Прескочи до съдържание

За проектите и социалните феномени във футбола...


Препоръчани мнения

За ЦСКА ти отговорих по-горе, ама се лепна за предишното ми мнение, но прочети...

 

И тук е ролята на БФС - да докара ако трябва специалисти от чужбина, да провежда семинари, обучения, да въвежда по-висок ценз за треньорите на ДЮШ и т.н. 

 

Всичко, което пишеш е точно така, ама нали се сещаш, че талантливите родни надежди не носят комисионни за разлика от измислените ментета, които през последните петнадесетина години наводниха родния шампионат. Това БФС е вредно за българския футбол, защото подкрепя по всички възможни начини сегашното състояние на нещата. На тях не им трябва класиране на голямо първенство за националния отбор. Това означава допълнителна работа (а Перуката и сие много мразят да работят) и по-малко комисионни чрез мениджъри, спонсори и останалите навързани на синджира...


Очаквам голям смях на стадион Васил Левски в домакинските им срещи.

 

Въобще няма да се стигне до срещи на националния. Днес беше картотекиран и Шимао. Тоест, умря една от последните надежди на така наречените "озеленители", а именно УЕФА да откаже картотеки на нови играчи в ЦСКА. Нямат стадион, нямат публика, разчитат на Домусчиев да им пусне някой лев, щото и Божков е отказал повече да се занимава. Гелосания пък вече няма сметка да поддържа огъня и скоро предполагам ще разпусне цирка...


Не забравяй, че има много фенове, които се съмняват и в същото време не ходят на мачовете на второто ЦСКА. Ок, да ги наречем разочаровани, а не съмняващи се.

 

Не мисля! Посещението на мачовете на ЦСКА, предвид летния сезон, е повече от прилично. За отлив въобще не може да се говори. Виж, отлив и то от няколко години, има на един друг стадион, което е странно предвид парите, които се изливат там и липсата на скандали...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 Проблемът сега е, че вече има прецедент и вече нищо не пречи един отбор да натрупа дългове, да го фалират, след това да се обедини с друг и пак да си играе в а или б група. Това е бомба със закъснител. 

Ето точно това е същината на въпроса!

Само че и в погазването на принципите пак няма да има равнопоставеност, защото ако и когато това се случи стане с друг клуб, съдбата му пак ще се решава според благоразположенето и според интересите на хората в БФС и началниците на държавата.

И за съжаление това се отнася не само аз футбола, а за много неща в страната ни.  :(

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Аз пак да попитам, кой закон и чии принципи са погазени?

 

Съществува ли забрана акционерите на едно дружество да променят наименованието му?

Съществува ли забрана акционерите на едно дружество да изкупят мажоритарен пакет акции от друго дружество?

Съществува ли забрана акционерите на едно дружество да преместят седалището и адреса на управление от едно населено място в друго?

 

Спрете да пишете глупостите, които се тиражират от неграмотните спортни журналисти под чужда диктовка!

 

Веднъж завинаги разберете, че докато съществува пряка зависимост между ТД и ФК нищо добро не ни чака и това е само началото. Също така това не е прецедент. През годините има достатъчно подобни трансформации, но сега става дума за ЦСКА и всички изведнъж станаха моралисти...

Връзка към мнение

Има и още нещо, което не бива да се забравя. ЦСКА беше изваден от "А" група по административен път. В случая БФС (най-после) реши да спази собствените си нормативни актове. Тук няма да спекулирам с темата доколко единствено ЦСКА не отговаряше на изискванията за финансов феърплей. За всички е ясно, че компромиси през годините се правеха за много отбори от "А" група. Друго обаче следва да се подчертава и да не се забравя! В средата на пролетния сезон на миналогодишния шампионат се случиха инциденти по време на среща в Благоевград. Пострадаха полицаи, които са длъжностни лица по смисъла на наредбата на БФС. Пострадаха от фенове на гостуващата агитка на другия български гранд. Особеното в случая е, че в този момент Левски беше с последно предупреждение за изваждане от групата след поредица подобни инциденти през годината. Случката в Благоевград беше нарисувана и наказанието трябваше да бъде наложено. За пореден път БФС пропусна да покаже принципност. А беше толкова лесно да го стори при положение, че вече се знаеше за изготвянето на нов формат на първенството. Вадят Левски от групата, запушват устата на такива като мене, които вечно протестират срещу откровената протекция от държава и БФС към един от двата гранда и никой копче не може да им каже! След два месеца, Левски отново е в новия формат. Елементарно!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Разбира се, че е супер принципно специално за един отбор да се направи специален нов формат, пък ако нещо пак стане фал - пак ще се направи още по-нов специален формат, няма проблем. Естествено, това може да се направи и за друг отбор, стига да има достатъчно влияние където трябва.  ;)  
Разбира се, че е супер принципно да не се изпълняват договори и да не се плащат данъци и осигуровки и после ни лук ял, ни лук мирисал.
Баш Началника така решава, БФС изпълнява, нещата се уреждат и всички са доволни и си траят. Включително и шефовете на другите обори, вероятно защото се надяват някой хубав ден да приложат същата врътка и със съответните протекции в БФС и по-високо в държавата, да си решат и техните проблеми. За сметка на данъкоплатците. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ще те разочаровам, но това което си написал не отговаря на истината. Нов формат не беше измислен заради ЦСКА, а поради неучастието на ЦСКА и липсата на интерес, който пък доведе до натиск от телевизията държаща правата и онзи с прическата. Наистина е много удобно всичко да се хвърля в една и съща градинка, но това освен удобство не носи нищо рационално. Дори и едно пускане на търсачката ще покаже, че за нов формат се заговори много преди Началника да реши и БФС да изпълни. Нали ти обичаш да обясняваш всичко с пари. Е, имаш възможност сам да се досетиш за причината... ;)

 

Колкото и пъти да повториш мантрата за данъкоплатците, същата няма да стане по-правдоподобна, но щом ти харесва... :lol:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Въпросът очевидно е, че голямата ти любов към твоят отбор (което по принцип е много хубаво :) ) ти пречи да гледаш обективно на нещата.  ;)
И си склонен да оправдаеш безобразията, воден от любовта си към отбора. И всяка друга гледна точка възприемаш като атака срещу любимия ти отбор, което в някакъв смисъл е разбираемо.  При любовта чувствата надделяват над разума и обективната преценка.  ;)
Аз обаче далеч не съм такъв запалянко, особено пък при състоянието на българския футбол последните години и моята позиция (което изглежда не можеш да разбереш ;) ) не е такава защото в случая става дума един определен отбор.
Моето мнение е същото ако ще да се отнася и за Левски и за който и да е друг отбор. И не приемам грубото  погазването на принципите, правилата и справедливостта и в случаите, когато биха били в полза на отбора, на който аз симпатизирам. Например като случаите, които и ти посочваш. 

А проблемът (или мантрата, както казваш) с ограбването на данъкоплатците няма да спра да го повтарям, докато съществува и смятам, че всички трябва да го повтарят. 
Не може за богоизбрани ритнитопковци , които получават петцифрени суми да не се плащат осигуровки и държавата да си затваря очите, а да гони хора, които получават по 1000лв.  :no2: 
Не може някой днес да не си изплаща дължимото по договори, да не си плаща дължимото към държавната хазна, а утре изведнъж целият в бяло все едно нищо не е било, а милионите пасиви остават за държавата (данъкоплатците) и за ограбените, на които не е изплатено дължимото по договори. И тук въобще няма значение дали става дума за ЦСКА, Левски или Локо, дали става дума за футбол, или за финансови пирамиди, или за банки, или някакви други субекти.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Иначе, можеше предварително да провериш, че Литекс си го има и започва от "В" група. Стадионът, построен от Ганчев си стои в Ловеч. Базата също. Дори и автобусът не вози играчите на ЦСКА. Толкова омраза!

 

Хм. Интересно. Защо така се случи, че Литекс започна във "В" група, след като миналата година си игра в "елита". Тогавашният и сегашният спортен директор на Литекс Стойчо Стоилов ги извади по средата на един мач и съгласно разпоредбите на БФС ги изхвърлиха от "А" група и довършиха сезона в "Б" група. Нещо трябва да се е случило с отбора на Литек Ловеч по време на лятната пауза, та да не са отново в професионалния футбол... Или пък все още са, но в друг град? Не знам. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Фичо, аз за пореден път да попитам, кои закони, правила и принципи са погазени? Не получавам конкретен отговор от теб от самото начало на този спорт. Забрави кой стои зад цялата тази история. Замени ЦСКА с който и да е друг отбор. Пак ще твърдя същото, защото няма извършено закононарушение. Това е истината, която почива на факти. Срещу фактите ти ми говориш някакви общи приказки, каквито повтарят като папагали родните спортни журналисти и "доброжелатели". Дай малко по-сериозно... ;)

 

Относно, ето тази част:

 

А проблемът (или мантрата, както казваш) с ограбването на данъкоплатците няма да спра да го повтарям, докато съществува и смятам, че всички трябва да го повтарят. 
Не може за богоизбрани ритнитопковци , които получават петцифрени суми да не се плащат осигуровки и държавата да си затваря очите, а да гони хора, които получават по 1000лв.  :no2: 
Не може някой днес да не си изплаща дължимото по договори, да не си плаща дължимото към държавната хазна, а утре изведнъж целият в бяло все едно нищо не е било, а милионите пасиви остават за държавата (данъкоплатците) и за ограбените, на които не е изплатено дължимото по договори. И тук въобще няма значение дали става дума за ЦСКА, Левски или Локо, дали става дума за футбол, или за финансови пирамиди, или за банки, или някакви други субекти.

 

Естествено, че си прав! Естествено, че веднъж завинаги в тази страна работодателите трябва да разберат, че невнасянето на осигуровки е нарушаване на действащото законодателство и престъпление по смисъла на наказателния кодекс. В това спор няма! Спорът или по-скоро моето несъгласие е по отношение на конкретния случай. Гриша Ганчев не е този, който не е внасял осигуровки на служителите си. Привържениците на ЦСКА не са тези, които не са внасяли осигуровки на футболистите от любимия си отбор. Пак същите не са тези, които са сключвали явно неизгодни сделки от името и за сметка на дружеството, нито пък са източвали активите. В същото време се оказа, че негативите следва да бъдат поети от Ганчев и привържениците. Извадиха ни по административен път от "А" група, минахме през Чистилището на "В" група и въпреки всичко спечелихме купата на страната. Какво още трябва да направи Ганчев и какво още следва да изтърпят привържениците? Да бъдат разпънати на кръст, а Ганчев да извади от джоба си едни 30 милиона лева, за да плати чужди дългове? Да бъде закрит ЦСКА? Кой би спечелил от цялата тази история? А кой би загубил? Биха загубили абсолютно всички...

 

Накрая, лично аз не съм убеден как се случи така, че две седмици преди изтичане на срока за подаване на документи за лиценз миналата година, един друг отбор е успял да уреди задължения към НАП в размер на над 6 милиона лева. Не съм убеден и в това доколко законосъобразно е една компания да налива 10 милиона лева в строителството на един сектор, а парите да бъдат разсрочвани за неопределен срок във времето. Защото идеята е въпросните милиони да бъдат погасени с постъпления от билети за същия този сектор, който така и не може да бъде напълнен в нито един мач. Изчисленията показват, че при сегашното състояние на нещата, милионите ще бъдат изплатени след има-няма петдесетина години. Ще кажеш, няма проблем, щом строителната компания е ОК с това, но искам да ти кажа, че има проблем защото това е форма на изпиране на пари. За престацията под формата на огромни обществени поръчки пък да не говорим. Само че е по-лесно да се гледа в чуждото канче и да премълчаваме щом ни пращат спонсор след спонсор в разстояние на по-малко от година...


Хм. Интересно. Защо така се случи, че Литекс започна във "В" група, след като миналата година си игра в "елита". Тогавашният и сегашният спортен директор на Литекс Стойчо Стоилов ги извади по средата на един мач и съгласно разпоредбите на БФС ги изхвърлиха от "А" група и довършиха сезона в "Б" група. Нещо трябва да се е случило с отбора на Литек Ловеч по време на лятната пауза, та да не са отново в професионалния футбол... Или пък все още са, но в друг град? Не знам. 

 

 

Литекс трябваше да започне сезона в "Б" група, но тъй като на практика дружеството беше преместено в София с променено наименование, това не се случи. За сметка на това беше купен чужд лиценз и Литекс ще започне директно от "В" група, а не от окръжните. Странно, но аз продължавам да очаквам поне един привърженик на отбора от Ловеч да излезе на протест пред БФС и арменския поп. Няма такъв. Защо? И още нещо важно. Ганчев остава безвъзмездно извършените инвестиции на стадиона и в базата на Литекс в Ловеч. Доколкото знам ще продължи да издържа отбора и във "В" група. Ако Ганчев беше злодей, сега нямаше да говорим за Литекс от "В" група, а за Осъм Ловеч от "В" група. Схващаш ли? ;)

Връзка към мнение

Съществува ли забрана акционерите на едно дружество да преместят седалището и адреса на управление от едно населено място в друго?

 

Не. Съществуват обаче регионални ограничения, когато става дума за футболни клубове. Затова беше направена врътката с Етрополе, щото Ловеч и София са далече едно от друго.

 

И моля те спри да пишеш, че някой живее с усмивки от старите ленти, щото привилегиите, които очакваш ЦСКА да ползва, са точно от старите ленти.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами никой не е вярвал , че проектът "Литекс" ще е вечен. Беше всно , че съществува благодарение на спортните амбиции и волята на един човек и в момента в който реши друго отборът потъва.

Така се случи , че за разлика от други родни бизнесмени Гриша Ганчев оцеля в прехода и проекта изкара близо 20 години.

През това време с какво ли не се е захващал и изоставял започвайки нещо ново. Сега дойде ред на Литекс , затова няма и драми.

Връзка към мнение

Не. Съществуват обаче регионални ограничения, когато става дума за футболни клубове. Затова беше направена врътката с Етрополе, щото Ловеч и София са далече едно от друго.

 

И моля те спри да пишеш, че някой живее с усмивки от старите ленти, щото привилегиите, които очакваш ЦСКА да ползва, са точно от старите ленти.

 

Освен да попитам отново. Съществува ли забрана? Това, което пишеш е нещо различно и касае нормативните актове на БФС. Да, именно затова се направи врътката, както казваш, с Етрополе. Тя законна или незаконна е?

 

Какви точно привилегии очаквам и получава ЦСКА? Дайте с конкретика, стига с тези врели-некипели! Спомняш ли си Берое, че беше по-скоро? Ботев Пловдив, Велбъжд Кн/Локо Пд, Нефтохимик... Там също ли става дума за привилегии? А относно врътката Лудогорец, наясно ли си?

Връзка към мнение

В това спор няма! Спорът или по-скоро моето несъгласие е по отношение на конкретния случай. Гриша Ганчев не е този, който не е внасял осигуровки на служителите си. Привържениците на ЦСКА не са тези, които не са внасяли осигуровки на футболистите от любимия си отбор. Пак същите не са тези, които са сключвали явно неизгодни сделки от името и за сметка на дружеството, нито пък са източвали активите

Естествено че не е ГГ който не е внасял осигуровки на на футболистите от, още по-малко пък привържениците. Футболният клуб ЦСКА не ги я внасял. 

 

В същото време се оказа, че негативите следва да бъдат поети от Ганчев и привържениците. 

Само и единствено в случай, че искат да ползват активите! 

 

Да бъдат разпънати на кръст, а Ганчев да извади от джоба си едни 30 милиона лева, за да плати чужди дългове? 

Не, не чужди дългове, а дълговете на футболния клуб  ЦСКА. 

 

Ганчев да извади от джоба си едни 30 милиона лева, за да плати чужди дългове?...Кой би спечелил от цялата тази история? А кой би загубил? Биха загубили абсолютно всички...

Ако ГГ беше платил дълговете на ЦСКА, биха спечелили всички - привържениците, отборът, всички, на които се дължат пари по договорите, данъкоплатците, справедливостта! 

 

 

Накрая, лично аз не съм убеден как се случи така, че две седмици преди изтичане на срока за подаване на документи за лиценз миналата година, един друг отбор е успял да уреди задължения към НАП в размер на над 6 милиона лева. Не съм убеден и в това доколко законосъобразно е една компания да налива 10 милиона лева в строителството на един сектор, а парите да бъдат разсрочвани за неопределен срок във времето. 

Ще кажеш, няма проблем, щом строителната компания е ОК с това, но искам да ти кажа, че има проблем защото това е форма на изпиране на пари. За престацията под формата на огромни обществени поръчки пък да не говорим. 

Ето пак повтаряш същата грешка да смяташ, че определям позицията си от запалянковска гледна точка,.  :)  

Не! Няма да кажа така! Ще кажа, че на мен също ми изглежда съмнително и нередно как е станало това уреждане на задълженията към НАП! И ми се струва, че пак се ощетяват данъкоплатците. Което е недопустимо!

И това за строителната компания също ми изглежда много съмнително (макар да не изглежда незаконно)  и силно подозирам, че по някакъв друг начин (например държавни поръчки, както споменаваш) компанията ще получи нещо, което не й се полага. И това също е нередно, ощетява данъкоплатците и е недопустимо.

Пак повтарям нещо, което изглежда не искаш да разбереш - отношението ми не се определя от това дали става дума за Левски, за ЦСКА или за Сокол Коматево!

 

И не, аз няма да кажа "ако дългове към НАП са разсрочени неправомерно, това засяга само Батков и няма нищо общо с ФК Левски".  :no2: 

Няма да кажа "ако има корупция и далавери при строителството на сектора, това засяга само Батков и няма нищо общо с ФК Левски"  :no2: 

Напротив, казвам пак същото, което е принципната ми позиция - безобразията, независимо дали са в градината на ЦСКА или Левски, не трябва да се допускат, ощетяването на данъкоплатците е грабеж и не трябва да се допуска!

А не да си затворим очите, Футболният съюз да си затвори очите, НАП да си затвори очите, МинФин да си затвори очите,  държавата да си затвори очите, и то само защото т.нар. "грандове" били "социален феномен" и за да угодим на запалянковците, може би защото някой е уплашен, че агитките могат лесно да бъдат използвани за да го свалят от власт.

 

И с това аз приключих участието си в тази тема, защото може би става досадно за публиката.  ;) 

 

P.S. Дано не си се почуствал по някакъв начин лично засегнат от дискусията  :), в мненията ми не съм влагал нищо лично към теб  ;), ако има нещо такова - моля за извинение.  :) 

 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Освен да попитам отново. Съществува ли забрана? Това, което пишеш е нещо различно и касае нормативните актове на БФС. Да, именно затова се направи врътката, както казваш, с Етрополе. Тя законна или незаконна е?

 

Какви точно привилегии очаквам и получава ЦСКА? Дайте с конкретика, стига с тези врели-некипели! Спомняш ли си Берое, че беше по-скоро? Ботев Пловдив, Велбъжд Кн/Локо Пд, Нефтохимик... Там също ли става дума за привилегии? А относно врътката Лудогорец, наясно ли си?

 

Дюк, адвокат си, ако обичаш намери откога тези врътки бяха ограничени на регионален принцип.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 

 

P.S. Дано не си се почуствал по някакъв начин лично засегнат от дискусията  :), в мненията ми не съм влагал нищо лично към теб  ;), ако има нещо такова - моля за извинение.  :) 

 

 

Глупости! Естествено, че нито съм засегнат, нито пък аз от своя страна съм целял да засегна теб или някой друг с тази дискусия. Може би разглеждам нещата единствено от юридическа гледна точка и не осъзнавам моралните аспекти за които говориш. Във всички случаи обаче знам, както убеден съм и ти знаеш, че по един или друг начин ЦСКА трябваше да бъде спасен. И тук имам предвид "социалния феномен ЦСКА", а не задлъжнялото дружество. Защото именно социалния феномен ЦСКА е важен за част от обществеността, а и за страната от гледна точка на спортни успехи, а не някакво ЕИК, чиято успешна или неуспешна, законна или незаконна, търговска дейност зависи единствено от решенията на физическите лица вписани като акционери на дружеството в търговския регистър към деня на извършените действия..

 

Тая тема трябваше ЦСКА да се казва :) Само да кажа за гимнастичките трети са, браво на момичетата :)

 

Върни се на първото ми мнение за отговор на констатацията, другото беше излишно...

.

Дюк, адвокат си, ако обичаш намери откога тези врътки бяха ограничени на регионален принцип.

 

Заро, нека пак да те върна в предисторията на събитията. Нищо от това нямаше да се случи ако миналата година по това време желанието на Гриша Ганчев да стартира на чисто от окръжните групи не беше осуетено от БФС. Не знам дали тогава Перуката умишлено или несъзнателно го направи, но го направи! Тази година, преди създаването на въпросния нов формат, отново припомням, че от ЦСКА категорично беше заявено, че нямат за цел обезателно да бъдат част от новата Първа лига. Бяхме готови за започнем от "Б" група и мен ако питаш (това не знам вече за кой път го казвам в тази тема), щеше да бъде сто пъти по-добре ако бяхме продължили изкачването по естествен път. Само че не ни позволиха защото многохора загубиха огромни пари в отсъствието на ЦСКА и нямаше как да си позволят да продължат да губят. Всичко има първопричина, това се опитвам да ти подскажа...

Връзка към мнение

Хехехе, щом изтърканите опорни точки на бащицата от Микре започнаха да се въртят и по туристическите форуми, значи нещо генерално е изпуснато извън контрол. :lol:  :lol:

 

Язък за интересната тема. Така хубаво започна с няколко наистина стойностни мнения, но бързо премина в руслото на поредната запалянковщина и леко започна да напомня на политическите препирни, които се водят нежелани в този форум, доколкото съм останал с впечатление... :unsure:

 

~

 

Иначе по темата. Генерално погледнато у нас футболът е бил социален феномен в зората на играта по нашите земи, когато всичко е било движено от единия гол ентусиазъм. И може би по-късно в зрелия социализъм, когато е било въпрос на местна чест да имаш силен футболен отбор, стадионите са се пукали по шевовете, хората са имали малко други развлечения и начини за разтуха... За жалост в днешно време е по-скоро комплексарски феномен (както лекинко се долавя и от тази тема) и отлична среда за изява на всякакви утайки - от мутрата президент със съмнителните капитали, през дришльото ритнитопковец с татусите, до хейтъра семкаджия на трибуните. Докато социалното може да се открие с фенерче единствено на индивидуално ниво при някои загубени фенове маниаци или все още останалите спортни ентусиасти по села и паланки, които продължават да бутат местния отбор, напук на всичко и всички, просто за едната гола идея (поклон пред тези хора - те са истинските стожери на родния футбол, а не криминалните "инвеститори" като оная зализана делиорманска мастия). 

 

Не по-розова е картинката и на Запад, където гнилият капитализъм (без кавичките) тотално е проял и подменил повечето някогашни устои на футбола, за да превърне любимата игра в сегашната комерсиално-консуматорска боза. Но за щастие и там социалният елемент се е запазил по долните нива на футболната пирамида, което си има своите най-разнообразни и интересни проявления. Затова няма да се уморя да повтарям на всеки футболен любител, че ако иска да почувства ритъма и пулса на истинския футбол, да ходи на мачовете на кварталните тимчета и малките треторазредни отборчета - там духът на футболната игра е все още жив. Ако иска свръхнадценени и шумно рекламирани ГМО залъгалки, педантично завити в лъскави опаковки с розови панделки, да си гледа Барса, Реал и другите подобни пластмасови грандове и търгашки дружества от молски тип. За всеки пътник си има влак според нуждите и интересите му :) 

 

Толкоз от мен ;)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Duke...едно искам да разбереш.В спора образование и тапии няма.Има аргументи.Аз ти пишех и конкретни случаи и факти и дати...ти обаче виждаш само думи,които обличаш в омраза,понеже не ти допадат.Не мразя никой отбор,аз в Пловдив ходя и на 4-те.Ходил съм и на ЦСКА в София докато учих във военно училище.Ходил съм и на Бран в Берген,и на Шанлъурфа ;) Обичам футбола,не обичам измекярите сред ръководители и фенове.Факт е че бг футбол си пати и от феновете.Ако в тях няма достойнство и чест,ако няма уважение,съдбата го връща тъпкано.Не искаш да ми отговаряш и те дразни спора с мен щото нямаш аргументи а имаш фенско его.Знаеш че не си прав и упорито отричаш различната точка ,като я тълкуваш в омраза.Не сме в съда и нямам смисъл от юридически похвати...Няма и смисъл да споря с т

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Обичай ЦСКА ,вярвай в отбора си...но като се насере,вземи го поизбърши.Не да ми оправдаваш кой в разстроението на 3 на цесекарството бил ортодоксален и кой бил секта.Виновни сте всички за вашия клуб.Както и ние за нашите,но аз няма да приема някой да ме краде,да заобикаля закона и наредбите на Европа и понеже това било Социален Феномен и да си затваряме очите.Думите могат много да кажат,ако има кой да разбере...ако не му се иска или му е криво,се гледа отсрещната позиция като враг.Каквото ти е на устата,това съзирам в мислите ти...говориш че аз живея с миналото а ти не си излезнал от него.Още мислиш че е 1948 и Социалния Феномен ще почука на вратата на вашия клуб.Съжалявам наивноста ти ,но с експартийни измекяри-олигарсчета,спортистчета от школите на партията и генерали дето живеят във Въшкарския пакт,никакъв социален феномен няма да възродите.Възраждането Ви минава през чистилище,което трябва да преминете и да се реабилитирате пред Европа.А тя в тоя ви вид НЕ ВИ Ще.Тъй че аз привърженика на пловдивския футбол съм ви най малкия проблем.ВИЕ сте си проблема и докато не го осъзнаете ще си мислите ,че думите, които ви лепкат по самочувствието...е омразата на другите.Възродете ЦСКА като хората,с достойнство и чест с каузи и инициативи...не търсете тарикатлъци и заобикалки щото Който Лъже и Живота го лъже ;) Ей това съм сигурен,че го разбираш!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Botko, продължавам да не получавам факти в подкрепа на тезата, че "виновни сте всички за вашия клуб". Кои са тези всички? Кой натрупа тези дългове? Кой допусна да се случи това? Разбери, че не е сериозно да се говори без аргументи. Ти ме обвиняваш във "фенско его", което е разбираемо, но в същото време не можеш да обориш с факти нищо от това, което пиша от не знам колко страници в тази тема. Защото фактите не могат да бъдат оборени. Усещането за несправедливост е нещо коренно различно от усещането за законност. Замисли се върху това и може би най-накрая ще постигнем някаква форма на съгласие. Аз нито веднъж в тази тема не казах, че от морална гледна точка случилото се с ЦСКА е правилно. Непрекъснато повтарям, че е единствено законосъобразно. Моралните категории са субективни и всеки има свой собствен праг на търпимост. Към всичко това прибави и двата полюса - заинтересуваните фенове (като мен) и феновете на противниковите отбори. През цялото време сипеш обвинения, сякаш аз и останалите фенове на отбора трябва да се срамуваме, че ЦСКА съществува въпреки опитите на един куп хора и институции да го закрият през годините. Защо е тази омраза? Какво би спечелил ти от липсата на този социален феномен? Това ще промени ли вътрешното ти убеждение, че открай време ЦСКА е постигал всички успехи благодарение на партийните повели? Не става с омраза, Ботко! 

Връзка към мнение

Някой може ли да ми обясни социалния феномен ЦСКА-София в момента с колко титли на България е??разбрахме ,че след хиляди врътки е "без задължения" и чист пред УЕФА,ФИФА и БФС.Но за титлите не разбрах.31 ли са,31 +4 на Литекс ли или 31+4 + 3 във " В" група на Етрополе??

И сега се замислям, нямало ли е кой да светне преди 15-16г сина на покойния Хесус Хил да вземе лиценза на ....примерно на Малага??Тогава в началото на века Атлетико беше изхвърлен от Примера за неплатени данъци, пране на пари и други престъпления извършени от президента Хил(м/у другото и кмет на Марбея).

Ми толкова ли са прости и несъобразителни тези благородници от фамилията Аниели ,та преди 7-8 години не взеха лиценза на Удинезе(и те са с бяло черни райета като Юве) та се наложи 3 години Юве да играе с Месина,Триестина и Фоджа?

А какво се куми в момента този южноафрикански мултимилионер Дейвид Кинг ,та не вземе да слее Рейнджърс с Дънди и отново да има глазгоуско дерби!!

Трябва по някакъв начин да се освети пред цяла Европа, ЕС и т.н българския социален феномен ЦСКА-София-Ловеч-Етрополе.Но не...друго им липсва на "европейците". Липсват им искрено загрижен за "феномена " мин.председател,мастити бизнесмени...нищо ,че Берлускони си е милиардер ,а и 3-4 пъти мин.председател на Италия.И той не се сети да измъкне Милан в края на 70те когато изкараха 1 сезон в серия "Б"..

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Duke..Стига намесва омраза.Закона и наредбите трябва да се спазват.Както ги спази Ботев,както ги спази Рейнджърс или Ювентус. Да те изпратят във В група не е ЗАКРИВАНЕ и не боли.В България няма справедливост НЕ защото няма закони а защото не се спазват или се заобикалят.Точно по този начин се действа в БФС по отношение на ЦСКА. Колко да ти давам факти аз ли Фичо,Заро или другите ,които не са от ЦСКА-а. Давах ти сумати примери ,които да ти доказват,че ножа и хляба е бил във ваши ръце от 1948 с малки изключения и си поделяхте тоя нож и хляб с другия гранд и сега берете успехите за това "Лидерство".Аз лично бих се радвал да има повече български отбори ,които да гледам в Лига Европа или Шампионска лига,но както на ВАС ви е безразлично дали Ще го има Ботев или Локо ПД,така и на мен ми е безразлично дали ще го има ЦСКА. Разбирай ме правилно...Вина имат И феновете,че допускат това крадене и влачене на любимия им клуб,че ходят на стадиони кочини,че деца и юноши се чудят къде да играят .Вие трябва да сте онези които да искат обяснения и дори и по сериозно да въздействате на босо-вете които ви лъгаха и трупаха дългове над любимия ви клуб.Не ме разбирай,може да не ви е пряка вината,но косвено сте виновни. Ти нали не смяташ,че когато някой е виновен и съда е отсъдил,вина и наказание,вместо с Пробация или Условна присъда или Общежитие с лек режим...трябва да го вкарват във "висшата лига". Вижте си президентите и Инициаторите на тези нови ЦСКА-та. Не ви ли е срам от тези хора ? Честно казано преди Литекс...онзи ловешки клуб ЛЕКС...който се трансформира от Осъм,та неговия "трансформатор" имаше мерак за Ботев. Ами трябва да ти кажа,че тогава феновете със сигурност биха приели идеята ,но ботевистите в ръководството на клуба му отказаха. Каква надежда влагате в тоя ,че ще ви издигне клуба,наивно привлякал най голямата ви футболна звезда от световен мащаб,след като е всеизвестно с какви пари започна възхода си в бизнеса и в последствие какви ги върши със захар,горива...Та нима той е по различен от Лупи или Митал ? Или понеже е в изпълкома на БФС и там ,човека ще се оправя ? Ами като от Морална точка слуващото се не е правилно обаче цска-рите си траете и сте спокойни ,че е начина....Утре този прецедент,да важи за всички клубове! Или пък инициирайте среща ,съберете всички онези дето си правят сечено и "раждат" ЦСКА-то и им поставете ултиматум...Клуба да е един.Ако Бос-овете ви са бетонни картуни(а те са), феновете що трябва да са. Или си траете щото това ви успокоява(че ви има във Първа лига) ,утре ще станете Шампиони,но в Европа няма да ви пуснат!!! Какъв е смисъла тогава ? Фактите са такива от 1948....както казваше Георги Русев във филма Селянина с колелото- " За кучета и котки може,за прасета не може ". Навремето обирахте по добрите играчи,съдиите бяха ваши,президент ви беше Армията.... и искаш конкуренция и другите да ви гледат като някакво футболно божество и понеже си създадохте славна история и дай това да продължава вечно!Нямам нищо против ама виж,че стигнахте дъното и създавате като параноя 3 клуба с едно име...Това от каква нужда е ? Социален феномен ли е или Социопатен ? Кои факти искаш и какви ? Рожбата на едни родители ,нали е плод на тяхното възпитание и грижи...Вашия клуб ще го има докато ги има привържениците...Но не забравяй,че има клубове и без фенове.Раждат се,играят,имат успехи...утре някой дърпа шалтера и всичко остава статистика. Вие такъв клуб ли искате да станете,щото на там вървите. Какви Факти ще ти трябват,че ставахте шампиони с конкуренцията на САМО 1 отбор и рядко 2....3...И какво трябва да ти доказвам,че така свикнахте ,че след разпада на системата сте клуба който е краден най много. Да не казвам силна дума ,но е откраднал от Държавата. Ти като юрист знаеш,че да се краде не е никак хубаво...но в Бг неЗависима съдебна система на някой им минава номера.Нали ? Това не са ли факти аналогични с футболното битие на ЦСКА. Или искаш да ти търся документи,как някой футболист са му давали заповед да заминава в София от провинцията или са му обещавали софийско жителство,кола или апартамент...До толкова дребнавост не вярвам да изпадаш като факти,но това го имаше и то само в ЕДНА посока..От провинцията към София. Ако за тогава е било нормално и хората са търсили сметките и връзките да стигнат до жълтите павета...ДНЕС тоя филм го няма. Днес вече има свобода да избират...Други клубове или чужбина.Ето това се опитвам да ти обясня.След като вашия партийно-армейски Филм свърши на 10.11.1989...Вашите момчета с куфарчета заместиха ролята на партията и армията облечени в етикети -президенти. Обаче ресурса от провинцията вече почна да изтича свободно....аналогията е и с хората ,които почнаха да емигрират.Манията на някой Бос-ове да подържат звездния имидж на великия клуб стигна до там,да привлича ЗаПаднали "перли" и "печки",да дава звездни заплати и да ги осигурява на минимални заплати.Почнаха да се харчат пари ,които не бяха техни! Вие феновете се радвахте на редкия шанс да биете Шахтьор Донецк или Ливърпул там..щото в родното първенство вече се появиха и други конкуренти като вас. Нямахте привилегията както преди 1989 и започнахте да имате по малко успехи,от преди .Не бяхте свикнали на това,но свикнахте. Разликата между трезвия и еуфорично-вманиачения фен е такава,че единия когато усети нечистоплътност в развитието на клуба и мръсотийки...спира да ходи на любимия клуб. Другия тип е толкова заблуден и сляп,че ходи при всички положение и не признава краха,като възможен изход.Разликата е ,че преди и на най слабия отбор който ви идва в София са ходили по 10 000....а пък последните години и с Левски да играете,общо се събират 10 000. Какво остава ако ви дойде някой слаб отбор домакин.Разликата е,че като отивате да играете в Ловеч или в Бургас на Лазур,гледахте разликата в стадиона ...за разлика от Вашата Армия. Ето ти Факти и доказателства,до какво води,сляпата подкрепа за фалшиви крадльовци. Целия ви изминал път след 1990 не е щото някой ви пречи умишлено да ви закрива ,а защото ВИЕ се свличате след като нямате онази подкрепа,която имахте преди 1990. В момента ЦСКА е като военен пенсионер! Жалко е да го кажа,но до там го докараха всички дето "милеят" за ЦСКА. Айде феновете сте безгласни букви...но след като си дърпате ушите с онези на Левски,можеха поне един път да ги издърпат и на ония дето натрупаха дългове. Много добре се знае кои са! Заради тези дългове ги има тези каламбури в ЦСКА. Единия иска да си ги плаща и да възражда...Другия иска да почне "начисто" и вербува наивни дребни душички със славни звездни игрички...разчита на позициите си в Изпълкома. Третите (генералите)пък чисто патриотично,се разграничават от мошениците и те искат да почнат начисто със святи идеи на ново.Трябва да ти кажа,че тея последните е възможно да са най свестни :) Просто щото се разграничават от тарикатите олигарси,не разчитат на лоби в БФС и тръгват от там където се тръгва отначало...от най ниско ниво.Обаче "верните" привърженици,не ги припознавате за цска-ри. Броите им феновете,смеете се,че си търсят къде да играят(Ботунец)...И честно казано,не искам да съм лош пророк...Но ще се сетиш ,за моите факти и доказателства,когато един ден ЦСКА ЕАД и ЦСКА АД се срещнат в Купата за България или в Първа лига и двете ВАШИ агитки почнат да се псуват ,а може и да се сбият.Всеки ще си брани каузата и предпочитанията на кой бос са тръгнали подир шлифера ,а ти ще си мислиш ,че това е Социален Феномен. Социопатен ще е и ако не разбираш и не го поправите,вината ще е и на феновете на отбора ви.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Някой може ли да ми обясни социалния феномен ЦСКА-София в момента с колко титли на България е??разбрахме ,че след хиляди врътки е "без задължения" и чист пред УЕФА,ФИФА и БФС.Но за титлите не разбрах.31 ли са,31 +4 на Литекс ли или 31+4 + 3 във " В" група на Етрополе??

И сега се замислям, нямало ли е кой да светне преди 15-16г сина на покойния Хесус Хил да вземе лиценза на ....примерно на Малага??Тогава в началото на века Атлетико беше изхвърлен от Примера за неплатени данъци, пране на пари и други престъпления извършени от президента Хил(м/у другото и кмет на Марбея).

Ми толкова ли са прости и несъобразителни тези благородници от фамилията Аниели ,та преди 7-8 години не взеха лиценза на Удинезе(и те са с бяло черни райета като Юве) та се наложи 3 години Юве да играе с Месина,Триестина и Фоджа?

А какво се куми в момента този южноафрикански мултимилионер Дейвид Кинг ,та не вземе да слее Рейнджърс с Дънди и отново да има глазгоуско дерби!!

Трябва по някакъв начин да се освети пред цяла Европа, ЕС и т.н българския социален феномен ЦСКА-София-Ловеч-Етрополе.Но не...друго им липсва на "европейците". Липсват им искрено загрижен за "феномена " мин.председател,мастити бизнесмени...нищо ,че Берлускони си е милиардер ,а и 3-4 пъти мин.председател на Италия.И той не се сети да измъкне Милан в края на 70те когато изкараха 1 сезон в серия "Б"..

 

Титлите са толкова, колкото си бяха. Нищо не се прибавя и нищо не се изважда. Много "доброжелатели" вече питаха УЕФА. Предстои изкупуване на спортен актив, който към настоящия момент се притежава от фалиралото дружество. Става дума за емблемата. Всичко останало не е актив, който може да бъде остойностен и съответно с който може да се извърши разпоредителна сделка. За сведения, купите са държавна собственост (до промените) и собственост на организатора (БФС и Професионална лига - след промените). Аналозите със западноевропейски отбори не са коректни, защото при ЦСКА трансформацията е от друг тип и не става въпрос за купуване на чужд лиценз. Омръзна ми да пиша едни и същи неща и това го пиша по различен начин (барем най-после стане ясно) за последен път...

 

Закона и наредбите трябва да се спазват.

 

Да, точно това повтарям и аз. Законите и наредбите бяха спазени! Обясних многократно как се случи всичко, за да не се наруши действащото законодателство. Всуе! Едно си баба знае, едно си бае... Уморих се!!

 

Живи и здрави...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

за умрелия или добро, или нищо; може и да бях дълго време фен на ЦСКА, ама него вече го няма, а лебедовата му песен не беше лоша със спечелената купа на България от В група... това ГМО дето се настани на Армията не е и няма да бъде ЦСКА, нито пък са ЦСКА тези дето ползват 4-те букви и ще играят на Васил Левски; обаче явно на някои хора ще им трябва повечко време да го осъзнаят; и ми е странно някои фенове какво очакват от собствениците на ГМО-то, изведнъж те да станат нови хора и да се държат различно??? ха-ха-ха... за ЦСКА на времето думите чест и морал не бяха чужди, за сегашните са изпразнени от всякакво съдържание... а да си говорим за законност е просто смешно, как беше - "врата в полето"... както видяхме тези дни законни са и договорите на Батко, въпрос на време е и всичко във връзка с фалита на КТБ да излезе наред и законно...

Редактирано от logist13
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Да, точно това повтарям и аз. Законите и наредбите бяха спазени! Обясних многократно как се случи всичко, за да не се наруши действащото законодателство. Всуе! Едно си баба знае, едно си бае... Уморих се!!

 

Живи и здрави...

 

 

След като са спазени законите, би ли обяснил как в Етрополе, Софийска област, се премества отбор от Ловешка област? То е ясно защо го направиха така, с междинна станция, но все пак искам едно простичко тълкуване :)

 

Иначе сам знаеш, че у нас законът е "врата у поле".

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.