Прескочи до съдържание

Маска за шнорхелинг тип "фулфейс" ?


Препоръчани мнения

Да се похваля. Вчера си взехме с жена ми по една маска от Декатлон.

 

Според мен са супер. Има два размера L/XL и S/M.

Маската е с две отделни камери - една за носа и устата, и една за очите. Докато дишах с нея, камерата за устата и носа се изпоти, но отделената зона за очите си беше ОК. Между двете камери има и мембрани по една от ляво и дясно, които пропускат само в посока от очите към носа и устата т.е. ако случайно попадне вода - тя да изтече в долната камера. В долния край на маската има също мембрана, така че от долната камера водата да изтече навън.

Веднага я пробвах (на сухо), още в магазина. Пасва отлично. Нахлузих маската, а жена ми запуши дупките за дишане (там където се поставя шнорхела) с пръсти. Маската прилепва добре към лицето, не пропуска т.е. не можех да дишам - добре, че жена ми се смили над мен и си махна пръстите малко преди да се задуша. :lol:

  • Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Маската прилепва добре към лицето, не пропуска т.е. не можех да дишам - добре, че жена ми се смили над мен и си махна пръстите малко преди да се задуша. :lol:

 

Е внимавайте как я използвате,че наскоро пишеше по новините за някакъв удушен от жена си след някви заигравки :) :).Не с маска за плуване,но имай едно наум :)

Редактирано от Branko
  • Харесвам 9
  • Смея се 1
Връзка към мнение

И размер М-L има, моята е такава.

 

Хм, освен нещо да съм се объркал. Довечера ще проверя и ще докладвам. Знам със сигурност, че с жена ми си купихме двата възможни размера - за нея по-малкия, за мен по-големия. Прегледах почти всички маски на стелажа - нямаше трети размер.

Връзка към мнение

Както каза Фичо ... свършили са  :lol: ... когато ние бяхме там си имаше от 3те размера  :lol:

Възможно е да не са заредили в момента.

 

Ние бяхме вчера (неделя) и имаше много хора. Чак ми стана неудобно - колко много хора има в тоя спортен магазин и аз какво точно правя там.

За последно в Декатлон (всъщност и за първи път) бях преди 2-3 години - когато откриха магазина си на околовръстното. Беше 2-3 дни след откриването. Купихме си с жена ми по едно колело. Два пъти сме ги карали, а три-четири пъти съм им помпал гумите. :)

Редактирано от ven62
Връзка към мнение

Може предварително да си прецените размера:

 

Сега се премерих - 13.5 см.

 

 

p.s. Мале кво написах - бързо уточнявам - става въпрос за разстоянието между основата на носа и брадичката. :P

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Да си кажа и аз мнението за тази маска - страхотна е. За мен като начинаещ шнорхелувач е много по-удобна от очилата и тръбичката, които се ползват отделно. Ако е поставена правилно да не пропуска вода, може цял ден да не си показвате главата над водата :-). С нея се шнорхелува повече от удобно. Тествана 2 пъти :)

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Виж сега - тази техника служи за изравняване на налягането в евстахиевите тръби и не помага за повишаване на налягането в ... кавернозните тела ..., уви.  :lol:

 

Иначе щеше да е много лесно - само си запушваме носа и надуваме. :) :) :) Вдигаш си показалеца и казваш "Един момент само..." :) :) :)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Да ви кажа,не видях много такива маски.И в Австралия - може би, защото там всичко е осигурено и никой не носи. И на Малдивите, то и там всичко си има.Мислех да си купя оттук, ама се отказах, че не съм ни плувец, ни гмуркач.Ама, който е пристрастен към шнорхелуването, а там има много за гледане, по-добре да си има своя.В Австралия дезинфекцията беше добра, ама на Малдивите не зная как е.:(

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Малко информация за маските от декатлон:

с известна доза упоритост може да се гмуркате до 2-3 метра без проблеми. Налягането не пречи особено. Трудното е да седите долу, защото маската представлява голям въздушен джоб, който ви тегли нагоре. Даже може да се счита като средство против потъване :)

С много усилия може да си вкарате малко вода вътре, но не пречи под никаква форма на дишането - оттича се сама през клапа на брадичката, а ако ви дразни - притискайки маската издишвате силно и въздухът изхвърля водата през мембраната.

Ако е поставена правилно - запотяване няма и при 70-80 минути във водата. Видимостта е добра, но трябва малко свикване заради пречупването от ръба на визьора.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...
преди 56 минути , hrisky каза:

Възможно ли е с тази маска да си с очила с диоптър под нея?

Мисля, че не е възможно.

Дръжките на очилата ще пречат и от там ще влиза вода в маската.

Редактирано от Mary
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 59 минути , hrisky каза:

Възможно ли е с тази маска да си с очила с диоптър под нея?

 На определени модели стандартни маски се слагат стъкла с диоптър . Купуват се от специализираните водолазни магазини . Не е евтино , не е удобно , а понякога се чака за съответно стъкло . Използвай лещи за очи.  

  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.