Прескочи до съдържание

Wizz Air Дублирани резервации


Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Искам да ви помоля за съвет и опит, който да споделите за следния проблем:

 

Брат ми, който работи в Англия и за първи път прави онлайн резервация, е закупил билет за връщане към България по интернет и всичко е минало добре.

 

На следващия ден е опитал да закупи билет в обратната посока България-Англия, системата е изписвала, че заплащането не е извършено или имало проблем(така ми каза той) и така той пробвал 6 пъти, но без успех.

 

На другия ден проверих пощата му, където фигурират 6 билета с неговото име и за всички има фактура - платени.

 

Системата е изпратила email за тези дублирания и пише да се свържем с посочения в сайта телефон.

 

Позвъних на посочения телефон на който продиктувах всички дублирания, казаха че ще говорят с супервайзор за това и ще ми отговорят на email. Писах им и email за случая, получих потвърждение, че жалбата ми е приета. Това на 20.10.2016.

 

Днес отново има съобщение за дублирани резервации.

 

Въпросът ми е има ли шанс да се върнат парите от дублираните плащания (това за нас е голяма сума), какво още може да се направи от наша страна и кога биха ни отговорили ?

 

 

 

Благодаря предварително!

Връзка към мнение

Никакви мейли. В Англия само телефони. Веднага и то. 


P.S. Има. На мен са ми връщали пари за дублиран билет с British Airways. Просто в момента, в който получих и втория мейл с покупката, разбрах че има нещо гнило и ги набрах момемнтално. 

Връзка към мнение

Ако грешката е в тяхната система ще върнат парите. Предимството на телефонното обаждане е, че могат да освободят блокажа на парите още преди реално банката да ги е превела. Обаждането на импулсен телефон обаче не евтино и бързането може да ви излезе много скъпо.

Ако веднъж вече сте говорили по телефона и сте писали мейл не мисля, че ще стане по бързо с още обаждания. Уиз ер, като всяка нискотарифна авиокомпания има ограничен брой администратори, които са натоварени максимално и затова обслужването на жалбите изисква вереме. Аз бих изчакал 30-40 дни и ако до тогава няма вест от Уиз ер, бих им писал мейл, като се въоража с още 30-40 дни търпение.

Редактирано от Topfly
Връзка към мнение

Миналата седмица ми начислиха два пъти административна такса от 32 лв. за една и съща услуга. Звъннах и ми казаха, че до три работни дни ще ми върнат парите. На втория ден имах фактура за връщане, на третия сутринта имах и парите по сметката.

Връзка към мнение

Здравейте!

 

Брат ми е говорил с английския оператор, който му е казал, че вече е имало обаждане(може би моето) и работят по въпроса.

Вчера в сайта на WizzAir имаше 4 резервации за въпросния полет, а днес са 2.

 

Както споделихте, може би е необходимо още време!

 

Благодаря на всички!

Всичко хубаво ви желая!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...
Дани Магелани

Вчера имах съмнение за дублирано място. При чекирането се разпечата текст, че това не е бордна карта. Обадих се на съпорта и се оказа, че всичко с мястото и билета е наред. Днес ми издадоха нормална бордна карта на гише. Явно е имало бъг в системата.

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

   При мен поради неясни точно причини при резервиране на билетите се получи също дублиране на резервацията, като резервациите бяха три. След обаждане на центъра за обслужване на клиенти на Wizz и изясняване на случая, сумата за две от резервациите ми беше възстановена, срещу минимална такса за самата транзакция.

   Днес при онлайн чекиране, също както е писал Dani Magelan, ми излиза вместо бордна карта, страница на, която има дата и час на полета, име и място на пътника, но пише:

THIS IS NOT A BOARDING CARD!
Passengers must proceed to the Wizz Air check-in desk for document check
and to collect their boarding card before proceeding through security to
departure. Failure to do so may result in travel being denied.
   Интересното е, че на чекирането направено от компютър ми изпратиха директно бордна карта, а на тези направено през мобилното им приложение вместо бордни карти ми изпратиха, по горе описания документ.
Редактирано от hristoffy
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.