Прескочи до съдържание

Доха за една нощувка


Oshko

Препоръчани мнения

Очертава ми се една нощувка в Доха на път за Занзибар. Кацаме към 6 вечерта. Кой район ще препоръчате за разходка? За нощувка също? Чудя се около центъра ли е по-добре или към West Bay. Обичам гледките на високи небостъргачи. От една страна от крайбрежната на центъра се виждат идеално небостъргачите, от друга страна не е лошо и човек да е някъде по-близо, малко тръдно се ориентирам по снимки.

Второто нещо е, че ми се пада Бъдни Вечер. Много ми 'върви' на мюсюлмански страни по време на христянски празници. Някаква идея дали ще е вероятно някъде все пак да го празнуват?

Връзка към мнение

Ошко, специално се разрових :) В Катар има много експати - и съответно има събития. Зависи какъв ти е бюджета... Не успях да намеря за 2016 г., но виж за 2015. Ще ти даде идеи дали ти харесва и дали ти се харчат такива пари. 

 

http://www.qatarliving.com/forum/socialising/posts/ten-happening-spots-celebrate-christmas-qatar-year

 

Например ето тук: 

 

http://www.stregisdoha.com/

 

за 105 евро с всякакви напитки :) 

Връзка към мнение

Аз не съм преспивал извън летището, но илизах към 22:00 ч. за около три часа из града. Взех летищно такси до Сук Уакиф, а от там пазарих един по-евтин (без да пуска метъра) да ни разведе из града и после да ни откара до летището. Предварително си бях направил списък на сградите, които исках да видя и снимам, бях го напечатал и го дадох на шофьора. Минахме ги една по една (с изключение на две, които бяха по-далеч) - спираме, слизаме, гледаме, снимам, пак се качваме. Това ти е вариант за разходка из града, даже и с преспиване в хотел. Мисля, че дадох за таксита общо около равностойноста на 50-60 щатски долара, като около 15 бяха за летищното такси до сук-а.

Има и нощен тур с някакъв двуетажен открит автобус, мен специално не ме устройваше, защото най-вероятно минава покрай интересните сгради без да спира, а така нямаше да мога да правя нощни снимки. Виж го на Гугъл този тур.

За мен лично, това беше достатъчно за този град. Ето и някои снимки от тази вечер.

 

 

 

За Бъдни вечер - във вашия случай аз бих си празнувал със семейството в хотелския ресторант или някой друг наоколо.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Очертава ми се една нощувка в Доха на път за Занзибар. Кацаме към 6 вечерта. Кой район ще препоръчате за разходка?

 

Аз бих избрал хотел някъде близо до пазара (сук), т.е. центъра. През нощта всичко работи в района. Може и разходка по крайбрежната, пристанището и градината около музея за ислямско изкуство. Небостърачите са далеч от там за пеша.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

 

Oshko би ли споделил кой район избрахте за хотел, впечатления от Доха?(на нас ни предстои една нощ там и следващият половин ден и започвам да се оглеждам какво да разгледаме)

 

Връзка към мнение

Oshko би ли споделил кой район избрахте за хотел, впечатления от Доха?(на нас ни предстои една нощ там и следващият половин ден и започвам да се оглеждам какво да разгледаме)

Aз избрах близо до пазара, инересно беше, но до небостръргачите е далече. Резервирах Saraya Corniche 60$, не го препоръчвам специално, доста строежи имаше наоколо.

Връзка към мнение
cckOshko благодаря много :)

От всички снимки на Катар тази много ме е впечатлила post-4460-0-47887500-1487071496_thumb.jpg

Определено това ще искам да го видя,но като гледам цените на хотелите в района свят ми се завива  :rolleyes:

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.