото в командировка с тях. Не знам как се намира информация за чартърите, но всеки туроператор знае. Можете да проверите и полетите на литовския авиопревозвач. Ще потърся имената на авиокомпаниите. Аз  обикновено пътувам до Вилнюс или Каунас с лилавите или жълто-сините, ако кажа wizz, ryanair дано не е реклама, като съм  правила прехвърляне навсякъде, в зависимост от актуалните цени - Лондон, Рим, Милано, Барселона, Малмьо, може и в Осло, Ларнака и др.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.