Прескочи до съдържание

Застрахователна полица за кола под наем от Кастейон


Препоръчани мнения

Задните седалки (а може и да хвърляме чоп!) на Ford Ka-то, което ще ни чака на летище Castellon, няма да са свободни още дълго. ;-) виж линка по-долу

 

Само да кажа, че ако сте с Malco, те Ford KA (както и Mitsubishi Space star, каквото букнахме ние) нямат. Целият им парк е от Seat Ibiza, като повечето са дизел 2015 година, като има и една 2009 бензин. На нас първо ни дадоха 2015 дизел, но като проверихме в колата документите, се оказа, че няма застрахователна полица!!! Върнахме се, настана суматоха и ни пробутаха бензиновата Ibiza, защото друго нямали (имаше 5-6 коли, които даваха в момента). В този ред на мисли, проверявайте си документите, за да не останете неприятно изненадани! Опитаха се да минат с номера, че те полиците се били преподновявали, но още нямали копия... Само за справка, предишната полица беше изтекла декември 2015, а те през октомври 2016 още не са получили новата... Викам "На кой ги разправяте? И ако ни спре полиция, а нямаме полица това ли да им кажем...? Че те се преподновяват, обаче още не са изпратили копията"

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Реално погледнато полицата е проблем на собственика и поне на първо четене не се сещам какъв проблем можете да имате като ползватели без нея...

Редактирано от Duke
Връзка към мнение

Реално погледнато, когато управляваш МПС, трябва да имаш задължителната застраховка отговорност към трети лица или както е позната в България - Гражданска отговорност и при проверка от контролен орган трябва да имаш "proof of insurance".  :) И не минават оправдания от рода на "рент-а-кар компанията така ми я дадоха", защото отговорност на водача е да провери изрядността на автомобила и придружаващата го документация. Да не говорим, че ако не видиш полицата, няма как да си сигурен дали не караш изобщо без сключна такава.

Връзка към мнение

Останах с впечатление, че говориш за обща "каско" застраховка...


Сега видях, че по-горе в бързината вместо "собственика" бях написал "застрахователя" и явно оттам е дошло недоразумението...

Връзка към мнение

Да си призная досега не съм проверявал за полица и си мислех, че рент-а-кар компанията няма никакъв интерес да даде кола с неизрядни документи. Даже по-скоро обратното, защото така нищо не би спечелила. Дори може и да навреди на имиджа си на място в много по-голяма степен в сравнение със "спестените" пари. А и какво ще е това ниво на търпимост от страна на полиция и власти там, за да допуснат подобна фирма да оперира официално на пазара след 1-2 такива издънки?!

 

Но... вече ще го имам предвид, особено в Кастелон.

Редактирано от rik4o
Връзка към мнение

Може би недоглеждане, не че имат някакъв интерес. Честно казано никога не съм гледал какво ми дават с документите  :blush:

Темата заживя собствен живот, така че я отделих.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз имам полица от преди 7-8 години или първата полица, след това подновявам, като те си теглят парите автоматично от смтетката ми. Ако някой ме спре, си проверява по номера на колата.

99% съм сигурен, че колата е имала гражданска отговорност, която се подновява автоматично, ако изрично не се спре.

Наистина няма как да се разбере дали има или няма от наемателите. За мен е пропуск на фирмата, която не е изкарала на хартиен носител застраховката или поне плащането.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, аз също не мисля, че са си "спестили" застраховката, но това си беше чиста проба немарливост от тяхна страна. Като цяло са коректни, новите им Seat-и изглеждат много добре - определено не са най-ниското ниво на оборудване,. Неприятното беше, че след като ни изискаха всички документи, за да станат нещата бързо, ни замотаха повече от половин час, което ни костваше изпускане на последния влак на метрото, след като оставихме колата на платен паркинг и прибиране пеш до хотела - около 2 км в 23 вечерта с куфарите.

 

В този ред на мисли, ако някой се интересува от паркинг на достъпна цена (понеже там паркингите са 10 - 20€ на ден), ние оставихме колата на паркинг Victoria до летището. Запазихме го през ParkVia, цената беше 13€ за 3 дни, с включени трансфери от и до летището във Валенсия. От там пък си взехме Valencia Travel картите от 24-часовия киоск и се придвижихме с метро до спирка Angel Guimera (добре, че там поне успяхме да хванем един от последните влакове, че иначе съвсем щяхме да я втасаме).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.